canım ben işim geregi düğündür, kına gecesidir bu tip kutlamalarda çok bulundum...
sana yaptığım bir düğün organizasyonunu anlatayım. ben halkoyunları eğitmeniyim. haliyle düğünlere kına gecelerine çok ekibimi götürdüm...
bir düğün vardı. erkek evi ankaralı, kız evide bizim buralıydı...
düğün ankarada olucaktı. ama burda düğün gibi çok güzel bir kına gecesi hazırladık....
herşey bana aitti..çünkü düğün sahibi benim ortaokul öğretmenim di, onun kızı evleniyordu. ''biz hiç birşey bilmiyoruz kızım,herşey senin elinde,sen ne dersen o olacak'' dedi bana öğretmenim....
burda olan ilk kına gecesinde geline bindallı giydirdim.. ayağından başına kadar muhteşemdi, ışıl ışıldı...
gelinin bütün kız arkadaşlarını topladım... düğün salonu hazırdı... gelinin kız arkadaşları arkasında kına dönmek için sıraya girdiler... önde ışıl ışıl yanan kına tepsisi.... salona malum ''yüksek yüksek tepelere'' şarkısıyla girdiler, ışıklar o şekil ayarlanmış, muhteşem gözüküyordu herşey.
(bizim aderlerimize göre) 3 kere kına döndüler ve gelini ortaya oturtturdular. gelinin arkadaşları gelinin arkasına doğru, yarım daire olacak şekilde açıldılar, izleyicilerin önü kapanmadı...geline kınası yakıldı ve benim kız oyuncularım, gelinin etrafında harmandalı ve buraya özgü bir oyunumuzu oynadılar... karşıdan okadar güzel gözüküyordu ki herşey, öğretmenim ve hanımı hüngür hüngür ağladı... o dakikada yanıma teşekkür etmeye gelmişlerdi bile...
kına merasimi bittikten sonra, benim halkoyunları ekibim 10 dk lık gösterileri için sahne aldılar. bu esnada da pist dolu olduğu için; gelini gelinliğini giymesi için odasına aldık... o anda ortamda dağılmadı.. gelin hanıma gelinliğini giydirdik, duğağını taktık ve tekrar gelin ve damat hazırdı... giriş müziğiyle beraber gelin ve damat tekrar sahnede... bundan sonra da vur patlasın çal oynasın herkes gönlünce eğlendi...hiçbir ortam birbirinden kopmadı ve herşey gerçekten çok güzeldi...
yani bu durum itibariyle; hem kına gecesini çok güzel bir şekilde kına gecesi anlamını yitirmeden usulünce, o duygularla yaptık hemde asıl ankaradaki düğüne gelemeyenler içinde; gelini gelinliğiyle de görme fırsatı yakalamış oldular...........
bu arada gelinliğini de gelin hanım doya doya 2 gün boyunca giymiş oldu..
canım bu benim tecrübem belki sana da yardımcı olur, fikir olur..
şimdiden ömür boyu mutluluklar diliyorum.... :asigim: