• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

soruya soruyla karşılık verebilirsin mesela yol yemeği siz mi karşılayacaksınız dersen cevaba göre 1.500falan denebilir. yolu yemeği karşılıyorsa, çok da iyi bir pozisyona başvurmadıysan 1000 diyebilirsin, daha düşük olmaz artık hem sen yüksek yaptın.
hiç deneyimin olmadığı için 2000 yüksek olur dimi?bilmiyorumkismile
biz de teknbik gezi staj vb. nerde kimya mühendisi bulursak maaşını soruyoruz ama kimse söylemiyor!
evet sölemezler tabii canım :))
genelde sanırım 1500 uygun gibi geliyor bana, 2000 verenler de vardır uluslararası iyi firmalarda bilemiyorum..1000 demeyin ya çok az :( gerçi çok çok iyi bir firma olsa bedava çalışmaya bile razıyım, pazarlık yapmam zaten firmayla hiçbir zaman..yani illa ki bu maaş konusunda bir rakam belirtmek mi gerek ? belki benim söylediğimden yüksek verecekler ben öyle söyleyince düşürecekler ?

aldıgım duyumlara göre mülakat sırasında birden ingilizce konusuluyormus sendede böyle oldu mu?
ayrıca bende yuksege baslıycam kızlar bu dönem baska bir okul oldu :D
evet kesinlikle bu şekilde oluyor bana, nedense daha arkadaşlarımla ingilizce mülakat yapan olmamış bu bana özel sanıyordum ben de :)) sırf bana mı bu eziyet diye düşünüyordum..
hayırlı olsun neresi oldu ?

GYTE oldu kızlar gebze yuksek teknoloji enstitüsü bakalım başlıycam bu dönem daha mülakat deneyimim yok henuz ama iş için gidersem paylaşıcam bende sizinle opuyorumnanaktan

tebrikler emk87:lepi:

kimya müh. değil de başka bir mühendis tanıdığım var yeni başladığında aynı soru sorulmuş onun dediğinin biraz altını vermişler. 1500 demiş o. istediğinin biraz üstünü söyleyebilirsin yani. dediğin gibi belki de senin dediğinden daha yüksek vereceklerdir ucuza gitme:)

bi anda ingilizce konuşmaları çok kötü ya benim güleceğim gelir herhalde. :kedi:

yahu gerçekten bu ingilizce olayı bana denk geliyor hep, arkadaşım benden fazla mülakata girdi, ne hikmetse o daha konuşma mülakatı olmadı ingilizceden, ağlıyacağım ama olmaz ki..ben o mülakattan ne firmalarda ,ne fırsatlar kaybettim :(((:2: mafoldumben

Ay şimdi konulardan çok alakasız olacak ama, kpss düşünen yok mu hiç aranızda ablalarım?
Çok mu zor kpss'yle mühendislerin atanması.:çok üzgünüm:

staj için bile ingilizce mülakat yapan firmalar var, işe alırken hangi seviye bekliyorlar kimbilir... ben normalde konuşsam bile aniden biri bir şey sorunca takılıyorum, mala bağlayıp iki cümle edemiyorum.:mymeka:

kpss için birkaç sayfa önce bayağı bir şeyler yazmıştım oraya bakabilirsin. diğer mühendisliklerde durum nedir bilmem ama kimya mühendisi çok az atanıyor, dolayısıyla çok yüksek puan alman gerekiyor. imkansız değil ama zor yani.

cnm amerikan kultur var duydun mu bilmiyorum bir tanıdıgım oranın kursuna gitti gercekten baya iyi konusuyor su an bende dioloque gidiyorum oradan da cok memnunum

benim de birkaç tanıdığım amerikan kültüre gidiyor.
hazır ingilizce konusu açılmışken benim de birkaç sorum var. ingilizce seviyenizi ölçme(cv ye yazma) amaçlı sınava girdiniz mi? hangisine girdiniz? toefl en geçerli olanı ama ona girmek istemiyorum.

bir de tatilde çalışmak için kelime listesi falan aradım internette ama bir şey bulamadım. iş hayatına yönelik ya da genel mühendislik terimleri olabilir, ya da yararını gördüğünüz herhangi bir kelime listesi. böyle bir site,ebook vb. önerisi olan var mı? gramer değil de kelime ya da phrase tarzı şeyler.

ben ingilizcenet diye bir site buldum orada da toefl kpds vb. için kelime listeleri alıştırmalar.

cnm amerikan kultur var duydun mu bilmiyorum bir tanıdıgım oranın kursuna gitti gercekten baya iyi konusuyor su an bende dioloque gidiyorum oradan da cok memnunum

benim de birkaç tanıdığım amerikan kültüre gidiyor.
hazır ingilizce konusu açılmışken benim de birkaç sorum var. ingilizce seviyenizi ölçme(cv ye yazma) amaçlı sınava girdiniz mi? hangisine girdiniz? toefl en geçerli olanı ama ona girmek istemiyorum.

bir de tatilde çalışmak için kelime listesi falan aradım internette ama bir şey bulamadım. iş hayatına yönelik ya da genel mühendislik terimleri olabilir, ya da yararını gördüğünüz herhangi bir kelime listesi. böyle bir site,ebook vb. önerisi olan var mı? gramer değil de kelime ya da phrase tarzı şeyler.

ben ingilizcenet diye bir site buldum orada da toefl kpds vb. için kelime listeleri alıştırmalar.

kızlar peki amerikan kültürle diyaloğun konuşma kursları var mı?
EMK87 sen konuşma kursuna mı gidiyorsun canım ?ücreti ne kadar ?

Huzuncumm ben şu ana kadar baya sınava girdim.Tofel en geçerlisi ama onu kazanmak için kurs şart bir de sınavı çok zor, ben tofela girmedim o yüzden..Tofel zahmetli ve masraflı oluyor..üds ve kpds de tam seviyeni ölçmüyor..aslında tam seviyeyi Tofel ölçer bence..ama tofel dehşet zorlaştı hem listening hem writing hem konuşma ne ararsan bütün sınavları kombinlemişler hepsi birbirine bağlı şekilde sınav oluyorsun..

Ben daha önce bir kursa başlamak için sınava girmiştim üniversiteden mezun olduğumda upper çıktım..sonra upper ile advanced kursu bitirdim..o yüzden cv me advanced yazıyorum sertifikam var çünkü ..ama aslında advanced değilimdir yine de upperımdır diye düşünüyorum çünkü ingilizce konuşma özürlüyüm pratiğim hiç yok :((((
Nette seyfihocanın siteleri var ,ingilizce konusunda ordan bir sürü faydalı döküman bulabilirsin canım..

bizde hazırlık bitince upper 1. sınıftan sonra advanced olunuyor ama yazılı sınav sonuçta. ben de o seviye olduğunu düşünmüyorum özellikle listening ve speaking de. aradan da yıllar geçti kullanmadıkça unutuyor insan. sanırım benim de bi yerlerden para bulup kursa gitmem gerek unuttuklarımı hatırlamak ve konuşmamı geliştirmek için. ama biraz zor görünüyor bakalım... uygun fiyatlı kurs olursa buradan yazarsanız çok sevinirim.

seyfihocayı daha önce görmüştüm yarın bi şeyler indireyim ordan. madem kursa gidemiyorum en azından biraz kelime bakayım kendi kendime.

aslında ingilizce chat olayı bayağı faydalı olabilir de ben hoşlanmıyorum öyle şeylerden. bazıları da o tip siteleri arkadaşlık amaçlı kullanıyor.

ben konusmaya gitmiyorum opperdan basladm kur kur gidiyorum tabi en son kurda konusma agırlıklı cnm

ben memnunum cnm ya ust kurlarda yabancı hocalar var tabiki tavsiye ederim sanada hatta su an bir kampanyası var 3 kur alanı 1 ay yurtdısına dil okuluna gönderiyorlar. sen istanbuldamısın gidersen hangi subesine gidersin cnm ?

Ablalarım size bir şey soracağım...
Şimdi 3. dönemde seçmeli dersler "ekonominin temelleri" ve "çevre teknolojisi" dersleri.
Sizce hangisini seçeyim.? Hangisi zordur hangisi kolaydır?

seçmeli dersler genelde ileride çalışmak istediğin sektöre ve dersin hocasına göre seçilir. iki dersin de geleceğe yönelik sana pek bir şey katacağını sanmıyorum. o ders nasıl işleniyor sunum ödev vizeler zorlayıcı mı hocanın notu kıt mı bunlar daha önemli.
bence seçmeli derslerde hoca çok önemli. yani iyi hoca mutlaka bir şeyler katıyor, verdiği ders ne olursa olsun. bir de ileride bitirme tezi için hoca seçeceksin ve seçmeli derslerde tanıdığın hocalardan da seçebilirsin. yine bu derslerde sınıf mevcudu az olduğu için hocalarla iletişim çok daha kolay oluyor.

Çoook teşekkür ederim opuyorumnanaktan
Çevreyi seçeceğim sanırım kolaylığından dolayı. :)
Bi de hocaları araştırayım bakalım.
Çok sağolun tekrardann..:1hug:

Back