1. Gün
En baştan başlamaya karar verdim. Bugünü diyetimin ilk günü ilan ediyorum. Yarın tartılıp buraya yazacağım.
Önceden de dediğim gibi oruç tuttum bugün.
Sahur:
1,5 litre su
Iftar:
1 buzluktan taze hurma
1 büyük bardak zemzem
3 köfte
1 tabak zeytinyağlı, domatesli börülce
Avuç içim kadar tam yağlı beyaz peynir
12 yeşil, 14 siyah zeytin
1 domates, 1 biber
Çok az Suriye pita ekmeği
Bol su
Taze hurma dediğim domatese benzeyen turuncu Trabzon hurması değil. Klasik Arap hurmalarının kurutulmamış hali. Buzlukta taze olarak çok güzel muhafaza edilebiliyor. Babam son umreye gittiğinde getirmişti. Gerçekten çok lezzetli. ♡ Bütün tatlı ihtiyacını karşılıyor insanın. Ama ona göre de çok fazla yenmemesi gerekiyor.
Köfteyi dün annem fırında patatesli olarak yapmıştı. Buzdolabından direkt çıkartıp soğuk olarak yiyemeyeceğim için, tavaya biraz zeytinyağı koyup kızarttım ama pek kızarmışa benzemedi, yine yumuşak, sulu ve çok lezzetli oldu. ♡ Tavadaki zeytinyağını sünnetlemek için de sağlıklı olduğunu düşündüğüm lavaş ekmeğinden çok az parça aldım. Patates hiç almadım. ★★★
Börülce çoook lezzetliydi. ♥ Üstüne sarımsaklı, yoğurtlu sos yapacaktım ama evde doğal ev yoğurdu kalmadığı için ve paket yoğurt da yemek istemediğim için sade yedim. Evde genelde hazır market yoğurdu kullanmayız ama bugün misafirler getirmiş. Ama Hayır dedim. Hıh. :)
Ayrıca 2 km yürüdüm bugün. ♡ Az ama olsun. Gayet başarılı bir gün geçirdiğimi düşünüyorum. Devamı da aynen gelir inşaallah.