Bende bunu düşünüyorum muallaktayım. Emsalleri 4m iken ev 3m arada bir milyon tl lik bir fark var fiyatı düşününce cazip geliyor ama biz de taşınıp oturmak istiyoruz iş uzamadan ve çirkinleşmeden. Kiracı şuan 7500₺ kira veriyormuş emsal kiralar 20 bin civarı. İlk evimiz olacak tahliye sebebimiz hukuki olarak geçerli ama iş dava sürecine girince mahkeme vs çok uzar diye korkuyorum. Bu devirde düşük kira ödeyen kiracı da kolay kolay çıkmak istemez gibi geliyor evden.. bilmiyorum çok zor ev alacak parayı biriktirelim diyoruz yine de ev sahibi olamıyoruz maddi zorluklar olmasa başka zorluklar çıkıyor insanlarla uğraşmak çok zor günümüz şartlarındaSakın güzel kardeşim sakın. 6 ay sonra dava açacaksın en iyi ihtimalle davayı 8 ay sonraya verecek ( en iyi ihtimal) 2-3 celsede bitecek. Oldu mu sana 2 sene. Sonra kiracı istinafa gidecek, koy 2 sene daha. Yani 3-4 sene gözden çıkarabiliyorsan o evi, kiracılı ev al. Alacaksan da normal fiyatın yüzde 30 altında bir fiyat teklif et.
Bende bundan korkuyorum, kiracı ile konuşsak tamam dese bile iki gün sonra yan çizebilir ne kadar güvenebiliriz ki? Tahliye davası açılabiliyor 6 ay sonra hadi ona da okeyiz en fazla 6 ay kadar bekleriz ama davanın görülmesi sonuçlanması derken bu iş senelere uzar mı diye düşünüyorumKiracı ile konuşmamızı öneririm. Kendim 1 sene önce kiracılı ev aldım kiracı çıktı ama defalarca bizim canımızı sıkacak şeyler yaptı.
Evet kime denk geleceğimiz önemli gerçekten, hemen çıkmayı kabul etseler dava süreçleri ile uğraşmaktansa belli bir miktar ücret teklif etmek daha mantıklıÖğrenciyken kiracıydık ev satıldı, 6 ay beklemeden taşınma parası alıp çıktık. (6 ay sonra okul bitiyordu çıkmak istemedik, para teklif edilince kabul ettik ama tabi masraflara yetersiz kaldı yine de)
Arkadaşım ev aldı, öncesinde kiracı ile de görüştü problem yaşamadan çıktılar.
Kime denk geldiğiniz de önemli. İlk bir kiracıyla konuşun
4m evi 3m satıyorsa o kiracı fettandır.
Değil mi bende böyle düşünüyorum hiç aklıma yatmıyor aslında ama ailemizden farklı fikirler geldiği için emin olamıyorum. Benzer bütçede bir ev daha var beğendiğimiz ama kiracılı olan konum olarak daha iyi site içerisinde ve daha üst katlarda ayrıca içine tadilat yaptırmak da gerekiyor. Diğeri ise site değil ama 3 daire üzerine kurulu iki bitişik blok kendine ait apartman görevlisi var konum itibari ile daha ara sokakta kalıyor sitede olan gibi evler arası çok geniş mesafeler yok ama yine nezih bir yer. Ben diğerine daha sıcağım ama bilmiyorum farklı fikirler kafa karıştırıyorÇok büyük hata edersiniz.
Çok uzayabilir. İhanet gönderdin 6 ay süresi var. Mahkeme günü verdiler 3-4 ay sonrasına dersen etti sana 10 ay. Bizim kiracı “İstanbul’da başka evleri de var beni kira için çıkarıyorlar” dedi (ki başka ev yok o ev de kardeşim otursun diye mecburen alındı biz başka şehirdeyiz) o öyle deyince mahkeme inceleme için ileri tarihe attı etti mi sana 5 ay daha oldu 15 ay. Sonrası böyle devam edecekti de adama para verdik de çıktı gittiMerhabalar, taşınmak istiyoruz ve şuan ev arama sürecindeyiz. Bütçemize uygun emsallerine göre de uygun fiyatlı bir ev beğendik ancak evin içerisinde kiracı var. Evi satın alma durumunda kiracıya bir ay içerisinde yazılı bildirim gönderip altı ay sonra tahliye davası açma hakkı oluyor diye biliyorum okuduklarım kadarıyla. Daha önce bu süreci yaşamış birileri varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Tahliye süreci ne kadar uzayabilir, tahliye davası sonrası kiracı hemen evden çıkarılabilir mi yoksa kiracılı ev işine hiç girmemeli miyiz?
Çok korkunç bir süreç gerçekten. En başından mı para teklif edilmeli bu mide bulantısını yaşamamak için ne yapılabilir ki başkaÇok uzayabilir. İhanet gönderdin 6 ay süresi var. Mahkeme günü verdiler 3-4 ay sonrasına dersen etti sana 10 ay. Bizim kiracı “İstanbul’da başka evleri de var beni kira için çıkarıyorlar” dedi (ki başka ev yok o ev de kardeşim otursun diye mecburen alındı biz başka şehirdeyiz) o öyle deyince mahkeme inceleme için ileri tarihe attı etti mi sana 5 ay daha oldu 15 ay. Sonrası böyle devam edecekti de adama para verdik de çıktı gitti
Ettik ettik. Kardeşim kirada oturuyordu adam evi satınca çıkması gerekecekti. Bizde mecbur bi ev aldık böyle olmayacak diye. Mevcut kiracıda yıllardır oturuyormuş. Babam dedi ki ben burayı kazanç için almadım oğlum oturacak ama sen de mağdur olma taşınma ücretini,yeni evinin depozitosunu,emlakçı parasını ben vereyim. Yok yasal sürecimi kullanacam dedi.Çok korkunç bir süreç gerçekten. En başından mı para teklif edilmeli bu mide bulantısını yaşamamak için ne yapılabilir ki başka
Ben lades yapıp aldım . Dediğin gibi bende araştırdım çok ama şükür aldıkdan 20 gün sonra çıktı.Merhabalar, taşınmak istiyoruz ve şuan ev arama sürecindeyiz. Bütçemize uygun emsallerine göre de uygun fiyatlı bir ev beğendik ancak evin içerisinde kiracı var. Evi satın alma durumunda kiracıya bir ay içerisinde yazılı bildirim gönderip altı ay sonra tahliye davası açma hakkı oluyor diye biliyorum okuduklarım kadarıyla. Daha önce bu süreci yaşamış birileri varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Tahliye süreci ne kadar uzayabilir, tahliye davası sonrası kiracı hemen evden çıkarılabilir mi yoksa kiracılı ev işine hiç girmemeli miyiz?
Şans işi galiba ne çıkarsa bahtına..Ben lades yapıp aldım . Dediğin gibi bende araştırdım çok ama şükür aldıkdan 20 gün sonra çıktı.
Ama kesinliklee kiracıyla oturun kavgasız gürültüsüz konuşun niyetini anlayın. Sonra alma işine girin.