• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiracıyla ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan alıngan döneminde olduğundan söylediklerimizi de yanlış anlıyor konu sahibi. Ancak büyük sorumluluk. Daha hamilelik bile bambaşka bir masrafken.. İlerisi daha feci
Kendi hakki varsa cocugun da haklari var. Savunmasiz olan, acziyet icinde olacak olan cocuk. Benim onceligim cocugun hakki .gayet acik benim dedigim bence. Yoksa hekresin anne olmak hakki. Madfi kosullari olusturdultan sonra zaten kimse muhalefet etmez ki

bide bunun için linç yiyeyim iyi yaptın
Canim benim anne olmak istiyorsun ve bunun icin tibbi tum imkanlari kullanmaya calisiyorsun diye kimse seni linclemez. Lincleyen olursa cagir beni beraber didiselim.
Ama bak ben de anneyim oglumun aylik gideri yaklasik 10bin lira okuluydu kursuydu saglik sigortasiydi etkinligiydi kitabi oyuncagi yedigi ictigi giydi say say bitiremiyorum. Aylik cebimde 2bin lira var diyorsun ki kiran artarsa o da olmayacak. Yazik gunah degil mi simdi? Biraz maddi durumu toparlasan sen de calissan oyle girissen daha iyi olmaz mi?

ben bu

o

oldu ki Allah nasip etti oldu ben gerekirse dilenir o çoçuga gene bakarım ben sırf borcum var dıye çocuk hayalimden vaz gecemem benim para sıkıntısın dan cok evlat hasreti daha cok canımı yakar Allah bana nasip eder laik görüp verirse kulll kim ki hüküm versin ne varlik içinde büyüyen cocuklar var ama sevgiye ac ben çöpe atan kendi evlatlarını öldürenlerden daha mi kötüyüm ben coxuguma bakamayacak kadar acız mı yım bir kira konusu aldı basını nerelere geldi hakkında hayırlısı olsun Allah hayırlısı ise nasip etsin Allah yolunuzu açsın demek bu kadar mı zor
hanımefendi ben size kırıcı yada küçümseyici birşey söylemedim. Alınganlığınız üzerinizde kalp kırmaya gerek yok.

Öncelikle anne olmak istemenizi anlıyorum ama olmuyorsa da çok zorlamamak mı gerek acaba?
İki ev parası harcadım diyorsunuz, kıbrısta başka birinin yumurtası ile anne olmak için uğraşıyormuşsunuz. O yüzden söylüyorum her şeyin hayırlısını isteyin, imkanlar dahilinde tabi elden gelen yapılır ama 11 yıl boyunca çocuk için çabalamak bu uğurda maddi manevi yıpranmak bana biraz fazla geldi.
Ev konusuna gelirsem kiracı evin içine yatırım yapacaksa bunu faturalar ev sahibine iletir ve kiradan düşer masrafını. Siz bunu neden yapmadınız? Şimdi uyanık ev sahibinin eli güçlü sizin hiç yasal evrağınız yok işiniz zor

hanımefendi ben size kırıcı yada küçümseyici birşey söylemedim. Alınganlığınız üzerinizde kalp kırmaya gerek yok.
kalbıni kirmal istemem cok kötü günler geciriyorum benide anlayın lütfen size değil cogul konusuyorum yani birde bu yazışarı okuyunca daha kötü oluyorum lütfen

ben bu

o

oldu ki Allah nasip etti oldu ben gerekirse dilenir o çoçuga gene bakarım ben sırf borcum var dıye çocuk hayalimden vaz gecemem benim para sıkıntısın dan cok evlat hasreti daha cok canımı yakar Allah bana nasip eder laik görüp verirse kulll kim ki hüküm versin ne varlik içinde büyüyen cocuklar var ama sevgiye ac ben çöpe atan kendi evlatlarını öldürenlerden daha mi kötüyüm ben coxuguma bakamayacak kadar acız mı yım bir kira konusu aldı basını nerelere geldi hakkında hayırlısı olsun Allah hayırlısı ise nasip etsin Allah yolunuzu açsın demek bu kadar mı zor

Kardesim sana gercek dunyadan yazıyorum. 2k dedigin bi bebegin 1 aylik bez+mamasini karsilar sadece. Etini, baligini, kuruyemisini, meyvesini karsilamaz. Siz kotu olmayabilirsiniz ancak ekonomi kotu

Konu ne ? Kiraciyla ilgili baslik atip icerigi silmissiniz. Son sayfa bebek ve hamilelik?

o kadar buyuk konuyorsun ki seni Allah a salıyorum yanı bir insan bu kadar aşalanırmı dilin masıl varıyorda bir de güle güle bunu yazıyorsun dilerim kötü bir duruma düsmessin benim durumum baki değil gecici ama dilerim sen şu yazdıgın yazının ceremesini cekmessin güle güle eylene eylene
Peki çocuk yoklukta büyümeyi isteyecek mi bakalım? Siz bir duygu tadacaksınız diye çocuk hayatı boyunca bir şeylere hasret mi kalsın. Çok bencilsiniz.

Peki çocuk yoklukta büyümeyi isteyecek mi bakalım? Siz bir duygu tadacaksınız diye çocuk hayatı boyunca bir şeylere hasret mi kalsın. Çok bencilsiniz.
siz şakamısınız ya yoksa bendemi bir sorun var abi ne yokluğuuuuu

siz şakamısınız ya yoksa bendemi bir sorun var abi ne yokluğuuuuu
2000 kirayı karşılamıyorsunuz, kredi borç dolu. Buna yokluk denir. Kendinizden de haberiniz yok.
Çocuk denilen şey masraf kapısı. Bir bez beş tl. En az on tane kullanırsın günlük 50 tl bezine verecek misin?
Acil hastalığı olunca ne yapacaksın?
Çocuk bebek kalmayacak büyüyecek okula gidecek. Arkadaşlarında oyuncak görüp isteyince ne yapacaksınız?
Yemek yemeye başladığında sağlıklı beslemek binlerce lira demek.
Bınları düşünmeden Allah verdiyle olmuyor

bunun kararını ben veririm bu benim ve Allah ım arasındaki birsey ben neladar istesem de Allah bana vermıyorsa bir bildigi var veriyorsa da Kimse Allah tan gelene engel olamaz o herseyi en iyi bilendir
Bunu bana yazdiniz sanirim. Allahı karistirmayalim. 4 ayda bebek mamasina 260tl zam geldi. Yedi, icti, gezdi, giydi, gunes kremi, pisik kremi, sapkasi, sandaleti. Ihtiyaclari bitmiyor.
2k ya cocuk bakabilen varsa bana taktik versin ozel mesaj yoluyla.

kira kontratı bittmiş olsa bile mi
Yıllık kontrat bitti ve istedikleri kirayı kabul etmiyorsunuz diye sizi evden çıkaramaz. Sizi evden bu şekilde çıkarabilmesi için 10 senedir evde oturuyor olmanız gerekli. Kiranızı düzenli ödüyorsanız sorun olmaz. Kızım geliyor diye çıkarabilir ama o durumda da kızının evde birkaç yıl oturması lazım, evi başkasına kiralarsa dava açıp ciddi tazminat kazanırsınız. Haklarınızı öğrenin mutlaka. Yanlış anlamayın ama yazdıklarınıza bakınca ev sahibinizin bu konudaki bilgisizliğinize ve sosyo-ekonomik durumunuza bakıp "bunlar bilmez zaten" diye sizi kandırarak bir şekilde evden çıkarmaya çalıştığını düşündüm. Hadi avukata gidecek imkanınız yok o zaman açın kanunu okuyun, youtube'da vb izleyin. Ben hukukçu değilim, oradan buradan okuduğum bilgileri ilettim, benim yazdığıma göre de hareket etmeyin. Kendiniz öğrenin. Hiçbir yazılı anlaşma yapmadan adamın evini yenilemek zaten çok bilinçsiz hareket ettiğinizi gösteriyor. Diğer yandan eviniz nerede ve ne durumda olursa olsun dört duvarı, mutfağı ve banyosu olan bir yerse 850-1000 tl kiraya oturmak o evi kendi birikimi ile alan ev sahibine karşı haksızlıktır çünkü şu an iki mama 1000 lira.

Çocuk sahibi olma konusunda da Allah yardımcınız olsun, bana da makul gelmiyor bu ekonomide ve sizin bahsettiğiniz maddi durumda çocuk sahibi olmak ama hayat ve sorumluluk sizin, size kalmış. Zaten bu konuda fikir istememişsiniz, yorum yapmak çok uygun olmaz ama insan ister istemez bahsettiğiniz duruma üzülüyor. "Sadece zenginler mi anne olmayı hak ediyor" isyanınız çok haklı, üremek insani bir hak ama bu isyanı yanlış yerde yapıyorsunuz. Size "bu durumda çocuk sahibi olmak mantıklı değil" diyenlerin dediklerinde hiçbir şey yok, haklılar ve sizin iyiliğiniz için fikir vermeye çalışıyorlar. Tepkinizi insanların çocuk büyütmesini ve ev kiralamasını bile imkansız hale getiren ekonomiye vermeniz gerekli.

Hanfendi öncelikle şunu söylemek istiyorum.Siz bu kadar harcama yapıp nasil giveniyosunuz ev sahibine bizi cikarmaz diye ben sizin yeriniz de olsa o harcagim tutarin faturalarini biriktiririm, kira sozlesmem de bu kadar harcama yaptim bu nedenle iki sene su kadar kira odenecektir kalani tufe oranini gecmiyecek sekilde belirlenecektir diye madde eklerim.Bu kadar zaman kirada oturuyorsunuz ama bu kadar saf olmamak lazım hele bu devir de herkes helal süt emmiş mi saniyorsunuz.Ev sahini kizim oturcak diye sizi seneye cikarabilir bu hakli bi sebebp kanunlara göre ama ilahi adalette sizin paranız o adam zaten helal degil fitil fitil gelir burnundan.Ama siz de biraz gözünüzü açın.

Yazık ya gerçekten. Çok bencil birisiniz. Çevrenizde bir tane aklı başında uyaran kişi olmamış mı sizi? Çocuğa ne sunacaksiniz da koşa koşa tedavi oluyorsunuz hiç anlamadım.
Anne olma duygusunu tatmak istemesi bence sahip oldugu maddi koşullardan daha önemli burda haksız yere yargiliyorsunuz.Bunun tam tersi orneklerde var rahat bi ortama çocuk getirmeyi amaclarken issiz kalanlar borcunu ödemeyecek duruma gelenler var. Her bebek rizkiyla gelir zaten umarım o gelmeden anne babası da durumunu duzeltir,ama bu kadar kırıcı yorum yapmanın anlamı yok, zaten kadinda ben acım ekmek alamiyoruz demiyor yasadigi haksizliga care ariyor.

Anne olma duygusunu tatmak istemesi bence sahip oldugu maddi koşullardan daha önemli burda haksız yere yargiliyorsunuz.Bunun tam tersi orneklerde var rahat bi ortama çocuk getirmeyi amaclarken issiz kalanlar borcunu ödemeyecek duruma gelenler var. Her bebek rizkiyla gelir zaten umarım o gelmeden anne babası da durumunu duzeltir,ama bu kadar kırıcı yorum yapmanın anlamı yok, zaten kadinda ben acım ekmek alamiyoruz demiyor yasadigi haksizliga care ariyor.
Kadının ne istediği umrumda bile değil. Çocuk açısından haksızlık. Kimsenin böyle bir bencilliğe sırf canı çekiyor diye kalkışmaya hakkı yok.

anne olmak için ben o cocuga kavusmak için bukadar maddı sıkıntı cektim onun için cektim kredileri girdim borclara zenginlere mahsuz bir duygumu anne olmak ha söylesene bana
Başladın yine duygu sömürgesine. Sürekli aynı sözler. Evet durumu olmayan çocuk dünyaya getirmesin yazık günah . Geçen linç yedim yine yerim. Ayrıca ilişkiye girdim diye bana neler dediniz. Önce bir kültürlü olun sonra çocuk yapın yeterr

terbiyesizlik yapma haddını asıyorsun ben aç değilim sadece tedavi için 200 bin kradi cektik bu sekşlde elimize bu para kalıyor ben size açim falikirim muhtacım demedim
Niye terbiyesizlik sen bana neler yazdın o zaman haddini aşmadın mı ayrıca Türkçe bildiğin yok bide çocuk yapacaksın şaka mı bu ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back