derdim :üçüncü kat yada evi tadilat yapma fikri???

Belki sorulmuştur ama merak ettim eşin zemin kat için alamaz emek verdik demiş ama o zaman nasıl olacak hem üst kat hem zemin kat mı sizin olacak
Ayrıca bende üçüncü kat diyorum hem ilerde kardeşler arasında sıkıntı olmasın hem içinize sine sine olsun
eşim zemin kata emek verdi ama görümcemin olucak. sanki emegi görümceme vericek tapu kp üstünde olduğu için
ev ikiye bölüşecek.. üçüncü kat yaparsam tapuyu alamazsak eşit olucak gibi geliyor görümcemle.. bu fikrinden vazgeçtim

Aslında benimde gözüm açıldı su an bizimde evin tapusu kp üstüne doğru söylüyorlar miraslık ev bunlar
bu konuyu açmasaydim gözün açilmazdi :KK70:
benimde açildi.. miraslik olacagi için..
iyiki bu konuyu açmişim.. üçüncü kat fikrinden şimdilik vazgeçmiş durumdayim. beklemedeyim.ilerde ne olacak görecez.
üçüncü kata yapacak misiniz:)

Bence bekleyin...
tadilatta mutfak için önerim,
Dolaplar boyanabilecek materyal ise açıl renge boyayın.
Kulplarını değiştirin
Fayans folyosu diye bir şey var, fayansları onunla kaplayın.

İnstagramda ornekleri var,
#mutfakboyama
#mutfakdönüşüm
#fayansfolyosu
#fayanskaplama
#fayansboyama
Olarak aratabilirsiniz
Boya içim zımpara gerekmiyor, Boyadıktan sonra Vernik şart.
Vernikli olunca d 10-15 gün dikkatli kullanmak gerekiyor :)

Çok dusuk maliyete işinizi görür diye düşünüyorum

merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti:KK43:
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi? :110:
yorumlari için teşekkürler:)

Bende senin gibi altlı üstlü oturuyorum , tadilat yapılmadan önce bence ortaya bir konuş derim. . Tadilat fikri iyi bence dediği gibi şuan herşey çok yükseldi , ev tadilatı bana göre de mantıklı geldi , çatı katları daha zor oluyor bence , sıcağı sıcak , soğuğu dert

1.katta oturuyoruz senelerdir.Gecen sene annemler tadilat yaptırdı.Banyo, mutfak, balkon bunların yanında kapılar falanda değişti.Oldukca kapsamlı bir tadilatı ama durum şu ki mimarla konuşurken 50bin en fazla diye anlasmisti babam.Bizim tadilat 70bine kadar dayandı.Iscilerin masrafı şu bu derken çok pahalıya geldi ki geçen sene eylül ekım aylarında yaptırdık.Simdi bence çok daha fazla tutar.Bir de evin içinde eşya varken tadilat kesinlikle tavsiye etmem.Boş eve tadilat olur da eşyalı evin temizliği çok zor oldu bize.Biz bilemedik tecrübe ettik siz de iyi düşünün derim bu tadilat işini.Masrafini,temizliğini..

merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti:KK43:
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi? :110:
yorumlari için teşekkürler:)
Yaptırma cnm.
Paran havaya gider, eve tadilat yapıldıktan sonra hemen bı taşında telaşına girerler.
Paran kenarda kalsın.

Bence bekleyin...
tadilatta mutfak için önerim,
Dolaplar boyanabilecek materyal ise açıl renge boyayın.
Kulplarını değiştirin
Fayans folyosu diye bir şey var, fayansları onunla kaplayın.

İnstagramda ornekleri var,
#mutfakboyama
#mutfakdönüşüm
#fayansfolyosu
#fayanskaplama
#fayansboyama
Olarak aratabilirsiniz
Boya içim zımpara gerekmiyor, Boyadıktan sonra Vernik şart.
Vernikli olunca d 10-15 gün dikkatli kullanmak gerekiyor :)

Çok dusuk maliyete işinizi görür diye düşünüyorum
bizim mutfak dolaplari bildiğin gibi degil kp yapmıştı ama benim hoşuma gitmiyo evlenmeden indir dedim lazimliklari koyarsin dediler. lazimliklari koyuyorum. bardak tabak koyma işi başka dolabi aldik.. o yüzden benim mutfak dolaplari özentim kaldi içimde.. komple değiştirmek istiyorum imsafirliğe gittiğimde milletin mutfak dolaplari görümce özeniyorum:(

1.katta oturuyoruz senelerdir.Gecen sene annemler tadilat yaptırdı.Banyo, mutfak, balkon bunların yanında kapılar falanda değişti.Oldukca kapsamlı bir tadilatı ama durum şu ki mimarla konuşurken 50bin en fazla diye anlasmisti babam.Bizim tadilat 70bine kadar dayandı.Iscilerin masrafı şu bu derken çok pahalıya geldi ki geçen sene eylül ekım aylarında yaptırdık.Simdi bence çok daha fazla tutar.Bir de evin içinde eşya varken tadilat kesinlikle tavsiye etmem.Boş eve tadilat olur da eşyalı evin temizliği çok zor oldu bize.Biz bilemedik tecrübe ettik siz de iyi düşünün derim bu tadilat işini.Masrafini,temizliğini..
bende o 70 bini üçüncü kata veririm.
tadilat da baya masrafli olduğu burdan öğreniyorum.

Geçiyor valla canım.daha bide onlar kurban bayramından önce anlaşmışlardı.ondan sonra kaç kez zam geldi.
şu an ekonomik krizi kapıda.. faiz orani çok yüksek.. şu an kredi çekecek durumda degil. dün eşimle konuştum.
geçici olarak çati yapacaklari söledi oysa geçici çati da masrafli degil mi.

Bende senin gibi altlı üstlü oturuyorum , tadilat yapılmadan önce bence ortaya bir konuş derim. . Tadilat fikri iyi bence dediği gibi şuan herşey çok yükseldi , ev tadilatı bana göre de mantıklı geldi , çatı katları daha zor oluyor bence , sıcağı sıcak , soğuğu dert
tadilat işi de masrafli. burda 70 bini geçen de var bu beni korkuttu:D
ben 70 bini tadilata degil üçüncü kata harcarim gerisini zamanla hepsini yaparim daha iyi diye düşünüyorum. ilerde inş.

gerçekten 20 bini geçiyor mu? bilemedim bu duruma.
20 bin yeterse yine iyi.
Kullanılacak malzemenin ve işçiliğin kalitesine göre değişmekle birlikte siz en az 20 bini gözden çıkarın.
Kayınvaldem kiraya vereceği evlerini tadilat yaptırdı sadece mutfak dolabı,tezgah, duşakabin,lavabo,klozet,fayanslar ve kapılar daire başına 26 bin civarında tuttu.
Ben sizin yerinizde olsam ilerde görümceme kalacak bir daireye o kadar masraf etmezdim.
Hele şu ekonomik krizde birikmiş paramızı böyle gereksiz bir duruma kullanmazdım.
Böyle aile mülklerinin miras paylaşımı ilerde çok sorun oluyor.
'Eşim sattırmaz,görümcem hak iddaa edemez' demeyin, kanun ne derse o oluyor.
Görümceniz 'ölüm hak miras helal, masraf etmeseydiniz, ben tüm apartmandan hakkımı isterim' derse ve dişli bir avukat bulursa napacaksınız?

Kabul etmeyin zaten gorumcenizin.ilerde hır gür olacak belli.hem zemin kattan kurtulmaya bakın.3.kat icin biraz bekleyin

Size kesinlikle şöyle yapın diyemem ama ben olsam tapusu bana ait olmayan, yarın öbürgün kayınvalide kayınpederin ölümü halinde miras malı olarak kanuni çerçevede paylaşıma girecek bir yer için harcama yapmam, biriktiririm gider başka daire alırım, Allah iki kardeşin ağzının tadını bozmasın fakat ne kadar miras paylaşımı gördüysem hiçbirinde tatlı tatlı orası senin olsun burası benim denildiğine şahit olmadım, görümceniz zaten şimdi birşey diyemez kızcağız, hem arsa anne babasının üzerine daha ama miras olarak kendisine de kaldığı gün haklı olarak kanuni miras hakkını isteyecektir, ben de olsam isterim, siz bence ev yaptırma veya tadilat işlerini yeniden düşünün.

Bende bunları yazacaktım. Konu sahibi 3. kat benim olacak diyor ama maalesef arsa tapusu olduğundan öyle bir hakkı zaten olamaz. Görümcede zemin kat, 2. kat ve yapılırsa 3. kattan miras hakkını ister ve haklıdır da.
O yüzden mirasa girecek mal için yatırım yapmak saçma. Taşının başka yere eğer görümceniz kabul ederse oturduğunuz zemin katı kiraya verin o kira ile de kendi kiranızı ödersiniz.

bizim mutfak dolaplari bildiğin gibi degil kp yapmıştı ama benim hoşuma gitmiyo evlenmeden indir dedim lazimliklari koyarsin dediler. lazimliklari koyuyorum. bardak tabak koyma işi başka dolabi aldik.. o yüzden benim mutfak dolaplari özentim kaldi içimde.. komple değiştirmek istiyorum imsafirliğe gittiğimde milletin mutfak dolaplari görümce özeniyorum:KK43:
Af buyrun ama 'lazımlık' nedir? İlk defa duyuyorum.

Oturduğunuz eve tadilat yaptırıp onu talep etseniz. Üst katı da görümcenize verirler. Madem bu kata da balkon falan yaptırabiliyorsunuz.

benim yakın akrabamda
görümcesi için bizi evden kovarlar dedi diye kocası aşırı kızdı benim ablam öyle şey yapmaz
küçük görümcesi için kendi evi var 3 tane bizim küçük eve mi kaldılar diye söylendi en son bayağı kızınca birkaç senedir konuşmadı
akrabam bu konuyu
diğer kardeşler içinde aynı şekilde söyledi eşi çok kızardı
eşi ama her işlerine koştu karısı hasta evde o kardeşlerinin derdine koşardı para isterlerdi verirdi karısına da sen hep hasta oluyorsun onlar arada bir istiyor ne olacak derdi

ama ev sayısı fazla olan görümcesi annesi ölünce evi satıp bana hakkımı verin sonuçta benim ailem aldı, size sadece senin anan baban değil dedi kadının kaç tane evi var akrabamın eşi ablam dedi borçlu dedi evleri yaptırırken sürekli ayaklarına kadar gidip para verdi
şimdi adam hastalandı
3 yıldır doğru dürüst çalışamıyor para istediklerinde götürmedi birde işyeri açmak için eksiği kaldı sadece 10 000 T onlardan borç istedi vermediler hiçbiri ki hepsinin evi bir tanesinin apartmanı ayrıca evleri var onun için o para hiç para ama vermedi
ama adam apartmanını yaptırırken ayaklarına kadar götürüyordu parayı karısıyla kavga edip ben kazanıyorum bugün onlar yarın ben diyordu

Back