- 11 Nisan 2008
- 1.753
- 1.668
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Yok zaten kendi oturmaz orası yalan yani ,onu biliyoruz aynen de,hani mahkemelik olsak orada ben kiradayim,evime tasincam vs deyip tahliye davası acicak.o yüzden 1 senede sonuclanrmis haklı olduğu için(resmiyette haklı, yoksa tabiki deil) o tahliye davasında adam kazanınca tüm masrafları vs hepsini ben ödeyeceğimSimdiki ev sahipleri oyle der hep ben oturcam nerden bilcen benimkide önce ben oturcam dedi ben bu eve taşinmadan önce ev sahibi oturuyordu madem öyle niye ciktin cocuk oyuncagimi bu yahu 1 yil olmuş cikin eşimde kabul etmedi ev fiyatlari artinca birde gördü herkez evini 10.000 bine verdi onun evi 5.000 bin .bakalim bizim davamiz ne olucak inadina cikmiyorum .
Yer neresi 3500 den 12 bine çıkıyor? Aslında cok anormal değil . 4 sene önce bir evi boya badana yaptırmak 3 bin tl idi simdi 10 bin tlEvet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Aynı bende . Bu yüzden çözümü yabancıya senelik vermekte buldum ben. Ama yabancı dediysem afgan suriyeli değil. Rus / ukraynalı/ iran olabilir.İyide İstanbul'da 8000 den aşağı ev var mı . Semt bina fark etmiyor her şeye %100 zam gelirken ev kiraları neden geride kalsın . Ben sırf bu anlaşmazlık yüzünden evimi kiraya vermiyorum
Valla ben tamamen boş bıraktımAynı bende . Bu yüzden çözümü yabancıya senelik vermekte buldum ben. Ama yabancı dediysem afgan suriyeli değil. Rus / ukraynalı/ iran olabilir.
Ya o kadar haklısınız ki, sonrasında cıkartmak dert. Sanki aldıgımız malın ortağı gibi davranan insanlar çıkabiliyor malesef.Valla ben tamamen boş bıraktım
Birde burun kıvırıyorlar bu eve bu kadar kira istenir mi beğenmiyorsan tutma yaniYa o kadar haklısınız ki, sonrasında cıkartmak dert. Sanki aldıgımız malın ortağı gibi davranan insanlar çıkabiliyor malesef.
Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Nasıl ,kiracınızi çıkartmak istiyorsunuz hem evden çıkmıyor hemde 0.25 mi ödüyor. Orayı anlayamadım.bizimde evimiz var ama aynı sekilde hakkına girmeyelim biz çektik başkasına çektirmeyelim diye 0.25 yapıyoruz ,ama sizinki farklı bir durum sanirinBende konuyu takipte kalayım . Oranlarin nerdeyse aynısı zam isteniyor bizde de. Kendi kiracimizin kontratı dolali 9 ay oldu sanirim inatla çıkmıyor. Yasal zam uyguladik ona çünkü hakkına girmek istemedik ne olursa olsun ama benim ev sahibin maasallahi var . Konu sahibi 8 9 bin iyi bir artış. Hoş bizde bu şekilde öneride bulunduk kabul edilmedi. Umarım sizde bizde bir orta yol bulabiliriz.
Her şeyi geçtim keşke 50 yıllık binada oturmasanız.Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Ev aldıgım bölgede lüks bir site var muhit aynı muhit ama ev havuzlu site.Devlet kira artışlarını %25 yapıp kenara çekildi maalesef. İki tarafta bu süreçte çok yıpranmaya başladı şu hayat pahalllığında %25 çok komik kalıyor. Daha bugün markette domatesin fiyatının 40 lira olduğunu gördüm üstelik şuanda mevsimi olmasına rağmen. Maaşlara zam gelse de alım gücü düştü her şeye her gün zam geliyor. En yakın zamanda başka ev bakmaya başlardım belli ki ev sahibi de vazgeçmeyecek fiyattan 9 bin güzel rakam ama semt olarak o fiyat nasıl kalıyor bilemiyorum bunun hesabını en iyi siz yaparsınız.
3500 den 9000 e aslında iyi bir artıs. Bizim kiracı 5000 e oturuyor. O bölgede yeni kiracılar 20000 e giriyor. Kiracı 10 12 bin verse ok deriz. İnsaallah ev sahibiniz insaflıdır da anlasırsınız.Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Yerinizde olsam adamın tarzına göre yatırırım. Anlasamazsanız kabalasırsa ona göre yatırın.Anlaşamazsak 9bin yatirsam hukuken haksiz duruma mi düşeceğim? O da magdur olmasın diye yüzde 25te diretmiyorum haliyle. Ama çok terslesirsek öyle yatırırım.
Biz hem kirayi birden 100 de 100 zam hemde daha 1 sene olmuş tasinali cikin dedigi icin cocuk oyuncagi sanki karpuzmu taşiyoruz ev taşicaz madem gelecektin o zaman hic kiraya vermicektin avukatimiz siz haklisiniz dedi mahkeme sizin taraftan olur .inşallah bakalim 1 sene oldu vereli daha ses seda yokYok zaten kendi oturmaz orası yalan yani ,onu biliyoruz aynen de,hani mahkemelik olsak orada ben kiradayim,evime tasincam vs deyip tahliye davası acicak.o yüzden 1 senede sonuclanrmis haklı olduğu için(resmiyette haklı, yoksa tabiki deil) o tahliye davasında adam kazanınca tüm masrafları vs hepsini ben ödeyeceğimhe sonradan ben evi takip edip kim oturdu omu oturdu adama.dava açayım vs uğraşamam gerçekten o kadar boş bir vaktim yok.
Sizinki kiradaysa ben çıkartabilir davayı kazanır diye biliyorum,bizim danistigimiz avukat o şekilde söyledi,ama başka evi varsa oraya girmişse o ayrı. Siz ne diye dava açtınız ? Yani resmiyette dava konusu nedir? ( Ne olduğu tabiki bellide ,kiracı olarak dava açıyorsunuz ya hukuken davanın konusu nedir,ne diye geçiyor)
Herseye yüzde 25 mi zam oluyor? Ya trednyola gir bir ay önce aldıgını aynı fiyata alabiliyor musun? Benim avukatım söyle tavsiyede bulundu aklımızdamolsın sizinde. Bankada tanıdıgınız varsa yada vergi dairesinee önce arastırın kiralamak istediğinizde. İcrası var mı malı mülkü var mı üstünde. Böylece en azından arabası varsa icrayla baglatıp kiranız ödenmesse alabiliyorsunuz. Bizi bu hale getirenler utansınBirde burun kıvırıyorlar bu eve bu kadar kira istenir mi beğenmiyorsan tutma yani