kimi dinlemeliyim bir yanım annem diğer yanım nişanlım ???

C

can00

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi can00
merhaba kızlar, gene ben :1no2:
hani ben canla evlenme muhabbetim var dı ya gecen hafta aileler tanıstılar işte konustular can annesini getiremediği için yalnız gelmişti. annemlere daha öncede durumu izah etmiş olsamda annem ne dedi biliyomusunuz durumunuz yok bizimkide malum dedi ancak yatak odasını ve mutfak esyalrını biz alırız dedi gerisi beyaz esyalar oturma grubunu artık bi şekilde halledersin öyle evlenirsiniz dedi. can bana baktı anladım bi şeyler söylemek istediğini çünkü bunun mevzusunu daha önceleri konusmustuk ve annemede demiştim durumumuz olmadııg için herşeyi ortak alıcaktık taksitle ödiyecektik ama annem bana sen salakmısın demişti taksitide sen ödiceksin ne anladım oişten demişti hatta bu yüzden annemle tartısmıstım ama cana böyle söyleyince canda anneme bakın benim durumumda siizn durmunuzda belli biz düşünmüştükki herşeyi birlikte begenip birlikta evimizi kurrarız demiştik ama siz böyle düşünüyosunuz ben bu yükün altından cıkamam dedii annem oralı bile olmadı:çok üzgünüm: ya ne yapıcam ben :a015: can gitti annem cekti benle konustu sen yatak odasını al mutfak esyanı al gerisini o alsın ne vfar bunda dedi bende anne dedim can bunları tek sen alam diyo herseyi birlikte lalaım diyo ben ne diyim dedim elin oğluu bugün bunu yapar yarın senin paranı bile elinden alır dedi cok üzüldüm senağlama ya öyle üzgünüm ki anlatamam canla konustum canda ben bu yüke tek basıma girsemde nasıl kalkcam işin üstünden dedi mecbur evlenince sanada yansıcak bu iş dedi ben bu yüzden taksitle herseyi ikimiz alalaım demiştim dedi demedi bana ama annemin dedikleri dokunmus ona... şu an napıcaz bilmiyorum ağustos sonuna dogru evlencez ama bu esya mevzusu sorun oldu yani .. sizce baska cıkar yolu yokmu hem canı hemde annemii orta yola getircek??????????????

• Konu Sahibi can00
gerçekten karışık bir durum benim anlayamadığım evlendiğinizde zaten senin benim borcum diye birşey olmayacak. kız tarafın düşenleri sen al erkek tarafına düşenleri o taksitler evlenince nasılsa ortak ödenir Annene de o aldı diyebilirsin hem önemli olan mutluluğunuz gerçekten bu adama güveniyorsan evlenince de senin alışmadığın zamanlarda destek olacağına inanıyorsan evlen ben evliyim ve eşim çalışmadığım zamanlarda eve hiç para bırakmıyor ve ailemden harçlık alıyordum anlıcan erkekler evlenmeden nce neyse daha sonra sında da aynı oluyor

• Konu Sahibi can00
oofff kızım senin derdin bizimkini yanında hiç kalır.
hele bir yazayımda annende sende nasıl düşünürsünüz bana yaz sonra.
benim kızımda nişanlı mesleğide öğretmen.şimdi bu benim kız nişanlısı kredi çektiriyor ve düğün masrafları ile ev eşlarını alıyorlar ve beraber ödemeye başlıyorlar.bütün borç kızımın üstüne bunlar henüz planları.ve izin verirsek gercekleşecek.
sorarım size neden krediyi damat cekmiyor.tamam razıyım beraber ödemelerine.ama borç kısmın ağırlığı hep kızımın üstüne olsunki düğünüde eşyayıda kzın üstüne ,düğünü kim yaptı denilincede oğlan tarafı olacak oohh ne alaa
varmı böyle.ve benim kızda kabul ediyor bunu ve bizimle savaş halinde şimdi karşı koydukca.
yaa dünyanın binbirtürlü işleri var.hadi anlaşamadınız,hadi kötü bişi oldu eeeee artık bilmem kaç sene borç öde
aayyy içim yine daraldı gelinmi veriyoz oğlanmı alıyoz bilemedim.
akıllı olun kızım akıllı.azıcık büyüklerin lafını dinleyin hiç bir anna baba çocuğunun kötülüğünü istemez ona göre.
yani kelin ilacı olsa başına sürermiş bende bu ilacı arıyorum
ne bilim allah herkeze akıl fikir versin allah yardım etsin.CADIARZU

• Konu Sahibi can00
kusura bakma ama annende çok sertmiş
hayat müşterek iyi günde, kötü günde diyorsun
eşleri para kaynağı olarak gören zihniyeti kınıyorum onun
durumu yoksa tabiki birlikte alacaksınız hayat arkadaşı olacaksınız
eşya olmasın birşey farketmez ama kalpler böylee ufak şeylerden daha bu kadar
erkenden kırılırsa yazık olur hemde çok yazık olur :1no2:
ailelerin bu gibi durumlarda anlayışlı olmaları gerektiğini savunuyorum
ne söyleyim Allah yar ve yardımcınız olsun

• Konu Sahibi can00
Sevgi artik maddiyat olmus.
Siz aranizda anlasmissiniz birlikte odeyecegiz diye.
Evlilik paylasim degilmidir zaten?
Birseyleri birlikte insa etmek, birlikte bir duzen kurmak.
Cocugun maddi durumu yoksa napsin, calsin mi?
Su an belkide buyuk sIkIntilar icinde kafasinda hep nasil yapacam nasil edecem diye soru isaretleri dolasiyor.
Hangi erkek istemezki sevdigi, ustelik evlenecegi insan icin herseyi yapabilmeyi.
Sonucta esyalarin bir kismi nisanlin alsa yine bir sekilde biryerlerden borc para isteyecek, ve bu borclar siz evliyken odenecek. Senin param benim param olmuyor bu durumda.

Annenin biraz anlayisli olmasi gerekiyor bence.

• Konu Sahibi can00
anne doyuösuz değil gibi geliyor .aslında gençerlin açısındna bakınca haksız ama .başımzıa bazı olayalr gelince maelsef insan anlıyor anneler haklı.
bizde annemler kendilerine düşen herşeyi aldıaşlr .beyaz aşyadan halı yatak döşek ve mükmemel mutfak takımları ve her şey elektironik..
ama erkek taafı bir çöp almadı.nişanı biel bzi yaptık ki harika oldu.
düğünde de bir şeye karışmadılar ammenna deik.kocam ve ben her haltı harşıladık.
ve bir çöp elmadıalr.ama beninle gelip her aldığıma karışıtlar herkese de bzi aldık deidler.hepsini ben nişanlılık dönei
mden itiabren taksitlerini ödemeye başladım.bütün taksitleri eşimle ödedik. ama onalr her şeyi bzi yaptık deiler. herkese.
tama ev veridelr ama eve biizm gibi davranmıyorlar,,hepkendilerinin gibi davranıyorlar.ve sırf ev veridk diye bütün altınalrımı aldıalr paralar da dahil.düğünde de gram takı takmaıdalr.bence ailerle de birşeyleri yaşamış ve ondan böyle söylğüyorlar.
ama geçen geçiyorda söylenen laflar unutulmuyıor.
allah yarıdmcın olsun

• Konu Sahibi can00
Açıkçası evlilik konusunda anne baba dinlenmeli derim her zaman.. Mutlaka bizim göremediklerimizi görüyorlar ve asla mutsuz olmamızı istemezler anamız babamız..:1hug:
Arkadaşın konusuna gelince; evlendikten sonra borç ödemek yerine,şimdiden eşyaları taksitle almaya başlarım sevgilimle beraber. Bir iş bulurum,arkadaşıma destek olurum,ama hemen evlenmem,borçlar bitmeden.:1no2:
Evlilik bu kadar acele edilecek bir şey değil ki.. Borçlarımız bitince güzelce ailemin karşısına alnımız ak çıkarız, evleniriz..
Bu zamanda kolay mı hem ev geçindirmek hem borç ödemek?!?
Ben anneye ve tüm annelere hak veriyorum..:1rolleyes:

• Konu Sahibi can00
Valla insan bu zamanda kocasına bile güvenmiyor..:dilcikar:
Kadın nasıl güvensin kızının erkek arkadaşına?
Evet anneniz uç ve çok kötü örnekler vermiş ama olmayacaklar şeyler de değil hani..Allahım hiç kimseye yaşatmasın inşallah.benneyaptımki
Ama ben öğrendim ki insanoğlunun önüne hazır sunmayacaksın hayatı,zorlanacak,savaşacak ki kıymet bilecek..sengözlerimebaksanab

• Konu Sahibi can00

Ahh be arkadaşım!
Ayrılık olduktan sonra o eşyaları kimin aldığının ne önemi var ki?
Hayaller yıkılmış,insanlar perişan ne yapsınlar çamaşır makinasını,yatak odasını?
Herkesin düşüncesine saygım var tabii.. Ama ben ayrılacak olsam tek bir iğneyi düşünemem herhalde o anda.Giden gitsin yeter ki huzurum olsun derim.

Doğrudur..
Neyse arkadaşın konusunu saptırmayalım bari..yerimseniben
Ben yine dediğimin arkasındayım.. Borçlu evlenip zorlanmaktansa,evlenmeden önce eşyaların taksidini bitirip sıkıntıları minumuma indirmek daha iyi..
Evlilik zaten çok ama çok zor bir müessese,göz göre göre bir de borçlar eklenice daha sıkıntılı bir hayat yaşamak kötü olur derim.benneyaptımki
Acele etmenin ise hiç bir anlamı yok bence. Arkadaş iş bulma konusunda elini çabuk tutmalı bence.:sm_confused:

Neden acilen evlenilmeye çalışılıyor..

neden bu yaz,biriniz vazgeçmek üzere falan mı?

her an terkedebilir misiniz birbirinizi??

evlenip, üç ay sonra başlarsınız borçlar gırtlağa dayandı,evden çıkamıyoruz,gezemiyoruz,evlilik bu muymuş ,çok mutsuzum,annemi dinleseydim keşke,kocam sakin biriydi şimdi bana kaba kuvvet kullanıyor,bunaldım, vs..

hiç aileleri tanıştırmayıp bir yıl canla başla ikiniz çalışıp biriktirseniz önce bunları,evinizi dizseniz sonra bu işlere girişseniz olmuyor mu??​

saolun yazınız için ama bizim durumumuzda nenminde biraz finlemesi gerekmezmi sonucta durumunu biliyodu canın. bunu sart kosması benide zor duruma soktu canda kötü bişey demiyoki birlikte calısırız ortaklasa öderiz diyo anlayamadıgım sey annemin tavrıı ve ortada kaldım yani :çok üzgünüm:

hepinize tesekkür ederim yorumlarınız için bende nişanlıma diyorum yine ortak alalım ama taksitleri bitirip evlenelim diyorum sonucta ben kacmıyorum diyorum ama baska bölümde yazmıstım okuyanlar bilirler annesi cok ısrar etti diye erkenden aldık böyle bi kararı. bana kalsa seneye yaza dek beklerim onuu ama canda isteklii. annemde eksiklerinizi tamalasın öyle evlenein diyo borc içinde evlenirsen inna mutlu olamassınız parasızlıktan birbirinizi yersiniz diyo ben asgari ücret alıyorum candaa asgari ücretten biraz fazla alıyo yetiştiremessiniz diyo annem o yüzden geç evlenin ne olcak diyo ama bilmiyorum cok zormus bu evlilik işleri inanın şimdiden zorlugunu anlıyorumm

Annen Kesinlikle Haklı..Annenin her cümlesine katılıyorum..

can'ın annesi oğlunun asgari ücret düzeyinde çalıştığını,parası olmadığını bilmiyor mu:1shok:

Ne garip kadın,bile bile lades yani..

O zaman can'ın ailesini ikna edin..

Bakın yeterince paramız yok,seneye evleneceğiz biz diyin..

inatla evlenin diyorsa enteresan yani,anlamadım ki kaç yaşında can ?

30'u geçti mi?​

ya işte ben arada kalıyorum hepiniz haklısınız ama annemde haklı ama can illede olsun istiyor birde biz bayadır bekliyoruz birbirimizi 2 senedir beraberiz ama can artık dayanamıyorum diyor birde bizim uzaklık var artık sabahları senle uyanmak istiyorum sensiz olmuyo falaln diyo benide gam telimden vuruyo bende onla evlenmek istiyorum tabiki durumlar iyi olsa hemen evlenirimde o ertelesek ne geçccek ele diyo senağlama annemle cakısıyo düşünceleri annem ille borcsuz evlenin diyo oda borcun bitmesine kalırsa 2 seneden evvel evlenemeyis diyo ne yapcagım bilmiyorum babamda para muhabbeti yapmayın diyor off ya delircem ben annemi dinlesem bi türlü canı dinlesem 2 türlü annemde ille ortaklaşa alınmıcak diyor sen yatak odasını alcan mutfak esyanı alıcan gerisini o alıcak diyo baskada bişey demiyo canda hepsinin altından nasıl kalkcam diyo annemde tedirgin oluyo birde sen evlenince borcmu ödeyeceksin diyo haklı tabi bi yönden ama bilmiyom off yaa :uhm::uhm::uhm:

kasım ayında nikahım oldu kısmetse yaz sonu düğün düşünüyoruz eşim trabzonda bense istanbulda yaşıyorum ailem ewlenmeme çok sıcak bakmıyodu we hala da çok sıcak değiller açıkçası özellikle babam...eşya konusunda aslında normali annenin dediği gibi ama istisnalar tabi ki oluyo...eşim iç mimar şükrolsun durumu gayet iyi ama anne we babası seneler önce wefat etmiş yani tüm yük onun omuzlarında bu dewirde ewlenmek gerçekten zor...benim düşüncem eğer Can'a güweniyosan sorun yok ama annenin sözlerini de kulak ardı etme emin ol bi orta yol bulunur...we bence bi kız bi ew kurarken daha çok masrafa giriyo sounçta erkek tarafı ewin sadece kaba eşyalarını alıo o eşyaların içini dolduranlar kızın ince çeyizi Allah'ım tüm yuwa kuranlara yardımcı olsun...umarım sende sorunlarını bi an önce halledersin....

guzelim sen cana guveniyorsun da can kime guveniyor? asgari maasina mi? istanbulda iki asgari maas 1 milyar etmez. kira mi, taksit mi, fatura mi? alacaklariniz da ucuz degil, ev dizeceksiniz. birikmis para yok, ailenin destegi yok. bunun yazi var kisi var, hastaligi, issizligi, ekonomik krizi, bebegi, dugunu, nisanı... var.
biraz dusunsen sen de kararini sorgularsin emin ol.

Arkadaşım,neden bir erkeğin dediklerine bu kadar kapılıp gidiyorsun ki?
Süslü cümleler kurmak öyle kolay ki.. Sensiz olmuyor,sabahları seninle uyanmak istiyorum vs. vs.. Ama hayatın yükü omuzlarınıza bindiğinde ne erkek arkadaşın süslü cümle kurmayı hatırlayacak ne de sen sabah uyandığında yanında o olduğu için mutlu olacaksın..
Asgari ücretin ne kadar olduğunu bilmiyorsun bence sen. Önce bir iş bul,o zaman anlarsın hayatın,para kazanmanın,biriktirmenin ne kadar zor olduğunu?
Ahhh ahhh asıl sana değil senin erkek arkadaşına kızmak gerek,seni ileride sıkıntı çekeceğinizi bile bile sana güzel kelimeler söyleyip ikna etmeye çalıştığı için..

eger sen herseyi ortak almayı kabul ediosan bunu sorun yapmıosan annene de bunu uygun bi dille anlat ve kabul etmesini sagla.senin icin sorun olmucaksa sıkıntı yasamıcam diosan neden olmasın ??
zaten evliligin ilerleyen yıllarında hersey ortak olucak.

Tamamen katılıyorum düşüncelerınıze..Evlilik sadece borç odemek değil ki..hadi ikiniz bırleştırdınız paranızı odedınız borçlarınızı istanbul gıbı bıryerde ne yıyıp ne içeceksınız.bırsuru hesaba katmadığınız extralar cıkıyor onunuze telefonu,elektriği suyu ısınması........Herkes ıster sevdiği ınsanla bırlıkte uyanmayı.sakın tatlı sozlere hemen kapılma,sabretmesını bıl oda bılsın.sonra bu bırlıkte uyanmaların hıcbır anlamı kalmıyor.Lanet etmek ıster mısın onunla evlendığıne???Evlılığın yıkılma sebeplerınden %50 sı maddiyat bence.ADECE nişanlınada yuklemeyın tabi onu kız yapar bunu erkek yapar dıye bırsey ancak ıkı tarafında durumu varsa olur.ama nişanlın daha yuksek bır maaşa iş bulmalı bence.olmadı ek iş yapmalı.sende oyle..oturun hesabınızı yapın.ne kadar kazanıyorsunuz?ne kadarını taksıt odemeye ayırabılırsınız?ona gore eşyanızı yavaş yvaş secın alın.odemeye başlayın.taksıdını bıtırdıkce başka bır esyanızı alın.ufak tefek seyler evlendıkten sonra da tamamlanır.onemlı olan sızo zorlayacak seylerı halletmenız.Acele etmene hiç gerek yok hemde hiç...benım teyzem tam 6 sene bekledi,nişanlısı ev yaptırıyordu.ev olana kadar gel kırada oturalım dedi.teyzem ben beklerım ev bıtsın dedı.ve ev bıtınce evlendı.sızın kı bukadar surmeyecek tabı dişinizi sıkar eşyanında pahalısına kacmazsanız en fazla 1-2 sene odersınız. sonrada guzel bır evlılığın tadını çıkarmak guzel olmaz mı???ama bunun tersı olursa lanetle anacağın 1-2 senenı gecırırsın evlılıkte.oda dayanabılırsen.
Bunlar olmaz dıyorsan ozaman bari şehrını değiştir.daha ucuz bır yaşamın olduğu yerde sıkarsan dişini kıranıda odersın taksıtlerınıde.
neyse cok konuştum bol şanslar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…