Kiracılıktan bıkıp ev almak isteyenler kulübü

kesinlikle derincim hayyattski en büyük zenginlik sağlık ..şu an bir biz değil herkes aynı ..esnaf olmak çok zor bu ülkede krizden öncede böyleydik biz ..yani böyleydik derken ..işleirmiz çok iyiydi ama sabah elimizde hiç para yokken akşam en iyi yerde yemek yediğimizi biliyorum en güzel yerder eğlenmeye giderdik ...ama iyiydi çok iyiydi hemde inş herkesin durumu en yakın zamanda düzelir hepimiz için hayırlısı neyse oo olsun artık ...

derincim allah gönlümüze göre verir inş ..bizde alıcaktık bu sene ama kısmet değilmiş ..evi unuttuk derdimize düştük ...resmen

her şeyin bir zamanı var canım
ben hiç beklemediğim zamanlarda rüyamda bile göremem dediğim arabalara sahip oldum ve yine hiç ummadığım bir anda ev sahibi oldum.evimi 2 yılda zor bitiririm derken 4 ayda evime taşındım.
allah vermek isteyince bir şekilde sen bile anlamadan kısmet oluyo canım
tek tavsiyem şükretmeyi bilelim tevazuyu elden bırakmayalım canıma.sben hep böyleydim herşeye çok şükür düşündüğümden önce sahip oldum
allah herkese nasip etsin:Saruboceq:

haklısın mihribancım bende hep şükrediyorum ...rahatlıyorumda ....şu anki maddi sıkıntı beni aslında okadarda sıkımıyo ben eşime üzülüyorum okadar...herzaman diyorum hakkımızda hayırlısı neyse onu versin allah ...

günaydın kızlar!a.s.kuusuum hayatta neyin ne zaman olacağı hiç belli olmaz! Allah büyük herşey düzelir arkadaşım!mihriban ne mutlu sana Allah herkese nasip etsin...a.s

kızlar nette bakıyorumda ev fiyatları çok düşmüş.inşallah bizim de olur.ama banka kredisiyle alacagımız için ne kadar fiyatlar düşse boş

bende Alanyada emlak işleriyle uğraşıyorum..herkes kelepir ev arıyo ve krediyle alıyolar..japon yeniyle kredi çekmelerini öneriyorum ben..şimdilik en düşük faizli ve en az zararlısı japon yeni..iki aile japon yeniyle aldı kredisini

bende Alanyada emlak işleriyle uğraşıyorum..herkes kelepir ev arıyo ve krediyle alıyolar..japon yeniyle kredi çekmelerini öneriyorum ben..şimdilik en düşük faizli ve en az zararlısı japon yeni..iki aile japon yeniyle aldı kredisini

canım ya çok teşekkür fikrini ve bilgini paylaştığın için.ben bunu yeni duydum ve gerçekten parlak bi fikir canım biraz açarmısın mesela 60000 e nekadar ayda ödüyolar bide toplam ne oluyo:utangac:

merhaba kızlar..tam bana göre bir konu..tayinci olduğumuz için çok ev değiştirdik..2 yıl istanbulda kaldık ve 3 ev değiştirdik..eşyalar çzik ezik içinde..perdeler tüller çoğu uydu uymayanları yeniledik falan..
şu an memleketime tayin aldırabildik çok şükür niyetimiz burada bir ev alabilmek..ama krizin aksine burada evler de kiralar da artıyor kriz buraya hiç gelmedi..(rize)

her gun ev ve kredi fiyatlarını takip ediyorum..şunları yazabilirim..

kredinini miktarı ve vadesi ne kadar az olursa failer o kadar az oluyor..

yani 5 yllık bir kredinin faiz oranı 1,30 ise bu süre 10 yıla çıkınca faziz de 1,45 e çıkıyor..

şu an an uygunu 60 ay vade yani 5 yıl kredi almak.. tabi aylık ödeme 1000 liranın ustunde oluyor en düşük..

ne kadar çok peşinat verilirse o kadara karlı çıkarız aslında..

fazileri her gun takip ettiğim bir site var tavsiye ederim

Kredi, Mortgage, Konut Kredisi, Ev Kredileri, Tüketici Kredisi, Taşıt Kredisi, Kredi Kartı - Finzoom

şimdi yine kiradayız ve ev almak istiyoruz ama şu an kredi faizleri çok yuksek faziler en az 1,1 gibi olana kadar beklemeli..

canım ya çok teşekkür fikrini ve bilgini paylaştığın için.ben bunu yeni duydum ve gerçekten parlak bi fikir canım biraz açarmısın mesela 60000 e nekadar ayda ödüyolar bide toplam ne oluyo:utangac:

şyle bi alıntı yapıyım sana..

Japon Yeni kredisinde aylık faiz oranları yüzde 0.29 ile 0.53 arasında değişiyor. 36 aya kadar vadeli kredilerde en düşük faiz oranını yüzde 0.29 ile Finansbank veriyor. Finansbank'ta 36 aydan 120 aya kadar vadeli kredilerde faiz oranı yüzde 0.44'e, 180 ay vadelilerde ise yüzde 0.49'a çıkıyor.

Fortis Bank, en fazla 60 ay vadeyle Japon Yeni kredisi veriyor. Bankanın tüm vadelerde uyguladığı aylık faiz oranı yüzde 0.53. Türkiye iş Bankası, 120 aya kadar kullandırdığı Japon Yeni kredilerinde, tüm vadeler için aylık yüzde 0.41. faiz uyguluyor. Tekstilbank, yüzde 0,49 aylık faizle 96 aya kadar Japon Yeni cinsinden kredi kullandırıyor. Anadolubank ise 24 aya kadar vadeli Japon Yeni kredilerinde yüzde 0.39, 120 ay vadelilerde ise yüzde 0.45 faiz oranı uyguluyor..

FAİZ FARKI NE KADAR?

Japon Yeni kredisinde faizler düşük. Yen riskini almak isteyenler oldukça avantajlı koşullarda kredi kullanabiliyor. Tabii ki bu süreçte Japon Yeni, YTL ve diğer para birimleri karşısında değerlenmezse...

100 Japon Yeni şu sıralar 1.12 YTL'den işlem görüyor, örneğin, 100 bin YTL konut kredisi kullanan bir kişi, bu krediyi YTL olarak almış olsa ortalama aylık yüzde 1.64 faiz oranıyla bankaya borçlanmak zorunda. Bu krediyi 84 ay vadeli kullandığı takdirde aylık ödemeleri 2 bin 201 YTL tutuyor. Aynı kredi, aynı faiz oranıyla 10 yıl vadeli olarak kullanıldığında ise aylık ödemeler 1.911 YTL'ye düşüyor.

Peki aynı miktardaki kredi bankaya Japon Yeni cinsinden borçlanılırsa aylık ödemeleri ne kadar olur dersiniz? Oldukça düşük. 100 bin YTL kredi için bankadan 11 milyon 200 bin Japon Yeni kullanılması gerekiyor. Aylık 0.45 faiz oranıyla bankadan 11 milyon 200 bin Japon Yeni kredi kullanıldığında, 84 ay vade için aylık ödenen tutar 160 bin 413 yen. Bunun YTL karşılığı da 1.433 YTL. YTL krediye göre aylık ödemesi 768 YTL daha az.

Yine aynı kredi aynı faiz oranıyla 120 ay vadeli olarak kullanıldığında YTL olarak ödemesi 1.911 YTL iken, Japon Yeni karşılığı ödemeler 1.081 YTL. Japon Yeni yüzde 30 değerlense bile YTL'ye göre yine de karlı görünüyor. Aynı miktardaki kredi euro olarak kullanıldığında aylık ödemesi 1.247, dolar olarak kullanıldığında ise 1.202 YTL'ye denk geliyor.

Öncelikle gelirinizin para birimi cinsi üzerinden konut kredisi almayı tercih edin.
- Farklı bir para birimiyle kredi kullanacaksanız, daha kısa vadeleri tercih etmelisiniz. Böylece uzun vadede karşılaşabileceğiniz kur riskinden daha az etkilenmiş olursunuz.
- Japon Yeni, volatilite yani oynaklık açısından diğer döviz türlerine göre daha istikrarlı. Bu yüzden, geliri başka para birimlerinden olanlar da tercih edebilir

buraya yazdığım mesajdan sonra netten bir ev buldum gittik baktık yanlı ev arkadan giriş kat önden 2 katmış..balkonu da yok..karkastı fiyatı 55 milyar..

beğenmedim tabi beğeneceklerimizin fiyatlarını beğenmiyoruzmirmirmirmir

newlifw bende şans olsaydı........ bugün çarşıda işim vardı finasbanka uğradım senin tavsiyeni hatırladım gittim sordum.japon yeniyle ev kredisi alabilirmiyiz dedim alanlar varmış dedim büyük bi heyecanla cvp ne olsa bewgenirsiniz.ocak ayında o sistemi kaldırmışlar..bankalar öyle kalleş bi sistemle çalışıyorki vatandaş bizden azıcık faydalanır diye ödleri kopuyor. nasıl vatandaşa kazığı bindiririz diye kafa çürütüyorlar...bilmiyorum başka bankalarda durumlar nasıl onlarada sormak lazımm :kızgın: :kızgın: :kızgın:
Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook

slm hanımlar bende kiracılıktan birisiyim artık ev istiyorum 2 yılı devirdim kiracılıkta belki erken bıkmak için ama bugune kadar 10 bin lira kira ödedim kenara koysaydım o parayı şimdi bi ev peşinatı olurdu şimdiki evim büyük 2+1 koman holu banyosu falan var ama benim olmadıktan sonra ne fayda ben 1+1 e bile razıyım yeterki kendi evim olsun bıktım ay başınını gözlemekten allah herkese gönlüne göre ev versin amin:delphin:

günaydın hanımlar a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

cumanız mübarek olsun :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

newlifw bende şans olsaydı........ bugün çarşıda işim vardı finasbanka uğradım senin tavsiyeni hatırladım gittim sordum.japon yeniyle ev kredisi alabilirmiyiz dedim alanlar varmış dedim büyük bi heyecanla cvp ne olsa bewgenirsiniz.ocak ayında o sistemi kaldırmışlar..bankalar öyle kalleş bi sistemle çalışıyorki vatandaş bizden azıcık faydalanır diye ödleri kopuyor. nasıl vatandaşa kazığı bindiririz diye kafa çürütüyorlar...bilmiyorum başka bankalarda durumlar nasıl onlarada sormak lazımm :kızgın: :kızgın: :kızgın:
Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook Çok üzgünüm çoook

Anadolu Bank veriyo canım..salı günü müşterim başvurdu Anadoluya.Bekliyolar.

Anadolu Bank veriyo canım..salı günü müşterim başvurdu Anadoluya.Bekliyolar.

canım japon parasıyla kredi bana riskli gibi geldi
10 yıl uzun bir süre.bu süre içinde kur çok dalgalanır bence
en iyisi tl ile sabit aylık ödeyerek borçlanmak tabi ödeme imkanı olanaa.s

imkanı olanın kredi çekmek için alternatif aramasına gerekde olmuyo zaten.çekiyo tl olarak ödüyo.faizi dokunmuyo tl nin.ama şu an için en risksiz olanı, imkanı kısıtlı olnlar için japon yeni çünkü en az hareket japon yeninde.en istikrarlı olan o.

Back