Kira sözleşmesi maddeleri ?

Aynen 14 u duzelttirecegim.

Zaten ev boşken yarın tekrar girip fotograflayacagim.

Hangi madde icin bu yorumunuz ?

6 aylik kira acikcasi normalse bizi cok sarsmaz. Hani ben altinda birsey mi vardir diye sordum. Eski kiraciyi buldum soracagim. Boyasiz aldim boyasiz veririm dedim. Ev temizdi baya boyatmayi düşünmüyorum
Ev sahibi boyasız i kabul ediyorsa sıkıntı yok zaten o anlaşmaya kalmış bişey. Herhangi bir şey yok gbi geldi bana ama yine de araştırın. 6 aylık genelde garantiye almak için yapıyorlar bizim buralarda da böyle. Ama 6 ay kalmanız garanti ise 6 ay verin mesela ben bir ev tuttum garanti diye düşündüm verdim 4. Ayda çıkmak zorunda kaldım iş durumundan. Allah'tan ev sahibi anlayisliydi. Genel maddeler öyle oluyor diye biliyorum isterseniz bu işten anlayan bir emlakciya da ne anlama geldiğini danisablrsiniz

Reactions: JES
6 ay kaliriz allahtan bir mani olmazsa. Keske tanidik olsaydi danisirdik hemen.

Kiracıya net sorular sorun örneğin petekler calisiyormu camlar tam kapanıyor mu gibi
14. Madde bana anlamsız geldi ama baskı hatası olabilir.
Tamam arayinca sorarım hepsini.

14 u kimse mantikli görmedi zaten

Tamam arayinca sorarım hepsini.

14 u kimse mantikli görmedi zaten

Cunku benim petekler çalışmıyor tüm dairelerde böyle ama ev sahibi hiç birsey yaptırmazmis
Yada zeminde hiç yalıtım yok ama biri görmeye gelse ben bunları anlatmam anca sorarsa doğruyu söylerim aksi etik olmaz
Kronik tesisat sorunu varmi onu da sorabilirsiniz

Bodrumda senelerdir bu şekildedir, kirayı peşin odeyince daha uygun veriyor ev sahipleri , odeyebilecek gücünüz varsa neyi sorun ettiğinizi anlayamadim

Bodrumda senelerdir bu şekildedir, kirayı peşin odeyince daha uygun veriyor ev sahipleri , odeyebilecek gücünüz varsa neyi sorun ettiğinizi anlayamadim
Maddeleri yazdim 4-14-16 bu uc maddeyi sorun ediyorum.

Peşin istemesi de beni dusundurdu sadece. Ve konumun başlığını yönetim değiştirmiş.

Ettigim kadar varmis. Mal sahibi ben girmeden onceki masraflari benim odeyecegimi belirtiyor. Borcu harcı artik neyi varsa.

Bahsettiğiniz maddelerden sadece 14 saçma ve kontratta olmaması gereken bir madde , matbu kontrat değil mi bu ? Nerden bulmuş bu kontratı ev sahibi?
4.madde doğal, onun üstünü çizip yanına şu tarihte şu kadar aylık peşin şu tarihte ödenmiştir, şu tarihten itibaren aylık şu kadar kira ödenecektir yazacaksınız
Stopaj kiracı öder yanliz evlerde stopaj olmaz zaten , o ticari işyeri için geçerli bir madde
Bu kontrat konut kira kontratı mi emin misiniz?

Bana matbu hata gibi geldi aksi çok artniyetli değil mi ya? Önceki borçlardan banane?

Ben eve çıkıyorum da kontratin ne kontrati olduğunu anlayamiyorum emlakci gonderdi.

4 te banka hesabina diye eklemeye gerek yok mu ?

16 da gayrimenkul işyeri veya ticari amacli kullanilacaksa stopaji kiraci oder olmasi lazim degil mi ?

Evlerin de stopaji oluyormus. Yanlis bilgi degilse her yil mar temmuzda belirlenip yatiriliyor diye bilgi okumustum.

Bana matbu hata gibi geldi aksi çok artniyetli değil mi ya? Önceki borçlardan banane?
Kesinlikle oyle. Okumadan imzalasam ne duruma dusecegim bilmiyorum. Hani borcu harci olmasa dahi ne bileyim kombi bakimi o bu şu eksik ne varsa bana kalacakti masraf

Bu kontratın yanında + olarak tahliye kararı imzalamanızı istediler mi ?

14.madde eğer baskı hatası değilse art niyetli bir davranış.

15.madde doğru ama tüm giderlerden kasıt ne misal aidat size aittir ama ekstra bir para toplanilirsa ev sahibine aittir (asansör parçaları değişim,yalıtım yada herhangi bir demirbaş yapımı) gibi.

Evde su tesisatı bozuldu diyelim onuda mi siz yaptıracaksanız yada kombi bozuldu kullanıcı hatası olmayan bir durumdan kaynaklı parça değişimi vs gibi oda mi size ait olacak tum gider derken evle alakalı yada bina ile alakalı bütün parasal işler size kalmış gibi gösterilmiş.

Bunlar normal bence evi temiz alır temiz veririz ama tahliye kararına dikkat edin lütfen ben ev kiralarken evrakların arasına gizlice sıkıstırıp imzalatmaya çalıstılar.
Asla her maddeyi tek tek okumadan da yapmam zaten.

Kontratin 1 yil olmasi sorun olur mu acaba ? 1 yil bitiminde evi satiyorum deyip bizi çıkarır mi acaba ?

14 baski hatasi gibi durmuyor sanki.
15 i kimse dememisti cok teşekkürederim uyardiginiz icin.

Ev sahibi degilde emlakci cok kurnaz geldi onun işi olabilir. Ev sahibi ile akraba zaten

Asla her maddeyi tek tek okumadan da yapmam zaten.

Kontratin 1 yil olmasi sorun olur mu acaba ? 1 yil bitiminde evi satiyorum deyip bizi çıkarır mi acaba ?
Evi satarsa ihtar çekmesi gerekiyor. Onda da yine sizi ev bulmanız için süre veriliyor eğer anlaşırsanızda nakliye ücretinizi ev sahibiniz öder. Onun dışında kiranızı hesaba düzenli yatırırsanız sözleşme otomatik yenileniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…