• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Şu günlerde rejimim her ne kadar hikaye olsa da, şu birkaç saat içinde yaşadığım mutluluğu kimselere anlatamam.

Bugünleri de gördük ya, bayramlar bitmedi bizim için.

Elhamdulillahi rabbil alemin. ♡♡♡

Dünün sevinci üzerine oruç tutayım dedim. :) zaten Şevval'in yarısı gelmiş, 6 günleri bu gidişle bitirmeye fırsatım olmayabilir. Hem Pazartesi orucu, hem Eyyami Biyd'den bir gün olmuş oldu. Yarın tutar mıyım bilmiyorum ama bir an önce bitirsem hiç fena olmayacak. Ya da Perşembe-Cuma-Cumartesi diye de devam edebilirim. Duruma göre artık. Allah kabul etsin.

Sahur:
4:00
1,5 litre su

Aaaa bu arada söylemeyi unuttum. Hayaller kurmaktan kendimi alamadığım günler yaşıyorum 1 haftadır. Seninle de bu hayallerimi paylaşacağım en kısa zamanda, sevgili Günlük. :)

1. Gün
En baştan başlamaya karar verdim. Bugünü diyetimin ilk günü ilan ediyorum. Yarın tartılıp buraya yazacağım.

Önceden de dediğim gibi oruç tuttum bugün.

Sahur:
1,5 litre su

Iftar:
1 buzluktan taze hurma
1 büyük bardak zemzem
3 köfte
1 tabak zeytinyağlı, domatesli börülce
Avuç içim kadar tam yağlı beyaz peynir
12 yeşil, 14 siyah zeytin
1 domates, 1 biber
Çok az Suriye pita ekmeği
Bol su

Taze hurma dediğim domatese benzeyen turuncu Trabzon hurması değil. Klasik Arap hurmalarının kurutulmamış hali. Buzlukta taze olarak çok güzel muhafaza edilebiliyor. Babam son umreye gittiğinde getirmişti. Gerçekten çok lezzetli. ♡ Bütün tatlı ihtiyacını karşılıyor insanın. Ama ona göre de çok fazla yenmemesi gerekiyor.

Köfteyi dün annem fırında patatesli olarak yapmıştı. Buzdolabından direkt çıkartıp soğuk olarak yiyemeyeceğim için, tavaya biraz zeytinyağı koyup kızarttım ama pek kızarmışa benzemedi, yine yumuşak, sulu ve çok lezzetli oldu. ♡ Tavadaki zeytinyağını sünnetlemek için de sağlıklı olduğunu düşündüğüm lavaş ekmeğinden çok az parça aldım. Patates hiç almadım. ★★★

Börülce çoook lezzetliydi. ♥ Üstüne sarımsaklı, yoğurtlu sos yapacaktım ama evde doğal ev yoğurdu kalmadığı için ve paket yoğurt da yemek istemediğim için sade yedim. Evde genelde hazır market yoğurdu kullanmayız ama bugün misafirler getirmiş. Ama Hayır dedim. Hıh. :)

Ayrıca 2 km yürüdüm bugün. ♡ Az ama olsun. Gayet başarılı bir gün geçirdiğimi düşünüyorum. Devamı da aynen gelir inşaallah.

Son düzenleme:
1. Gün
Gece:
22:30
2 bardak soğuk tam yağlı sade süt
Ve bol su

Dün kaç bardak su içtim acaba bilmiyorum. Hatta hep su icmeyeyim diye 2 bardak da süt içtim. Sütçüden yağlı süt. Bayılıyorum tadına. ♡

Aşırı derecede çok su istiyor vücudum. O kadar su içtikten sonra birkaç saate çıkar diye düşünmüştüm ama hiç düşündüğüm gibi olmadı. Vücudun gerçekten ihtiyacı var sanırım. Öylesine istemiyor, susuz vücut. Çok değişik.

2. Gün
Oruç tutmaya karar verdik yine bugün. Şevval ayını seviyorum, Ramazan ruhu bu ayda da devam ediyor, güzellikler gitmiyor evlerden. Elhamdulillah.

Sahur:
Tavada bol tereyağında 1 yumurta
Avuç içim kadar tam yağlı beyaz peynir
Domates
3 yeşil zeytin
1 bardak çay
Bol su

Bugün yine bol su içtim ama hala da içmek istiyorum. Hala ihtiyaç var sanırım. Ama akşama kadar mecbur bu kadarla idare edecek, alışacak.

Annem önüme ekmek koydu yemem için, hemen başımı salladım iki yana. Babam da diyor "Kimmik sofraya demek bu yüzden tatlı kaşığı getirmiş."

:)

Ödem mödem diyorlar sürekli, böyle bir şey var mı gerçekten, günlük? Yani benim bildiğim ödem olayı çok ciddi araştırılması gereken bir hastalık. Ama şimdi neredeyse rejim yapan herkes ödemim var diyor. Halk arasında ödem diye tabir ediliyor ama sanırım bu bir bahane. Belki ayda bir kere şişkinlik olması makul olabilir ama insanlar bunu "başlangıcı", "dönemi", "bitişi" diye adlandırarak bütün bir aya yayıyorlar bazen, görüyorum. :)

Sanırım onca şeyden sonra ben de diyebilirim, sanırım bende ödem var, gitmiyor bu kilolar, yapıştı kaldı bende. Hatta bu ödem neymiş ya kilomu arttırdı bile. :(

Neyse, öyle böyle, kıvırdım işi de, tartıldığım halde kilomu söylemedim. :D

Hayırlı sabahlar...

Şaka yapıyorum. Ne kadar fazlalaşmış olsa da söyleyeceğim kilomu. Hazır ol!

53,7 kg.

3 haftada neredeyse 2 kg ya yakın almışım. Korkunç cidden, değil mi? T_T

Nasıl gidecek bu kilolar???

2. Gün
Iftar:
1 taze hurma
1 tabak tarhana çorbası
1 tabak zeytinyağlı, bol sirkeli börülce
1 tabak dereotlu yoğurtlu patlıcanlı Sinkota (patatessiz)
4 kaşık bulgur pilavı
Çok azıcık da beyaz peynir

Son düzenleme:
3. Gün

Kahvaltı:
11:30
1 bardak çay
Tavada tereyağında 1 yumurta
Bol bol peynir
1 domates-1 salatalık (zeytinyagli, kekikli)
Zeytinyağlı ve taze kekikli domates sos
1 zeytinyağlı biber dolması
3-4 avuç badem ve ceviz
Bol bol meyve

Meyveler:
2 mürdüm eriği
1 salkım üzüm
1 küçük elma
Çeyrek muz

Resmen meyve şöleni oldu. Fazla oldu ama oldu işte. Çok lezzetliydi hepsi. Meyveler hadi neyse de biber dolmasindaki pirincleri nasıl görmezden gelecegiz?

Neyse, bugün 2,4 km koşmayı planliyorum. Erir insaallah. :)

Merhaba Günlüğüm.
Az önce eve geldim. 3,65 km yol kat etmişim. Biraz koşup, biraz yürüyüşle dinlenerek ama hiç durmadan 35:01 dakikada 192 kcal harcadım. Superim, degil mi? :KK66: Bence deeee. :D ♥♥♥

Yarın Cross-train günü. Sanırım Nike+ Training Club ile bir şeyler yapacağım. Cuma günü ise dinlenme günüm. Sonra Cumartesi tekrar yürüyüş ve Pazar tekrar koşu ve Pazartesi günü de yürüyüşle bir haftalık programim tamamlanacak insaallah. Harika ♥♥♥ Insaallah hep bu şevkle devam ederim. :)

Bu arada bu günlerde Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler sayfasında daha aktifim sanırım. Burada kimse bir şeyler yazmayınca sanırım orası bana daha iyi geliyor. Arada Cankus yazardı buraya ama biliyorum onun da zaten başka işleri vardır, Allah yardımcısı olsun. :KK66: Oteki sayfa daha kalabalık, güzel, motivasyonu bol bir ortam olmuş. Oraya buraya yazdığımdan daha detaylı şeyler yazıyorum. Eğer okumak isteyen olursa 50li sayfalara göz atabilir. Hatta bugün 60. sayfaya geldik bile. :p

3. Gün
Akşam
20:00
Yarım tabak bulgur pilavı
1 kase cevizli ev yoğurdu
Yarım tabak dereotlu yoğurtlu sinkota
6-7 tane cherry domatesi

Sinkota bittii:(

Evde sakızlı muhallebiler, kıymalı börekler, dondurmalar, envai çeşit meyveler cirit atıyor. Gecenin bu vakti olmuş herkes tatlı-hamur işi yiyor. Yapmayın, etmeyin. Hem kendinize yazık etmeyin, hem de benim canımı cektirmeyin. Günahtır. :KK42: Kendimi zor tutuyorum burada.

Son düzenleme:
4. Gün
Kahvaltı:
7:00
1 bardak limonlu çok açık cay
1 yumurtadan Çılbır
Yarım avuç peynir
Bol yeşil zeytin
Domates-salatalik
3 adet susamli mini mini galeta

Çılbır yapmak nereden geldi aklıma, bilmiyorum, bir de sabahin bu erken saatinde. Sabahtan beri soruyor kardeşim, nerede gördün, nerden geldi aklına diye. Bilmiyorum cidden bir anda geldi. Cilbir yapalım mı dedim kardesime, yüzündeki ifade gorulmeye degerdi. :KK53: Simdi niye bu kadar abartiyorsunuz dersiniz belki ama simdiye kadar evde hic Çılbır yapilmamistir bizde. Yumurtayı yogurtla hic yakistiramazdim aklimda ama yine de bu riski aldik ve yapip da yiyince tad olarak cok hosuma gitti. Hem cok pratik. Tam 3 dakikada her sey hazir oluyor. Goruntu olarak da mantıya benzeyince hevesli hevesli yedim. Cok sevdim ben Çılbır yemeyi. ♥ :KK45:

Yedigim meyveleri yazmayi unutmuşum.

2 tane kucuk mürdüm eriği
2 tane taze incir
Avucum kadar da kucuk bir dilim karpuz

Yine meyve şöleniii :)

Öğle:
13:00
1 bardak Karabaş otu çayı
Peynir
Zeytin
Ve yine sürüyle meyve yedim.

Akşam:
18:00
1 kase kısır
Ve yine sürüyle meyve yedim.

Meyvelerle ne yapacağım bilmiyorum. Başım dertte. :-(

Az önce Nike+ Training Club'tan Spencer O'brien'ın 15 dakikalik Power Legs programının 10 dakikasini yaptim. Bitirdi beni. Ben programi bitiremeden o beni bitirdi. Aslında suan dinç hissediyorum kendimi, dinlendim sanirim, devam etsem mi acaba? Neyse hic kalkmayayim ben, iyi boyle. Yetti bu kadari da bana.

Bu arada, Naykii, güzel uygulamalarin var ya, cidden, cok faydalisin. Seviyorum seni. :KK66:

Back