Kiracı derdi

O zaman birinci derece ibaresini cikartayim anne,baba,kardes diyelim. Gecen ay bizde cok sikinti yasadik bu konuyla alakali. Hukuk burolarinin makalelerinde bu sekilde okudum.
Benim okuduğum makalelere hep 1. Dereceden akraba veya alt üst soy olarak geçiyor. Okuduğunuz makalelerin linkini atabilir misiniz? O şekilde bir durum varsa biz de bilgilenelim.

Süresiz kira sözleşmesi hazırlatmaniz sizin lehinize değil aleyhinize. Zira belirsiz süreli sözleşmelerde fesih dönemi 6 ayda bir olduğu için daha kolay tahliye davası açılabilir.

Mevzunun savcı ile alakasi yok, örnek 13 takibi başlatılacak, 7 gün itiraz 30 gün ödeme süresi var. Ödemiyorsa ya da itiraz ediyorsa icra mahkemesinde dava açılır ki bu da diğer kira uyusmazliklarinin aksine icra mahkemesinde görüleceğinden daha kısa sürede sonuçlanacaktir.

Anneniz oturacak mı? Yoksa tırışkadan nameler mi? Kiracıyı da bi dinlemek isterdim.

İşinize gelmedi tabi. Kıraya hem sizi hem kiracıyı memnun edecek bir zam yaparak orta yolu bulabilirsiniz. Cıkarıp 3 4 katına yeniden kiracıya verecegniz aşikar.
Ya ablacım baştan anlaştık bak
Çıkcam diyip çıkmadı sözünde durmayan o
Derdim kira değil
Evimde oturmak istiyorum hakkım değil mi?
Adam malıma çöküyor ama zaten avukat tuttum vs bak şimdi nasıl çıkıyor neyse kib bye

Benim kardeşimin ev sahibi kira 1700 ken 2250 yaptı kesinlikle iban vermedi heray elden aldı sizi cikarmayacam dedi 2023 e kadar sözleşme vardı iki ay sonra çıkın evimden dedi serefsiz iki ay içinde çıkacaksınız dedi saldırdılar falan bizimkiler mecbur çıktı ama helal etmediler oda dava açmış kirayı ödemediler diye mahkeme oturdukları bir buçuk senenin kirasını zammiyla geri ödemelerine karar verdi sırf ödediklerine dair belge yok diye o kadar mağdur oldular ki bide yeni evliler daha adam böyle yapıp yapıp insanları bir senede çıkarıyormus 100 e yakın dairesi var red davası açmak için devlet 8 bin TL istiyor kazanacaklarida meçhul ben gerçekten sistemi hiç anlamıyorum şuan

Yazıklar olsun.Resmen haram yiyor.İnsallah yanına kar kalmaz.Sizinkiler de bir daha asla elden ödeme yapmasınlar.Hergun biraz daha şaşırıyorum.İnsanlar daha ne kadar kötü olabilir diyorum her seferinde daha çok şaşırıyorum.Aldigi parayada almadım demek nasıl bir

Bizde şok olduk hakim dinlemiş bide kardeşimin eşini kafa sallamış ve red etmiş ödediklerine dair belge yok diye bizimkiler 3 kere kakakola gitti saldırdılar diye kelebek bıçakla saldırdı oğlu şikayet ettiler güvenlik kamerası kaydı yokmuş şikayet düştü birde onlar iki tane yalancı şahit tutup ev sahibine küfür ettiğini öne sürüp hakaret davasi açtılar yine bizimkilere o kadar zenginler ki maliyeye de şikayet ettiler hiç bir sonuç alamadılar onların hakaret davası sürüyor kardeşimin açtığı davalar kapatıldı

Aslinda içinde kiraci bulunan evi almamak lazim .Cikmayan kiracisindan kurtulmak icin ev satan bile gördüm o yüzden söylüyorum.Mahkemeye,ihtara,kibarca uyarmaya vs herkes ayni tepkiyi vermiyor.Umursamayan ve yasantisina devam eden cok var maalesef..Siz yine de yasal yollardan ne gerekiyorsa yapin.Annenize özellikle oturmasi icin aldiginiz icin avantajlisiniz.

Bende de aynı bela var ne yazık ki, Haziranda aldık evi, aldığımız gibi de ihtar çektik. Kendimiz oturacağız, küçücük evdeyiz şu an. Çıkmayacağım diye diretiyor. 3 sene 5 sene uğraşırsınız çıkmayacağım diye tehditler savurdu. Dava açtık aslı astarı olmayan şeylerle uzatıyor şu an hala duruşmaları ama nereye kadar uzatacak. İddialarına göre çıkartıp yüksekten kiracı alacakmışmışız. Öyleymiş de böyleymiş. Oturacağım kardeşim oturacağım ya. Gasp ediyor evimi aylardır. Ocakta yine duruşma var, umarım ki son olacak bu seferki. Çok sıkıntılı süreçler, avukatınızın çok sıkı takip etmesi gerek benden söylemesi.

İşgalciler başka kelime bulamıyorum
Ucuzdan oturan fırsatçı dolu evler
Satın alırken de çok gördüm adam 1000₺ den oturuyor emsaller 10k olan yerde hiç bulaşmadım onlara
Ama yine anlaştığımız birinden aldım bu da yalancı çıktı

Valla ben de boş alternatifi olsaydı hiç uğraşmazdım ama yoktu, İstanbulda ne yazık ki o dönem bir ton ilan olmasına rağmen gerçekten satan yoktu ya piyasa oluşturmaya çalışıyorlardı ya da araplara falan peşkeş çekiyorlardı. İçimize sinen bir burası olmuştu ama tam bir çirkef çıktı kiracı. 3 ay bekleriz eylülde bitecek kontratın o güne kadar bir gün olsun rahatsız etmeyiz ama eylülde çık dedik 3,5 ayı vardı şu an aşırı komik bir rakamla oturduğu için işine gelmiyor. Dünyanın kredisini çektik onu ödüyoruz, şu an evimiz olduğu halde çıkmadığı için hala mevcut evimize kira ve aidat ödüyoruz hala aylardır mahkemelerde sürünüyoruz her şey bu kadar açıkken.

Siz avukatsiniz sanırım çok davaya girmiş emin bir şekilde yazdığınızda gore
Hukuk öğrencisiyim. Alanla ilgili makale okumaları da yapıyorum. Kardeş hukuken ikinci derece akrabadır. İsterseniz sizde araştırarak teyit edebilirsiniz. Ama bu dalga geçer üslubunuzun sebebini algılayamadım.

Kanunda açık var ve hiç bir düzenleme yapılmıyor cunku. Bak davayı kaybedersen karşı vekalet ücreti ödersin yargılama gideri ödersin diye korkutamiyorsun kiracıyı. Çünkü odeyecegi maksimum vekalet+yargılama gideri 7-8 bin.
Evi hemen tahliye etse ise her ay fazladan belki 3-4 bin fazla verecek.
Haliyle mantıklı olan tabiki yargılama giderini göze alarak oturmaya devam etmek. Bu noktada da olan ev sahibine oluyor. Misal ben bir kiralanani göstermeye izin davası açtım, ev sahibi evi satacak ama kiracı göstermiyor. Dava 1 sene sürüyor, ev sahibinin bu 1 sene içinde uğradığı manevi zararı talep edemiyorsun kiracıdan. 1 sene ya sen 1 sene evini satamadin belki çok ihtiyacin vardı paraya sıkıştın..

Hukuk öğrencisiyim. Alanla ilgili makale okumaları da yapıyorum. Kardeş hukuken ikinci derece akrabadır. İsterseniz sizde araştırarak teyit edebilirsiniz. Ama bu dalga geçer üslubunuzun sebebini algılayamadım.
Bende yıllardır bu davalara bakan avukata sordum benim de davama görecek hukuk bürosu sahibi kardeş oturabiliyor yalnız oturmazsa ve karşı taraf bunu ispat ederse ev sahibi tazminat odeyebiliyor

Bende yıllardır bu davalara bakan avukata sordum benim de davama görecek hukuk bürosu sahibi kardeş oturabiliyor yalnız oturmazsa ve karşı taraf bunu ispat ederse ev sahibi tazminat odeyebiliyor
Ben size kesinlikle kardeş için çıkarılamaz demedim. Kardeş 1. Derece akraba değildir dedim. Ki değil bunu avukatınıza sorarak da teyit edebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz emsalde bir dava örneğine rastlamadım. O nedenle size makale örneği sordum. Avukatınızın sizinle paylaştığı kaynakları bizle paylaşırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…