• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kimyasal Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gebeyim düşüncesiyle kan testi yaptırdım beta hcg 505 çıktı . 3. gün tekrar kan testi yaptırdığımda beta hcg 83 çıktı ve gebeliğimin sonlandığını söyledi doktor. Kimyasal gebelikmiş. Hemen o gün kanamam başladı. Adet görmeye başladım.
Sormak istediğim *Kimyasal gebelikten sonra hemen hamile kalınır mı? Kalanlar oldu mu ?
* Doktora tekrar muayene olmam gerekir mi?
* tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz ?
Tekrar muayene olman gerekir çünkü kimyasal gebelikte vücut her ne kadar kendiliğinden atmaya çalışsa da ( rahimdeki dokular kanla birlikte geliyor parca seklinde normal adetten farklı olarak) rahim icinde birseyin kalmadığına dair doktorun vajinal ultrasonla kontrol etmesi gerekir.

Merhaba ben de yakın zamanda bayramda kimyasal gebelik yaşadım hamileyim diye çok mutlu olmuşken, etrafınızda ya da bildiğiniz kişiler var mı kimyasal gebelikten sonra sağlıklı gebelik yaşayan İnan’ın çok korkuyorum artık bundan sonraki gebeliğim nasıl olacak sağlıksız mı olacak ?
Aslında birçok kadın bunu yaşayıp geciken adet şeklinde yorumluyormus. Biz biraz erkenci davranıp kan testi ile farkına varmış oluyoruz.

merhabalar bnde test yaptim gun regl oldm ve testim degeri 14 cikti sonrasi 75 96.....naska hastanede yine test yaptrdim o da 108 135 319 oldu ....dıs gebelik ve kimyasal gebelik uzerinde duruldu ancak hala net bor sey yok......umarim saglikli bir gebelikdir benimki....

Tekrar muayene olman gerekir çünkü kimyasal gebelikte vücut her ne kadar kendiliğinden atmaya çalışsa da ( rahimdeki dokular kanla birlikte geliyor parca seklinde normal adetten farklı olarak) rahim icinde birseyin kalmadığına dair doktorun vajinal ultrasonla kontrol etmesi gerekir.
Evt ben de bu kanıdayım. Dr.a henüz gitmedim. Kendimi psikolojik olarak toplayıp hazır olduğumda gitmek istiyorum. Hayrlısı her şey Allahtan

evet lekelenmem vardi koyu kahverenginde simdi rengi biraz daha acik tonlarda......eger bunlar dediginiz kalintilara isaret olabilir....

Çok teşekkür ederim cevabınız için .Allah nasip ederse olur tabii ki burada bazı yazılar gördüm kafam karıştı kimyasaldan sonra düşük oldu ikinciye kimyasal gebelik geçirdim vs yazıları beni korkuya düşürdü dua edicez hayırlısını dilicez Rabbim ne yazdıysa o artık ..
Benim 3.kimyasal gebelik oldu gecen gün

Evet ben kimyasal gebelik yaşadım ve ertesi ay hamile kaldım ara olmadan. Doktor bir sakıncası yok istiyorsan devam demişti ama yumurtlama günün biraz değişebilir onu hesaba kat normal adet döngün gibi düşünme 5 gün bir hafta sonrası gibi çünkü daha geç adet olunuyor.

Evt ben de bu kanıdayım. Dr.a henüz gitmedim. Kendimi psikolojik olarak toplayıp hazır olduğumda gitmek istiyorum. Hayrlısı her şey Allahtan
bence doktora gitmelisiniz en azından içiniz rahat eder bende 22 ağustosta düşük sonrasında kürtaj olmak zorunda kaldım ve bir hafta sonrasında kontrolüm vardı herşey normale dönüyor deyince daha çabuk toparladım şimdi adet olmayı bekliyorum

Evet ben kimyasal gebelik yaşadım ve ertesi ay hamile kaldım ara olmadan. Doktor bir sakıncası yok istiyorsan devam demişti ama yumurtlama günün biraz değişebilir onu hesaba kat normal adet döngün gibi düşünme 5 gün bir hafta sonrası gibi çünkü daha geç adet olunuyor.
Merhaba benim de adet döngüm değişmedi eskisi gibi nasılsa o şekilde devam etti düşük kanamasını adetim olarak hesapladığımda. Kimyasal gebelik geçirdim ben de bunun sebebini bilemiyorum doktor da bilemiyoruz sebebi yok dedi ama sizler bu konuda birşey duydunuz mu kızlar ? Bir de 2. Gebeliğinizden bebeğiniz oldu mu doğumu gerçekleştirdiniz mi yani 2. Gebeliğim de kimyasal olur diye korkularım var :(

Merhaba benim de adet döngüm değişmedi eskisi gibi nasılsa o şekilde devam etti düşük kanamasını adetim olarak hesapladığımda. Kimyasal gebelik geçirdim ben de bunun sebebini bilemiyorum doktor da bilemiyoruz sebebi yok dedi ama sizler bu konuda birşey duydunuz mu kızlar ? Bir de 2. Gebeliğinizden bebeğiniz oldu mu doğumu gerçekleştirdiniz mi yani 2. Gebeliğim de kimyasal olur diye korkularım var :KK43:
Doğdu canım şu an yaramazlık yapmakla meşgul :)) Bir çoğunun sebebi yok 12. haftaya kadar düşükler normaldir ve çoğunun sebebi de bilinmez demişti doktorum. 3 den fazla yaşarsan biraz araştırabilirler, endişelenme. Adet döngün derken kimyasal gebelikten sonra adet olanlar ortalama 1 hafta geciktiğini soylemislerdi o yüzden yumurtlama tarihin değişecektir onu diyorum.28 gunde oluyorsan 30-35 gün sonra olacak gibi düşünüp çalışmaları ona gore yap. Tez zamanda alirsiniz guzel haberi insallah. Ha bi de ben de kimyasal gebelikten sonra hamile kalinca troid yüksek çıkmıştı biraz ilaç baslandı kimyasal gebelikte etkisi oldu mu bilemem. Pardon yeni anladım sen adet olmuşun zaten.

bence doktora gitmelisiniz en azından içiniz rahat eder bende 22 ağustosta düşük sonrasında kürtaj olmak zorunda kaldım ve bir hafta sonrasında kontrolüm vardı herşey normale dönüyor deyince daha çabuk toparladım şimdi adet olmayı bekliyorum
evet ama hala gitmedim biliyor musunuz :110: :KK12: düşüncesizlik diye düşünmeyin sakın hep aklımda ama nedense hiç gitmek istemiyorum biraz psikolojim bozuldu kimyasaldan sonra sanırım

Doğdu canım şu an yaramazlık yapmakla meşgul :)) Bir çoğunun sebebi yok 12. haftaya kadar düşükler normaldir ve çoğunun sebebi de bilinmez demişti doktorum. 3 den fazla yaşarsan biraz araştırabilirler, endişelenme. Adet döngün derken kimyasal gebelikten sonra adet olanlar ortalama 1 hafta geciktiğini soylemislerdi o yüzden yumurtlama tarihin değişecektir onu diyorum.28 gunde oluyorsan 30-35 gün sonra olacak gibi düşünüp çalışmaları ona gore yap. Tez zamanda alirsiniz guzel haberi insallah. Ha bi de ben de kimyasal gebelikten sonra hamile kalinca troid yüksek çıkmıştı biraz ilaç baslandı kimyasal gebelikte etkisi oldu mu bilemem. Pardon yeni anladım sen adet olmuşun zaten.
inş allah bizlere de nasip eder. çok moralim bozuk size anlatamam dr.a kontrole gitmek istemiyorum artık öyle bir yılgınlık içindeyim. derdime çare beni rahatlatan kimse de yok etrafımda

inş allah bizlere de nasip eder. çok moralim bozuk size anlatamam dr.a kontrole gitmek istemiyorum artık öyle bir yılgınlık içindeyim. derdime çare beni rahatlatan kimse de yok etrafımda
Doktorlar fazla rahat davranıyor kimyasal olduysa demek ki hamile kalabiliyorsun diyip.Siz yine de bir seneyi falan beklemeden hormon testlerinizi eşinizin sperm testlerini yaptırın bir sorun varsa önceden bilin.

Ben kimyasalsan sonra bir senedir bekliyorum sonunda doktorum test yapmaya karar verdi iyi çıkmadı sonuçlar kızdım haliyle daha önceden yapılsaydı sorun çözülebilirdi.

Evet canım oldum bitti adetim inşallah hayırlısıyla olur Rabbim isteyen herkese nasip etsin o duyguyu ☺️ Ben Flo diye bir program var ordan bakıyorum yumurtlama dönemine göre gebelik şansı yüksek diyor hatta korunmayı bırakıp ilk denediğimde tutmuştu gebe kalmıştım sonlandı daha sonrasında tekrar programa göre deneyeceğiz inşallah .Allah analı babalı büyütsün bu arada sağlıkla büyüsün bebişiniz

Doktorlar fazla rahat davranıyor kimyasal olduysa demek ki hamile kalabiliyorsun diyip.Siz yine de bir seneyi falan beklemeden hormon testlerinizi eşinizin sperm testlerini yaptırın bir sorun varsa önceden bilin.

Ben kimyasalsan sonra bir senedir bekliyorum sonunda doktorum test yapmaya karar verdi iyi çıkmadı sonuçlar kızdım haliyle daha önceden yapılsaydı sorun çözülebilirdi.
eşim sperm testi yaptrdı bi sorun çıkmadı. Ben artık yaptrcam gerekli testleri. doğru söylüyorsnz bazı dr.lar çok rahat halden anlamıyor

Evet canım oldum bitti adetim inşallah hayırlısıyla olur Rabbim isteyen herkese nasip etsin o duyguyu ☺️ Ben Flo diye bir program var ordan bakıyorum yumurtlama dönemine göre gebelik şansı yüksek diyor hatta korunmayı bırakıp ilk denediğimde tutmuştu gebe kalmıştım sonlandı daha sonrasında tekrar programa göre deneyeceğiz inşallah .Allah analı babalı büyütsün bu arada sağlıkla büyüsün bebişiniz
Çok iyi tez zamanda alırsın haberi merak etme. Evliliginizin ve cinselliginizin tadinı cikarin olacaktır Allah'ın izniyle.

Back