Kirada uzlaşamamak

Allah yardımcınız olsun🙏

Aynı siz de bizim gibisiniz fiyatlar bile aynı. Biz bile bu rakamları söylemeyi çekiniyoruz insanlar nasıl neler zam yapıyorlar, ki ben de kirada oturuyorum yani aynı benim ev sahibim de bu ev sahibi gibi açgözlünün biri
yanlış anlaşıldım herhalde ben dairemde oturan kiracıya 1850 tlden 3250 yaptık demek istedim. yani güncel kiralara göre bide istanbulda çok uygun aslında

Yok anladım onu aynı durumdayız diye Ben de onu söyledim benim de kirada evim var aynı şekildeyiz diye, o yukarıdaki Allah yardımcınız olsun dedim diğer üyeydi
yanlış anlaşıldım herhalde ben dairemde oturan kiracıya 1850 tlden 3250 yaptık demek istedim. yani güncel kiralara göre bide istanbulda çok uygun aslında

Benim annemin de evi var istanbul istinye gibi bir yerde müstakil ev. Eski tabii. Nerdeyse 25 yıllık kiracısı na gidim gidim zam yapıyor. Daha doğrusu kiraci yapıyor kafasına gore. Benim payıma düşen ev sahibi de bu

Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Oha bi de yurtdışında yaşıyor, tuzu kuru.
Bu insafsızlara hep aynı şeylerle sınanmalarını diliyorum.

Bizim kiramızı da ev sahibi %120 arttırdı, öyle bakakaldık nasıl ya diye.
Ev aramakla, mahkemeyle filan uğraşabilecek halimiz yok, mecbur kabul ettik. Kimsenin kimseye acıması yok yemin ederim, rezillik.

sevgili arkadaslar gerçekten kiracılar olarak allah yardımcımız olsun bu insafısz ve AÇ GÖZLÜ insanlar yuzunden sorun yasıoruz
geçen yıl bızde aynı durumdan sorn yasadık %25 zam uyguladık kabul etmedı ev sahıbı evı tutalı 1 yıl olmadan evden cıkın
dedı kendı gelecekmıs bızde ev bulamayız ne gerekıuyrsa yapalım dedık. sonrasında ise 3 4 ay kırasını zamlı verdıkten sonra bıze tacızlerı devam ettı kısa yazıyrum ama cok zordu. sonra karakolluk olduk DAVACII OLDUK VE HUKUK DEVLETİNDE YAŞADIĞIMIZ İÇİN konu TAKİPSİZLİK denildi :)) küfürler hakaretler gunde en az 50 araması da yanına bal kaymak olldu
diyecegım o kı ev sahiplerini allah bıldıgı gıbı yapsın. suan yıne kıradayım ayrıca hepsi aynı nane .
sonuç olarak devlet bıkmış hatta polis karakolundaki şef dedi ev sahibimiz şeytan kadına devlet bu işlerden bıktı 1 senedir diye

ah ah hersey usulune gore işlese keske dımı

Bir kira dramı da bende var.

konu sahibi açıkçası konuyla ilgili hukuki bir bilgim yok , o yüzden konunu sabote etmek istemiyorum.
ama 9 bin tl yi kabul etmiyorsa, %25 üzerinden yatır ve 1 yıl sonra sanırım taşınmak en mantıklısı gibi görünüyor.
12 bin tl gibi bir artış yapmak, düpedüz açgözlülük ve insafsızlıktır.
allah yardımcın olsun.

Bizde şuan da oturduğumuz evden çıkmak zorundayız.
2 aydır çabalıyoruz, ev arıyoruz ama maalesef fahiş fiyatlara bütçemiz yetemiyor.
10 bin tl'den aşağı bir ev bulamıyoruz.
annem ve babam emekli, ikiside 7.500 TL maaş alıyorlar. ( henüz zam alamadılar )
Üstelik şuan da memur zammından sonra, ev sahiplerinin çoğu memur şartı koydular.
yani 7.500 TL maaşı olan, emekli iki kişi için, sokakta yaşayabilirsiniz demek bu.
Bizler 1 sene öncesine kadar aldığı maaşlarla geçinebilen, kendi kendine mutlu olabilen huzurlu insanlardık.

bize bunları yaşatan düzene de , sisteme de yazıklar olsun.

Geçmiş olsun öncelikle, malesef hepimiz bu durumdayız aynen Allah bildiği gibi yapsın onları 🙏🙏 siz peki şimdi ciktinzi evden deilmi doğru anlıyorum.eg peki dava nasıl takipsizlik oldu. Daha doğrusu dava açıldığı evle ilgili yoksa siz sadece karakolami basvurdunuz .karakollarda malesef öyle ,on kapıdan giriyorsun arka kapıdan çıkıyorsun.
sevgili arkadaslar gerçekten kiracılar olarak allah yardımcımız olsun bu insafısz ve AÇ GÖZLÜ insanlar yuzunden sorun yasıoruz
geçen yıl bızde aynı durumdan sorn yasadık %25 zam uyguladık kabul etmedı ev sahıbı evı tutalı 1 yıl olmadan evden cıkın
dedı kendı gelecekmıs bızde ev bulamayız ne gerekıuyrsa yapalım dedık. sonrasında ise 3 4 ay kırasını zamlı verdıkten sonra bıze tacızlerı devam ettı kısa yazıyrum ama cok zordu. sonra karakolluk olduk DAVACII OLDUK VE HUKUK DEVLETİNDE YAŞADIĞIMIZ İÇİN konu TAKİPSİZLİK denildi :)) küfürler hakaretler gunde en az 50 araması da yanına bal kaymak olldu
diyecegım o kı ev sahiplerini allah bıldıgı gıbı yapsın. suan yıne kıradayım ayrıca hepsi aynı nane .
sonuç olarak devlet bıkmış hatta polis karakolundaki şef dedi ev sahibimiz şeytan kadına devlet bu işlerden bıktı 1 senedir diye

ah ah hersey usulune gore işlese keske dımı

Geçmiş olsun öncelikle, malesef hepimiz bu durumdayız aynen Allah bildiği gibi yapsın onları 🙏🙏 siz peki şimdi ciktinzi evden deilmi doğru anlıyorum.eg peki dava nasıl takipsizlik oldu. Daha doğrusu dava açıldığı evle ilgili yoksa siz sadece karakolami basvurdunuz .karakollarda malesef öyle ,on kapıdan giriyorsun arka kapıdan çıkıyorsun.
canım dava da açtık. savcı kapattı dsyası o karakola nası yurudugumu ben bılırım ayy ayy neysekı bakalım hayırlısı
tabı tabı cıktık bılmıyorum gozumuzun uzerınde kas var dıye sanırım delıller de halbukı yeterlıydı yanı ama olmadı kuzum can sıkmaya degmez ınsafsız kopek aç gozlulerı .
benım aılemde ev sahıbesıdır yıllardır ama boyle ınsafsızlık kımselere yapmadılar .

RhieraN RhieraN Çok geçmiş olsun valla,isallah insaflı birine denk gelirsiniz ,bende ailemde ev sahibiyiz ( oturduğum ev kira)dediğiniz gibi hiç böyle yapmadık,biz çektik o yüzden bizde aynısını yapmayalım mantigiylayiz yani.ama.insanlar öyle değil 😔

Valla bugün konuşacagim. Gidisata gore bakacagiz. Ev vazgeçilmez değil benim için. Muhiti çok seviyorum sadece. Bir dr anneme yakın oturuyor olmak büyük rahatlık. Ama 50 yillik binaya bu para verilmez cidden.
Muhit önemli ama annemlerde 60 yıllık evde oturuyor kendi evleri ama kiralar 10+ o apartmanda. 10 binden aşağı kiraya verilmiyor.

Bende bir kaç gün önce aynı sıkıntıdaydım 1800 olan kiram 6000 oldu tabi kabul ettik. hem 7 yıllık kiracıyız hemde heryer ateş pahası,
avukat bir arkadaşımla görüştüm mahkemeler çok kalabalıkmış en yakın tarih 1 sene sonraya verilebiliyor. Eğer anlaşamazsanız %25 zam yapıp, mahkeme yoluna başvurmasını söyleyin. 1 sene sonra görüşürsünüz. Aradaki farkı da kenara atın bide temyiz e gidin bol bol uzar.

Pardon neyi kaçırdım,kiracının neyine bakalım ,bizde bilelim ona göre davranalım.
Yani söyle bunu bize gayrimenkul danısmanları söyledi. Söyle bi sey var emlakcı senin kimliğini vs sözlesme icin alıyormsonra karsılıklı alıcı satıcı icin gün veriliyor ya o arasa bakılıyor icrası haciz var mı? Düzenli maası var mı? Yani ben ceo değilim ben bile baktırabiliuorsam herkes baktırır. Arkadaslar kiracı cıkarmak cok zor farkındasınız dimi? Gırtlağa kadar borc icinde adam sizin kiranızı da ödeyemez. Kira ile gecinen emekli uada yetiskin insanlar var. Herkes kendi tedbirini almalı

Ben bankada calisiyorum bu konu hakkinda teftiş kuruluyla goruşucem konu sadece kiralama degil daha buyuk riskler var demektir, ruhumun duymamasi normal daha bu kadar çakal olamadim kusura bakmayin, ama bilgi için tesekkurler.
Bu yeni bisey değil siz nasıl yeni duydunuz bu cok garip. Hem sırf banka değil vergi dairesi emniyet sistemi bunlardan da bakılabilir. Ki bunun programı var bazı avukatlarda senin mal mülk dava icra davan hepsi gözüküyor.
Öğrenmek isteyen öğreniyor
Bunun etikle alakası yok. Sonucta malın emanet ediyorsun. Hemde bu devirde kanunlar da bosluk varken

Siz öyle bilin. Suan lüx evler kiralanırken ev sahipleri ya vergi dairesindeki adamından ya bankadaki adamından sorduruyor..
sanıyorsunuz ki hayatta hersey kuralı kuralına. Öyle bisey yok.
Bende kiralarken baktırdım. Baktırmaya da devam edicem baska kiracılara da.
Bunu da lüx ev kiralama yapan tüm emlakcılar yapıyor.
Sizin ruhunuz duymuyor

Bizim ruhumuzun duymaması önemli değil ki yapan bir yakalanırsa bedelini ağır öder meslek ahlakını ve görev tanımını oyuncak sanmış demektir. Yoksa kim ne yaparsa yapsın banane neyin uğruna ne değecek olabilir? Yeni sistemde kvk çok ciddi, belli ki bunu bakanlar bilmiyor. Çat yazı düşer önüne sonra kendini kurtaracak emlakci arar

Böyle bi durumu yakınım yaşadı. 3 binde 10 bin istedi ev sahibi. Normalde %25 den fazla vericeklerdi ama şuan %1 bile fazla yatırmadılar. Ev sahibi birşey yapamaz:)

Bizim ruhumuzun duymaması önemli değil ki yapan bir yakalanırsa bedelini ağır öder meslek ahlakını ve görev tanımını oyuncak sanmış demektir. Yoksa kim ne yaparsa yapsın banane neyin uğruna ne değecek olabilir? Yeni sistemde kvk çok ciddi, belli ki bunu bakanlar bilmiyor. Çat yazı düşer önüne sonra kendini kurtaracak emlakci arar
Kimse salak yada keriz değil :)
Bakılan bilgiler log olarak kalmadıgından ortada isnat yükümlülüğü de son buluyor ☺️

X