Kirada uzlaşamamak

Simdiki ev sahipleri oyle der hep ben oturcam nerden bilcen benimkide önce ben oturcam dedi ben bu eve taşinmadan önce ev sahibi oturuyordu madem öyle niye ciktin cocuk oyuncagimi bu yahu 1 yil olmuş cikin eşimde kabul etmedi ev fiyatlari artinca birde gördü herkez evini 10.000 bine verdi onun evi 5.000 bin .bakalim bizim davamiz ne olucak inadina cikmiyorum .
Yok zaten kendi oturmaz orası yalan yani ,onu biliyoruz aynen de,hani mahkemelik olsak orada ben kiradayim,evime tasincam vs deyip tahliye davası acicak.o yüzden 1 senede sonuclanrmis haklı olduğu için(resmiyette haklı, yoksa tabiki deil) o tahliye davasında adam kazanınca tüm masrafları vs hepsini ben ödeyeceğim 😬 he sonradan ben evi takip edip kim oturdu omu oturdu adama.dava açayım vs uğraşamam gerçekten o kadar boş bir vaktim yok.

Sizinki kiradaysa ben çıkartabilir davayı kazanır diye biliyorum,bizim danistigimiz avukat o şekilde söyledi,ama başka evi varsa oraya girmişse o ayrı. Siz ne diye dava açtınız ? Yani resmiyette dava konusu nedir? ( Ne olduğu tabiki bellide ,kiracı olarak dava açıyorsunuz ya hukuken davanın konusu nedir,ne diye geçiyor)

Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim
Yer neresi 3500 den 12 bine çıkıyor? Aslında cok anormal değil . 4 sene önce bir evi boya badana yaptırmak 3 bin tl idi simdi 10 bin tl
Ya eskiden bir depozito icerde kaldıgında onla pekala evin badanası yaptırılabiliyordu.
Bu mantıkla düsündügümde ev sahibi haklı. Sizin tarafınızdan baktıgımda da fais bir zam, cok haklısınız.
Tahliye tahaatütnamesi imzaladıysanız sizi her türlü cıkarır.
Aslında söyle cıkarmayı kafaya koyan bi sekilde cıkarıyor yazık ki.
Ama uzun sürüyor.

İyide İstanbul'da 8000 den aşağı ev var mı . Semt bina fark etmiyor her şeye %100 zam gelirken ev kiraları neden geride kalsın . Ben sırf bu anlaşmazlık yüzünden evimi kiraya vermiyorum
Aynı bende . Bu yüzden çözümü yabancıya senelik vermekte buldum ben. Ama yabancı dediysem afgan suriyeli değil. Rus / ukraynalı/ iran olabilir.

Bende konuyu takipte kalayım . Oranlarin nerdeyse aynısı zam isteniyor bizde de. Kendi kiracimizin kontratı dolali 9 ay oldu sanirim inatla çıkmıyor. Yasal zam uyguladik ona çünkü hakkına girmek istemedik ne olursa olsun ama benim ev sahibin maasallahi var . Konu sahibi 8 9 bin iyi bir artış. Hoş bizde bu şekilde öneride bulunduk kabul edilmedi. Umarım sizde bizde bir orta yol bulabiliriz.

Evet sonunda ben de bir kira zammı derdiyle burdayım. 4 yıllık kiracıyim, 3500tl ydi kiram. Agustosta kontrat yenileniyor. Geçen yıl yüzde 25 tavan zammının üzerinde artış yaptık. 2500 den 3500e çıkmıştı. Bu yıl 3500 olan kirayı 12bine çıkarmak istiyor ev sahibi. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Biz komşumuz olan yeğeni araciligiyla haberlesiyoruz. Kendisine bu artışın çok fazla olduğunu, yasal sinir olan 25 in de bu ekonomik kisullarda adil olmayacağını, %157 artisla maksimum 9 bin tl odeyebilecegimizi ilettik ancak kabul etmemiş. 12bini bile düşük buluyormus. Çevredeki evlerin yuksek fiyatlara kiraya verilmesini örnek veriyor tabii. Yan apartmanda bir daireye 20bin istendiğini duymuştuk. Kaca tutuldu bilmiyorum. 50 yıllık binalar, değmeyecek paralar bunlar elbette. Yeğeni bana ev sahibini benim arayabilecegimi, arada kalmak istemediğini söyledi. İlk kez konuşacağız. Ben 9binde israrciyim o 12de. Anlasamazsak 9binden yatirsam bir senenin sonunda ne olur? Yasal durumları bilmedigim için fikir almak istedim

Uzlaşmayan adama %25 yapar atarım. Hiçbir şey yapamaz.
Benim babamın kirada evleri var kendi de kirada oturuyor. Hiçbirine %25 üstü zam yapmadı. Kendi ev sahibine de %25 ten yatırıyor. Kanun neyse o.
Siz iyi niyet göstergesi olarak fazla teklif etmişsiniz. Kabul etmediyse kendi bilir.
Kira gelirine güvenip ev alınmaz.
Evi değer kazanır diye yatırım olarak alırsın. Ama o kirayla geçineyim diye alamazsın Türkiye şartlarında.

Bende konuyu takipte kalayım . Oranlarin nerdeyse aynısı zam isteniyor bizde de. Kendi kiracimizin kontratı dolali 9 ay oldu sanirim inatla çıkmıyor. Yasal zam uyguladik ona çünkü hakkına girmek istemedik ne olursa olsun ama benim ev sahibin maasallahi var . Konu sahibi 8 9 bin iyi bir artış. Hoş bizde bu şekilde öneride bulunduk kabul edilmedi. Umarım sizde bizde bir orta yol bulabiliriz.
Nasıl ,kiracınızi çıkartmak istiyorsunuz hem evden çıkmıyor hemde 0.25 mi ödüyor. Orayı anlayamadım.bizimde evimiz var ama aynı sekilde hakkına girmeyelim biz çektik başkasına çektirmeyelim diye 0.25 yapıyoruz ,ama sizinki farklı bir durum sanirin

Devlet kira artışlarını %25 yapıp kenara çekildi maalesef. İki tarafta bu süreçte çok yıpranmaya başladı şu hayat pahalllığında %25 çok komik kalıyor. Daha bugün markette domatesin fiyatının 40 lira olduğunu gördüm üstelik şuanda mevsimi olmasına rağmen. Maaşlara zam gelse de alım gücü düştü her şeye her gün zam geliyor. En yakın zamanda başka ev bakmaya başlardım belli ki ev sahibi de vazgeçmeyecek fiyattan 9 bin güzel rakam ama semt olarak o fiyat nasıl kalıyor bilemiyorum bunun hesabını en iyi siz yaparsınız.

Her şeyi geçtim keşke 50 yıllık binada oturmasanız.

Devlet kira artışlarını %25 yapıp kenara çekildi maalesef. İki tarafta bu süreçte çok yıpranmaya başladı şu hayat pahalllığında %25 çok komik kalıyor. Daha bugün markette domatesin fiyatının 40 lira olduğunu gördüm üstelik şuanda mevsimi olmasına rağmen. Maaşlara zam gelse de alım gücü düştü her şeye her gün zam geliyor. En yakın zamanda başka ev bakmaya başlardım belli ki ev sahibi de vazgeçmeyecek fiyattan 9 bin güzel rakam ama semt olarak o fiyat nasıl kalıyor bilemiyorum bunun hesabını en iyi siz yaparsınız.
Ev aldıgım bölgede lüks bir site var muhit aynı muhit ama ev havuzlu site.
İstenen kira 25 bin.
Aidatı da 1500 TL.
Fiyatlar neye göre belirleniyor bence kimse bilmiyor aslında :)

3500 den 9000 e aslında iyi bir artıs. Bizim kiracı 5000 e oturuyor. O bölgede yeni kiracılar 20000 e giriyor. Kiracı 10 12 bin verse ok deriz. İnsaallah ev sahibiniz insaflıdır da anlasırsınız.
Anlasmazsanız da daha iki yıl birsey demeye hakkı yok. 5 yıl dolunca kira tespit davası acma hakkı var. Adamla uygun üslupla konuşup olanları izah edin.

Bir kere yüzde 25 tamamen haksızlık.

Öte yandan bir yılda da böyle zam yapılmaz, el insaf.

4 yıllık kiracı olduğunuz için 5.yılda arabulucuya gidebilir ancak bu yüzden şimdiden yüksek kira vermenize gerek yok.

Siz teklifinizi yapın, makul teklifinizi ödeyin, kabul eder etmez onun işi, daha erkenden sizi çıkartamaz.

Yerinizde olsam diretirim, anlasmaya da gitmem, 9 da cok geldi bana.

Tamam kiralar yukseldi de, bu isin bir de ote yuzu var. Iyi kiraci bulmak da kolay degil ki. Adam yurtdisinda, 4 yildir sorunsuz yasayan kiracisi var. Cikarsin da ugrassin dursun. Bizim komsumuz boyle para icin verdi evini kiraya, normal ederinden fazla verwn var diye, 2 yil sonra evden ciktiklarinda ev komple tadilata girmek zorunda kaldi, karli oldu mu hayir tabiki.

Bence siz de duzenli kiraci olarak degerinizi bilin. Ev sahibi diye kafasina gore takilamaz

Yok zaten kendi oturmaz orası yalan yani ,onu biliyoruz aynen de,hani mahkemelik olsak orada ben kiradayim,evime tasincam vs deyip tahliye davası acicak.o yüzden 1 senede sonuclanrmis haklı olduğu için(resmiyette haklı, yoksa tabiki deil) o tahliye davasında adam kazanınca tüm masrafları vs hepsini ben ödeyeceğim 😬 he sonradan ben evi takip edip kim oturdu omu oturdu adama.dava açayım vs uğraşamam gerçekten o kadar boş bir vaktim yok.

Sizinki kiradaysa ben çıkartabilir davayı kazanır diye biliyorum,bizim danistigimiz avukat o şekilde söyledi,ama başka evi varsa oraya girmişse o ayrı. Siz ne diye dava açtınız ? Yani resmiyette dava konusu nedir? ( Ne olduğu tabiki bellide ,kiracı olarak dava açıyorsunuz ya hukuken davanın konusu nedir,ne diye geçiyor)
Biz hem kirayi birden 100 de 100 zam hemde daha 1 sene olmuş tasinali cikin dedigi icin cocuk oyuncagi sanki karpuzmu taşiyoruz ev taşicaz madem gelecektin o zaman hic kiraya vermicektin avukatimiz siz haklisiniz dedi mahkeme sizin taraftan olur .inşallah bakalim 1 sene oldu vereli daha ses seda yok

Bizim de yilbasinda cok benzer rakamlarda bir artisimiz oldu. 4. senemizde 4ten 12ye zam istedi, 10da anlastik. Kafamizda zaten 8e cikarmayi dusunuyorduk cunku kira etrafa gore cok cok dusuk kalmisti. Ayni rakamlarda artisi alt komsumuz da yasadi, ikimizin de 4. senesi. Evi cok seviyoruz, ev sahibine karsi cikip %25le devam ettirsek, seneye esas sikintiyi cekecegimizin farkinda olarak boyle yaptik biz iki kiraci olarak. Muhtemelen seneye min. 20 isteyecek bu arada, bunun da farkindayiz. Ama yeni eve cikma masrafi korkunc, gorunmeyen inanilmaz masraf kalemleri var, resmen mevcut kiranin 3-4 kati hatta fazlasi sadece tasinirken olusan masraflara gidiyor. Ki mahallede kiralar 30-40 oldu. Ayni standartlarda bir eve girmek bundan sonra cok zor, ev sahibine ok demeye mecbur kaliyoruz.
Ama sizin mevcut durumda kendi belirlediginiz 9u yollamaniz anlamsiz olur, ya %25 ya da 12 ☹️

Birde burun kıvırıyorlar bu eve bu kadar kira istenir mi beğenmiyorsan tutma yani
Herseye yüzde 25 mi zam oluyor? Ya trednyola gir bir ay önce aldıgını aynı fiyata alabiliyor musun? Benim avukatım söyle tavsiyede bulundu aklımızdamolsın sizinde. Bankada tanıdıgınız varsa yada vergi dairesinee önce arastırın kiralamak istediğinizde. İcrası var mı malı mülkü var mı üstünde. Böylece en azından arabası varsa icrayla baglatıp kiranız ödenmesse alabiliyorsunuz. Bizi bu hale getirenler utansın

X