• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kimyasal Gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gebeyim düşüncesiyle kan testi yaptırdım beta hcg 505 çıktı . 3. gün tekrar kan testi yaptırdığımda beta hcg 83 çıktı ve gebeliğimin sonlandığını söyledi doktor. Kimyasal gebelikmiş. Hemen o gün kanamam başladı. Adet görmeye başladım.
Sormak istediğim *Kimyasal gebelikten sonra hemen hamile kalınır mı? Kalanlar oldu mu ?
* Doktora tekrar muayene olmam gerekir mi?
* tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz ?
Canım geçmiş olsun bende haziran da kimyasal gebelik yaşadım hemen ardından temmuz da hamile olduğumu öğrendim

Sormak istediğim *Kimyasal gebelikten sonra hemen hamile kalınır mı? Kalanlar oldu mu ?
Şahsen ben kimyasaldan sonra hala gebe kalmadım. Ama hemen ardından gebe kalanlar da var. Burası artık sizin şansınız. Tek söyleyeceğim korunmayın. Bazı doktorlar korunmanızı söyler bazıları korunmamanızı. Ben korunmamanızı tavsiye ederim, yine de karar sizin.
Beta hcg'nin sıfırlandığını görmeniz gerekiyor. Sıfır çıkacağını bile bile bunun için kan vermek sıkıcı bir durum. Tavsiyem; başka değerlerinize de baktırın hazır kan vermişken.
İşte bundan 3 ay falan önceydi galiba. 18 günde adet gördüm diye bir hışımla doktora gitmiştim ki meğersem kimyasal gebelik geçiriyormuşum. Doktor bişeyin yok hamilesin diyince şoka girmiştim. Bat'a 10 gün vardı ve beta 74 çıkmıştı. 3 gün sonra 13'e düştü.

İncir, ceviz, badem, fındık, ceviz bunlardan her gün eşle birlkte yemek. Eşe keçiboynuzu özütü düzenli içirmek. Düzenli sağlıklı beslenmek, hazır gıdalardan uzak durmak. Yani ilaç içmek istemiyorsak düzenli sağlıklı beslensek yeterli kalitesi için. Balık, yumurta, sebze meyve hepsine dikkat edip güzel beslenirsek kalite artar aslında. Yemek seçmemek laızm tabi benim eşim gibi birçok şeyi seçip yemeyen eş vardır bir de :) kuruyemiş ve keçiboynzu özünü içmeleri lazım ama kesinlkle. Diyet uygulamamak gedekiyor. Günlük yürüyüşler aslında hepimiz biliyoruz da işte bu bildiklerimiz bazen işimize gelmiyo üşenşyoruz falan :) benim yumurtlamam normal güzel yani kendim anlarım hep düzenlidir herşeyim ama gel gör ki kayıplar oluyor. Bu ay kimyasal yaşadım bakalım regl 3.gündeyim. dikkat edicem beslenmeye falan denicem bu ay, taşınma falan olucak zaten çok kafama da takmam oyalanacak çok iş olacak.
Çok teşekkür ederim cevabın için bende ve eşimde bildiğimiz bir sıkıntımız yok çok şükür sadece kan uyuşmazlığı var yediklerimize de biraz daha dikkat ederiz bundan sonra inşallah :)

Gebeyim düşüncesiyle kan testi yaptırdım beta hcg 505 çıktı . 3. gün tekrar kan testi yaptırdığımda beta hcg 83 çıktı ve gebeliğimin sonlandığını söyledi doktor. Kimyasal gebelikmiş. Hemen o gün kanamam başladı. Adet görmeye başladım.
Kanama başlayınca tekrar kan verdiniz mi? Benim bu kk da öğrendiğim kadarıyla kimyasal o kadar yükselmiyor.

.

Evet doğru diyorsunuz buna da şükür güzel düşünelim ki güzel şeyleri çekelim kendimize üzülmüyorum ilk haftalar çok üzülmüştüm annelik hissini aldıktan sonra çok değişik oluyor daha çok hissedip o duyguyu bebeğin evladın olsun istiyor insan. Kalitesiz sperm ve yumurta yorumları yapılmış bununla ilgili yeme içme olarak bir Öner’iniz var mı acaba Önerisi olan ?
yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum şu an. Rabbim inş aratmaz hemen hamiş kalırız

Kanama başlayınca tekrar kan verdiniz mi? Benim bu kk da öğrendiğim kadarıyla kimyasal o kadar yükselmiyor.
vermedim tekrar. kanamam oldukça şiddetli ve yoğundu gerek duymadım dr.da hastalığın bitince tekrar gel muayene edelim ddi

Şahsen ben kimyasaldan sonra hala gebe kalmadım. Ama hemen ardından gebe kalanlar da var. Burası artık sizin şansınız. Tek söyleyeceğim korunmayın. Bazı doktorlar korunmanızı söyler bazıları korunmamanızı. Ben korunmamanızı tavsiye ederim, yine de karar sizin.
Beta hcg'nin sıfırlandığını görmeniz gerekiyor. Sıfır çıkacağını bile bile bunun için kan vermek sıkıcı bir durum. Tavsiyem; başka değerlerinize de baktırın hazır kan vermişken.
İşte bundan 3 ay falan önceydi galiba. 18 günde adet gördüm diye bir hışımla doktora gitmiştim ki meğersem kimyasal gebelik geçiriyormuşum. Doktor bişeyin yok hamilesin diyince şoka girmiştim. Bat'a 10 gün vardı ve beta 74 çıkmıştı. 3 gün sonra 13'e düştü.
gebelik için kanda hangi değerlerime baktırmam uygun ? bu konuda fazla bilgm yok.

Ben de adetim 3 gün geçmişken kan tahlili yaptım beta hcg 443 cıktı ertesi gün adet kanamam oldu ve az miktarlarda sonraki günlerde leke şeklinde devam etti. Kan testi yapmadan önce idrar testi yapmak istedim ve 2 gün önce çift çizgi olan test,silik çizgiye dönmüştü. Kan testi yapmaya korkuyorum ama yüksek ihtimal kimyasal gebelik. Kimyasal gebelikten hemen sonra hamile kalan var mi aranızda :/

Eklentiler

• 1536670933446516030933808121513.jpg
    1536670933446516030933808121513.jpg
    21,2 KB · Görüntüleme: 59
Ben de adetim 3 gün geçmişken kan tahlili yaptım beta hcg 443 cıktı ertesi gün adet kanamam oldu ve az miktarlarda sonraki günlerde leke şeklinde devam etti. Kan testi yapmadan önce idrar testi yapmak istedim ve 2 gün önce çift çizgi olan test,silik çizgiye dönmüştü. Kan testi yapmaya korkuyorum ama yüksek ihtimal kimyasal gebelik. Kimyasal gebelikten hemen sonra hamile kalan var mi aranızda :/
inş cnm biz hemen hamile kalanlardan oluruz

Merhaba kizlar. Pazar gunu hamile oldugumu ogrendim daha cok yeniydi 31 cikti ptesi tekrar test yaptirdim 51 cikti acil doktoru 1 gunde guzel artmis %99 hamilesin dedi bugun yani 2 gun sonra 134 cikti acilde baska doktor vardi deger guzel artmis ama kimyasal 1500 olmadan hamilesin diyemem dedi boyle bisi mumkun mu

Merhaba kizlar. Pazar gunu hamile oldugumu ogrendim daha cok yeniydi 31 cikti ptesi tekrar test yaptirdim 51 cikti acil doktoru 1 gunde guzel artmis %99 hamilesin dedi bugun yani 2 gun sonra 134 cikti acilde baska doktor vardi deger guzel artmis ama kimyasal 1500 olmadan hamilesin diyemem dedi boyle bisi mumkun mu
Evet doğru keseyi de görmesi lazım doktorun benim de kimyasal gebelik oldu oradan biliyorum her gün artması lazım

Merhaba kizlar.Tam 1yil once kimyasal gebelik gecirdim.Hic bir problem olmamasina ragmen hamile kalamiyorum.Inshallah hayirlisi)

Kimyasal gebelik diye bişey yoktur...yani o durumda hamileyim denmez
gebelik, yumurtanın döllenmesiyle başlar. Kimyasal gebelikte de yumurta döllenir, ama sonrasında ne kadar süre yaşar bilinmez. Biz uydurmadık sonuçta tıp literatüründe olan bişi. neden itiraz ettiniz anlamadım.

Back