Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

En basta ozenti ve heves olarak basladi cocukken.
Tabi ilk 2-3 yil gunluk paket alip icemedim. Aileden korkuma.
Korktukca daha cazip geldi.Gizli gizli derken. Hergun 1 paket icmeye basladim.
Harcliklarin hepsi direk sigaraya.
Aile ogrendi tabi artik.
Zaman gecti.
Dertler basladi,stres basladi kah gulduk kah eglendik derken bagimli oldum.
Gunde 1-1.5 paket iciyorum ortama,duruma, ruh halime ve dis etkenlere bagli olarak degisir bu miktar hep. Evet birakmayi cok istiyorum 3-5 kere denedim. Ama olmuyor. Basim agriyor,sinirleniyorum dislerimi sıkıyorum. Sozde sigarayi biraktiran bir takim ilac ve sakizlardan da denedim olmadi. Ne yapabilirim bu konuda.Iradesizim ve-veya birakmayi mi istemiyorum bilemedim.

İnşallah bırakırsın. Valla bende bırakıyorum ama o beni bırakmıyor yıllardır çok çetrefilli ve heyecanlı bir ilişkimiz var
Sağol melan-kolık5 insallah hepimiz bırakırız . Önemli olan bırakmayı düşünmek ve adım atmak .. gerisi gelir .evet sağlığıma zararı var , maddi olarak da büyük yük .kendimi söyle soğutuyorum , çocuklarımı düşünüyorsam sağlığımı da düşünmeliyim . Benim saglıgıma birşey olursa .. onlar ne yapar? En basiti kötü kokuyorum onlara .Su an küçükler göz önünde içmiyoruz .yarın büyüdüklerinde , sen de içiyorsun ama diyerek bizleri örnek almamaları.

Neden sigara içtiğinizi bir kelime ile özetlemenizi istesem ne yazardınız ?
nedenini hatırlamıyorum hiç ama yaşım küçüktü başladığım zamanki yaşımı söylemeyim örnek teşkil etmesin.artık o zamanki cahillik sanırım ama 3 4 yıl içime çekmedim ben.nedensiz bir heves içtiğimizde kendini bişey sanma olayı şimdi tiryaki yaptı maalesef.

Alışkanlık sanırım

Daha önce bırakmışlığım da var ama
Yine başladım istesem yine bırakırım ama
Sanırım istemiyorum

Bu son diye diye,24 yıl geçmiş. Neden başladığımı da unuttum,sigarasızken nasıl yaşadığımı da. Hakkaten bu içmeyenler,sigara içmeyipte ne yapıyo..bilsem kesin bırakırım heralde. gerçek anlamda nefret ediyorum

Sigarayı bırakanlar kalabilir, sağlık dışında hangi sebeple bıraktıklarını yazarsa sevinirim ... Bırakmayı istemeyenler çıksın lütfen : )
Bir cok sebebi var aslinda. Ama en birinci sebep sigara ile ilgili çocukluğumdan getirdiğim olumlu algı ve sigara içen bireye karsi atfettigim özelliklerin giderek bozulması. Yanı eskiden sigara arkadas ortamina girmemizi, muhabbet kurmamizi saglayan bir arac, iyi bir arkadaş iken; şimdi ise insanın vaktini, parasini, sağlığını çalan, leş gibi kokmasina sebep olan, insanı yalnizlastirip köle haline getiren bir prangaya dönüştü gözümde.
Ha birde eskiden benim için sigara içen kişi özgür ve karizmatikken; şimdi ise sadece sigaraya tutsak ve aciz kişi. Son yıllarda sigara icmekten utanmaya; sigara icmeyenlere de ozenmeye başlamıştım. Nihayet iki yıl önce tamamen bıraktım.

Sigara içince rahatlamış hissediyorum gerginliğimi alıyor birde sitresli bir işte çalıyorsan

K Kazen sizin yıllar önce açılan bir konuda sigarayı bıraktığınızla ilgili bir yorumunuzu okumuştum bu en son ki yorumunuz şaka mı yoksa tekrar mı başladınız. Dört beş paket nedir yahu azraili çok özlemiş gibi.

Takintidan.Sigaranin bir obsesyon yarattigina inaniyorum.Olmazsa huzur yok gibi hissediyor insan ama asil ondan kurulmak huzur.Nerdeyse 3 yildir agzima surmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…