• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Sevgili Günlüğüm,

Hayırlı Cumalar. Nasılsın görüşmeyeli?
Bayağı ihmal ettim seni, kusura bakma ama inşaallah yakın zamanda yine güzel bir şeyler paylaşmak istiyorum seninle. Beni bekle! ♡ Tamam mı? :')

Selametle,
Kimmik.

Hayirli cumalar...
Gunnlugun kusura bakiyordur ne zamandir yoksun:)
Nasil geciyor Ramazan?
Biz cok sukur iyiyiz hamdolsun hersey yolunda;)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Hayirli cumalar...
Gunnlugun kusura bakiyordur ne zamandir yoksun:)
Nasil geciyor Ramazan?
Biz cok sukur iyiyiz hamdolsun hersey yolunda;)

Eveeet, ben de öyle tahmin ediyorum ama mutlaka telafi edip gönlünü alacağım günlüğümün. :))

Çok şükür, iyi geçiyor. Kosusturmacalar sonra dinlenmeler... Nasıl geldi, gecti anlamadım bile, ahir zaman iste cok hizli geciyor gunler... Son 10 güne nasıl çabuk geldik böyle? Oysa yapacağım daha çok şey vardı. Resmen gidiyor, bitiyor. Insaallah yanımıza kar kalacak şeyler elde edebiliriz. Kadir gecemizi hakkiyla ihya edebiliriz insaallah.

Senin iyi olduğuna çok ama çok sevindim. Birkaç gün önce abdest alırken aklıma geldin biliyor musun, sana dua ettim. :)

Senden de dua bekliyorum, bu guzel gunlerde.

Eveeet, ben de öyle tahmin ediyorum ama mutlaka telafi edip gönlünü alacağım günlüğümün. :))

Çok şükür, iyi geçiyor. Kosusturmacalar sonra dinlenmeler... Nasıl geldi, gecti anlamadım bile, ahir zaman iste cok hizli geciyor gunler... Son 10 güne nasıl çabuk geldik böyle? Oysa yapacağım daha çok şey vardı. Resmen gidiyor, bitiyor. Insaallah yanımıza kar kalacak şeyler elde edebiliriz. Kadir gecemizi hakkiyla ihya edebiliriz insaallah.

Senin iyi olduğuna çok ama çok sevindim. Birkaç gün önce abdest alırken aklıma geldin biliyor musun, sana dua ettim. :)

Senden de dua bekliyorum, bu guzel gunlerde.

Gercekten oyle. Son ondayiz.
Rabbim magfiretiyle mukafatlandirsin hepimizi.

Yaaa bak bende cok memnun oldum aklina gelmeme. Allah razi olsun.
Ben oyle dualarin gucune(ozellikle oyle olunca da yani) bir baska inaniyorum.
Bazen hic aklinda olmayan biri hatta tanimadigin:)
Cok uzun zamandan beri gormedigin sesini duymadigin birisi bir anda aklina geliveriyor.
Bir dua ediyorsun ona icten...
Allah razi olsun. Allah kabul etsin:)

Gercekten oyle. Son ondayiz.
Rabbim magfiretiyle mukafatlandirsin hepimizi.

Yaaa bak bende cok memnun oldum aklina gelmeme. Allah razi olsun.
Ben oyle dualarin gucune(ozellikle oyle olunca da yani) bir baska inaniyorum.
Bazen hic aklinda olmayan biri hatta tanimadigin:)
Cok uzun zamandan beri gormedigin sesini duymadigin birisi bir anda aklina geliveriyor.
Bir dua ediyorsun ona icten...
Allah razi olsun. Allah kabul etsin:)

Evet, gercekten buyuk bir guc bence de, cunku gercekten bir anda aklima gelmen çok şaşırttı beni de. :) Amin, Allah senden de razı olsun.

Nebe’ (Amme) Suresi | 31
İnne lil müttekîne mefâzâ.

Müttakî olanlara, takva olanlara mükafatlar vardır.

-Falanca kişi çok takva.
-Öyle mi? Peki ne yapıyor?
-Devamlı Kur'an okuyor, namaz kılıyor.

Hayır, takva bu değil. Takva çok namaz kılmak, çok Kur'an okumak değil. Gerçi takvalı kul bunları çok yapar, o ayrı. Ama her namaz kılan, Kur'an okuyan takvalı değildir.

Takva nedir?

Hazreti Ömer radiyallahu anh, Ubeyy ibni Ka'b radıyallahu anh'a takvayı soruyor. Diyor ki "Ya Ubeyy takva nedir?"
"Takva dikenli bir yolda yürümektir."

Dikenli bir yolda yürümektir, takva. Dikenler bakmasın diye sakınmaktır, takva. Harama düşmemek için sakınmaktır. Günaha girmemek için sakınmaktır, takva.

Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam her toplandığı meclis ortamından kalkmadan önce mutlaka şu duayı yapardı:

"Allahummaksimlenâ min haşyetike mâ tekûlu bihi beynenâ ve beyne ma'siyetik"

Ya Rabbi senin takvandan, Allah korkusundan öyle bir pay ver ki haramlarla aramıza perde olsun.

Peygamberimiz takvalı olmayı Allah'tan istiyor.

Işte bu korkan, takvalı olan kimselere "mefâzâ" vardır. Yani mükafatlar vardır.

Rabbim, kendisinden hakkıyla korkan, takvalı kullarından olmayı cümlemize nasip etsin.
~Amin.

Mâ’ûn Suresi | 1
Dini (o hesap gününü) yalanlayanı gördün mü?

●O ahirete inanmayan kimse öyle kimsedir ki onda şu özellikler vardır:

Mâ’ûn Suresi | 2
İşte, o kimse, yetimi itip kakar,

●"Sizin evlerinizin en şerlisi içinde yetim bulunup da ona kötü davranılan evdir. En hayırlı ev de içinde yetim bulunup da ona güzel davranılan evdir." buyuruyor Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem.

●"Yetim kefili ile ben kıyamet gününde böyleyiz." diye buyuruyor Efendimiz aleyhisselatu vesselam, iki parmağını birleştirerek, beraber olduklarını bildiriyor.

Mâ’ûn Suresi | 3
Yoksulun yiyeceği ile ilgilenmez/yoksula yedirmeyi teşvik etmez.

Mâ’ûn Suresi | 4-6
Vay haline! (Şöyle) namaz kılanların ki onlar, namazlarından (onun öneminden, gayesinden ve vaktinin geçtiğinden) gafildirler. Hem de onlar, gösterişçidirler.

●Ayette geçen "Veyl" kelimesi "Vay haline, yazıklar olsun" gibi manalara geldiği gibi aynı zamanda "Veyl adındaki vadiye girsinler" anlamını da taşımaktadır.

●Cehennemde bulunan Veyl vadisi öyle bir vadidir ki, cehennem kendisi her gün bu vadinin şerrinden 400 defa Allah'a sığınır. Cehennem bile dayanamaz içindeki bu vadinin şerrine.

●Bu Veyl vadisi Ümmet-i Muhammed'den gösteriş yapanlar için hazırlanmıştır.

●Namaz kılanlara Veyl olsun! Niye? Çünkü onlar öyledir ki, namazı vaktinde kılmazlar. Namazı Tadil-i Erkân'ıyla kılmazlar. Namazda huşû duymazlar. Onlar gösteriş yaparlar. Riyakârlardır.

●Veyl vadisi Ümmet-i Muhammed'den gösteriş yapan hafızlar için hazırlanmıştır. Cehennemdeki bu vadiye hafızlar girer. Yani Kur'an hafızları içindir. Ama Allah için değil de, ne kadar güzel okuyor, ne kadar güzel sesi var desinler diye okuyanlar içindir.

●Veyl vadisi Ümmet-i Muhammed'den gösteriş yaparak tasadduk edenler için hazırlanmıştır. Allah için değil de, herkes veriyor diye veren, cömert insan desinler diye verenler içindir bu vadi.

●Veyl vadisi Ümmet-i Muhammed'den gösteriş yaparak Hacca gidenler için hazırlanmıştır. Mesela insanlar diyorlar ki "Ayy ne güzel, o mukaddes yerlere gideceksiniz, ne tavaflar yapacaksınız, Allah kabul etsin. Bize de dua edin oralarda." Buna karşılık "Ya işte gidiyoruz işte, Allah nasip ediyor gidiyoruz." diyor ama bunu derken kalbine de bir kibir gelirse, yani ama Allah onlara nasip etmedi bana nasip etti, bak gördün mü? diye içinden düşünür de bir kibir gelirse, işte bu vadiye girecekler arasında o da olacak.

●Veyl vadisi Ümmet-i Muhammed'den Allah rızası için değil de gösteriş için cihad edenlere hazırlanmıştır.

●Allah Rasulu buyuruyor ki: "Ben ahir zamanda sizin şirke gireceğinizden, Allah'a ortak koşacağınızdan korkmuyorum. Ama sizin için gizli şirkten korkuyorum." Ashab buyuruyor "Gizli şirk nedir ya Rasulallah?" Cevaben "Erriyâu=Gösteriştir." buyuruyor Efendimiz.

●Birisi namaz kılıyormuş. O kadar güzel Tadil-i Erkân'la namazını kılmış. Yanındaki demiş ki "Ya bak ne kadar güzel namaz kılıyor, Tadil-i Erkân'la, huşûyla..." Namaz kılan kişi selam vermiş: "Hemi de oruçluyum." demiş. Gittiiiii. Hepsi gitti. Namaz da gitti. Oruç da gitti. Hepsi gitti.

●Şeytan bir insana önce ibadet yaptırmamak için çaba sarfeder, gayret eder. "Akşam oldu, sen çok yorgunsun, teravihe gitme. Hem teravih farz değil ki zaten. Niye bunu farz gibi bir şey yapıyorsunuz? Bu da günah." diye fısıldar insanın kulağına. Önce şeytan engellemeye çalışır. Baktı ki engelleyemiyor bu sefer der: "Bugün 8 rekat kıl, hem 8 kılmak da sünnet." Halbuki Peygamber Efendimiz 34 rekat da kılmış, o da sünnet. Hadi bugün de 34 rekat kıl. Yoook, hiç böyle der mi şeytan? Diyelim, şeytan onu da yaptıramadı, kişi 20 rekâtı da kıldı. Bu sefer gece yine şeytan gelir, teheccüdden men etmek için. Ama diyelim ki kişi şeytanın yine bacağını kırdı ve teheccüde de kalktı. Tabi sabah oldu, dün akşamı, geceyi ibadetle geçirmişti ya, sabah bir uyuklama hali oldu, koskoca adam insanlar arasında uyukluyor. Bir ayıp, bir utsnma duygusu geldi içine. Hemen kişi "Ay n'apıcaksın işte böyle gecelerde, namazdı, teheccüddü derken insan gündüz de böyle uyuyor işte haliyle." dedi mi, gitti! Işte şeytan bunu söylettirene kadar çabalar. Hiç günahları söylüyor muyuz? Gece uyudum da bu sabah namazına kalkamadım diyen var mı? Demeyelim de zaten. Kimseyi şahit tutmayalım. Allah affeder aslında, ama şahit tuttuğumuz için affolunmaz.

●Rabbim gösterişten muhafaza eylesin.

Mâ’ûn Suresi | 7
(Onlar, zekâtı veya yardım ve yardımlaşma için) en basit şeyleri bile men ederler/engel olurlar.

●Bir manası da "Kendisinden bir şey istenildiği zaman vermezler." demektir. Mesela komşun mikser istedi, "Ay benimki de iyi çırpmıyor, işine yaramaz." dersen eğer vermek istemediğin için bu ayetin içine girer. Yani ipe un seriyor.

●Hem senden istenildiği şeyi hemen ver. Hem de kimseden bir şey isteme. Eskiler dermiş ki, "Sobanın külünden çorbanı yap da kimseden un isteme."

Mutaffifîn (Tatfîf) Suresi | 25-26
Onlara (ağızları) mühürlü, (lezzet ve neşesi olan, sarhoşluğu olmayan) halis şaraptan içirilir. Onun içiminin sonu misktir (çok güzeldir). O halde rağbet edip yarışanlar bunun için yarışsın(lar).

Cennette işte böyle güzellikler sunuyor Rabbimiz yarışanlar için, yarışıp da öne geçenler için. Mukarreb kulları için.

25. Ayet şöyle diyor "Yüskavne min rahîkın mahtûm" yani "onlara mühürlü halis şaraptan içirilir."

"Rahîkın mahtûm" adlı bu su, Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin bildirdiğine göre susayan kişiye su ikram eden kişilere mahsustur. Yani susayan birine su veren kişiyi Allah da işte bu sudan içiriyor. Rahîkın mahtûm suyundan.

Bu su öyle bir sudur ki; "hıtâmuhu misk"tir. Yani sonu misktir. Misk.

Allah'ım!

Hayırlı Bayramlar diliyorum herkese. ♡
Inşaallah bugünlerden çok daha güzel nice bayramlar yaşarız, Islam dünyası olarak.

Bugünden itibaren kaldığım yerden gün gün menülerimi yazmaya devam edeceğim. Ramazan'dan önce de söylemiştim zaten.

Ramazan'da iftarlarda kimi zaman çok dikkat ettim her yediğime, kimi zaman azıcık ucundan alayım derken dibini gördüğüm şeyler oldu... Fasılalı açlık sistemini daha kuvvetlendirmek adına sahursuz tuttuğum gün sayısı sanırım 6'yı geçmedi. Öyle, böyle geçti koskoca 1 ay. Bundan sonra ise sıra geldi Şevval'e. Hele bir bayramımız bitsin, biraz dinlenelim, tekrar orucu selamlamak istiyorum, insaallah. :)

İlk bu günlüğü açtığımda Kurban bayramıydı, hatırlarsan. Aile olarak bayram kahvaltilarina gösterdiğimiz özeni bilirsin, günlükcüm. O sebeple biraz sonra karşılaşacağın listeyle şoka uğrama. Müthiş kalorili bir menü. Ve evet, hepsini ben yedim. Hem de tek başıma. :))) Ama akşam daha hafif. ;)

Kahvaltı: (% 71 yağ, % 18 protein, % 11 karbonhidrat)
7:00
15 tane taze üzüm
1 şişe maden suyu
+
8:00
2 bardak siyah çay
1,5 yumurta ile zeytinyağda bol sucuklu omlet
2 dilim hellim peyniri kızartması
Bol domates-salatalık
Bol yeşil ve siyah zeytin
1 kaşık kadar kaymak
1 kase yumurtasız menemen harcı (yani domates ve biber kavurması)
1,5 avuç tam yağlı beyaz peynir
2 avuç taze kaşar peyniri

Akşam: (% 70 yağ, % 15 protein, % 15 karbonhidrat)
20:00
2 kaşık humus (tahinli ve limonlu nohut ezmesi)
1 tabak yoğurtlu salata (1 domates, 1 salatalık, bol dereotu, kuru nane, pul biber, 1 kaşık çörekotu ve 1 kase kadar doğal ev yoğurdu)
Bol siyah ve yeşil zeytin
1 avuç tam yağlı beyaz peynir

Spor: (286 kcal)
5,74 km yürüyüş

Güzel bir gündü, elhamdulillah. Özellikle baklavaları, lokumları, çikolataları reddetmek her zamanki gibi müthiş bir duygu veriyor. ♥ Bakalım, yarın bizi neler bekleyecek...

Son düzenleme:
Kahvaltı: (%75 yağ, %15 protein, %10 karbonhidrat)
14:00
6 adet kiraz
3 adet üzüm
3 bardak siyah çay
Tereyağında 4 dilim sucuk
Bol zeytinyağlı domatesli 1 yumurta
Tavada kabuğuyla beraber 1 kuru soğan
1 avuç tam yağlı beyaz peynir
Yarım avuç taze kaşar peyniri
Domates-salatalık
Zeytinyağına 1 çay kaşığı dukka
10 yeşil, 5 siyah zeytin
1 kaşık kaymak
1 adet ceviz

Son düzenleme:
Akşam: (%59 yağ, %17 protein, %24 karbonhidrat)
21:00
1 bardak ayran
5 bardak çay
1 tabak dolusu et kavurması
2 kaşık pirinç pilavı
2 kare dilim cevizli baklava
1 top Maraş usulü dondurma
+
00:00
3 minik dilim kavun

Bu iki öğünü de birden kınıyorum. Hani kendimi niye kınamıyorum da yemekleri kınıyorum, onu da bilmiyorum ama en nihayetinde moralim bozuk. Etten sonrasını hiiiiiç yememeliydim. :/ Zaten karbonhidrat yüksekliği durumu izah etmeye yetiyorken bir diğer hata olarak da hepsini geç vakitte yemiş olmam üstüne eklenince deriiiin bir ah çekiyorum. Ah, ah...

Hayırlı geceler.

Selamunaleykum...
Nasilsin bakalim?
Biz cok sukur iyiyiz...
Yazmiyorsun birkac gundur?

Allah'ın bir ismi Hâkim.
Hiçbir şeyi faydasız, vazifesiz yaratmamış.
Her mahluk emrine Mûtî.
Her şey O'nun hükmüne boyun eğmiş.
Her mahluk ayrı bir asker.
Her nev ayrı bir ordu.

Her nefer Rabbini tanır, verdiği vazifeyi mükemmel yapar.
Ama diğer bölüklerin takımları orduları tanımaz.
Hepsi bir tek desen örer, tek bir motif dokurlar ama birbirinden habersiz.

Güller açar, bülbüllerden habersiz.
Sinek uçar, akbabadan habersiz.
Deniz gölden, nehir çaydan habersiz.
İkisi de bir seyler örüyor ama ipek böceği örümcekten habersiz.

Gece bilmez, kimleri örttüğünü.
İnsan uyur, kendisinden habersiz.
Uçuşanlar yüzenlerden, sürünenler gezenlerden habersiz.

Güneş sistemimiz bir manga asker.
Dünya Ay'dan, Merkür Mars' tan habersiz.

Mağma kaynar, yıldızlardan habersiz.
Dalga çarpar, kıyılarından habersiz.
Melekler alemi uçsuz bucaksız.
Dünyadaki, Arş'takinden habersiz.

Her bir insan, müstakil bir nev gibi.
Ruhlar, hissiyat askerleriyle kaynaşmada.
Konuşanlar, iç alemden habersiz.

Her insanda 70 trilyon hücre var.
Bu kışlalar, odalardan habersiz.
Bir de kim bilir kimsenin bilemediği daha nice ordular mevcut.
Belki, bundan Cebrail de habersiz.

İşte, o sonsuz sayıdaki bu habersizler ordusu, her birinin her şeyini bilen ve her ihtiyacını gören Rablerini, durmadan tesbih ederler ve hep beraber "Rabbinin ordularını ancak Kendisi bilir" derler.

Selamunaleykum...
Nasilsin bakalim?
Biz cok sukur iyiyiz...
Yazmiyorsun birkac gundur?

Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuhu :) ♥
Senden duymak çok güzel. :) Allah daha iyi etsin, insaallah.
Iyiyim ben de ama senin de dediğin gibi giremedim birkaç gün. Bayağı boşladım.

Yediklerime de dikkat edemez oldum. :/
Buraya notlar yazmak iyi geliyordu bana. :/

Kahvaltı: (% 75 yağ, % 11 protein, % 14 karbonhidrat)
11:00
Tavada bol tereyağında 1,5 yumurta
Çok az salatalık
Biraz domates
Birazcık tam yağlı beyaz peynir
11 yeşil zeytin
10 adet taze vişne
2 bardak limonlu çay

2. Öğün: (% 58 yağ, % 21 protein, % 21 karbonhidrat)
16:00
1 küçük havuç, çeyrek kabak, biraz semizotu, biraz maydanoz ve közlenmiş kırmızı tatlı biberden oluşan lezzetli bir salata (kabak, semizotu ve havucun hepsi çiğ, ufak ufak doğranmış)
Avuc icim kadar kemik ve etrafinda ne kadar et varsa, haslanmis olarak
1 tabak bu kemik ve etin suyu
3 ceviz

Son düzenleme:
Alimlerin ilim meclislerine devam edin, hikmet ehlinin sohbetlerine katılın. Hiç kuşkusuz Allah (cc), kurumuş toprağı yağmur suyuyla nasıl diriltiyorsa, ölü kalbi de hikmet nuruyla öyle diriltir.

Son düzenleme:
3. Öğün:
20:00
1 kase domates, salatalık ve kozlenmis tatli kirmizi biberli yogurtlu salata (ve 2 kaşık da zeytinyagi)
1 kaşık zeytinyagli barbunya

Back