Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

Asla öyle insanlar değiller . Çok medeni insanlar. Herşey hukuki şekilde olsun istiyorlar, ama hukuk bu ülkede ağır aksak işliyor
Alt soydan biri oturacak. Her türlü haklısınız. Sanki mağdurlar veya haklılar. Bir de ne cesaret, üç kuruş için adam vuruyorlar bu ülkede, korkma da korkmuyorlar. Ben olsam hem mağdur etmemek için hem de huzurlu oturamam diye çıkardım.

Napıcaklar ömür boyu kiracıya mi verecekler evi daha kontratı bitmeden haber vermişler 5 yıldır oturuyorlarmıs sanki dün tuttu bugün çik mı dedi 🤦🏼‍♀️
Geçen de 12 senelik kiracı hadi çıkarsın diye atıp tutuyordu burada akdkalskalal sanki babasının malı.

avukatın verdiği bilgi doğru ya kira arttırılır ya da polis zoruyla tahliye edilir.. 5 yıl dolduğu için hiçbir hakkı yok. bence sorun çözülene kadar düğün yapsanız bile evi dizmek için acele etmeyin. eşi doğuda görevli olan falan bir sürü arkadaşım düğün yapıp birkaç ay sonra ev açıp bir araya geliyor. orijinal kolilerinden çıkan tabak çanak elektronik falan taşımak çok zor hiç gerek yok maceraya.. bizim kiracılar da bedavadan biraz pahalıya oturuyor iyi insanlar diye kaynanam bi şey yapmıyor onlar rahat biz sürünüyoruz..

Dugun ne zaman? Cikin demek için bence 1 2 ay kiisa bir sure. Acil durum hariç.

Ayrica ulasamadiysaniz. , durumu msjla da iletebilirdiniz.

İki tarafta haklisiniz. Cok zor bir donem
Mayısta kontrat bitiyor ocakta ulaşmaya çalıştık ve durumu anlattık. 1-2 ay değil 5 aylık bir süreç.

Mesela kira 1000 ise 3000 yapın. Hiçbir şey yapamaz. Emsalleri de o kadardır. Her türlü baskıyı yapın. Yüzünün astarı yok bunların.

Mesela kira 1000 ise 3000 yapın. Hiçbir şey yapamaz. Emsalleri de o kadardır. Her türlü baskıyı yapın. Yüzünün astarı yok bunların.
Kira 1000 bile değil biliyor musunuz. Ve Ankara’da en yaşanabilir yerlerden birinde. Aklınıza gelecek herşey evin dibinde.
Bir de bu kadar orantısız zam yapılabilir mi ?

Çok ilginç. İnsanlar nasıl böyle davranabiliyorlar acaba. Ben dayanamazdım o evde o süreçten sonra. Sırtımda taşıyor gibi hissederdim
Bir de diyor ki 12 senelik kiracı %40 zam yapmış diye ağlıyordu. Ya geçen giren kiracıya %20 zam yaptı millet. Hem utanmaz hem arsız. Sudan ucuza oturuyor bir de sıkıysa çıkarsın kafası. Hiçbir şey belirtmeden direkt çıkartma hakkına sahip 10 yıl üzerine.

Kira 1000 bile değil biliyor musunuz. Ve Ankara’da en yaşanabilir yerlerden birinde. Aklınıza gelecek herşey evin dibinde.
Bir de bu kadar orantısız zam yapılabilir mi ?
Beş sene sonra emsalleri altında kalıyorsa tefe tüfe üzerinde zam yapma hakkınız var.

avukatın verdiği bilgi doğru ya kira arttırılır ya da polis zoruyla tahliye edilir.. 5 yıl dolduğu için hiçbir hakkı yok. bence sorun çözülene kadar düğün yapsanız bile evi dizmek için acele etmeyin. eşi doğuda görevli olan falan bir sürü arkadaşım düğün yapıp birkaç ay sonra ev açıp bir araya geliyor. orijinal kolilerinden çıkan tabak çanak elektronik falan taşımak çok zor hiç gerek yok maceraya.. bizim kiracılar da bedavadan biraz pahalıya oturuyor iyi insanlar diye kaynanam bi şey yapmıyor onlar rahat biz sürünüyoruz..
Yani düğün yaptım, ev tuttum diyelim. Şak diye çıksa evden . Benim onca emeğim çöp olacak. Aldığım bazı şeyler çöp olacak. Belki o ay vereceğim kira dahi çöp olacak.

Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
Ne kadar erken söyleyebilirler ki? Normali bu zaten. Kiracı 8 ay önce kiralar zamlanmadan önce niye söylemediniz diyormuş. Ev sahibinin içine mi doğsun ekonomik kriz olacağı? Ya da niye oğlunun düğününden 1-2 sene önce kiracıyı çıkarsın, evlenene kadar evin boş kalması mantıklı mı?

Bir de diyor ki 12 senelik kiracı %40 zam yapmış diye ağlıyordu. Ya geçen giren kiracıya %20 zam yaptı millet. Hem utanmaz hem arsız. Sudan ucuza oturuyor bir de sıkıysa çıkarsın kafası. Hiçbir şey belirtmeden direkt çıkartma hakkına sahip 10 yıl üzerine.
Evet. Keşke bunda da 10 yıl dolmuş olsaydı.
Ben üzülüyordum. Çocuklarının bisikletini vs görünce çok etkilendim hatta. Ortamlarından arkadaşlarından uzaklaşacaklar diye. Düzenleri bozulacak diye. Gerekirse son ayın kirası alınmaz vs diyorduk. Ama maalesef gelinen noktada Yavuz hırsız ev sahibini bastırır oldı

Ne kadar erken söyleyebilirler ki? Normali bu zaten. Kiracı 8 ay önce kiralar zamlanmadan önce niye söylemediniz diyormuş. Ev sahibinin içine mi doğsun ekonomik kriz olacağı? Ya da niye oğlunun düğününden 1-2 sene önce kiracıyı çıkarsın, evlenene kadar evin boş kalması mantıklı mı?
Yahu 8 ayda bunların olacağını tahmin etsek zaten evlenirdik :işsiz: Herşey iki katına çıktı

Yok öyle bir dünya, gerekirse hayatı dar edin, diken üstünde yaşatın. Çıkacak o kadar, hiçbir haklı tarafı yok. Fahiş zam yapın, 5 sene sonra hakkınız, mahkeme süresine güveniyor. Tıpış tıpış çıkacak.
Sanırım mahkeme sonucunda avukat masraflarını vs karşılaması gerekiyormuş. Onun için daha yıpratıcı bir süreç . Astarı yüzünü geçecek

Herkese merhaba
Bir önceki konumda ne yapabiliriz diye açmıştım. O zaman muallaktaydı durum ve şimdi kiracının çirkinleşmesiyle netleşti.
Nişanlımın ailesinin kirada evi vardı. 6 yıllık kiracı. Mayısta kontratı sonlanıyordu ve ihtar çekip çıkmasını isteyecektik. Erken haber verip onun için süreci daha kolaylaştırmak istedik fakat 1,5 aydır sağlıklı bir iletişim kuramadık. Tamam size haber vereceğim 1 hafta içerisinde dedi fakat 1 haftanın sonunda aramaları reddederek hukuki sürece mecbur etti.
Avukatla görüştü nişanlımın ailesi. 5 yıl dolduğu için kira tespit davası ( teknik terimi tam bilmemekle beraber) açılabileceğini, evin emsallerine göre şuan en kötü 3 katı kiraya verilebileceğini, yıllardır 50 TL 100 TL gibi komik zamların yapıldığını ve kira tespit davası ile evin kira bedelinin minimum 2 bin TL olacağını belirtmiş. Bu yol izlenebilir veya siz oğlum oturacak diye ihtarname çekebilirsiniz demiş.
Emlakçı durumu karşı tarafa bildirdiğinde de nişanlımın ailesini arayan kiracı siz çocuk mu korkutuyorsunuz para ile ? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ? İyi niyetli davranıyorum ev arıyorum bulamadım neden 8 ay önceden demediniz kiralar daha uygundu benden para alabileceğinizi mi sanıyorsunuz 40 tane davam var benim ben battım üzerimde hiç birşey yok vs diye hiddetlenmiş. Nişanlımın babası da 1,5 aydır ulaşmaya çalışıyoruz bu mu iyi niyetiniz ? Bu planımız yeni oldu ve size ilettik. Telefonları reddediyorsunuz , sözünüzde durmuyorsunuz hukuki süreç başlatmak zorundaydım. Evet kiralar yüksek ama siz daha yüksek kira ödemeyin diye benim oğlum evi varken yüksek kirada mi otursun demiş.
Konuşma neticelenmemiş. Ve kiracı çıkmıyor.
Bizim izlememiz gereken yollar nedir ? Avukat ile tekrar görüşeceğiz. Sen karışma ailesi halletsin diyenler olabilir. Fakat işin şu kısmı çok ilgilendiriyor. Diyelim ki kiraya çıktım geçici süreliğine o eşyalar taşınırken yıpranacak, bir kaç aylığına perde gibi başka eve olduramayacak şeylere boştan yere para ödeyeceğim. Bir gardrobu söküp tekrar oturtmak çok zor. 1+1 eşyalı evler şuan oturduğumuz semtte 3500 TL ve öğrenci evinden bozma haldeler. Düğünü seneye erteleme planımız da yok. Daha doğrusu nişanlım buna yanaşmıyor. Sinirlerim çok bozuldu. Zam gelmeden mobilyaları almak istiyordum şuan onu da alamıyorum.
Evet çok zor bir dönem Allah yardımcısı olsun kiracının da. Ama biz ondan sadece kontratı sonlandığında evden ayrılmasını istedik.
Hanımlar bu ev ve davalar hakkında bilginiz var mi ?
Sizce bir kaç ay veya bir sene sürebilecek bu davada biz evlendiğimizde evi ncikmamasıl seçsek daha mantıklı olur ?
Anlayışsız bir kiracı yüzünden maaşımın yarısını kiraya vermek zorunda kalmak üzüyor beni.
Sizce ne yapmalıyız ? Mantıklı yorumlarınızı bekliyorum
Geçen kiracının biri burda üye 12 yıldır aynı evdeyim çıkmam beni buradan kimse çıkaramaz inatçıym diyordu .. ev sahibi napsa boş gibisindn işiniz zor valla

Evet. Keşke bunda da 10 yıl dolmuş olsaydı.
Ben üzülüyordum. Çocuklarının bisikletini vs görünce çok etkilendim hatta. Ortamlarından arkadaşlarından uzaklaşacaklar diye. Düzenleri bozulacak diye. Gerekirse son ayın kirası alınmaz vs diyorduk. Ama maalesef gelinen noktada Yavuz hırsız ev sahibini bastırır oldı
Yok hiç acımayın. Benim de var öyle kiracım. Çok iyiydik, o kadar şeyi tolare ettim ki, babama söylememiştim, bir sene kira veremedi doğru dürüst. Bölük pörçük verdi, taksit taksit. Normalde direkt çıkartabilirdim, anlayış gösterdim, zam yapmadım. Babam duyunca çok kızdı hatta. Emsallerinin dörtte biri kadar kaldı kirası. O kadar tolare ettim. Beş sene doldu, emsallerine çekmek istedim kirayı, o zaman ihtiyacım yoktu;ama şimdi kardeşim evlendi ben evlendim bir ton masraf yaptık. Ben malımı sana peşkeş çekmeye mi kazandım? Yok dedi zam mam vermem dedi, çıkın o zaman dedim, evimde kahvemi içip yemek yediğimiz karısı bile engelledi, sildi, konuşmuyor. Altı aydır da çıkacak bakalım, çocukları hatrına kış geçsin diye bekliyorum, yoksa gerçekten gırtlağına çökerdim. Helallik isteyip, yoluna bakmak zor olmamalıydı.

X