Aynen 14 u duzelttirecegim.14. Maddeye bir ekleme yapın bence, evin tesliminden kontrat bitim tarihine kadar yazsınlar. Bu şekilde sanki evin tesliminden önceki hasarlar size ait olacakmış gibi duruyor. Yoruma açık olmasın netlik kazansın.
Bir de evi tutarken iyice bakın duvardır, kapıdır, ne bileyim kalorifer peteğidir, sonra vay efendim senden sonra bozuldu falan demesinler.
Hangi madde icin bu yorumunuz ?Normal gelmedi. biz sözleşmede demirbaşlara ailt giderlerin bize ait olduğunu, kullanım kaynaklı arızaların kiracıya ait olduğunu açıkça belirttik. bu sözleşmeye göre siz ödemek zorunda kalırsınız gibi. tabii iş mahkemeye intikal ederse mahkeme bu maddeyi hükümsüz kılabilir ama aklıma yatmadı benim. tüm gider ve borçlardan kasıt ne mesela? çok üstü kapalı.
Ev sahibi boyasız i kabul ediyorsa sıkıntı yok zaten o anlaşmaya kalmış bişey. Herhangi bir şey yok gbi geldi bana ama yine de araştırın. 6 aylık genelde garantiye almak için yapıyorlar bizim buralarda da böyle. Ama 6 ay kalmanız garanti ise 6 ay verin mesela ben bir ev tuttum garanti diye düşündüm verdim 4. Ayda çıkmak zorunda kaldım iş durumundan. Allah'tan ev sahibi anlayisliydi. Genel maddeler öyle oluyor diye biliyorum isterseniz bu işten anlayan bir emlakciya da ne anlama geldiğini danisablrsiniz6 aylik kira acikcasi normalse bizi cok sarsmaz. Hani ben altinda birsey mi vardir diye sordum. Eski kiraciyi buldum soracagim. Boyasiz aldim boyasiz veririm dedim. Ev temizdi baya boyatmayi düşünmüyorum
6 ay kaliriz allahtan bir mani olmazsa. Keske tanidik olsaydi danisirdik hemen.Ev sahibi boyasız i kabul ediyorsa sıkıntı yok zaten o anlaşmaya kalmış bişey. Herhangi bir şey yok gbi geldi bana ama yine de araştırın. 6 aylık genelde garantiye almak için yapıyorlar bizim buralarda da böyle. Ama 6 ay kalmanız garanti ise 6 ay verin mesela ben bir ev tuttum garanti diye düşündüm verdim 4. Ayda çıkmak zorunda kaldım iş durumundan. Allah'tan ev sahibi anlayisliydi. Genel maddeler öyle oluyor diye biliyorum isterseniz bu işten anlayan bir emlakciya da ne anlama geldiğini danisablrsiniz
6 ay kaliriz allahtan bir mani olmazsa. Keske tanidik olsaydi danisirdik hemen.
Tamam arayinca sorarım hepsini.Kiracıya net sorular sorun örneğin petekler calisiyormu camlar tam kapanıyor mu gibi
14. Madde bana anlamsız geldi ama baskı hatası olabilir.
Tamam arayinca sorarım hepsini.
14 u kimse mantikli görmedi zaten
Maddeleri yazdim 4-14-16 bu uc maddeyi sorun ediyorum.Bodrumda senelerdir bu şekildedir, kirayı peşin odeyince daha uygun veriyor ev sahipleri , odeyebilecek gücünüz varsa neyi sorun ettiğinizi anlayamadim
Bahsettiğiniz maddelerden sadece 14 saçma ve kontratta olmaması gereken bir madde , matbu kontrat değil mi bu ? Nerden bulmuş bu kontratı ev sahibi?Maddeleri yazdim 4-14-16 bu uc maddeyi sorun ediyorum.
Peşin istemesi de beni dusundurdu sadece. Ve konumun başlığını yönetim değiştirmiş.
Ettigim kadar varmis. Mal sahibi ben girmeden onceki masraflari benim odeyecegimi belirtiyor. Borcu harcı artik neyi varsa.
Bahsettiğiniz maddelerden sadece 14 saçma ve kontratta olmaması gereken bir madde , matbu kontrat değil mi bu ? Nerden bulmuş bu kontratı ev sahibi?
4.madde doğal, onun üstünü çizip yanına şu tarihte şu kadar aylık peşin şu tarihte ödenmiştir, şu tarihten itibaren aylık şu kadar kira ödenecektir yazacaksınız
Stopaj kiracı öder yanliz evlerde stopaj olmaz zaten , o ticari işyeri için geçerli bir madde
Bu kontrat konut kira kontratı mi emin misiniz?
Ben eve çıkıyorum da kontratin ne kontrati olduğunu anlayamiyorum emlakci gonderdi.Bahsettiğiniz maddelerden sadece 14 saçma ve kontratta olmaması gereken bir madde , matbu kontrat değil mi bu ? Nerden bulmuş bu kontratı ev sahibi?
4.madde doğal, onun üstünü çizip yanına şu tarihte şu kadar aylık peşin şu tarihte ödenmiştir, şu tarihten itibaren aylık şu kadar kira ödenecektir yazacaksınız
Stopaj kiracı öder yanliz evlerde stopaj olmaz zaten , o ticari işyeri için geçerli bir madde
Bu kontrat konut kira kontratı mi emin misiniz?
Kesinlikle oyle. Okumadan imzalasam ne duruma dusecegim bilmiyorum. Hani borcu harci olmasa dahi ne bileyim kombi bakimi o bu şu eksik ne varsa bana kalacakti masrafBana matbu hata gibi geldi aksi çok artniyetli değil mi ya? Önceki borçlardan banane?
Bu kontratın yanında + olarak tahliye kararı imzalamanızı istediler mi ?Biz cok uyguna bir ev bulduk arkadaslar.
Sahibi 6 ay pesin istiyor kirayi ve kira bedeli kadar depozito, birde emlakci 1 kira bedeli istiyor.
Düşündük taşındık maddi açıdan zorlamaz ama anlamadik neden 6 ay pesin ister acaba ?
Emlakci da kontrat ornegine bakin diye atti. Hususi sartlar da ki 14 numara kafama yatmadi ?
Bu kontrat sozlesme konusunda ne yapilir ne edilir lutfen yardimci olur musunuz ?
Yemin ederim stres mideme vurduanlatamadiysam kusura bakmayin sorun yazarim. Disardayim bir elde bebek bir elde telefon.
Eki Görüntüle 3172586
Hayir sadece attigim 2 evrak varBu kontratın yanında + olarak tahliye kararı imzalamanızı istediler mi ?
Bunlar normal bence evi temiz alır temiz veririz ama tahliye kararına dikkat edin lütfen ben ev kiralarken evrakların arasına gizlice sıkıstırıp imzalatmaya çalıstılar.Hayir sadece attigim 2 evrak var
Asla her maddeyi tek tek okumadan da yapmam zaten.Bunlar normal bence evi temiz alır temiz veririz ama tahliye kararına dikkat edin lütfen ben ev kiralarken evrakların arasına gizlice sıkıstırıp imzalatmaya çalıstılar.
14.madde eğer baskı hatası değilse art niyetli bir davranış.
15.madde doğru ama tüm giderlerden kasıt ne misal aidat size aittir ama ekstra bir para toplanilirsa ev sahibine aittir (asansör parçaları değişim,yalıtım yada herhangi bir demirbaş yapımı) gibi.
Evde su tesisatı bozuldu diyelim onuda mi siz yaptıracaksanız yada kombi bozuldu kullanıcı hatası olmayan bir durumdan kaynaklı parça değişimi vs gibi oda mi size ait olacak tum gider derken evle alakalı yada bina ile alakalı bütün parasal işler size kalmış gibi gösterilmiş.
Evi satarsa ihtar çekmesi gerekiyor. Onda da yine sizi ev bulmanız için süre veriliyor eğer anlaşırsanızda nakliye ücretinizi ev sahibiniz öder. Onun dışında kiranızı hesaba düzenli yatırırsanız sözleşme otomatik yenileniyor.Asla her maddeyi tek tek okumadan da yapmam zaten.
Kontratin 1 yil olmasi sorun olur mu acaba ? 1 yil bitiminde evi satiyorum deyip bizi çıkarır mi acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?