Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

Sigararin zararlarını biliyoruz yinede içiyoruz
Keşke nasıl bırakılır nasıl iradeli oluruz bilsek te icmesek
Ben tütün üreticisiyim yıllardır bu işi yapıyorum ama toplamda 10 tane ancak icmisimdir bunlarda arkadaşların dürtmeleri sonucu devamı da gelmedi sanırım psikolojik bir durum

hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım acayip zevk veren bir madde tamamen zevkten içiyordum çok şükür gebelik ilerledikçe de kokusundan tiksindim hayatımdan sonsuza dek çıkardım hastalıklarımdan da kurtuldum hamileliğimi fırsata çevirdim :)

ben şuna karşı iradeli buna karşı iradesizim diye bir şey yoktur ki ! Ya iradelisin ya değilsindir.

Sağlam veya çürük irade olarak ayıramayız ama iradeli oldukları bir gerçek.
Irade her insanda var zaten. Sayet zihinsel engeli yoksa.

Dertten.

( Şimdi bu kadar pahalıyken sigara, sende işsizken ve işsizlikten dert yanarken sigara içmek çelişkili değil mi diye sorulur. Cevap: en ucuzundan içilir. )

Benimde kolumla serumla gecenin bi yarısı hastanenin bahçesinde içmişliğim var
Bende doğum yapıp karnımda tonla dikişle hastane camından sarkıp içmiştim..hamileliğimde de içtim az olsa da..doktorum tiryakiydi dedim bunu tamamen bıraksam kafayı yerim eşimle geldiğimde onun yanında sorayım sizde içebilir 3-5 tane diyiverin dedim ve dedi.,

Universitede ictim ama oyle tiryaki falan degildim, sirf sohbet muhabbet ortaminda arkadaslarla, 2-3 tane.

Duzenli icmedigim icin biraktim da diyemem ama uniden beri hiiic icmedim.
Sigara almak icin 500 m yurumeyi goze almak saglam iradenin degil, bagimliligin sonucudur bana gore.
Sigarayi birakmak ve bir daha baslamamak ise iradenin

Aklıma geldi şimdi,doğum yaptım sigarada yok yanımda,wc ye gitmiştim baktım bayanın biri içiyor dedim bende istiyorum..Hiç unutmuyorum 4 tane parlament vermişti gömü bulsam bu kadar sevinmezdim herhalde..

Aslinda irade kelimesi sigara icme nedenini tarif etmek icin dogru bir kelime degil. Gucsuzluk ya da sebat edememek daha dogru terimler olur sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…