• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

kızlarrr salı günü için iş görüşmesine cagırıldım ne konuşucam ne yapıcam bilmiyorumm. Deneyim lazım acilennn hepinizden öneriler bekliyorummm ohaoldumsmile

darısı herkesin başınazemuszemus
şirketin internet sitesinden falan araştırma yap şirketle ilgili bilgin olsun.
mülakatlarda sorulan sorulara da internetten ulaşabilirsin. ekşi sözlükte bile vardı:)
tourmaline bu konuda deneyimlidir ona özel mesaj attın mı?

kızlarrr salı günü için iş görüşmesine cagırıldım ne konuşucam ne yapıcam bilmiyorumm. Deneyim lazım acilennn hepinizden öneriler bekliyorummm ohaoldumsmile

canım öncelikle bol şanslar..hangi alan için gidiyorsun pozisyon nedir ?
bu önemli, ona göre konuşmalarını yönlendir..işi çok istediğini hissettir..
onun dışında başka ne söyleyebilirim bilmiyorum ..genelde ilk başta kendini anlatırırlar sana..
görüşmenin ortasında pat diye ingilizce konuşmaya başlayabilirler..hazırlıklı ol..
kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş misali fazla yorum yapıp seni yanlış yönlendirmek istemem, çünkü ben de mülakatlarda verdiğim cevaplarda onlara göre doğru mu cevap veriyorum yanlış mı bilemiyorum ki..bir işe kabul edilmiş olsam daha iyi yardımcı olabilirdim..
ama en önemli şeyler iş konusunda istekli görün , maaş konusunda fazla uçma..kendin ol,mantıklı ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar vermeye çalış..ilk görüşmede zaten sanırım şöyle bir cv üzerinden genel sorular sorarlar..

hadi bakalım hayırlısı olsun, güzel haberlerini bekliyoruz..

bu arada en son bayramdan önce 2 yere gitmiştim :(( sonra bir daha arayan olmadı..üff acayip moralim bozuk ya, 1 sene oldu işsizim ,sabrım tükenme noktasında , ne kadar zormuş ya :((

kozmetik sektörü üzerinde arge pozisyonunda canım bakalım artık inş cok zorlamazlar :) sende sıkma canını bir yerden mutlaka ses gelicek benimde ilk mulakatım olucak yaaa :(

kozmetik sektörü üzerinde arge pozisyonunda canım bakalım artık inş cok zorlamazlar :) sende sıkma canını bir yerden mutlaka ses gelicek benimde ilk mulakatım olucak yaaa :(

canım olsun olsun iyidir, iş kabul olmasa da sık sık mülakata gitmek iyi oluyor,tecrübe kazanıyorsun,nerde ne demen gerektiğini oturtuyorsun ;) yerimseniben hayırlısı olsun olmazsa da üzülme,ilk tecrübe nasıl olsa daha..
ayy walla benim içim karardı ya bezdim artık ..:(( mafoldumben
gelecek diye birşey yok artık benim için ,5 yıl sonra kendini nerde görüyorsun diye de soruyorlar birde utanmadan :mymeka:
nerde görebilirim , işsiz birinin geleceği ne olabilir ki :(:(( en gıcık olduğum soru da bu..

kızlar gittim geldim cok genel sorular soruldu ilk mülakatımda hayırlısı olsun inş :)))

soruları yazmaya geldim hepimize yardımcı olsun diyeee :)

klasik kendini tanıt sorusu ile başladı.
İngilizcen hangi düzeyde nerede öğrendin?
Stajlarından bahsedermisin?
Ücret beklentin var mı?
Bizim hakkımızda ne biliyorsun? (firmayı arastırıp gitmek gerekiyor.)
Calışma saatlerin esnek mi? akşam 8 9 gibi cıkma ihtimalin olsa ne yapardın?
En son olarakta sormak istediğin bir soru var mı?

benim görüşmem bu kadardı. Eğer olumlu ise 2. görüşmeye çağırıcaklarmış o zamanda kişilik envarteri testi, ingilizce sınavı gibi testler çözdürülcekmiş.

soruları yazmaya geldim hepimize yardımcı olsun diyeee :)

klasik kendini tanıt sorusu ile başladı.
İngilizcen hangi düzeyde nerede öğrendin?
Stajlarından bahsedermisin?
Ücret beklentin var mı?

benim görüşmem bu kadardı. Eğer olumlu ise 2. görüşmeye çağırıcaklarmış o zamanda kişilik envarteri testi, ingilizce sınavı gibi testler çözdürülcekmiş.

hayırlısı olsun canım, sen nasıl cevaplar verdin ? özellikle kırmızı renkli sorulara..ben azıcık onlarda ne cevap versem diye bocalıyorum..

Son düzenleme:
bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. umarım yakın zamanda iş bulursun.
bir de şey sorucam. daha önce kozmetikle ilgili bi çalışman-araştırman oldu mu? staj proje seçmeli ders vb.
yani hiç fikir sahibi olmadığımız bir sektörde iş görüşmesine gidersek ne yapıcaz benim kafama bu takılıyor. bi konuda uzmanlaşmadan, dala ayrılmadan mezun oluyoruz. kendimi çok ezik, bilgisiz, tecrübesiz hissediyorum.

bu arada en son bayramdan önce 2 yere gitmiştim :(( sonra bir daha arayan olmadı..üff acayip moralim bozuk ya, 1 sene oldu işsizim ,sabrım tükenme noktasında , ne kadar zormuş ya :((

kızlar merhaba.. ben de kimya mühendisi adayıyım. henüz kimya mühendisiyim diyemiyorum çalışmadığım için malum.. Ben de haziran da yeni mezun oldum. 3 4 aydır başvuruyorum sadece 1 yere çağrıldım ıo da biraz meslekle alakasız yönetici adayı pozisyonuydu.. ve artık ben de daralmaya başladım senin gibi.. bu yüzden de boş geçirmiyim günlerimi diye dil kursuna yazıldım.. belki diye düşündüğümden akşam saatlerinde kursa gideceğim.. hani belki biryerlerden bir şey çıkar diye... ümitler işte...

bu işler nasıl yürüyor anlamıyorum..ya da nerede hata yapmaktayım...
İngilizcem var iyi seviyede, bilgisayar var, elimiz yüzümüm konuşnmamız düzgün daha ne yapmalıyım bilemedim..

:1ninca:

Ücret beklentin var mı?
Yeni mezun olduğum için bir beklentim yok kim ne kadar ucret alıyor bilmiyorum. Sizin ayırdığınız bir bütçe vardır yeterli olur diye dusunuyorum dedim.
Arastırmıstım bildiğim herşeyi söyledim :D
Kendimi yararlı hissettiğim sürece geç cıkmak sorun oluşturmaz dedim
Sizin çalışandan beklentileriniz nelerdir diye sordum :D

bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. umarım yakın zamanda iş bulursun.
bir de şey sorucam. daha önce kozmetikle ilgili bi çalışman-araştırman oldu mu? staj proje seçmeli ders vb.
yani hiç fikir sahibi olmadığımız bir sektörde iş görüşmesine gidersek ne yapıcaz benim kafama bu takılıyor. bi konuda uzmanlaşmadan, dala ayrılmadan mezun oluyoruz. kendimi çok ezik, bilgisiz, tecrübesiz hissediyorum.

hayır yapmamıstım bi bilgim yoktu zaten belirli bir eğitim surecinden gecicez işe alınırsak o nedenle bunuda dert etmiyorum açıkçası :)

hayır yapmamıstım bi bilgim yoktu zaten belirli bir eğitim surecinden gecicez işe alınırsak o nedenle bunuda dert etmiyorum açıkçası :)

daha önce stajımı yaptığım yerdeki müdür, işe alırken stajını nerede yaptı diye bakıyoruz, tezi sektörle alakalı olursa da iyi olur falan demişti de o yüzden sordum.

sorulara da düzgün cevap vermişsin ama bunların pek de önemi yok aslında birinin bi sözüne(torpile) bakıyor her şey:sm_confused:

firmada tanıdıgımda var :) yani ust kademede deil ama en azından referans bakalım artık kızlar kısmet bi yerden sonrası

Ücret beklentin var mı?
Yeni mezun olduğum için bir beklentim yok kim ne kadar ucret alıyor bilmiyorum. Sizin ayırdığınız bir bütçe vardır yeterli olur diye dusunuyorum dedim.
Arastırmıstım bildiğim herşeyi söyledim :D
Kendimi yararlı hissettiğim sürece geç cıkmak sorun oluşturmaz dedim
Sizin çalışandan beklentileriniz nelerdir diye sordum :D

canım bence çok profesyonel ve güzel cevaplar vermişsin..önceden düşünmüş müydün bu sorulara ?o an aklına gelenleri mi söyledin ?
tebrik ederim..seni tekrar arıyacakalarına inanıyorum ben..:lepi:

yani gec cıkmak sorun olur mu sorusu hariç diğerlerini arastrmstım kızlar. Bakalım inş ararlar birimizin girmesi diğerlerinede referans olur en azından :)

Back