Kimyasal gebelik geçirip de ertesi ay hemen tekrar hamile kalan var mı?

Arkadaslar bende kimyasal gebelik geçirenlerdenim.1 seneyi geçti bebek istiyoruz geçen ay tuplerime bakıldı iki tupumunde tıkalı olduğunu ve ilaçla açıldığını söyledi Dr. Bu ay adetim gecikti beta 14.86 çıktı 2 gün sonra 14.95 yani kimyasal gebelik.Dr um bir test vermemi daha istedi bakalım cumartesi ne olacak? Benim sorum şu olacak lütfen yardımcı olurmusunuz?kimyasal gebelikte kürtaj mi olunuyor yoksa kanama ile geçiyor mu

Kanama ile sonlanır canim

Kızlar ben de şuan kimyasal gebelik geçiriyorum, 6 buçuk yıllık evliyim, bu üçüncü kimyasal gebeliğim, neden oluyor anlamiyorum. Doktor bu sonlaninca detaylı test yaparız dedi. Bu ay klomen ve çatlama ignesiyle hamile kalmıştım, Pazar günü değerim 17 iken, dün sabah kanamam oldu hastaneye gittim, öğlen saatlerinde HCG değerim 50 çıkmıştı ama doktora pazartesi gösterebilecektim, pazartesiyi bekleyemedim akşam uzaktaki başka bir hastaneye gittim, orda da bir test yaptılar 53 çıktı, kimyasal gebelik yaşıyorsun dedi doktor.

Arkadaşlar çok soru soruyorum ama belki bi cevap veren olur, şuan hala kimyasal da olsa gebeliğim devam ediyor. Hâlâ çift çizgi çıkıyor testlerde. Hcg tamamen ne zaman normale kadar düşer sizce?

Arkadaslar merhaba, biz. 2.5 yıllık evliyz. Geçen ay ilk bebek denememizde tuttu yani biz tuttugunu sanmışız. Gecikmemin 3. Gününde bhcg yapıldı değerim 40.87 cıktı doktorumuz kesin mi diye defalarca sormama rağmen kesin hamilesin dedi. Yine de 2 gün sonra tekrar kontrol testini yapalım dedi. 2 gün dünyanın en mutlu insani olduk, evin tüm havası değişmişti. 2 gün sonunda ise deger 30 a gerilemişti ve kötü haberi aldık ve yine 2 gün sonra değerim 9.30 oldugunda da kanamam başladı. Adet gecikmesi toplamda 7 gün sürdü. Bunları detaylı yazmamin sebebi burayı okuyan benim gibi ilk denemelernde kimyasal gebelikle karsılasan anne adaylarını bilgilendirmek icindir. Gecikmenin ilk günlerinde bhcg yi 40-100 arası değerleri gören arkadaslarım lütfen kendinizi hamileyim diye şartlamayın. sonrasında çok çok fazla üzülüyor insan. Devam ederse ne mutlu tabiki, ama o kontrol için geçen 2 günü hamile sanarak geçirmek insani cok fazla yıkıyor. 10 gündür kendime cok zor geldim. Bebek hiç tutmamış olsa bu kadar üzülmezdim sanırım.

Arkadaslar bir de kimyasal gebelik geçirip de ardından hamile kalanlar lütfen tekrar yazsınlar, bunlar bize o kadar umut oluyorki anlatamam. Kanamam başladığından beri topicdeki 151 sayfayı da tek tek okudum. Her hamile kalmış arkadas yeni bir umut verdi içime. Umarım bu ay benim de saglıklı bir gebeliğim olur bende buraya güzel şeyler yazmak icin sabırsızlanıyorum..

Arkadaşlar çok soru soruyorum ama belki bi cevap veren olur, şuan hala kimyasal da olsa gebeliğim devam ediyor. Hâlâ çift çizgi çıkıyor testlerde. Hcg tamamen ne zaman normale kadar düşer sizce?

Kanaman başladıysa 1 hafta filan sürüyor canım. Normal adet gibi. Adetin bittiğinde b hcg de sıfırlanmış olur. Doktorun kontrol için adet bitiminde yine test ister. Ben kimyasal gebelikten sonra bir adet daha görüp ondan sonraki ay hamile kalmıştım. Geçmiş olsun canım

Canım endişe etme çok normal bu yaşadığın. Sağlıksız bir döllenmeyse vücut iptal ediyor bu çok iyi birşey. Ben kimyasal gebelikten 2 ay sonra yeniden hamilelik haberini aldım hamdolsun. Geçmiş olsun

Sağol canım, inşallah hayırlı ve sağlıklı bir bebeğin olur senin de. Ben hcg değerleri sıfırlanmadan kabullenemeyecem galiba kimyasal gebelik olduğunu canım. Yani sifirlanmak olmasa da düşüşe geçtiğini görmek diyebiliriz.

Kızlar doktorlarin bana kimyasal gebelik dedikleri hcg testleri şu şekilde:
20 ocakta 9
22 ocakta 17
27 ocak sabah saat 11:30 da 50 (kanamanın başladığı gün)
27 ocak akşam saat 20:00 de 53
Bu testlere bakarak ve kanamadan dolayı düşük yapıyorsun demişlerdi. Ama eczane testlerinde hala çift çizgiyi görebiliyorum. Kanama da çok sürdü ama hep kahverengiydi, Yarın sabah tekrar hastaneye gitmeyi düşünüyorum arkadaslar çünkü hcg değerleri tamam düşük seyrediyor ama bir önceki değerden düştüğünü görene kadar içimde hep umut kalacak.

hcg hemen vucuttan atilmaz sen degerlerini takip ettir bi yukselip bi alcaliuosa dis gebelikten de supheleniyolar.ama kimyasal olmasi muhtemel.sikimto yapma deger dusmeye baslafgnda kanamam cogalcak.parcada dusebilir.ama hala hamile oldgna psikolojik olarak inamdirma kendini.aynisini ilk gebeligmde ben yaptim 6 ay adet düzensizliği cektim.yipratma kendini canim bi daha ki saglikli olur insallah

Çok haklısın canım ama burda bir yorum okumuştum, ondan da biraz umutlandim. Birisi demişti ki bir arkadaşımin hcg değeri 50 iken iki gün sonra 60 ve iki gün sonra da 80 oldu, adet kanamasi gibi kanamasi da vardı bütün bu olumsuzluklara rağmen ilaç kullanarak bebeği yaşadı yazdı. Bu tam benim durumumu anlattı aslında, inşallah benim de öyledir demekten alamıyorum kendimi, bugün gidemedim hastaneye yarın eşimle beraber gitmeyi düşünüyoruz nasipse. Ama dediğin gibi herşeye hazırım canım

insllah seninde oyle olur canim yarin netlesir.ama kotu bisey derlersede uzulme stres yapma yipratma kendini.bende yasadim kimuasal ve ilk adetimi daha gormesim.o kanamadan parca dusene kadar agladim gizli gizli esim uzulmesn umutlandım.ama dustu.ve simdi hic korunmadik tekrar deniyorz insallah tekrar hamile kalirizda bu sefer saglikli olur.biz kendimizi takip ettgmzden anliyorz kimyasali takip etmesek adet gevikti diye gecircez.sen hic yipratma daha hayirlisi olur insallah en kisa zamanda.

İnşallah canım, yalnız bir sorum daha olacak, geçen yıl da kimyasal gebelik yaşamıştım ve doktorum kanamam bitince yeniden bebek için çalışmaya baslayabilirsin beklemene gerek yok demişti, ama kanama bitince hcg sifirlanmiyo ki hemen, çift çizgi çıkmaya devam ediyor yani, peki sence bebek çalışmalarına başlanmasi için hcgnin sıfırlanması da beklenmeli mı? Geçen yıl doktoruma bu soruyu sormayı unutmustum.

vallah burda kanama bitip arkaosmdan hic adet olmadan hamile kalan cok.degerlerini takip ettir2 gun arayla kan ver sifirlanir.kimisi cabuk atiyo kimisi atamiyo.benim bir gunde 200 kusurlu birden dustu mesela.sen takip ettir duser folik asit kullan birakma onu ama kanaman bitince icmeye basla.dr na sor yinede kimisi korun diyo kimisi korunma.ben korunmadim.kismet bakicaz bu ay olmadi bi daha ki ay insallah allahtan umut kesilmez

İnşallah canım, folik asiti bırakmıştım iyi ki söyledin. Ben klomen artı catlama ignesiyle olumlu sonuca ulaşmıştım bu ay, en iyisi bir üç ay falan ilaçsız ignesiz tedavisiz denemek diye düşünüyorum. Sen kaç yıllık evlisin canım ben altı buçuk yıllık.yaşim da 32.

benim daha 7 aylik canim ikimci evliligm ilk evliligmden bi kalp durmam var bide kimyasalmis onu ozaman anlamamistm bide simdi kimyasal oldu.dr la konustm kimyasallari hamileliktem saymadiklari icin tedavi ondermedi simdilik.29 yasindyam bende.folik asidi kanamam bittgi gun basladim arafa unutsamda iciyorm

Canım evet doktorlar kimyasali gebelikten saymiyorlar ama ben yine de bu hcg sıfırlanırsa hem kendim hem eşim için detaylı test istiycem doktorlardan, 3 yıldır her yıl bu geliyo başıma, varsa bir sorun çözümüne gidelim, millet çift çizgi görünce sevinir heycanlanir ben korkuyorum aksine düşük olacaktır diye. İstersen sen de detaylı test yaptır, hangi testleri yaparlar bilmiyorum gerçi bunun için.

tekrarladimi bende yaptircam canim insallah tekrarlamaz.esindwn sperm ornegi aliyolar sendende kan.biraz uzun suruyo test sonuclarni almak 2 3 ay kadr gen testleri icin tabi bu.bidw rahim filmi cekiyolarmis o kadarni biliyorm.aynen bende hamile kalcamda tekrar aynisini yasiycam diye korkuyorm.nasip iste insallah saglikli bi evlat nasip olur bizede

Amin canım, hayırlı ve sağlıklı evlatlar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…