kina gecesi

Kızlar nisanlimla kına yeri için tartışıp duruyoruz o dio ki kinayi kiz tarafı yapar ben diyorum kinayi erkek tarafı yapar ? Derdim bu. Billiorum allah başka dert vermesin dienleriniz olacak ama bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa bu mesele cok uzayacak gibime gelio kına ve masrafları hangi tarafa aittir ?
Kına yerini kız tarafı tutar ama yemiş kına gibi masrafları erkek yapar

Kızlar nisanlimla kına yeri için tartışıp duruyoruz o dio ki kinayi kiz tarafı yapar ben diyorum kinayi erkek tarafı yapar ? Derdim bu. Billiorum allah başka dert vermesin dienleriniz olacak ama bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa bu mesele cok uzayacak gibime gelio kına ve masrafları hangi tarafa aittir ?
Kız tarafı yapar,tutulacak mekanın parası falan kız tarafına aittir.

Ya tutturmuşsunuz bir adet. Bu adet adet diyen tipler eskiden de gelin kaynanasıyla yaşarmış en az 1 sene buda bir kuralmış , şimdi böyle bir adet var yapın deseler eminim hiç biriniz yapmazsınız...
Geçin artık şu adettir bilmem nedir i. Yazık günah bu konuda kavga etmeyin Allah aşkına:KK66:
Ben yaptım bi kere:KK12::KK12::KK12:

Kınayı kız tarafı yapar .

Herşeyi erkek tarafı yapacak sonra düğünde takılanlar kız tarafının olacak bayan olarak ben bile üzülüyorum erkek tarafına :KK14:

Ortaklaşa yapın herşeyi o zaman problem olmaz, kına gece kız tarafına düğün erkek tarafına ait.

Kınayı kız tarafı yapar .

Herşeyi erkek tarafı yapacak sonra düğünde takılanlar kız tarafının olacak bayan olarak ben bile üzülüyorum erkek tarafına :KK14:

Düğünde takılanlar neden kız tarafına ait olsun ki , sonuçta gelinle damata takılıyor ve artık o takılar kendi keselerine giriyor.

Kız tarafı kendi kinasini erkek tarafı kendi kinasini yapar kınadı kimse kimsenin masrafini karsilamaz. Sadece kızın kına tepsisini kinasini bide bindallsini alır erkek tarafı

Düğünde takılanlar neden kız tarafına ait olsun ki , sonuçta gelinle damata takılıyor ve artık o takılar kendi keselerine giriyor.

dün mü ondan önceki gün mü haberlerde gördüm ondan yazdım . Biz nişan ve kına da takılanların kız tarafının düğündekilerinde erkek tarafının olduğunu biliriz .Her şehrin adeti başkaymış bu forumda öğreniyorum .

maalesef artık aileler atlıyormuş altınlara bende yeni duydum şok oldum

Daha neler canım , gelinde damatta pasif olursa herkes atlar hazır paraya , anam babam diyipte önlerine atmasınlar altınlarını , her ailenin boynunun borcu düğünü yapmak ama karşılık gerektirmez , yapamıycaklarsada siz takılarınız ile borç ödersiniz. Zamanı geliyor sizi sizden başka kimse düşünmüyor annen babanda dahil ! Azıcık kafanızı çalıştırın !

Daha neler canım , gelinde damatta pasif olursa herkes atlar hazır paraya , anam babam diyipte önlerine atmasınlar altınlarını , her ailenin boynunun borcu düğünü yapmak ama karşılık gerektirmez , yapamıycaklarsada siz takılarınız ile borç ödersiniz. Zamanı geliyor sizi sizden başka kimse düşünmüyor annen babanda dahil ! Azıcık kafanızı çalıştırın !
Aynen öyle.. sonrada çiftelr bu mevzudan dolayıömür boyu tartışıyorlar..
çok şükür ne benim ailem abimlerden nede eşimin ailesi bizden 1 kuruş istemedi..

dün mü ondan önceki gün mü haberlerde gördüm ondan yazdım . Biz nişan ve kına da takılanların kız tarafının düğündekilerinde erkek tarafının olduğunu biliriz .Her şehrin adeti başkaymış bu forumda öğreniyorum .
AA :KK57: Bende ilk defa senden duyuyorum böyle bir şeyi , nişanda takılan altınlar gelin ve damadındır , para takıldı ise o paraylada ya salon ödenir yada kızın çeyizinde kullanılır , anan baba cebine atmaz bizim adetlerimizde... Düğünde de ne erkek tarafı ne de kız tarafı altınlara hiç dokunmazlar , herkes üstüne düşeni yapar , yapamıyorlarsa aileler kızla oğlan birlikte yapar.

kız tarafı yapar zaten eskiden kına dediğin sadece bayanlar erkek tarafından da kayınvalide varsa kızkardeş gelir eğlenilir biter gidermiş bide kınayı erkek alır getirirmiş. ama şimdi erkek bayan karışık olduğu için işlerde karıştı fakat yine de kınayı kız tarafı yapar sadece kınayı erkek tarafı alır

X