Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

Bi ara haberlerde çıkmıştı
Bağımlı bi kadın ve kocası vardı kadın hamilelikte bulamayınca kriz geçiriyormuş sonra bağımlı olduğu şeyi bulup içmeye başlamış doğduğunda bebekte titriyormuş anesi gibi nöbet geçiriyor yani Öyle kızmıştım ki o kadına...
Araştırma sonucu anlamış doktorlar çocuğun bağımlılık nöbeti geçirdiğini
Hamilelikte sigara kullananlara da aynen öyle kızıyorum işte emzirenlere de yapmayın bunu evlatlarımıza onları da zehirliyorsunuz :KK43:

Allan carr merkezleri var, aslında randevu almıştım hamile kalınca iptal ettim, aile dostumuzun pek çok üyesi cok cok icerkyn bi anda bıraktı ve asla içmiyorlsr. Seminer 9 saat bu sürede sigaranın zararları vs asla anlatılmıyor hatta aralarda sigara molasına cıkıyorsunuz, bilinçaltı gibi düşünütorum cünkü deneyimleyenler nasıl olduğunu vs cok anımsamıyor sadece bidaha içmiyorlar onu biliuorım, adana İstanbul Ankara da bi araştırın bırskmak istiyorsanız

Iyi de bu iyi yonde bir kamu spotu olmamis sanki.
Icemeyenlere de merak ettirip ozendirecek tarzda bir kamu spotu olmus.
Tamam ben de iciyorum ancak ben bile okurken yazilanlari icesim geldiyse; hic icmemis biri bunlari okuyup yaksam mi 1 dal? diyebilir..
Sosyal bir deney midir nedir anlamadim?
Telkinle, ozendirilerek gelistirilen bagimlilik?
Yada gelistirilebilir mi? Bunun cevabini mi merak ediyorsunuz burda?

çok şükür sigara içmiyorum içenlerde acaip pis kokuyor parfümde onları kurtarmıyor konuşdukları zaman ağızları lağım kokusu gibi kokuyor ! paramı bu gibi şeylere nasip etmiyorum !

Hamile iken icmek zaten komple zararli.
Emzirirken de ayni.
Is yerimde hamile bir guvenlik gorevlisi var; doguracak hala iciyor.
O icerken icerde bebegi dusunuyorum.
Hamile iken veya anne iken sorunlulugumuz sadece kendimize olmuyor ki?
Hadi kendini dusunmuyorsun ki cogumuz dusunmuyormusuz; o bebegin ne sucu var?
O secebiliyor mu o an senin icmeni&icmemeni?
Ona bunu neden yapiyorsun?
Senin zayif iraden yuzunden o bebegin dumandaki nikotini kanina almasina ne gerek var? Sonradan olusacak astim, kalp hastaliklari ve daha bir coguna gark olmasina ne gerek var? Saglikla buyumesi gerekirken?

Ben hamileliklerimde agzima surmedim bile.
Ve emzirirken. Asla. Hatam varsa da kendime.
Onlara degil.

rahmetli baban sigara tiryakisiydi yanınada demli çay içerdi eğer ki içmeseydi halen yaşıyor olacaktı, baba kız uzun sohbetler yapabilirdik onu çok özlüyorum

Iyi de bu iyi yonde bir kamu spotu olmamis sanki.
Icemeyenlere de merak ettirip ozendirecek tarzda bir kamu spotu olmus.
Tamam ben de iciyorum ancak ben bile okurken yazilanlari icesim geldiyse; hic icmemis biri bunlari okuyup yaksam mi 1 dal? diyebilir..
Sosyal bir deney midir nedir anlamadim?
Telkinle, ozendirilerek gelistirilen bagimlilik?
Yada gelistirilebilir mi? Bunun cevabini mi merak ediyorsunuz burda?
Ben 15-16 yaşlarındayken merak etmiştim.
Ana baba çevre içiyor.
Babama dedim, ben de içicem :)

İçmeni istemem ama sen bilirsin dedi.
Parliament ve marlboro vardı. İkisini de denedim.
İlk çekişlerde boğazım yandı ve sigara içenlerin deli olduğuna kanaat getirdim.
Daha da ağzıma sürmedim.

Ben 15-16 yaşlarındayken merak etmiştim.
Ana baba çevre içiyor.
Babama dedim, ben de içicem :)

İçmeni istemem ama sen bilirsin dedi.
Parliament ve marlboro vardı. İkisini de denedim.
İlk çekişlerde boğazım yandı ve sigara içenlerin deli olduğuna kanaat getirdim.
Daha da ağzıma sürmedim.
Ama sonucta denedin?
Denemene vesile ozenmek oldu.
Hic denemesen baslamak istemezdin de.
Ki baslamamissin. Ama deneyerek ozenerek baslayan ve birakamayan da cok var.
Kisacasi özendirmek, afise etmek su gibi berrak beyinlerde bi celiski yaratir. "O da ne?" "ulen ben de mi bir denesem?" gibi.

Malesef okul yıllarında sırf özentilikten başlamış biriyim. Bırakmayı çok istiyorum ama deli gibi de içmeyi seviyorum

Peki şunu sorayım ilk sigara içtiğiniz güne veya uzun bir yolculuk sonrası yaktığınız sigarayı düşünün.

O tadı her sigara da alıyor musunuz ?

Ama sonucta denedin?
Denemene vesile ozenmek oldu.
Hic denemesen baslamak istemezdin de.
Ki baslamamissin. Ama deneyerek ozenerek baslayan ve birakamayan da cok var.
Kisacasi özendirmek, afise etmek su gibi berrak beyinlerde bi celiski yaratir. "O da ne?" "ulen ben de mi bir denesem?" gibi.
Evet.
Yalnız tadı cidden acı ve berbat.
Nasıl devamı geliyor, merak ediyorum.

Peki şunu sorayım ilk sigara içtiğiniz güne veya uzun bir yolculuk sonrası yaktığınız sigarayı düşünün.

O tadı her sigara da alıyor musunuz ?
İlk sigarada tat almaktan çok öksürük olur zaten. Uzun yolculuk sonunda içilen sigara sinir sistemini gevşetiyor kendine geliyorsun. En azından benim için böyle

X