- 8 Mayıs 2023
- 1.063
- 1.761
- 53
- 36
- Konu Sahibi zambaklar34
-
Ben çalışmıyorum Nişanlım güzel bir işte çalışıyor ben iş arayışı içindeyim. 29 yasindayiz. Düğünden sonra borclari kapatmak için ailesi düğünde takılan takıları alacakmış. Yani kendisi borcsuz olacak ama düğüne kadar benim kina için vs yapacağım borç bana kalacak yani ben ödeyeceğim o şuan borçla yapsana gelen takiyla karşılaşacaklar. Ben kendisine herseyimizi ortak yapalım borcumuzdur ortak ödeyelim vermeyelim ailene takimizi dedim olmaz öyle dedi bu durumda kendimde kaldıramayacağım yükün altına girmek istemiyorum. Kim bilir ne zaman iş bulucam. Babam vefat etti. Annem hem ev gecindirip hem bana destek çıkamaz
Ben kına ve düğünümü aynı salonda aynı gün birlikte yaptım. Eşim salonun ücretini ödedi bizde kına için organizasyon tuttuk içinde kaftan da vardı zaten ama ben gelinliğimi diktirdiğim yerden ücretsiz tek günlüğüne katanımı kiralamıştım o yüzden o kaftanı kullanmadım. Ayrıca genellikle gelinlik aldığın yerde ücretsiz kaftan veriliyor zaten
Yüzüğü eline veririm nişan masrafı için dava açarım faturalar ileMerhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Kına yapmayın mesela. Sizin için çok mu önemli.Merhaba.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Nişanı atamazmisinYanlış anladınız sanırım fikir nisanlimdan çıktı kv den degil
Ay ne fenaymış, bir eş için çok üzücü. Bencil insanlardan iyi eş olmaz..Yakınen tanıdığım biri daha düğün aşamasında üçün beşin hesabını tutan biriyle evlendi. Adam da yok değil villada oturuyor altında sıfır araba ama gel gör ki eşinden nerdeyse aldığı nefesin ücretini tahsil edecek. Kendin kışın sıcak evinde yazın klimayla serin odasında oturur ama evden çıktığı anda kombiyi kıstırır klimayı kapatır gider. Aynı kumaştan adam bu da! Buyurun evlenin mutluluklar
Kafası da bir değişik. Adamla tutuyor yok kaftanı sen ödeyeceksin yok salon parasının yarısını vereceksin vs. Vs. Ya huu normal aklı başında biri şöyle tartışmaya bile girmezBen sihirli küre olmadan da gayet net görüyorum, evlense bile boşanmak zorunda kalacak ya da çekecek ömür boyu...
Ayrıl. İkiniz de fazla hesapçısınız, iki cambaz bir ipte oynamaz. Ha yok ayrılmayacaksan da asla salona para verme, erkek tarafına iyilik yaradığını hiç görmedim. Hep daha fazlasını istiyorlar. Kınadan vazgeçmek de bir seçenek. Tek diyeceğim lafından dönme. Bedava gidip ya da her şeye ortak olup kıymeti bilinen kimse yok bu forumdaMerhaba.
Ayrıl. Düğün takılarını alacak aileden de bunları desteleyen adamdan da bir cacık olmaz. Sana takılanları da alacaklar değil mi, onlar sana kalmayacakBen çalışmıyorum Nişanlım güzel bir işte çalışıyor ben iş arayışı içindeyim. 29 yasindayiz. Düğünden sonra borclari kapatmak için ailesi düğünde takılan takıları alacakmış. Yani kendisi borcsuz olacak ama düğüne kadar benim kina için vs yapacağım borç bana kalacak yani ben ödeyeceğim o şuan borçla yapsana gelen takiyla karşılaşacaklar. Ben kendisine herseyimizi ortak yapalım borcumuzdur ortak ödeyelim vermeyelim ailene takimizi dedim olmaz öyle dedi bu durumda kendimde kaldıramayacağım yükün altına girmek istemiyorum. Kim bilir ne zaman iş bulucam. Babam vefat etti. Annem hem ev gecindirip hem bana destek çıkamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?