Merhaba arkadaşlar,
10 yıllık evliyim, 6 yaşında bir oğlum var.
Şöyle bir üstünden geçiyorum ama biraz uzun oluyor, kusura bakmayın okurken.
Bır esımle ailesi yuzunden her özel zamanımızda zor zamanlar grçirdik. Hiçbirşeye ellememelerine karşın herşeyi maddi sorun yapıp hiç ödemesıne karısmayan insanlardır.
Birde herşeye çok karışan hala ve babanne var işin içinde
Neyse öyle böyle evlendik, ilk 3 yıl bir oturduk, herşey sorun herşey problem. Sonra birikim yapıp çıktık, cıkarkende dedik ki krediye girelim. O dönem halasının oturduğu eski bir site vardı. Tutturdu imarda ev var orası olunca kapatırız buranın borcunu illa buraya girin diye. Eşimde onun ağzına baktı. Bende nasılsa evimiz olacak diye hep olumlu baktım.
Gel zaman git zaman hiç huzur bırakmadılar 2 tane gelini oturuyordu orda onlara yapamadıklarını bana yapmaya kalktılar. Bir babanne hala ve kp var düşman başına.
Sonunda bu evle alakalı maddi kayıp yaşadık , doğum yapmam ve eşimin o dönem işinden parasını alamaması ve farklı bir iş bulamamasından dolayı çok zor bir dönem geçirdik. Cebimizde 1 tl olmadığı çok zaman oldu. İmarda olan evlarıde dolandırıcı firmaya gitti. 4.5-5 yıl böyle geçti. (3 yılda bır oturduk toplamda 8 yıllık emek)Hep 2 kurusun hesabını yaparak geçirdik ne tatil ne başka birşey yeterki ev sahibi olalım diyorduk.
Eşimin ailesi o dönem bizim çok ihtiyacımızın olduğunu bile bile amcasına borç para verdi 45 50 bin kadar, kumar oynadığından dolayı. Bizi umursamadılar. Tabi o ara bir sürü olaylar oldu. Şimdi hiçbiriyle görüşmüyoruz yine tavır yapanlar onlar . Bizde müsade ettik artık çünkü eşimde bu kadarını beklemiyordu.
Neyse ev satışı yapıldı. (Bu arada 7 aylık bır zaman var ev ipotekli oldugu ıcın hemen satılamadı tabi) Bu sefer herkes aramaya başladı, babası aradı amcan paramı ödemedi diye. Amcası aradı babandan aldığım parayı ödeyemedim diye. Tabi ev sattık ya herkes para beklyor bızden.Arkadaşlar aradı işte sattınız evi bir daha alamazsınız paranızı çar çur etmeyin diye. (Çünkü alırken onlara sorduk.) Halbuki dünya kadar geri kalan banka borcunu ödedik.
Aramayan insanlar aradı, eltim bile. 5 yıl kendı evımde oturdum bir kere gelmeyen kendisi merak ediyor cunku ne kadar düştüğümüzü görmek için :)
Halasının o 2 tane olan gelini arkamızdan hep konu komşuya sormuşlar şu daire satılıkmış öyle duyduk doğru mu diye konu komşuya sormuşlar bize soramıyorlar arkadan kuyu kazacaklar :)
Elden çok borç almıştık onları ödedik toplasanız bir araba parası kadar para kaldı ve gözüm korktu bir daha böyle bir ev alma girişimine giremem dedim.
Ve eşim dediki Allah büyük bu bize birşey öğretti, ailemin yüzünü gördüm. Ben onlardan para beklemedim ama amcama kumar borcu için para vermesi zoruma gitti dedi. Herseyımızı kendimiz yaptık bir oturduk va hıcbırseyde yanımda olmadılar dedi.
Birde üstüne herkese yalan söylemişler, çünkü bizi bilen insanlar biliyor. 3 kuruş para alıp herşeyimizi kendimiz yaptığımızı. Herkese kp, demişki evi sattılar gittiler hiç habeırmız olmadı evi satıp yediler demiş. Oğlum yere düşse herşeyden haberleri olan insanlar haberimiz yoktu hayırsız evlat vs diye heryerde bizi konuşmuş.
Bunlar konuşulurken kp e gittim, kp evde yoktu kv vardı. Yine kendimi bozmadan konuştum, dedim anne biz sizden hiçbirşey istemedik eşimle sizle bir oturduk her eşyamı çalıştım aldım eve çıktık sen bilmiyor musun neden herkese böyle konuşuyorsunuz dememle, bağırmaya başladı bana oturmasaydın bir kendin istedin sanki çeyiz mi getirdin dedi(tabi ben şok o arada afalladım) ben karşılık verdim ama şaşkınlık icerisindeyim. Kendileri sanki ev açtılarda eşimin sanki tü eşyaları tamamda benim eksikmiş gibi bir oturacağım evin yatak odasını döşedim daha ne getirecektim, zaten ondan sonra hiç görüşmedik. 10 yıllık evliyim ilk kez kv ile tartıştım.
Neyse o dönem böyle geçti, herkes kapımızı çaldı para için. Dünya kadar borç ödemişiz, halbuki millet sattıgımıza bakıyor ama ne kadar borç vardı diyen yok.
Şimdi biz çok iyi bir mahallede oturmuyoruz şuanda.
Anneme yakın oturduk oğluma baktığı için.
Şimdi oğlum büyüyor okulu yakınında olan bir siteye taşınıyoruz.
Kıra fiyatı da 1000+aidat.
Bu arada eşimin işi biraz daha iyi oldu, bende çalışıyor zaten çok şükür.
Şuanda bize göre normal bu fiyat.
Fakat arkadaşlar var yakın bildiğimiz konuşurken bahsettik işte çok fazla değil mi o kira aidat ne kadar ne gerek var işte bir daha yatırım yapamazsınız vs diyince benim tepem attı, sanki ilk evimizin borcuna girerken onlara sorduk. (kendisinin geliri bizden çok iyi fakat derme çatma bir evde oturuyor 700 tl kiraya, anlaşılsın diye söylüyorum ki bizi ılgılendırmıyor)
Ogluyla oğlum çok iyi anlaşıyor diye sesimizi çıkarmıyoruz ama devamlı eski ev konularını açıyorlar.
İşte siz zenginsiniz tabi size koymaz muhabbetleri donuyor, mutfakta bir kase görse madame coco dan aldığım yada banyoda değişik bir sabun görse hemen kaç para bunlar diye devamlı soruluyor, geçen english home dan aldığım çay tabağını sorunca yok artık dedim.
Yanı belki anlatırken basit geliyor ama biz 2 kurusun hesabını yaparak bir yatırım yapalım dedik olmadı, lohusalık zamanımda bile 1 kuruş yoktu cebımızde gerçekten zor zamanlardı, hatırlarken bile gözlerim doluyor.
Sonra uzaktan akraba olan arkadaşı arıyor diyorki eşime ailenle aranı duzelt olmaz böyle nereye kadar, halbuki o kadar sıkıntıya rağmen ailesiyle sorun yaratan biz değiliz kendileri, sanki bir birşey yapmışız gibi anlattılar herkese bu sefer millet böyle arıyor devamlı.
Bu korona girmeden bir kış tatili yapalım dedik, resimleri gören arkadaşlar aradılar hemen ne kadara ne zaman ne kadar kaldınız ama öyle bir soruyorlarki nefes almadan.
Geçen diğer arkadaş aradı ee naptınız birşeyler yapabildiniz mi biz surdan ev aldık sizde çar çit etmeyin paranızı dedi.
Yanı anlayamıyorum biz kimseye yatırım yaparken sizde yapın gibi birşey demedik ki bizene, bu insanlar neden böyle.
Eşimde diyor göze mi geliyoruz. Yanı herkes gidiyor ve çoğu ailesinden destekli ya ailelerinden kalan evi var yada kredi vs bireylerini aileleri ödüyor, biz ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz Allah sağlık versin de çalışıyoruz da yapıyoruz çalışmasak bizde de yok diyorum.
Öyle daraldım ki anlatamam.
Öyle içimi döktüm ne olur kusura bakmayın bu bende bir travma oldu. Geçen 8 yılıma çok üzülüyorum üstümden atamıyorum. 20 li yaşlarım gitti dişimden tırnağımdan arttırmaya çalıştım ama olmadı.