• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kınada gelinlik giyilir mi ya

neden garip geliyor anlamadım.ben ordu fatsalıyım bizde hep kınada gelinlik giyilir.izmire geldiğimizde bizde şaşırmıştık ilk kına gecesine gittiğimizde gelinli ararken gelinlik giyilmediğini ilk orda gördük.gelin hangisi anlaşilmıyordu bile sonrasında pijama giyip kına yakılması garip gelmişti.her yer farklı ama bizim oralarda kınada düğünde hatta düğünün ertesinde duvak denir hep gelinlik giyilir oh doya doya .benim kına gecem izmirde oldu gelinliğimi giydim oh eğlendim duvağımla tam takım yani kınamda öğle yakıldı,düğünüm eşimin memleketinde oldu etekleri azcık temizlendi düğündede gelinlik giydim,keşke duvak töreni yani gelin mevlütü olsaydı o zamanda giyseydim ama yapmadılar.ama doyamadım insan bidaha ne zaman giyiyorki giyin canlarım kınada da giyin doya doya sonrasında dolapta duruyor zaten.hepinize mutluluklar

bi çok arkadaşım senin gibi kınada giydi gelinliğini.hepsi de iyi ki giymişiz dedi sonunda.giy sende gelinliğinin tadını çıkar.bende gelinliğe doyamayanlardanım.keşke kınamda da giyseydim.

canım ben işim geregi düğündür, kına gecesidir bu tip kutlamalarda çok bulundum...
sana yaptığım bir düğün organizasyonunu anlatayım. ben halkoyunları eğitmeniyim. haliyle düğünlere kına gecelerine çok ekibimi götürdüm...

bir düğün vardı. erkek evi ankaralı, kız evide bizim buralıydı...
düğün ankarada olucaktı. ama burda düğün gibi çok güzel bir kına gecesi hazırladık....
herşey bana aitti..çünkü düğün sahibi benim ortaokul öğretmenim di, onun kızı evleniyordu. ''biz hiç birşey bilmiyoruz kızım,herşey senin elinde,sen ne dersen o olacak'' dedi bana öğretmenim....
burda olan ilk kına gecesinde geline bindallı giydirdim.. ayağından başına kadar muhteşemdi, ışıl ışıldı...
gelinin bütün kız arkadaşlarını topladım... düğün salonu hazırdı... gelinin kız arkadaşları arkasında kına dönmek için sıraya girdiler... önde ışıl ışıl yanan kına tepsisi.... salona malum ''yüksek yüksek tepelere'' şarkısıyla girdiler, ışıklar o şekil ayarlanmış, muhteşem gözüküyordu herşey.
(bizim aderlerimize göre) 3 kere kına döndüler ve gelini ortaya oturtturdular. gelinin arkadaşları gelinin arkasına doğru, yarım daire olacak şekilde açıldılar, izleyicilerin önü kapanmadı...geline kınası yakıldı ve benim kız oyuncularım, gelinin etrafında harmandalı ve buraya özgü bir oyunumuzu oynadılar... karşıdan okadar güzel gözüküyordu ki herşey, öğretmenim ve hanımı hüngür hüngür ağladı... o dakikada yanıma teşekkür etmeye gelmişlerdi bile...
kına merasimi bittikten sonra, benim halkoyunları ekibim 10 dk lık gösterileri için sahne aldılar. bu esnada da pist dolu olduğu için; gelini gelinliğini giymesi için odasına aldık... o anda ortamda dağılmadı.. gelin hanıma gelinliğini giydirdik, duğağını taktık ve tekrar gelin ve damat hazırdı... giriş müziğiyle beraber gelin ve damat tekrar sahnede... bundan sonra da vur patlasın çal oynasın herkes gönlünce eğlendi...hiçbir ortam birbirinden kopmadı ve herşey gerçekten çok güzeldi...

yani bu durum itibariyle; hem kına gecesini çok güzel bir şekilde kına gecesi anlamını yitirmeden usulünce, o duygularla yaptık hemde asıl ankaradaki düğüne gelemeyenler içinde; gelini gelinliğiyle de görme fırsatı yakalamış oldular...........
bu arada gelinliğini de gelin hanım doya doya 2 gün boyunca giymiş oldu..

canım bu benim tecrübem belki sana da yardımcı olur, fikir olur..
şimdiden ömür boyu mutluluklar diliyorum....
:asigim:

benim düğünüm de aynı şekilde oldu. kına gecemi ankarada yaptık düğün eşimin memleketinde oldu. bana da kınada kadınlar gelinliğini giy de görelim dediler. ama düğünden önce gelinlik giymek iyi olmazmış gibi geldi. Giymedim. sonuçta seni görmek isteyen olursa evden çıkarken gelinlikle çıkarsın isteyen yakınlar da gelir görür. ben öyle yaptım. insan gelinliğe doyamıyor ama 2 kez giysen de doyamazsın.

benım dugunum bu yaz olucak nasıp olursa. bende aynı durumdayım uzak ıllerdeyız. ben soyle dusunuyorum bızım burda olan kına gıbı degıl daha cok dugun varı olucak o yuzden gelınlık gıyımcem yanı davetıyeye dugun olarak yazılıcak. bellı bır saatden sonra kalabalık dagıldıktan sonra kına kıyafetımı gıyıp kına yakılır bıter gıder dıye dusunuyorum.

canım benim de aynı şekilde memleketimde kınam, başka şehirde düğünüm oldu:teytey:
benim akrabalarım da ısrar ettiler gelinlik giy burda diye.ama ben istemedim.büyüsünün bozulmasından korktum:utangac: sonuçta memleketimdeki kına da düğün gibiydi salonda,kalabalık,yemekli falan..önce kiraladığımız nişanlık tuvaletimi ardından da bindallımı giydim.çok içime sindi çok güzel oldu.sonuçta millet görecek diye kendi fikrimden vazgeçmedim:1closedeyes: zaten ailem geldi düğüne akrabalar eş dost falan da fotoğraflardan gördüler, yeter o onlarakaydirigubbakcemile2

Walla her yörenin adeti farkli ..zaten adetleri çikaranda bizleriz!! Walla sende kendi adetini yarat içinden ne geliyorsa onu yap.sizin oralarin adetini bilmiyorum mesela doreminin anlattiğina göre kina ortalarda yakilmiş anladiğim kadariyla bizde ise gecenin sonunda yapilir.uğursuzluk dedikleri şeyde kesinlikle yalan .biz bayanlar küçük yaştan beri gelinliğe çok önem verdiğimiz için .aklimiza öle bir yazmişiz ki gelinlik kesinlikle düğünde giyilir die.benim arkadaşimda düzceli düğün fotoğraflarina bakarken onun da kinada gelinlik giydiğini görünce çok garibime gitmişti ama zaman geçince insan en mutlu gününün anini düşünüp ah keşke diyor .keşke dememek için ve aile büyüklerinide kirmamak için giy derim .şimdiden mutluluklar dilerim herkeze.

bir kızın evnden gelinlikle girip çıkması süper bir baba ve anne için evinde gelinlikle görmek süper oalcaktır.benim nikah istanbulda idi.gelinşlğimi giyiidm.önce ablamın evine sonra nikaha gittim sonrada gece eğlneceye gelinlikle.
memlekete geldim orada tekra gelinlikle düğün oldu ve benden çok gelinlik giyen olamdı herhalde.
ama çok da hoş oldu farklı saç ve makyaj ve her defasında ilk giyiyor giib oldu.
yani iki kere giydim.ama temizlettim ,kimsede farketmedi krini pisini yeni gibi olmuştu çünkü.
gelinlik için kınada kuaföre git duvağını saçını yaptır.baba evine gelinlikle gir ki o duyguyu yaşa.ok özel bir şey o.
bir arakdaşımda kendi memleketinde kına elbisesi yaptırdı ,ve kına geceisnde çok güzel oldu.sonra eşinin memleketinde düğün yaptıç gelnliği oarada giydi.
bana sakın ha dedi düğününü kendi tanıdkalrının içinde yapmaktan vazgeçme,
gelinliği giyisdğinde etrafoında seni tanıyan ve sevdiğin insanların sana bakışını gör.ben giydiğimde pek önemi olamdı zaten sadece , tanımadığım şnsanalrın içine çıktım.ne kadar güzel olsanda aherşey sevdiklerin ile güzle dedi.
ben hiç pişman değilim .sende giy.sorna ilerleyen saatlerde kına elbiseni giyerisn.ama o duyguyu yaşa ve sevdiklerine yaşat.salına salına yürü gelinlik ile canım.
mutluluklar dilerim

bencede giy canım..ben kına gecesini hiç sevmediğim için yapmadım bende eşimle farklı şehirlerde oturuyordum eğer kına gecesi yapsaydım annemde cok demişti burda kimse seni görmicek gelinlik giyersin diye ama ben kına gecesi yapmadım gelinlik giymek kadar güzel bir duygu yok madem fırsatın var 2 kere giymiş ol hemde aynı kişiler görmicek seni bu dahada güzel..:dance:

canım benim de düğünüm sakaryada olacak istanbulda düğün olmayacak ama yinede gelinliğimi giymeyeceğimbizim cuma kına , cumartesi gelin alma ve pazarda düğün olacak farklı şehirlerde olduğu için . kınam için abiye ve bindallı aldım ama gelin alma olduğunda gelinliğimi giyip öyle gideceğim oraya ertesi günde tekrar kuaför ve gelinlik faslı olacak zaten ...

canım benim nişanlımda başka şehirde.biz çözümü burada nikah orada da yemekli düğün yapmak şeklinde bulduk.bende gelinliğimi 2 kere giyinicem ama ikiside düğün olacak:) senin durumunda olsaydım bende kararsız kalırdım ama sanırım giyerdim kınada gelinliğimi çünkü işin ucunda çok sevdiğin insanların seni gelinlikle görememeleri var.bende bu sebepten 2 tene düğün olmasına razıyım zaten

bence gelinlik düğüne özeldir
kınada giyildiği zaman büyüsünü kayıp ediyor
düğün günü giymek varken neden kınadada giyesinki
seni gelinliklen görmek isteyenler olabilir evet ozaman resimlerine felan bakarlar
yada babanın evinden çıkarken zaten gelinliklen çıkacaksın ozaman görsünler bence
kına gecesinde gelinlik giyildiği zaman kirlenebiliyro zaten ertesi gün ise düğünde kirli gelinlik giymeyi kim ister?

bence gelinliğini giy ömründe bir defa tadını alabileceğin bir olayda sadece 2 saat giyip bir daha ömrünce sandık bekçisi yapacaksın.sonrada özel oldu diyceksin çok saçma.bencede böyle yaparsan tabi özel olur sadece sen görebilirsin:)bazı kınalarda kardeşler falan da tuvalet giyiyor ve gelin hangisi ayrılmıyor böyle yapanlara çok kızıyorum tabi buda benim fikrim

ben giydim valla çok da hoşuma gitti başka bişiy giymeyi bile hiç düşünmedimmm pişman değilim:))))

ben de aynı durumdaydım. kına gecemde önce gelinliğimi giydim takı oldu takıdan sonra kına kıyafetimi giydim. gece öyle bitti. Bindallı da giyilebilir. Ben giymedim daha doğrusu gidip almaya zamanım olmadı. zaten kınada sadece gelinlik giyme diyeceklerdir sana çünkü babanın evinden telli duvaklı çıkan gerekiyor ya gelinilkle çıkılan eve gelinlikle dönmek iyi değildir diye bir inanış var canım... Hem düğünde insan gelinliğine doyamıyor. Giy bence...
Allah mesut etsin...

kimseyi kırmak istemiyosan giy ama ben olsam giymezdim. kına o işte kına elbisesi giyilir.
coooookkk samimi oldugun kişilerse seni görmek isteyenler düğününe gelsinlerr:D
kolu komsu vs de cd leri zilesinler fotolara baksınlar. aman ne bilimm yaaa kınada gelinlik bence güzel olmazzzzzz

ben iki kere gelinlik giydim .. o gün gelinliğe o kadar doyuyorsun ki anlatamam ...

kınada 3 kere giyindim soyundum kına elbisesi bindallı ve gelinlikkk ölüyordum

Kesinlikle giyilmemeli,o özel günün hiç bir anı kalmaz yani,akrabaların düğüne gelemiyorsa onlarada resim yollarsınız bea:=)

Back