Gebeliğe Hazırlık Kimyasal Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
selam bugün test yaptırdım değer 71.1 çıktı önceki ay kimyasal geçirdiğimden dolayı ne zamna yumurtladığımı bilmiyorlar 3-4 gün sonra tekrardan test yaptıracağım haber vermek istedim :)
herhangi bi takip yapmış mıydın cnm ?

Canım değerim yükseldi 377 oldu bakalım şimdi kese görme kalp atışı duyma süreçleri var inş en yakın zamanda senin de güzel haberlerini alırız
Umut oldun bana bende kimyasal gebelik geçirdim bu ay hamile kalmak istiyorum sen kalmışsın insaalah darısı başıma bende kalırım rabbim kucağına almayı nasip etsin

2017 senesinde 3 defa kimyasal gebelik geçirdim. Dördüncü gebeliğimde 13 haftaya kadar kan sulandırıcı iğne verdi doktorum. Şimdi bebiş 5 aylık olacak 15 gün sonra :) Kısacası elbette hamile kalabilirsin. Kimyasal gebeliği normal düşük gibi düşünme. Birkaç ay beklemene gerek yok.

Bu arada kimyasal gebeliğin sebebi çoğunlukla kan pıhtılaşması oluyor. Benim bir de 4 yaşında kızım var. İkinci niye olmuyor diye kafayı yiyordum. Her ay gebelik testlerine verdiğim paranın haddi hesabı yok. En sonunda dedim ki, valla bıraktım denemeyeceğim artık. O ay hamile kaldım O ay adet günümde gittim predictor erken dönem gebelik testi aldım, negatif çıktı. İki gün geçti yine regl olmayınca hiç ihtimal vermesemde 3.5 tlye iki tane gebelik testi aldım pozitif sonuç verdi. Kesin bu da kimyasal dedim. O kadar eminim ki kimyasal olduğundan İstanbulda olduğumdan doktoruma ancak istanbul dönüşü gidebildim. Hcg aradan neredeyse 5 gün geçmesine rağmen 200 çıkınca emin oldum. Doktorum kan sulandırıcı iğne yazdı, umut vermedi 48 saat sonra kan testini tekrarladık. O kadar umutsuzum ki test sonucunu beklemeden eve döndüm. Dönene kadar zaten bir saat geçti. İnternetten sonuçlara bakabiliyordum, sonuç 608.9 du yanlış hatırlamıyorsam. O değerleri görünce hem mutluluktan deliye dönerek, hem de salak gibi eve gelişime yanarak atladım arabaya doktoruma gittim ağzım kulaklarımda. Eşime de evden çıkarken sonuçları ss alıp mesaj attım. "Bu defa golü kaleye doksandan çaktık galiba" yemin ederim eşim kalp atışlarını duyana kadar inanmadı gerçek gebelik olduğuna. Bir hafta sonra gittiğimde kese görünmedi, ya dış gebelikse diye geçti aklımdan alttan muayene etti doktorum keseyi gördük. Arabaya binip halay çekiyormuş gibi manyak manyak arabada oynadım Rabbim hepinize nasip etsin inşaallah en kısa zamanda ❤

İnş canö kmyasaldan sonra bu ikinci ay. Bu ay da hasta lorsam tekrar doktora gitmwyi düşünüyorum. Kimyasaldan sonra hamile kalabiliyormuşum diye sevnrken hala hamile olamadığım için de bir yıkıklık var üzermde . Bu ara adeta hayata küstüm. İsyan etmiuorum ama beklemek beni çok yordu .

Bende ocakta kimyasal gecirdim 9 ay oldu hala hamile kalamadim.insallah sen cok beklemezsin

Anlıyorum ve inan ne hissettiğinide biliyorum. Dediğim gibi benim gebelik testlerine verdiğim paranın haddi hesabı yok. Tam 9 ay ısrarla denedim. Ondan önceki birkaç ay korunmayı bıraktık ama öyle kafayı takmamıştım. İlk kimyasalımı 14 şubat 2017'de yaşadım. Hayatımda kimyasal gebeliği hiç duymamıştım. Ondan sonra takıntı oldu. Kafana takma, için rahat edecekse git tabii doktora ama bence iki ay falan deneyin olmazsa git canım. Benim ikinci kimyasal gebeliğim Nisan ortalarında oldu mesela. O kadar denemeye anca nisanda oldu.

çok moral oldn bana cnm aşırı kafaya taktım sürekli bu ay da olur mu diye kendimi dinliyorummm . hayatımın tek meselesi bu gibi sürekli bunudüşünüyorum evde sürekli stres halindeyim bu ay da geçsn de bırakacam diyorum bakalım hyırlısı cnm

Aynı şeyleri yaşamışız. Adetime birkaç gün kala 2 tane predictor alırdım. Adetim bir gün geçse bir tane daha alır yapardım. Kaç defa idrarda negatif çıkınca kan testi yaptırdım. Hatta bazen idrar testinde silik kırmızı göründü, gittim kan verdim negatif çıktı. Dediğim gibi o 9 ay manyak gibiydim. En sonunda bıraktım amaaaaan dedim. Hatta profilimde de yazar. "İdrar testi pozitif çıkıp, kan testi negatif çıkan anne tribi; geliyorsan gel, gelmiyorsan ben gidiyorum çocuğum," diye Her ay çocuk yapıcam diye kendimi deli gibi hırpaladım, sonunda bıraktım o ay öyle ilişki de olmadı, yumurtlama tarihlerini de takip etmedim, hatta yumurtlama tarihlerinde ilişki yaşamadık ama hamile kaldım. Denemeyi bırakırken dedim ki, Allah'ım sen gönlümden geçeni biliyorsun ama en iyisini en hayırlısını sen bilirsin, ne zaman hayırlıysa o zaman ver. Gerçekten çok güzel bir zamanda verdi. Düşün kendi evimize taşınacağız, kızımın odasına dubar kağıdı yaptırmıyordum ki belki bebek erkek olur orta renkler yaptırırım diye. En sonunda duvar kağıtlarını da o ay yaptırdım. İlk kızımda hiç gebelik belirtileri yaşamamıştım, dokuz ay çok rahat geçmişti ama bunda canım çıktı. Öyle hayırlı bir zamanda geldi ki taşındığım dönem 4 aylık falan hamileydim, tüm hazırlığımı ona göre yaptım. Belki öncesinde hamile kalsam doğum falan veya son aylar çok zor olacaktı. Evime tam olarak yerleştim, bebeğin hazırlıklarını da rahat rahat yaptım. Çünkü son aylarımda yataktan kalkamıyordum reflü yüzünden. En hayırlısını dile. Her şeyin doğru vakti zamanı vardır. İlk kızıma da çok vakitsiz hamile kalmıştım, korunduğumuz halde. Allah gerçekten her şeyi vakti zamanında veriyor. Boşanma kararı aldım, annemin evine gittim bir hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Düşünebiliyor musun? O sinirle boşanmaya yine de kararlı olsam da 5-6 ay annemde kaldım, ikimiz de iyice düşündük taşındık, decam etmeye karar verdik. Belki kızıma hamile kalmasaydım, evliliğin o ilk yıl ki tecrübesizliğine kurban gidip ayrılacaktık. Kızım bizi toparladı. O süreçte belki eşim yanımda değildi -ki görsem sinirden ayrıca boğazına yapışırdım hem evliliğimiz için hem de hamile kaldığım için ama ayrı kalmak da bir yandan bize düşünme süresi verdi. Ben hep onu, o da beni suçlardı. O ayrılık süresinde olgunlaştık, kendi hatalarımızı gördük. Şimdi mutluysak kızımıza borçluyuz. Ne kadar güzel ayarlamış yaradan değil mi? Oysa banyoda elimde gebelik testini tutarken Allah'ım benimle dalga mı geçiyorsun, demiştim.

Canm yazdıkların çok samimi. Allah evlatlarını sana bağışlasın. Bende üç yıldır evliyim ama çalışıyordum istemedim bebek. İki sene bitince isteyemeye başladık on ay oldu hala bekliyoruz tek yanmda olan eşim. Kendi annem bile senn yaşıtların iki tane oldu diuor. Yaşım da 27 geç de değşl yaniAma evlenirken her şeymzi kendimiz aldık ödedik ve o yüzden çalışıyordm .. bu yıl bebek için işimi bıraktm sakin kafa iyi olur diye . Bakalım artık nasip. Kmseyle paylaşmıyorum derdimi. Eşim üzülmesin diye çoğu zaman ona da demiyorum. Hyırlısı....
....
Bugğn uyandıpımdan beri hasta olacak gibi kasıklarım ağrıyor bu arada . Bata daha on gün var tahmnmce ... inş hasta olmam

Çok teşekkür ederim amin. 27 çocuk için geç değil. Önce onu dünyaya getirecek zemini hazırlamışsınız, borç harç içinde zaten çocuk olmaz. Hiç dert etme. Yengem 27 yaşında evlendi iki tane oğlu var. İlk bebeğini 5 haftalıkken düşürdü. İkincisine birkaç ay sonra hamile kaldı ve o süreçte hep yanındaydım. İlk gebeliğinde düşük yapacağı gün doktora gittik kanaması için eve dönünce tuvalette düşürdü. İkinci gebeliğinde tuvalete her gittiğinde korkudan ödü patlıyordu. Çok ağlamışımdır yengemle oturup. Yani anlıyorum seni inan ki ama bu süreçte ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz. Vücudun stres altında kalıyor ve bazen sanki hamileymişsin gibi tepki bile verebiliyor. Psikoloji vücudu bu kadar etkiliyorken bir de özür dilerim ama yatağa çocuk yapma psikolojisiyle girmeyi düşünün bir. Bu sene dört arkadaşım hamile kaldı. Bir sene deneyen de var, iki ay deneyip hamile kalanda. Dediğim gibi en basiti benim, ilk çocuğa kazara hamile kalıp, ikinciyi zorla tutturabildim. Şimdi evdesiniz, daha çok kafaya takıyorsunuz. Keyfini çıkara çıkara bence bu süreci yaşayın. Filmler izleyin, diziler izleyin, kitap okuyun kafanızı meşgul edin. Hatta benim gibi kitap okuyup, fotoğraflarını çekip instagramda yorumlayın. Kısacası sakin olun. Bir defa kimyasal da olsa hamile kalmışsınız. Demek ki bir kere daha kalabilirsiniz

Ay canm benim allah razı olsn. İnş dediğin gibi olur. Can'sın valla şu süreçte ...

Ay canm benim allah razı olsn. İnş dediğin gibi olur. Can'sın valla şu süreçte ...
İnşaallah en kısa sürede güzel haberlerini alır, uykusuzluk gibi tatlı dertlere düştüğünü görürüz. Her şey olur. Yeter ki karamsar olma. Zamana bırak.

İnşaallah en kısa sürede güzel haberlerini alır, uykusuzluk gibi tatlı dertlere düştüğünü görürüz. Her şey olur. Yeter ki karamsar olma. Zamana bırak.
İnş cnmm sağolasın allah senn de gönlüne göre versn

Pazar günü 73 olan beta bugün 65 e düşmüş. Henüz kanama da başlamadı cuma tekrar beta ölçülecek. Kimyasal gebelikte kanama ağrı nasıl çok oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…