- 21 Ağustos 2015
- 31.479
- 95.392
- 37
- Konu Sahibi Matmazel661
Sıkılmaktan daha onemlı problemlerınız var,bu gece teroru konusunu cozmenız lazım?Yardım alması lazım.Ilac tedavısı vs.Nasıl vuruyor kırıyor hatırlamıyor.Cocuk nasıl korkuyordr kımbılır
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evlenirken imam olduğunu ve gece terörü hastalığı olduğunu bilmiyormuydunÇok lükse alışmış biriydim soba yakmak evin içindeki akrepler hatta daha evliliğe alışamadan buraya gelmek hepsi okadar yıprattı ki beni bide bebişim bazen baş edemiyorum yetişemiyorum hem ona hem eve yani 1 saat ilgilenecek biri olsa yada Bilmiyorum 1 haftalığına bile köyü hiç sevmezdim 1 buçuk senedir , bide diyorumki neden yani başka meslek mi yoktu
Eşinizin görev süresinin dolmasını bekleyeceksiniz, yapacak başka bir şey yok. Hemen her memurun hayatında böyle mahrumiyet alanlarında yaşadığı bir dönem vardır. Geçer gider. Sabırlı olmalı eşinizden daha fazla destek istemelisiniz. Domates burada da 10 liranın altına düşmedi merak etmeyin, köydesiniz komşulardan satın alsanıza öyle şeyleri ya da bahçenize bir kaç teneleye ekin, işinizi görürler mutlaka. Elektrik kesintileri için de jenaratör ya da güçlü bataryalar edinerek çözüm bulacaksınız. 2 3 yıl mahrumiyette kaldıktan sonra iyi bir maaşla hayata devam etmek dururken istanbula dönmek mantıklı değil.Evet bende kendimi teselli etmeye çalışıyorum çalıştığım gün elektirik kesiliyo ve uzun süre gelmiyo elektirik gidince su gidiyo , eşim bide gece terörü var geceleri bağırıyo çocuğum korkuyo ağlıyo , mesela markete gitmek için yol parası 300 tl veriyoruz merkeze bi gitsek 800 filan gidiyo çocuğa eşya bez en basitinden domates 13 tl seçme şansımız yok 2 tane bakkal var gidince herşeyi bakkaldan alıyoruz bi oduna bile 10 milyar vericez elektirikle herşeyimiz aylık 700 800 gelio bide istanbulda çok rahata alışmıştım aşırı zor geliyo bana burası
Çocuğunuz biraz büyüsün köyden ayrılmak istemeyecektir. Ben oğlumu zorla eve geri getirdim köyde yaşamaya bayılıyor ben de onun hatrına son 3-4 yıldır 30-40gün kadar gidiyorum. Hayatımda hiç köy görmemiş insanım,soba yakmayı da bilmem,ne sobası mangal yakmamış insanım. Ama insan öğreniyor. Evinizi güzelleştirebilirsiniz,kendinizi zaten çocukla oyalıyorsunuzdur. Akşamları yakın bir semaver oturun bahçenizde kapı önünde. Hafta sonları hareketlenir belki köy,teyzelerle tanışırsınız,torunları gelir sizin çocuğunuza da arkadaş olurlar. Sebze meyvenizi kendiniz yetiştirirsiniz,bütçeniz zamanla dengelenir. Bunlar daha alışma günleri.Çok lükse alışmış biriydim soba yakmak evin içindeki akrepler hatta daha evliliğe alışamadan buraya gelmek hepsi okadar yıprattı ki beni bide bebişim bazen baş edemiyorum yetişemiyorum hem ona hem eve yani 1 saat ilgilenecek biri olsa yada Bilmiyorum 1 haftalığına bile köyü hiç sevmezdim 1 buçuk senedir , bide diyorumki neden yani başka meslek mi yoktu
Müftü ne diye kızıyor eşinize tam olarak?Evet merkez bile ucuz ama imam ve köyde oturmak zorundayız merkeze yakın biyere gitmek istiyoruz ama müftü bırakmıyo sağolsun bırakmadığı gibi 10 günde bir arayıp azarlıyor bişey bulup . Sanki çocuğu karşısındaki o kızınca eşim sitres yapıyo gece terörü rahatsızlığı var, sitres yapınca geceleri ekstra kötü oluyo bağırıyo bişeyler fırlatıyo çocuğum daha 6 aylık yyanıyo korkuyo ona kıyamıyorum derken herşey üst üste geliyo
Bu adam imam ve insanları iyiye güzele yönlendirmesi gerekirken bağırıp çağırıp eşya fırlatmak neyin manyaklıği.Şimdi biri gitse sorsa " imam efendi aile yaşantısı nasıl olmalı ' diye ne güzel anlatır şöyledir böyledir falandır filandır.Bu cahil adamı alın karşınıza konuşun çocuğu var adam gibi davransın . Öğrendiklerini pratiğe döksün.Siz de bunu kabul etmeyin.Çocuk travma yaşayabilir.Şiddetin her çeşidini okuduk bu platformda.Yani hakkaten imam aksırırsa cemaat öksürük krizine giriyorEvet merkez bile ucuz ama imam ve köyde oturmak zorundayız merkeze yakın biyere gitmek istiyoruz ama müftü bırakmıyo sağolsun bırakmadığı gibi 10 günde bir arayıp azarlıyor bişey bulup . Sanki çocuğu karşısındaki o kızınca eşim sitres yapıyo gece terörü rahatsızlığı var, sitres yapınca geceleri ekstra kötü oluyo bağırıyo bişeyler fırlatıyo çocuğum daha 6 aylık yyanıyo korkuyo ona kıyamıyorum derken herşey üst üste geliyo
Cidden yaaa bak siz anlatınca yine özendim köyde kalmaya. Zaten zor geldiydim geri evime.Takıntı yapmıs kendıne bence.Koydeyım,hersewy zor dedikce zorlasır.Esınız evdedır gun ıcınde ımamsa,sobayı sız nıye yakasınız yanı?Esınız yapacak o ıslerı.Oduna 10 bın verıyorsunuz,gecen sene 1000 ustu odedık dogalgaz,busene 2 mı oducez Allah bılır.Buyuk sehırde dogalgazı salmıyorlar bedava.
Domates burda da 10,taze fasulye 20-25 tl.Sızde ucuzdur belkı .
Koy yerınde suan sıkılmak yerıne yakarım ocagı bahceye kıslık hazırlarım.
Benım annem yaz kıs kalıyor köyde, sadece Aralık da o da yollar kapanıyor dıye zorla ındırıyorz.
Kısın annemler,2 korucu,1 ımam var köyde fkjfgkgkg
Sabah kalkıyor sobada ekmegini kızartırken bıze foto atıyor.Bız o sırada gıcık musterılerın,gıcık ısteklerıyle ugrasıyorz
Keyfını değil zorluklarını goruyorlar.Cidden yaaa bak siz anlatınca yine özendim köyde kalmaya. Zaten zor geldiydim geri evime.
Köyde tam iş zamanı,salça kaynatırsın,hoşaf yaparsın,marmelat reçel kaynatırsın, kışlık domates biber kurutursun,patlıcan közlersin. Yapılacak tonla iş var,bir de çocuk varmış. Sıkılacak zamanı nasıl buluyor anlamadım ve üzüldüm açıkçası. Hiç bir şey bilmeyen,köyde doğup büyümemiş insan bile yapabilir bunları çok basit şeyler.
Konu sahibinin nickinden belli değil miKeyfını değil zorluklarını goruyorlar.
Bız herseyı ocakta yapıyorz.Elektrık gıtsın.Yakarsın ocagı(onun ıcın once bahceye ocak yaptıracak tabı)koy yemegını,at fırına ekmegını,(pandemıde ekmek ustası olduk zaten )Ustune bı güyüm cocugu bıle yıkarsın gfkgfkgf
7 gobek daglı konusuyor burda
Ayy evet:)Konu sahibinin nickinden belli değil mi
Ben de sonradan öğrendim bunları valla çok zevkli.Keyfını değil zorluklarını goruyorlar.
Bız herseyı ocakta yapıyorz.Elektrık gıtsın.Yakarsın ocagı(onun ıcın once bahceye ocak yaptıracak tabı)koy yemegını,at fırına ekmegını,(pandemıde ekmek ustası olduk zaten )Ustune bı güyüm cocugu bıle yıkarsın gfkgfkgf
7 gobek daglı konusuyor burda
Bız kardesımle bahce oyuncakları aldık bahceye,ufak caplı bı mıllı parkımız var Kaydırak,salıncak +hamak+cocuklara kucuk oyun evı,plastık taktirevallı.Tek sıkıntımız sısme havuz koyamıyorz cok esıyor(ona da Allah baska dert vermesın dıyorz.)Ben de sonradan öğrendim bunları valla çok zevkli.
Mutfakta bir soba var,yakınca aynen üstünde çay yap,güğümle su ısıt,ekmek kızart. Sobanın içine patates patlıcan közle,yanında yemeğini koy, büyük bir tepside yap 2-3 gün ye mis gibi aman ille tertemiz olsun ev derdin de olmuyor. Bahçeye de bir salıncak kur sağlam iple. Karı koca sallayın birbirinizi gece terörü olan adamı da sallaya sallaya düzeltirim dermişim tövbe estağfurullah