• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

kızlar merhaba.. ben de kimya mühendisi adayıyım. henüz kimya mühendisiyim diyemiyorum çalışmadığım için malum.. Ben de haziran da yeni mezun oldum. 3 4 aydır başvuruyorum sadece 1 yere çağrıldım ıo da biraz meslekle alakasız yönetici adayı pozisyonuydu.. ve artık ben de daralmaya başladım senin gibi.. bu yüzden de boş geçirmiyim günlerimi diye dil kursuna yazıldım.. belki diye düşündüğümden akşam saatlerinde kursa gideceğim.. hani belki biryerlerden bir şey çıkar diye... ümitler işte...

bu işler nasıl yürüyor anlamıyorum..ya da nerede hata yapmaktayım...
İngilizcem var iyi seviyede, bilgisayar var, elimiz yüzümüm konuşnmamız düzgün daha ne yapmalıyım bilemedim..

:1ninca:

ingilizce kursuna başladın mı ?

selam kızlar,
ben odtu muzunuyum. uretimde calısmak istemedigimden ilk baslarda fabrikalara basvurmadım. cok yerle gorustum. unileverle teklif asamasına geldim. sonra yabancı bir firmada yonetici olarak kimya muh.ile alakasız bir is yaptım. zevkli oluyor ama cok tatmin etmiyor. simdi tekrar is arıyorum 2 aydır. 30 kere gorusmeye gitmisimdir 10 teklif almısımdır ama suan p&g ile son asamadayım. olursa o olacak olmazsa yabancı bir sirkette kurumsal satısa girecem. cok secenek var kızlar canınızı sıkmayın. yeter ki siz yetistirin kendinizi. her isi yapabiliyoruz. ister satıs pazarlama, isterseniz muhendislik. uretim, ar-ge gibi bolumlerde deneyim istiyor buyuk firmalar. bir yerde basliyim deneyimim olsun derseniz de cok dusuk maaslarla karsılasıyorsunuz.ben bunun icin mi kastım o kadar diyorsunuz. soyle ozetleyebilirim;
1. illa muhendislik yapacam diyorsanız bir kac yıl az maasla ogrenci gibi yasayıp sonra iyi yerlere gecis dusunebilirsiniz,
2. satış-pazarlama alanına yoneleceksiniz. bunun icin seminerler, kurslar,yandal falan cok buyuk artı.
3. buyuk sirketlerde mt-yonetici adayı olarak baslayacaksınız, depatmanlaarı tanıyıp sonra karar vereceksiniz. buarada da buyuk firma referansınız olmus olacak ama girerken elemeniz gereken yuzzzzlerce muhendis olacak. cok donanım lazım.

bence master anlamsız cunku hic bir sirkette ole derslerdeki gibi bilgilerinizi kullanacagınız sorularla karsılasmıyorsunuz , yani ben duymadım. onun yerine 2 yıl deneyim daha makbule gecer.

butun secenekler arasında ennnn guzellerinden biri ise bence kamuya uzman olarak girmek ama bunun icin de mezuniyetten sonra 1 yıl falan kpss ye ve kurum sınavlarına hazırlanmak lazım, ama o kadar hazırlanıp elin bos da donebilirsin. deger mi orasını bilmem.

ozel sektorde torpil inanılmaz bir hal almıs. referans adı altında yasallastırılmıs sankii. herkes bana referansınız var mı sirketimizde calısan?? diye soruyor utanmadan. yok anacıgım herkes istanbullu degil ki. benim sulalem memur, ozel sektorden tanıdık da yokk. sansınız azalıyor ama
yine de her sirket kendine daha cok yarayacak adamı secer. o yuzden kendimize guvendikten sonra illa biryerler olur diye dusunuyorum. hic" tam istedigim iste calısıorum" diyen duymadım ama bir yerden baslanıyor iste.. sıkmayın canınızı :D iyi ki kimya muhendisligi okumusum diyorum (zaten ossde 8 puan fazla cekmistim), ovunmek gibi olmasın ama, bilgilerimi bir sirket yararına kullanmayacak bile olsam, evreni-enerjiyi anlamak inanılmaz tatmin ediyor beni :) eheheh

cok saol yaekniyha en azından bize yardımcı olmus oldun tabiki hala takip ediyoruz. :)

ve hosgeldin grubumuza :D

kimya mühendisi değilim ama kimyagerim..
geçen yıl mezun oldum.. :65:

iş imkanları oluyor tabi ama şartlar zor..
hemen hemen aynı iş sahaları..
ya vardiya istiyorlar ya zor şartlarda fabrika..
yurt içi yurt dışı seyahat sıkıntın da olmayacak..

ama heralana başvurun derim..
ben ilk yıl kendi alanımdan ziyade
öğretmenliğe yöneldim..
kimya öğretmenliği yaptım özel bir kurumda..
şimdiyse özel bir firmada kimyagerim..
ama tatmin etmiyor kesinlikle..
kendi alanımda daha etkili ve daha aktif iş arayışındayım..
umarım hepinizin gönlüne göre olur..:71:
büyük şehirler bu alanda sanırım biraz daha önde..

selam kızlar,
ben odtu muzunuyum. uretimde calısmak istemedigimden ilk baslarda fabrikalara basvurmadım. cok yerle gorustum. unileverle teklif asamasına geldim. sonra yabancı bir firmada yonetici olarak kimya muh.ile alakasız bir is yaptım. zevkli oluyor ama cok tatmin etmiyor. simdi tekrar is arıyorum 2 aydır. 30 kere gorusmeye gitmisimdir 10 teklif almısımdır ama suan p&g ile son asamadayım. olursa o olacak olmazsa yabancı bir sirkette kurumsal satısa girecem. cok secenek var kızlar canınızı sıkmayın. yeter ki siz yetistirin kendinizi. her isi yapabiliyoruz. ister satıs pazarlama, isterseniz muhendislik. uretim, ar-ge gibi bolumlerde deneyim istiyor buyuk firmalar. bir yerde basliyim deneyimim olsun derseniz de cok dusuk maaslarla karsılasıyorsunuz.ben bunun icin mi kastım o kadar diyorsunuz. soyle ozetleyebilirim;
1. illa muhendislik yapacam diyorsanız bir kac yıl az maasla ogrenci gibi yasayıp sonra iyi yerlere gecis dusunebilirsiniz,
2. satış-pazarlama alanına yoneleceksiniz. bunun icin seminerler, kurslar,yandal falan cok buyuk artı.
3. buyuk sirketlerde mt-yonetici adayı olarak baslayacaksınız, depatmanlaarı tanıyıp sonra karar vereceksiniz. buarada da buyuk firma referansınız olmus olacak ama girerken elemeniz gereken yuzzzzlerce muhendis olacak. cok donanım lazım.

bence master anlamsız cunku hic bir sirkette ole derslerdeki gibi bilgilerinizi kullanacagınız sorularla karsılasmıyorsunuz , yani ben duymadım. onun yerine 2 yıl deneyim daha makbule gecer.

butun secenekler arasında ennnn guzellerinden biri ise bence kamuya uzman olarak girmek ama bunun icin de mezuniyetten sonra 1 yıl falan kpss ye ve kurum sınavlarına hazırlanmak lazım, ama o kadar hazırlanıp elin bos da donebilirsin. deger mi orasını bilmem.

ozel sektorde torpil inanılmaz bir hal almıs. referans adı altında yasallastırılmıs sankii. herkes bana referansınız var mı sirketimizde calısan?? diye soruyor utanmadan. yok anacıgım herkes istanbullu degil ki. benim sulalem memur, ozel sektorden tanıdık da yokk. sansınız azalıyor ama
yine de her sirket kendine daha cok yarayacak adamı secer. o yuzden kendimize guvendikten sonra illa biryerler olur diye dusunuyorum. hic" tam istedigim iste calısıorum" diyen duymadım ama bir yerden baslanıyor iste.. sıkmayın canınızı :D iyi ki kimya muhendisligi okumusum diyorum (zaten ossde 8 puan fazla cekmistim), ovunmek gibi olmasın ama, bilgilerimi bir sirket yararına kullanmayacak bile olsam, evreni-enerjiyi anlamak inanılmaz tatmin ediyor beni :) eheheh

allah yardımcınız olsun kızlar:) babam kimya mühendisi ..

kimya mühendisi değilim ama kimyagerim..
geçen yıl mezun oldum.. :65:

iş imkanları oluyor tabi ama şartlar zor..
hemen hemen aynı iş sahaları..
ya vardiya istiyorlar ya zor şartlarda fabrika..
yurt içi yurt dışı seyahat sıkıntın da olmayacak..

ama heralana başvurun derim..
ben ilk yıl kendi alanımdan ziyade
öğretmenliğe yöneldim..
kimya öğretmenliği yaptım özel bir kurumda..
şimdiyse özel bir firmada kimyagerim..
ama tatmin etmiyor kesinlikle..
kendi alanımda daha etkili ve daha aktif iş arayışındayım..
umarım hepinizin gönlüne göre olur..:71:
büyük şehirler bu alanda sanırım biraz daha önde..

kızlar hoşgeldiniz, evet burayı hala takipteyiz :)
benim bir sorum olucak ; satışta çalıştıktan sonra argeye,kalite güvenceye geri dönülebilir mi ? bu duruma pek sıcak bakılmıyor değil mi ? ya da tam tersi arge, kalitede çalıştıktan sonra satışa da geçilebilir mi?

kpssden atanabilmek için en az kaç puan almamız gerek ? bir de kpssnin eğitim bilimleri sınavlarına girip öğretmen de olabilir miyiz ?

cevaplarsanız çok memnum olurum :)):97:

kızlar hoşgeldiniz, evet burayı hala takipteyiz :)
benim bir sorum olucak ; satışta çalıştıktan sonra argeye,kalite güvenceye geri dönülebilir mi ? bu duruma pek sıcak bakılmıyor değil mi ? ya da tam tersi arge, kalitede çalıştıktan sonra satışa da geçilebilir mi?

kpssden atanabilmek için en az kaç puan almamız gerek ? bir de kpssnin eğitim bilimleri sınavlarına girip öğretmen de olabilir miyiz ?

cevaplarsanız çok memnum olurum :)):97:

kpss yi bilmiyorum ama departman degistirmek cok zor degil. yani bana sorduklarında ben "farklı kariyer yolları denedim" dedim ve gayet hak verdiler hatta sorduklarına mahcup oldular, o kadar yani :)) ama kurumsal olmayan firmalarda aynı alanda deneyim isteyebilirler. yani sanki hic calısma deneyimin yokmus gibi sıfırdan baslarsin baska alanda deneyimin varsa.

bende kim mühüm 2009 da mezun oldum - bi işe yaramayacağını bile bile yüksek yapıyorum, herşeyden çok umutsuzum ve keşke matematik falan okusaydım ya da ne biliyim kasmasaydım bir işletme falan , ne gerek varmış bu kadar kasmaya, hiç bir yerde tanıdığım da yok - bakalım tezi yazıp verebilirsem - ki bunun için gerekli şeyleri yaptığım söylenemez:1:-nerde iş bulurum da çalışırım bilemiyorum, ama sıkıldım bunu çok iyi biliyorum :95:

Back