kina gecesi

Aynen öyle.. sonrada çiftelr bu mevzudan dolayıömür boyu tartışıyorlar..
çok şükür ne benim ailem abimlerden nede eşimin ailesi bizden 1 kuruş istemedi..

Ne güzel kuzum öyle olması gerekir zaten , yapacak durumlarıda yoksa yapamıycaz desinlerki gelin damatta çalışıp yapsınlar. Kısmet olup evlenirsek bizde , bizimkiler kız tarafı olarak üstüne düşeni yapıcaklar bende çeyizimi özenle hazırlamaya başladım her ay maaş aldıkça alıyorum bişeyler, nişanlımın ailesi destek olmucak , nişanlımla geri kalanını takılarla yapmayı düşünüyoruz mesela , biz şimdi borçla düğün yapıp ailem yardım etti diye bizimkilere mi verelim :KK45:

AA :KK57: Bende ilk defa senden duyuyorum böyle bir şeyi , nişanda takılan altınlar gelin ve damadındır , para takıldı ise o paraylada ya salon ödenir yada kızın çeyizinde kullanılır , anan baba cebine atmaz bizim adetlerimizde... Düğünde de ne erkek tarafı ne de kız tarafı altınlara hiç dokunmazlar , herkes üstüne düşeni yapar , yapamıyorlarsa aileler kızla oğlan birlikte yapar.

Yanlış anlaşılma olmasın anne baba cebine atıyor demedim ben . Düğünle kına nişanla ilgili masraflar için demiştim . çeyiziydi ödemesiydi . Hani yer salon falan tutulduysa eşya alındıysa o açıdan .

En b.ktan adet bizimki herhalde.
Adet falan değil de herkesin isine geldigi gibi aslinda.
altinlari erkek tarafi alacak denilince ben de sinirlenip benim amcamin, arkadasimin taktiği altini niye kayunvalidem alsin diyerek kiz tarafindan takilanlari kiz erkek tarafından takilanlari erkek tarafı alır diye adet uydurdum. Napayim kayinvalideme gidecegine anneme gitsin en azindan.
Bu ailelerin işine geldi tabi ama biz dimdizlak kaldik dugunden sonra.
kimse bes kurus vermedi.
Neyseki dugunden uc gun sonra maaslarimiz yatti da buzdolabimizi doldurabildik.

Yanlış anlaşılma olmasın anne baba cebine atıyor demedim ben . Düğünle kına nişanla ilgili masraflar için demiştim . çeyiziydi ödemesiydi . Hani yer salon falan tutulduysa eşya alındıysa o açıdan .
Tamam da bunu karşılıklı yapmış oluyor bu kez , ee gelinle damata o zaman bir zahmette ev arabada alsınlar siz öyle altınlarınızı verin. Yeni evliler genelde sıfırdan başladıkları için altınlara dokunulmaz , neden dersen , evi yoktur , arabası yoktur bir miktar kenarda durur ki üstüne koyup bişi yapabilsinler diye. Kızına çeyiz yaptım diye parasını alıyorsa emdirdim diye süt parasıda istesinler o zaman. Sence bu mantıklı mı ??? Senin kendi evladına masraf ediyorsun ele değil , ha gücü yetmiyorsa o başka o zaman siz kendiniz altınlarınızı satıp borçlarınızı kapatırsınız. Takıları alıpda kasılan aileler var düğünü biz yaptık diye orda burda konuşurlar bir de , la nereye yaptın aldın ya parasını ne konuşuyosun. Günah kardeşim günah gelinle damadın takılarına el sürülmez, yapamıyorlarsa yapmasınlar, yapıyorlarsada karşılık beklemesinler, çocuk doğurmakla bitmiyor bu işler... Kimsede adet diyip arkasına sığınmasın..

kına kız tarafına aittir
kına mekanı,müzik vs kıza aittir
ama kuruyemiş,kına,kuaför,elbise erkeğe aittir

bizde öyle oldu
ama genelde kına ve nişan kıza aittir
düğün erkeğe aittir
bunun tartşılacak bir yanı yok ki
nişanlın haklı bence

Tamam da bunu karşılıklı yapmış oluyor bu kez , ee gelinle damata o zaman bir zahmette ev arabada alsınlar siz öyle altınlarınızı verin. Yeni evliler genelde sıfırdan başladıkları için altınlara dokunulmaz , neden dersen , evi yoktur , arabası yoktur bir miktar kenarda durur ki üstüne koyup bişi yapabilsinler diye. Kızına çeyiz yaptım diye parasını alıyorsa emdirdim diye süt parasıda istesinler o zaman. Sence bu mantıklı mı ??? Senin kendi evladına masraf ediyorsun ele değil , ha gücü yetmiyorsa o başka o zaman siz kendiniz altınlarınızı satıp borçlarınızı kapatırsınız. Takıları alıpda kasılan aileler var düğünü biz yaptık diye orda burda konuşurlar bir de , la nereye yaptın aldın ya parasını ne konuşuyosun. Günah kardeşim günah gelinle damadın takılarına el sürülmez, yapamıyorlarsa yapmasınlar, yapıyorlarsada karşılık beklemesinler, çocuk doğurmakla bitmiyor bu işler... Kimsede adet diyip arkasına sığınmasın..

iyi de ben sadece kız tarafının ya da erkek tarafının dedim . Durumu iyidir cebinden öder yoktur bozdurup öder . Kimsenin özelini de konuya dahil etmedim ben .

Kızlar bugun sizlerin yorumlarindan yola çıkarak bi karar aldım bunu nisanlimla paylaştım sizlerlede paylasayim. Bzm aile tutturdu kına saZı herşeyi onlar yapcak die şimdi bn gidipde hayir siz yapcaksiniz desem olmaz . O yüzden Bn çalışıyorum ztn mayısta işten ayrilcam ilk isim arabayı satmak olcak ve birazck da alabilirsem tazminat alicam . Bn karsiliyim dedm kına yerini sazını geri kalan da ztn erkek tarafına ait . Pazar günü bakmaya gidicez . bu sorun kalktı kafamdan ailemde onlar tuttu sanacaklar. ( bu arada nisanda takılan altınları nişanlımn ailesi aldı onların taktıklarıni annem de dio onlar aldıysa dugundede ben alicam die . Ama onlar takılan altinlarla bna künye yaptılar . Anneme laf anlatamıyorum . onlar yaptı dio baska bisey demio )

kınayı kız tarafı yapar Sadece kınada ikram edilen çerezleri ve yakılacak kına ve kna malzemeleri kaftan falan onları erkek alır

kız tarafı sadece mekandan sorumlu benim bildiğim.
ama tokatta nişan bile erkek tarafınınmış mesela. memleket de önemli.
TOKAT LIMISN
Alandraa :KK57:

Kızlar bugun sizlerin yorumlarindan yola çıkarak bi karar aldım bunu nisanlimla paylaştım sizlerlede paylasayim. Bzm aile tutturdu kına saZı herşeyi onlar yapcak die şimdi bn gidipde hayir siz yapcaksiniz desem olmaz . O yüzden Bn çalışıyorum ztn mayısta işten ayrilcam ilk isim arabayı satmak olcak ve birazck da alabilirsem tazminat alicam . Bn karsiliyim dedm kına yerini sazını geri kalan da ztn erkek tarafına ait . Pazar günü bakmaya gidicez . bu sorun kalktı kafamdan ailemde onlar tuttu sanacaklar. ( bu arada nisanda takılan altınları nişanlımn ailesi aldı onların taktıklarıni annem de dio onlar aldıysa dugundede ben alicam die . Ama onlar takılan altinlarla bna künye yaptılar . Anneme laf anlatamıyorum . onlar yaptı dio baska bisey demio )

anneniz haklı ama. nişan altınlarının tasarrufu tamamen kız tarafınındır. hatta bence çifte bırakılmalıdır.

Sana bişi diyim mi , bu iki ailedende bi cacık olmaz, çok düşüncesizler hani...

kinayi kiz tarafi yapar. benimde iki ay sonra dügünüm var Allah nasip ederse.
Kiyafetlerimi Nisanlim alacak. Kinayi biz organize ediyoruz. Masraflarda bize ait.
Benimde bildigim kuru yemisi falan alir erkek tarafi.

Erkek tarafının kınayla ne alakası var yahu?
Oldu olacak erkeği otutturun ağlatın bide eline kına yakın.

Kınayı kız tarafı yapıyor. Benimkini bizim evde yapmıştık. Ama kıyafetimi vs eşim almıştı.. :)

kızlar bizde de durum garip oldu.ben kına gecesini saçma bulurum hep annemi ikna ettim kına yapmicaz dedik kız tarafında nikah erkek tarafında düğün olacaktı.erkek tarafı tutturdu erkeğin şehrinde erkek kınası olucak falan diye.şimdi şöyle bir durumdayız kız tarafında nikah,erkek tarfında kına ve düğün.onlar istediği ve onların orda olacağı için masraflar onlara ait ben misafir gibi gidicem :)

Erkek tarafının kınayla ne alakası var yahu?
Oldu olacak erkeği otutturun ağlatın bide eline kına yakın.
ankarada erkek kınası olurmuş.benim nişanlımın annesi tutturdu kapı önünde kına yapıcam ben diye tamam dedik.aynen erkek oturtulcakmış hala anlamış değilim nasıl olacağını.

ankarada erkek kınası olurmuş.benim nişanlımın annesi tutturdu kapı önünde kına yapıcam ben diye tamam dedik.aynen erkek oturtulcakmış hala anlamış değilim nasıl olacağını.

canım ben sana anlatayım, senin oğlan damat oluyor diye millet içip s.çıp kusacak. olay bundan ibaret. benim gözümde ankara'da erkek kınası budur.

X