- 6 Mart 2024
- 2.541
- 2.484
- 48
- Konu Sahibi zambaklar34
-
Sizin iş olmaz.Merhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Ekstra masraf yapmadilar dedigim o salonu zaten tutucaklardi. Yani kinayla dugun ayni gun olacak diye dugun salonu 2 kati para istemedi yada orda kinada olacak diye organizasyon ucreti vermiyorlar.Sizin iş olmaz.
Yani çok büyük bir konu değil, orta yol her türlü bulunur ama büyütüyorsunuz.
Birde "benim için ekstra masraf yapmadılar" cümlesi bana itici geliyor. Neden yapsınlar ki? Değeri parayla ölçülen bir şey misiniz?
Dugun salonu tutuldugunda ailesi yanimizdaydi yan yanayken konusamadik ailesini birakir birakmaz bu konuyu dile getirdi hemen soylemese bende kendi icimde dusunup ailemle konusup bunu teklif edebilirdim. Ayrica dugunde davetlilerin taktigi nakit parayi ailesi borclari odemek icin alacakmis borclara nakit yetmez gram ceyrek olarak takilanlarida alacakmis bende en basta kendisine herseyimizi ortak yapalim ne borcumuz olursa kendimiz odeyelim vermeyelim ailene dedim olmaz oyle dedi. Ben simdi kendim borcla harcla eksigimi tamamlayacagim evlenirken kalan borcum olursada anneme kalacak ama onlarin yaptigi borclar gelen takiyla karsilanacak benim canimi sıkan noktalardan biriside bu. Onlarin guvencesi gelen takilar olacak benim herhangi bi guvencem yokAdam sutten cikmis ak kasik degil de bence nasil konu sahibi adamla evlenmesin diyorsak , adam da konu sahibiyle evlenmesin . Yani mesela bizim burda buyuk capli dugun yapilirsa kiz evi kinayi yapmissa bile dugunun yarisina da ortak olur destek amacli, zaten kina kiz evinin yapmasi gereken bisey yani paran yoksa kendi yapman gerekenden cayacaksin kina yapmayacaksin.
Adamin salonun yarisini sen ode demesi hatali ama sen de bisilere ortak olmayi o sana soylemeden teklif etmeliydin yani ben olsam size cok yuk olacak o sekilde kaftani ben alayim yada salona ortak olalim derdim yani.
Benim dugunum yemekli olamayacakti yani esimin oyle bi maddiyati yoktu o donem bu bizim cevre icin cok abes bi durumdu yemekli olunca cikan ekstra parayi ortak odemeyi teklif etmistim sonra esim halletmisti vs.
Yani sizde bi zahmet bi teklif edin belki de bakti ki adam sizde bi ihtiyatlanma dusunme yok agziyla soyledi.
Ben konu sahibini de en az adam kadar hatali buldum acikcasi.
Eger o kadar ince hesaba giriliyorsa bana kalirsa altinlari almalari yanlis hatta bence verme. Ama madem sende cok ince kucuk hesaplar yapiyorsun yukarisa bi yorumda sadece gram cevrek alacaklar bilezikler filan bana kalacak yazmissin sende kendi ailenin borclarina bileziklerini ver. Sonucta onlarda sana kalacakDugun salonu tutuldugunda ailesi yanimizdaydi yan yanayken konusamadik ailesini birakir birakmaz bu konuyu dile getirdi hemen soylemese bende kendi icimde dusunup ailemle konusup bunu teklif edebilirdim. Ayrica dugunde davetlilerin taktigi nakit parayi ailesi borclari odemek icin alacakmis borclara nakit yetmez gram ceyrek olarak takilanlarida alacakmis bende en basta kendisine herseyimizi ortak yapalim ne borcumuz olursa kendimiz odeyelim vermeyelim ailene dedim olmaz oyle dedi. Ben simdi kendim borcla harcla eksigimi tamamlayacagim evlenirken kalan borcum olursada anneme kalacak ama onlarin yaptigi borclar gelen takiyla karsilanacak benim canimi sıkan noktalardan biriside bu. Onlarin guvencesi gelen takilar olacak benim herhangi bi guvencem yok
Tamam o zaman şöyle düşünelim, kına ayrı olsaydı sende para verecektin. Belki de o parayı vermemek için bu duruma tamam dedin. E senin paran cebinde kalırken neden karşı tarafın da parasının bir kısmı cebinde kalmıyor?Ekstra masraf yapmadilar dedigim o salonu zaten tutucaklardi. Yani kinayla dugun ayni gun olacak diye dugun salonu 2 kati para istemedi yada orda kinada olacak diye organizasyon ucreti vermiyorlar.
Dugun salonu tutuldugunda ailesi yanimizdaydi yan yanayken konusamadik ailesini birakir birakmaz bu konuyu dile getirdi hemen soylemese bende kendi icimde dusunup ailemle konusup bunu teklif edebilirdim. Ayrica dugunde davetlilerin taktigi nakit parayi ailesi borclari odemek icin alacakmis borclara nakit yetmez gram ceyrek olarak takilanlarida alacakmis bende en basta kendisine herseyimizi ortak yapalim ne borcumuz olursa kendimiz odeyelim vermeyelim ailene dedim olmaz oyle dedi. Ben simdi kendim borcla harcla eksigimi tamamlayacagim evlenirken kalan borcum olursada anneme kalacak ama onlarin yaptigi borclar gelen takiyla karsilanacak benim canimi sıkan noktalardan biriside bu. Onlarin guvencesi gelen takilar olacak benim herhangi bi guvencem yok
Tamam o zaman şöyle düşünelim, kına ayrı olsaydı sende para verecektin. Belki de o parayı vermemek için bu duruma tamam dedin. E senin paran cebinde kalırken neden karşı tarafın da parasının bir kısmı cebinde kalmıyor?
Evlenince de tabaktaki zeytinleri sayarak yerler ...Kafası da bir değişik. Adamla tutuyor yok kaftanı sen ödeyeceksin yok salon parasının yarısını vereceksin vs. Vs. Ya huu normal aklı başında biri şöyle tartışmaya bile girmez
Yorumları okumadım, ana konuya göre yorum yaptım. Takılan altınları alıp mı ödeyeceklermiş düğün salonu parasını?Kizin altinlarini alirken ok?
Davetlilerin taktiklariyla evetYorumları okumadım, ana konuya göre yorum yaptım. Takılan altınları alıp mı ödeyeceklermiş düğün salonu parasını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?