Aşağılamakla ilgisi yok, yarın kimin ne olacağı belli değil; düşersen seni de görürüm alt mesajına, bu tarz avuntulara da gerek yok.
Sadece günümüz şartları çok ağır, eskidendi tek maaşla evin geçindiği çocuk büyütüldüğü yıllar. Bir çocuk sahibi olmak demek adım başı yıllarca para harcamak demek her şeyiyle çok külfetli. Doğduktan sonrası hele insan düşündükçe stres sahibi oluyor; bebek yoktan anlamaz, ekstra sağlık problemleri olabilir, özel masraflar, mamalar, bezler, hastane derken birçok ekstrem durumla da başa çıkmanız gerekebilir. Bir pişik kreminin 250 TL olduğunu yazmışlar, af buyurun siz bize kalan 2000 TL yazınca ve bu sitede çocuk sahibi olmakla ilgili sürekli yazdığınız için insanlar sadece bu işin olurunu merak etti. Maması bezi derken kundaktaki bebeğin asgari 5 bin kadar harcaması oluyordur sanırım. Aslında temelde endişe yatıyor, kimse bir çocuğun eksik, mahrum büyümesini istemiyor.
Ben paranız yoksa hiç üremeyin diyemem size, ben mesela doğurmamayı tercih ederim; ama siz doğuracaksanız da dediğim gibi bir taneyi hakkıyla büyütmeye bakın, ikinciyi düşünmeyin. Çocuklar bu dünyaya kendilerine sorulmadan getiriliyorlar, onlara bir hayat sunabilmek bizim sorumluluğumuz. Çocuk biraz büyüyünce bakacak birileri varsa siz de çalışırsınız, bir çıkar yolunu bulursunuz umarım.