derdim :üçüncü kat yada evi tadilat yapma fikri???

ev tadilatı gerçekten çok büyük masraf şu dönemde
bence 3.kata çıknı ağrısız başım olsun

benim yakın akrabamda
görümcesi için bizi evden kovarlar dedi diye kocası aşırı kızdı benim ablam öyle şey yapmaz
küçük görümcesi için kendi evi var 3 tane bizim küçük eve mi kaldılar diye söylendi en son bayağı kızınca birkaç senedir konuşmadı
akrabam bu konuyu
diğer kardeşler içinde aynı şekilde söyledi eşi çok kızardı
eşi ama her işlerine koştu karısı hasta evde o kardeşlerinin derdine koşardı para isterlerdi verirdi karısına da sen hep hasta oluyorsun onlar arada bir istiyor ne olacak derdi

ama ev sayısı fazla olan görümcesi annesi ölünce evi satıp bana hakkımı verin sonuçta benim ailem aldı, size sadece senin anan baban değil dedi kadının kaç tane evi var akrabamın eşi ablam dedi borçlu dedi evleri yaptırırken sürekli ayaklarına kadar gidip para verdi
şimdi adam hastalandı
3 yıldır doğru dürüst çalışamıyor para istediklerinde götürmedi birde işyeri açmak için eksiği kaldı sadece 10 000 T onlardan borç istedi vermediler hiçbiri ki hepsinin evi bir tanesinin apartmanı ayrıca evleri var onun için o para hiç para ama vermedi
ama adam apartmanını yaptırırken ayaklarına kadar götürüyordu parayı karısıyla kavga edip ben kazanıyorum bugün onlar yarın ben diyordu
evi adam yapmış ablasinin hakkı diye para mi vermiş.?

ev tadilatı gerçekten çok büyük masraf şu dönemde
bence 3.kata çıknı ağrısız başım olsun
şimidiki zamanda degil..
eşime dedim ben tadilata para vermek istemiyorum diye.. oda benim fikrimde.. sen bilirsin dedi. onun da hayali üçüncü kat. çok şükür birkimiş paramiz var. kenarda dursun dedim vazgeçtim..
sadece geçici çati yapabilecegi söledi geçici kati de masrafli degilmi ?

Oturduğunuz eve tadilat yaptırıp onu talep etseniz. Üst katı da görümcenize verirler. Madem bu kata da balkon falan yaptırabiliyorsunuz.
tadilat da yüksek fiyatta. 70 bin. 50 bin felansa vermezdim.
onun yerine 3. kati yapar içini zamanla yapsam daha iyi düşüncesindeyim. şimdi degil ileriye doğru.. kat mulkiyesini ve tapusunu alıcam diyo eşim.

Bende bunları yazacaktım. Konu sahibi 3. kat benim olacak diyor ama maalesef arsa tapusu olduğundan öyle bir hakkı zaten olamaz. Görümcede zemin kat, 2. kat ve yapılırsa 3. kattan miras hakkını ister ve haklıdır da.
O yüzden mirasa girecek mal için yatırım yapmak saçma. Taşının başka yere eğer görümceniz kabul ederse oturduğunuz zemin katı kiraya verin o kira ile de kendi kiranızı ödersiniz.
3, kat tapusunu alicam diyo. bende kanun değiştiği netten bi araştir dedim..

tadilat işi de masrafli. burda 70 bini geçen de var bu beni korkuttu:KK70:
ben 70 bini tadilata degil üçüncü kata harcarim gerisini zamanla hepsini yaparim daha iyi diye düşünüyorum. ilerde inş.
Biz daha yeni yaptık sayılır , sen nereleri yaptırcaksın evin ? Bizim kaba inşaattı ve eşyası düğünü 80bin e yaptık çok şaşırdım :KK34:

Biz daha yeni yaptık sayılır , sen nereleri yaptırcaksın evin ? Bizim kaba inşaattı ve eşyası düğünü 80bin e yaptık çok şaşırdım :KK34:
mutfak dolaplari duş kabin bide balkon.. o kadar. parkeler yeni daha 4 yıllık. eşim kapılari degiştirmek istiyo kapılar 10 yıllık. eski degil.

3, kat tapusunu alicam diyo. bende kanun değiştiği netten bi araştir dedim..

Benim bildiğim (yanlışta olabilir) arsa tapusu kimin üzerineyse o kişi tapuya çevirecek ve siz ondan daireyi alıyor gözükeceksiniz. Alt kat arsa tapulu üst kat müstakil tapulu olmaz diye biliyorum. Bildiğim kadarıyla eşinizin kardeşlerinin o dairede de hakkı olabilir. Yani dava açarlarsa kazanma ihtimalleri yüksek.
Orayı yaptıracaksanız diğer kardeşlerden feragat ettiklerine dair noterden belge alın.

Babam yıllarca bizim sütümüzden kısıp iş çıkışı gidip geceleri kendi annesinin üstünü yaptırmıştı.halam olacak denen şahıs yıllarca ben o daireden pay istenem dedi.babaannem dedem oldu ev satılığa çıktı.o zenginler zengini halam yıllarca oturdun ona say ben de hakkımı isterim dedi.senin gibi kardeşim yok diye silip attı.ayaklari ağrıdığında ayaklarını ovan biriydi babam.canim babam.simdi görüşmüyorlar ev de henüz satılmadı ama halam hala üst kattanda pay istiyor biz de tapumuz olmadığı için hak idda edemiyoruz.kardesim kimseye güvenme.tapusuz iş yapma.elindeki parandan olma

Babam yıllarca bizim sütümüzden kısıp iş çıkışı gidip geceleri kendi annesinin üstünü yaptırmıştı.halam olacak denen şahıs yıllarca ben o daireden pay istenem dedi.babaannem dedem oldu ev satılığa çıktı.o zenginler zengini halam yıllarca oturdun ona say ben de hakkımı isterim dedi.senin gibi kardeşim yok diye silip attı.ayaklari ağrıdığında ayaklarını ovan biriydi babam.canim babam.simdi görüşmüyorlar ev de henüz satılmadı ama halam hala üst kattanda pay istiyor biz de tapumuz olmadığı için hak idda edemiyoruz.kardesim kimseye güvenme.tapusuz iş yapma.elindeki parandan olma
niye üst katindan pay istiyo tapu babanin üstünde degil miydi??

evi adam yapmış ablasinin hakkı diye para mi vermiş.?

hayır büyük ablası apartman yaptırırken para lazım olur kocaman yer yaptırıyorlar diye her borç istediğinde vermiş ki ev bayağı uzak bunlara ama ayağına kadar götürüyormuş ve para götüreceği zaman haber vermeden geç gelirmiş demezmiş oraya para vermeye gittim diye başkalrından öğrenirmiş mesela babası(kp) dermiş ablan para isterse ver siz kardeşsinz kardeşler birbirine yardım etmeyecek de ne zaman edecek dermiş bir kere kadın ya apartman damat ile damadın abisi yaptırıyor verdiğiniz para hiç geri dönmez dedi diye kadına kp bu paragöz karının aranızı bozmasına izin verme sakın demiş ve hep eziyet etmiş sürekli laf sokmalar falan sen salaksın neye aklın eriyorda laf veriyorsun demeler
diğer 2 küçükte (biri erkek) para istediklerinde hep vermiş
ve kadın laf etmesin diye gün içerisinde götürüp vermiş sonraları kp gizli gizli sormalarından yada diğer kardeşi onun parası var götürüp verdiniz de benim hepi topu 2 evim var bana vermediniz diye kadına söylenmiş ondan haberi oldu
ve bunların oturduğu evi babadan kalma olduğu için anne ölünce sattıracaklarmış
bunların evi bile yok ortada kadın her konuşmasında yediği hakaretleri aklına getiriyor ağlıyor adam yaptıysa da kardeşlrim benim kazanıp verdiğim para sanane diyor

merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti:KK43:
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi? :110:
yorumlari için teşekkürler:)
Tadilat yapmayın. Sabredin. Evi bir ayda yapmak zorunda değilsiniz. Yavaş yavaş yapn. Öne kabasını çıkın ne bilim bunu gibi şeyler. 3 yılda sürse bence yaptırın yavaş yavaş

Arsa tapusu olan yerde birinci kat senin ikinci kat benim denilmiyor. Arsa payı iki mirasçı varsa 1/2 oranında paylaştırılıyor. Eşiniz de tapu çıkarmak istiyorsa öncelikle arsanın kat irtifakının yapılması gerekiyor. Bu durumda üç ev de arsa sahibi üzerine tapulu hale gelecek. Üç ev için tapu masrafı çıkacak. Arsa sahibinin evin tapusunu eşinize vermesi için mal kaçırma gibi görünmesin diye başkasının üzerinden satış yapılması (bu bile şahit olması durumunda iptal edilebiliyor)gerekiyor.

Yani miras durumunda o arsanın yarısı görümcenin olacak. Alt kat mı üst kat mı olacak bunun için de kendi aranızda anlaşacaksınız. Eğer itiraz ederse fark paylarını verip, görümceden şu an kv nin oturduğu üst katı(ya da katlar) alabilirsiniz.

Biz de şu an dededen amcaya miras kalacak bir evde oturuyoruz. Bizim acil ihtiyaçlarımı karışılacak şekilde tadilat yaptırdık orta kalite malzeme kullandık. 4 yıl kadar oturmuş olacağız evde seneye taşınacağız.
Yerinizde olsam 5-10yıl daha orada oturacaksam tadilat yapar devam ederdim. Görümce ile de anlaşırdım. Evin içini yaptıracağız. İlerde üst kata biz geçeceğiz diye resmiyete bağlardım. Bu sayade kat farkı vermezdiniz. Acil tadilatlar mutfak ve banyo orta kalite 10-15bin tutar. İyi kalite ve komple tadilat 40-50bini bulur.
Şöyle diyeyim alt kat 200 bin üst kat 300bin ediyorsa mal 500bin tl değerindedir ve 250binlik hal sahibidir görümce. Aradaki farkı da vermemiş olursunuz.

Benim bildiğim (yanlışta olabilir) arsa tapusu kimin üzerineyse o kişi tapuya çevirecek ve siz ondan daireyi alıyor gözükeceksiniz. Alt kat arsa tapulu üst kat müstakil tapulu olmaz diye biliyorum. Bildiğim kadarıyla eşinizin kardeşlerinin o dairede de hakkı olabilir. Yani dava açarlarsa kazanma ihtimalleri yüksek.
Orayı yaptıracaksanız diğer kardeşlerden feragat ettiklerine dair noterden belge alın.
Aynen tapu kimin üstüneyse o işlem yapabilir ama arsa tapudan konut tapusuna çevirme, sonra her daire için ayrı tapu çıkarma neredeyse bir evin kaba inşaatına denk masrafa denk geliyor, kaldı ki yaşanılan bölgede 3. kata imar izni var mı yok mu o da meçhul, imar olmazsa kaçak sayılır, yıkarlar, yapılan masrafta havaya gider, riskli ve epeyce maliyetli bir iş , o yüzden bence hiç mantıklı değil.

hayır büyük ablası apartman yaptırırken para lazım olur kocaman yer yaptırıyorlar diye her borç istediğinde vermiş ki ev bayağı uzak bunlara ama ayağına kadar götürüyormuş ve para götüreceği zaman haber vermeden geç gelirmiş demezmiş oraya para vermeye gittim diye başkalrından öğrenirmiş mesela babası(kp) dermiş ablan para isterse ver siz kardeşsinz kardeşler birbirine yardım etmeyecek de ne zaman edecek dermiş bir kere kadın ya apartman damat ile damadın abisi yaptırıyor verdiğiniz para hiç geri dönmez dedi diye kadına kp bu paragöz karının aranızı bozmasına izin verme sakın demiş ve hep eziyet etmiş sürekli laf sokmalar falan sen salaksın neye aklın eriyorda laf veriyorsun demeler
diğer 2 küçükte (biri erkek) para istediklerinde hep vermiş
ve kadın laf etmesin diye gün içerisinde götürüp vermiş sonraları kp gizli gizli sormalarından yada diğer kardeşi onun parası var götürüp verdiniz de benim hepi topu 2 evim var bana vermediniz diye kadına söylenmiş ondan haberi oldu
ve bunların oturduğu evi babadan kalma olduğu için anne ölünce sattıracaklarmış
bunların evi bile yok ortada kadın her konuşmasında yediği hakaretleri aklına getiriyor ağlıyor adam yaptıysa da kardeşlrim benim kazanıp verdiğim para sanane diyor
ablasi yardim misali para verip kardeşi parasinin geri ödememiş mi..
geri ödenseydi adam hakkını vermezdi ama.
Görümcemin hakkı yok eşim yaptı evleri.. gece gündüz demeden çalışmış evlenmeden..
evsiz kalmasin diye veriyo kayınpederim yani bedava. hakkı var diye.

bizim mutfak dolaplari bildiğin gibi degil kp yapmıştı ama benim hoşuma gitmiyo evlenmeden indir dedim lazimliklari koyarsin dediler. lazimliklari koyuyorum. bardak tabak koyma işi başka dolabi aldik.. o yüzden benim mutfak dolaplari özentim kaldi içimde.. komple değiştirmek istiyorum imsafirliğe gittiğimde milletin mutfak dolaplari görümce özeniyorum:KK43:

hiç özenme kendi evine yaparsın. ben 3. kat değilde sıfırdan ev almanız taraftarıyım. aile evinde oturmak hiç iyi olmuyor. 18 yaşıma kadar ananemlerle altlı üstlü oturduk. tavsiye etmiyorum.

şu an oturduğunuz ev kaç yaşında. 3. kat imara uygun mu?

ablasi yardim misali para verip kardeşi parasinin geri ödememiş mi..
geri ödenseydi adam hakkını vermezdi ama.
Görümcemin hakkı yok eşim yaptı evleri.. gece gündüz demeden çalışmış evlenmeden..
evsiz kalmasin diye veriyo kayınpederim yani bedava. hakkı var diye.

mal paylaşılırken ona bakmıyor maalesef. benim çok sevgili halam (ki kendisi çok zengindir, kaç tane dairesi var), ortak ağaçtan 1 poşet ceviz topladık diye haram olur o cevizler demişti. bu vatandaş her hafta o bahçeye gidip ağaçları talan ederlerdi.

hiç özenme kendi evine yaparsın. ben 3. kat değilde sıfırdan ev almanız taraftarıyım. aile evinde oturmak hiç iyi olmuyor. 18 yaşıma kadar ananemlerle altlı üstlü oturduk. tavsiye etmiyorum.

şu an oturduğunuz ev kaç yaşında. 3. kat imara uygun mu?
10 yıllık. evet uygun.

Back