kimi dinlemeliyim bir yanım annem diğer yanım nişanlım ???

canım işin normali bu zaten
senin gözün kör olmuş duygularınla hareket ediyosun

ben anlamıyorum zaten şu eşya işini bir bizde var zaten ,yok oda takımı yok yemek odası tekımı yok yatak odası takımı yabancılar nasıl evleniyor bardağına kadar beraber alıyorlar ailelerin hiç desteği olmadan. olursa paraları yatakta yatıyorlar yoksa yerde dört dörtlük girmek zorundamı dünya evineı bu gençler bırakın hayatı öğrensinler bu kadar korumacı davranarak çocuklarına iyilik değil kötülük yapıyorlar.

kızlar dün annemi sıkıstırdım annemde agzından kaçırdı beni isteyen birileri varmıs meger ve halleri vakitleri iyimiş annem bunu cıtlattı bana ama ben sok oldum yaa anne dedim canla birlikte oldugumu bile bile neden bunu aklıma sokuyosun dedim bana canın durumuna bak bide o cocugun durumuna bak dedi canın evi yok onun var canın iyi bir işi yok cocuk bilgisayar mühendisi iyide maaş alıyo aileside iyi insanlar dedi bende anneme karsı gelmedim ama cokj sinirlendim canın maddiyatı iyi değil belki ama sevmediğimm biriyle yasamak ne dmeek dedim düşünsenize sevmediğiniz biri size dokunuyo iğren c bişey bu. annemde o zaman cek cezanıda gör dedii yarın bir gün demeki anne suyum eksik anne haklıymıssın diye sakın ha dedi kendinden örnek verdi bende severek evlenemedim babanı sadece beni istemeye geldiklerinde gördüm okadar sonrada evlendik ama gül gibi geçindik dedi bi günden bi güne saygımız sevgimiz eksik kalmadı dedii seversin seversin ama sen su canı kafandan atmıyosun ki dedi ben cok üzüldüm annemin bu söylediklerine demek bu yüzden zora sokuyodun işi dedim hayır hersey senin için dememzmi birde cok üzüldüm. cana anlatmadım bu durumu sadece seneye dek bekleyelim birikimlerimizin yettiğince olmadı borcta yaparız evleniriz dedim tamam dedi yeterki sen üzülme dedi...

offffff sen yine burnunun dikine gideceksin. isteyenin varsa zorla evleneceksin demek degil. git bir cocugu gor bakarsin kanin isinir. annen valla iyiligini dusunuyor. kimsenin yarin ne olacagi belli degil ama goz gore gore boyle... can tabii tamam der, bir yil daha seni oyalayacak bir yil sonra "para var mi yok, hadi yine bekleyelim" diyecek. bu arada cirpinan didinen sen olacaksin.

ben derim cocugu gor.annem hep boyle der: iki gonul bir olunca; samanlik seyran olur derler ama o samanlar bir yerine batar aglarsin.

rumuz can brezilya dizilerine aşık attıracak gibiiii duruyor kafamçokkarıştı
ayıklayın pirincin taşını fisfisfis

merhaba kızlar, gene ben :1no2:
hani ben canla evlenme muhabbetim var dı ya gecen hafta aileler tanıstılar işte konustular can annesini getiremediği için yalnız gelmişti. annemlere daha öncede durumu izah etmiş olsamda annem ne dedi biliyomusunuz durumunuz yok bizimkide malum dedi ancak yatak odasını ve mutfak esyalrını biz alırız dedi gerisi beyaz esyalar oturma grubunu artık bi şekilde halledersin öyle evlenirsiniz dedi. can bana baktı anladım bi şeyler söylemek istediğini çünkü bunun mevzusunu daha önceleri konusmustuk ve annemede demiştim durumumuz olmadııg için herşeyi ortak alıcaktık taksitle ödiyecektik ama annem bana sen salakmısın demişti taksitide sen ödiceksin ne anladım oişten demişti hatta bu yüzden annemle tartısmıstım ama cana böyle söyleyince canda anneme bakın benim durumumda siizn durmunuzda belli biz düşünmüştükki herşeyi birlikte begenip birlikta evimizi kurrarız demiştik ama siz böyle düşünüyosunuz ben bu yükün altından cıkamam dedii annem oralı bile olmadı:çok üzgünüm: ya ne yapıcam ben :a015: can gitti annem cekti benle konustu sen yatak odasını al mutfak esyanı al gerisini o alsın ne vfar bunda dedi bende anne dedim can bunları tek sen alam diyo herseyi birlikte lalaım diyo ben ne diyim dedim elin oğluu bugün bunu yapar yarın senin paranı bile elinden alır dedi cok üzüldüm senağlama ya öyle üzgünüm ki anlatamam canla konustum canda ben bu yüke tek basıma girsemde nasıl kalkcam işin üstünden dedi mecbur evlenince sanada yansıcak bu iş dedi ben bu yüzden taksitle herseyi ikimiz alalaım demiştim dedi demedi bana ama annemin dedikleri dokunmus ona... şu an napıcaz bilmiyorum ağustos sonuna dogru evlencez ama bu esya mevzusu sorun oldu yani .. sizce baska cıkar yolu yokmu hem canı hemde annemii orta yola getircek??????????????

canım kusura bakma ama annen haklı
1. sen çalışmıyorsun (profilinde öyle yaziyor) nasıl ödeyeceksinki eşyaları?
2. sen gelin gidiyorsun ve doğal olarak erkek tarafa bazı görevler düşüyor ve bunları yapmak zorundalar
sen şuan çook aşıksın görmüyor olabilirsin ama ev döşemek kolay değil. Öyle hiç gözktüğü gibide değil. Taksit taksit taksit herşey taksit olur sonra bi bakmısınkı karnını doğuracak paran kalmamış. Ay dediğin nedirki bi bakmısın hemen geçmiş. Evliliğinin ilk zamanları bunları çekmeye değermı? en güzel en keyifli geçmesi gereken zamanları aceba taksitleri denkleştirebilecekmiyiz düşünceleri ilenmi geçireceksin. Erkek arakdaşının durumu şaun müsait değilse olana kadar bekleyin. Neden kendi üzerine bukadar yük almak istiyorsun? taksit ödemek çok kolay bişeymiki? annen doğru söylüyor. herkes üzerine düşeni yapması lazım kadın kızının borçlu borçlu evlenmesini istemiyor. Çokda doğru düşünce benim ailemde istemezdi. Evlilik aceleye gelmez bu tür şeyler ufak sorunlar gibi gözüksede sonra zamanlan büyür büyür ve sizin ilişkinizi etkiler. Evlenmek kaçmıyorki herşeyini halledin ondan sonra evlenin. Siz sevginize biraz daha bekleyebilecek kadar güveniyorsanız tabii. Sende güzel bi işe gir ondan sonra yavaş yavaş eksiklerinizi alabilmek için para birikitirin. Tamamen sifir borçlan evlenin demiyor kimse ama önemli olan eşyalarını alın en azindan ufak tefek şeyler zaten herzmaan alınır dert edilecek bişey yok. Ama yeni gelinken borçun altında ezilirsen çok pişman olursun

bak deneyimli birçok kişi anneyi dinle diyor. bende anneyi dinle diyorum varsın eşyalarınız tamamlanınca evlenin. biz böyle yapmadık herşeyi birlikte aldık ama inan çok koydu bana.... ki ben buna razıydım ona rağmen zamanla kanma çok dokundu, keşke herşeyi aldırsaydım dedim... yada bekleseydik dedim....
evliliği yıpratıyor bu gibi şeyler,ilerde annene hak vereceksin hemde evlendikten birkaç hafta sonra...
ama hata bende fazla anlayış maraz doğuruyor....

yaa bide şöyle bişey var aslında bu tür şeyleri sorun etmiyeceksen. az eşyaya razı olacaksan sonradan bunları kendine ve eşine eziyet haine getirmeyeceksen(ki bu zor bişeydir) evlen birlikte ödeyin... bizimki 1-1,5 yılda bitti....(sonuçta çocukta yoksa nasıl alsın.)
aslında bunlar ne zaman senin gözüne batmaya başlıyo biliyomusun tartışmalarda kendi kendine diyosunki ben bu bu bu fedakarlıkları yaptım acaba kaç kız yapardı şimdi şu tavrına bak adamın diyosun.. sanırım biz kadınlar kendi rızamızla yaptığımız fedakarlıklar karşısında erkeğin bir ömür minnet duymasını istiyoruz...(öz eleştiridir)
bari sen bu şekilde borçlu evlenirsen yaptığın fedakarlığın öyle ömür boyu pofpoflanacağını düşünme ki bundan dolayı kendini suçlu hssetmeyesin, ahh annemi dinlemedim demeyesin....

kişinin en büyük düşmanı yine kendisiymiş.. halbuki kendi kararlarımız ve her kararın bir getirisi bir götürüsü olacaktı... önemli olan bu kararların her türlü sonucunu kabul edebilmek..

X