kimi dinlemeliyim bir yanım annem diğer yanım nişanlım ???

hepinize tesekkür ederim kızlar cevaplarınız için. dün gece yine canla konustum bu mevzuyu ama can ben para biriktirene dek kac sene geçer zaten para biriktirilmiyoki tekim sonucta bir annem var eve ben bakıyorum o evin kirası , elektirği , suyu annemin ilacları vs. si derken ben nasıl para biriktiririm diyo bunu sende biliyosun dedi.bana söyle bir öneride bulundu evlenmeyi geciktirsekte bir faydası olmayacak ben sonucta anne babamın yanında kalan sadece kendime bakmakla yükümlü biri değilim sense aldıgın maasla ev geçindirmediğin için para biriktirebilirsin ama ben para biriktiremem çünkü işim iyi değil bu arada can 4senelik üniversite mezunu bense lise olmasına karsın iş yook öyle kolaymı sanıyosunuz iş bulmak artık diploma bile önemsiz bu devirde adamımız yoksa işde yok hersey torpile kaldı neden diye sorcaksınız can iktisadi idari bilimler fakültesi mezunu gerekli kurslarada gitti bense lise mezunuyum benim le aynı durumda bi kız bankada calısıyo su an neden çünkü torpili var maaşıda iyi 2 ay sonunda çift maaş alıyo ama can ugrasıyo her yere girmeye calısıyo banka olsun şirket olsun ama iş ten cıkıpta iş arayacak lüksü yok aldıgı maaş su an 700 bende kuaförden 600 alıyorum.. hersey kolay değil. bizim sonumuz ne olur bilmiyorum ama ortaklasa alalım diyor kredi cekelim düğün yapalım gelen paralarlada masrafları kapatalım dedi dün gece ben önce anlamadım ama anneme dedim annemde sen acı cekmek istiyosun dedi var git işine dedi üzüldüm tabiki ama ne yapcam ben canı yol üstünde bırakamam canda 4 senede 5 senede olsa birikim

bence annen haklı
siz zaten kız tarafı olarak uzerinize duseni, gelenege gore yapacaksiniz
yatakodasiyla mutfak midir iste herneyse
nisanlinin bozulmasi garip
genc yani calisip odeyebilir, millet neler neler yapiyor yokluktan cikip
sen de yardim edersin tabi ama kendine maddi anlamda guvenemeyen de evlenmesin bence
once maddi durumunu evlenebilecek duruma getirsin
millet bosuna mi bekliyor saniyorsun 30 lara kadar
kac yasindasiniz bilmiyorum ama sen cok fazla yukun altina girme bence
goruyoruz iste bi arkadas yazmisti burda, esine elinden geldigince fedakarlik etmis, sirf borclar odensin diye gece gunduz calismis vs ama sonuc buyuk bir husrandi
once "ben" diyeceksin, sana zarar verebilecek durumlari dusuneceksin

ama sana bisey soyliyim ben, senin konularini uzun suredir takip ediyorum
bu can denen adamla siz gercekten saglikli bir beraberlige adim atiyor musunuz? sen buna inaniyor musun? anlattigin seylerden, bu adam bende cok ta guvenilir bir imaj cizmedi de o yuzden soruyorum

pekı evlendıkten sonra kım bakacak annesıne pardon???
bır kenara mı atacak annesını evlenınce?
yıne bakacak annesıne,kırasını oddeyecek yemesı ıcmesi..
üstune bır de kendı evı..
bu can sanırım gercekten tum yuku senın ustune atıyor ya ne alakası var?
sımdı 2 kuruş atıp bırıktıremeyen evlenınce ne yapacak kı?sana yuklenıcek tabıki..
Bu arada düğün falanyapmayın arkadaşım.Ne gerek var okdar masrafa?kına gecesı yaparsın evde ,ertesı gun nıkah bu kadar oldu gıttı..
Düğün için harcayacağınız paranızı esya alırısnız.
oyle gelen takılarla çok kolay borç kapatılamıyor.anca 4-5 ayını odersın.
ayrıca takılarına goz dıktırtme hamen ya.

hmm peki bir annesi var ve ona bakmak zorunda, kirasini vermek zorunda
siz evlenince o evde mi yasayacaksiniz? oyle gorunuyor gibi
haklı o maasla para falan birikemez, mecburen kredi cekilecek...
hayırlısı olsun ne diyim

ya bence maddiyatci dusunceye de sevketmeyelim fazla
isinden kazandigi belli adamın simdi yoktan varedemez ya bu adam
ama sizin isiniz zor kardes annen hakli yani
seviyorum diyosun o zaman bu durumlara da katlanmak zorundasin sonucta
maddi imkanlar yetersiz olunca evlilikler problemli oluyor ama bu da asilabilir iki tarafin gayretiyle
yalniz iki taraf ta iyi niyetli olmalidir
bir taraf benim param derse, diger taraf o nasilolsa calisiyo ben onun ustune yikayim derse bu is yurumez

işin zor valla.
benim teyzemin kız da böyle b,i durumda karşı karşıya geldi. ama onda durum biraz daha farklıydı. teyzem ve eniştem damada bir sürü şey aldırdılar herşeyin en kalitelisini en pahalısını aldırdılar vedamada yüklediler.
evlendiler ve teyzemin kısı düğün sabahı bilezikleri kolundan çıkarıp borçlara vermek zorunda kaldı.
ve iyi bi gelirleri olmadığı iöçin diğer taksitelride ödeyemediler ve şuan icralılar, düğünün üstünden 2 sene geçti hala aynı durumdalar. bence ityi düşün taşın çokta masrafa sokmayın kendinizi. evlenince durumunuz düzelince siz daha iyisini daha fazlasını alırsınız. şimdilik sadece temel eşyaları al. ne sen zor durumda kal nede can zor durumda kalsın

kolay gelsin

ya can öyle para delisi olan bir insan değilidr innaın bana elinden geleni yapıyordu dostkende sevgiliykenden nişnalıykende herseye elinden geldiğince yardımcı oluyodu düşünün ben işten cıkmıstım bundan 4 ay öncesi benim hesabıma para bile yatırmıs zorluk cekmiyim diye gerçi ben cok kızdım neden bunu yaptın diye ama oda paranın lafımı olur aramızda demişti yine birgün o borca girmişti 300 kadar acıgı vardı ben o zamanlar calısıyodum ben verdim parasını 1 ay geçmeden bana paramı geri verdi . yani para muhabbeti yapcak herseyi bana yıkacak biri değil can. ama işte durum olmadıgı için cıkar yol arıyo kendince . kredi cekelim öderiz diyo bu devirde yasamak cok zor biliyorum ama bende calısıcam oda calısıcak .. bu arada annesinin durumu vahim aramızda ya 2 ay yada 1 ay kalcak cok kötü durumu o derece yani yani ben kaynanamla kalmıyacagım ne yazıkki üzülreke söylüyorum çünkü kadın pamuk gibi kadındıı oda benim için neler yapıodu 1 sene evvel iyiyken bana elişi yapıp yollamıstı düşüün artık. ben cana güveniyorum sorun maddiyat yeterli değil ama seneye dek biriktirebildiklerimiz yetmiceni biliyo onun için kredide cekeriz sonra birlikte öderiz diyo ama annem buna karsı canda ben tüm masrafları biriktirene dek kac yasıma gelirim diyo can bu arada 27 yasında. söyliceklerim bundan ibaret.

hmm iyi bi insansa, cikarci degilse eger, iyi tanidiysan sen bu adami
kararinizi uygulayin o zaman
5 sene sonra da evlenseniz durumlar degismez cunku is bulmak gitgide zorlasiyor

Şimdi para biriktiremeyen insan evlenince evini nasıl geçindirecek,taksitlerini nasıl ödüyecek?
Anlamıyorum ki...:uhm:
Bile bile insan neden kendini ve sevdiğini sıkıntıya sokmak ister ki?
Çok kızıyorum erkek arkadaşına çok..
Sen de çocuk değilsin ki nasıl kanıyorsun,inanıyorsun seni de anlamıyorum..:sm_confused:

Son düzenleme:

İyi guzel dıyorsunuz da adamın soyledığı "evı ben gecındırıyorum.para bırıktıremem"
eğer annesı ve babası da eve katkı sağlıyor olsaydı elbet bırkac lıra para atabılırdı kenara.demekkı sadece o bakıyor eve.Doğru olan tabıkı sadece kendı evının sorumluluğunu alması ama neler okuyoruz durum oratada.evlendıkten sonra da durum aynı olacak gıbı gozukuyor.Baba da yok anladığım kadarıyla..neyse..

Düğün meselesıne gelınce benım durumum vardı yaptım.ama bu arkadaşların durumu ortada.elbette gelın gıyecek ama duğund değil nıkahta..ben sadece fıkır verdım.Arkadas canı nasıl ısterse oyle yapar..

simdi aklıma benzer bir ornek geldi
onlarin durumu sizden beterdi, cook erken yaslarda hem de kacarak evlenmisler
cocuk askere bile gitmemis, lise mezunu
cocugun kiralik ev tutacak bile parasi yok
evlenir evlenmez, kızı kayinvalidesine birakip askere gidiyo
izne geldiginde de cocuk yapiyor
sonra yillar geciyo, simdi iyi bi isi var, maddi sıkıntısı yine var ama 2 milyara yakın kazaniyor
yalniz esi calismiyor + 2 cocuk

ha simdi ne oldu dersen, cok kavga ediyorlar, esini aldatmis, ustelik te siddet te var
bu sadece bir ornek
iyi ornekler de vardir

maddıyatcı düşünme değil kı bu evlılığın gerceklerınden bahsedıyoruz.
bizde eşimle herseyı beraber yaptık.ben buna karsı değilim.bırlıkte odemelerı daha doğru..ama sartlar farklı ıstanbul+maas ortada+2.bır ev sorumluluğu var.allah kolaylık versın nedıyelım.durum zor.ben sadece acele etme sonra uzulme demek ıstıyorum.

sorumluluklar tek bir tarafa yüklenmemeli tabii.
ama anneler haklıdır herzaman bazen işimize
gelmesede bu böyle...

katılıyorum bu durumda annenın tavrı yanlış.Tum yuk cocuğa yuklenemez ve durumlar ortadayken onu kız alır bunu erkek alır muhabbetıne gırılemez.Ama kızının sıkıntı cekıp uzulmesını ıstemıyor haklı olarak her anne gıbı.a
ama yapacağı sey bıraz zaman tanımak.okadar.annenle konuşmalısın bence sakıncekırmadan

Canım öncelikle hayırlısı olsun inşallah

Annene lütfen kırılma,evladının mutlu ve rahat olmasını istiyor sadece,

içinde bulunduğun durumu bizzat yaşamıs biri olarak,kısaca bahsetmek isterim;

Ailemin tek bir ricası vardı;gurbette olacagımız için,gönüllerinin rahat ve huzurlu olması için borçsuz evlenmemizi istiyorlardı.Kimse sıkışmadan,gerekirse 2-3 yıla yayılsın hazırlık dönemi ama ferah ferah olsun diyorlardı.Eşim ise sürekli;borçsuz evliliğin olamayacagını,zamanı ileriye atmanın gereksiz olduğunu söylüyor,biran önce evlenmek istiyordu.Derken söz kesildi,aileler bu meseleleri net bir sekilde konusup,anlaşmaya vardılar;esyalar ortak alınacaktı.Evde inanılmaz bir hazırlık telaşı,alışveriş yoğunluğu başladı.Son dakika kayınpederim extra bir giderinin cıktığını sadece 1 koltuk takımı alabilecegini söyledi.Tabii eşim inanılmaz panikledi,sürekli bize geliyor annemle,babamla derdini paylasıyordu.Bunların üzerine babam imkanlarını zorlayarak,tüm beyaz esyaları,yatak odası,mutfak,perde ve avizeleri ... üstlendi geriye sadece yemek odası takımı 2-3 halı kaldı,eşim bir sekilde altan girip üstten cıkıp,cok az bir ödemesi olduğunu,hatta düğünde takılacak takıların bir bölümünün bile bu borcu kapatıcagına ikna etti ve düğünümüz oldu.

Düğün bitimi maalesef altınlarımızı kayınvalidem aldı.
Kayınpederim düğünde yaptığı masraflar için o zamanın parasıyla 3.5 milyar istedi
Eşimin annesinin,babasının,kardeslerinin düğün kıyafetlerini eşim kredi kartıyla almıstı ve benzin,gelin arabası süsü,kayınvalideme gelen misafirlere düğün yemeği vb. harcamaları hep kredi kartıyla yapmıs ve limiti doldurmuş yetmediği yerde arkadaslarına borçlanmış ....

Uzun lafın kısası hiçbirsey hesapladığımız gibi olmadı,Korkunç bir borç batağı,parasız pulsuz,borç baskısıyla gecen 1.5-2 yıllık kabus günler yaşadık.O cicim ayı dedikleri zaman dilimini biz hiç yaşamadık.Sabahlara kadar hesap,kitap yaptık,ayı nasıl cıkartacagımızı düşündük.Günlerce sadece makarna yedik,buzdolabımız hep bomboştu,kiramızı,faturalarımızı zar zor ödedik.Üstümüze başımıza hiç bir sey alamadık.Üzerimizde hep bir gerginlik,yük vardı,olur olmaz yere tartıştık,birbirimizi hırpaladık vs vs vs

Bunları uzun uzun anlatmamdaki sebep bunları göz önünde bulundurmanı istediğimdendir canım.İnan bana hep kendi kendime keşke dört yıl sonra olsaydı düğünümüz dediğim cok olmuştur o dönemde.Gercekten cok zor.Bir yandan evliliğe adapte olmaya calısıyorsun,yabancı bir sehir,yeni bir ev ve yaşam diğer yandan altında ezildiğin borç baskısı.

Ve birde şu var.Biz 1 yıllık evliyken eşimin kız kardesi evlendi.Eşimde dahil olmak üzere kayınpederimin ve kayınvalidemen savunduğu:kız tarafı üzerine düşeni(mutfak-yatakodası) alacak,erkek tarafı üzerine düşeni alacak (mutfak ve yatak odası harici hersey).Kızımız,kız kardesimiz evlenince düğün borcuyla uğraşmayacak,Mümkünse ev alınacak,kızımız kira derdiyle uğrasmayacak.Düğünde takılan takılar kızımızın hakkıdır,dokunulmayacak ..... Bunlara tanık olmak,hayatımda bana adılan en büyük tokatlardan biriydi.

İyice her yönüyle düşünüp,sağlıklı bir karar vermeni,mantıklı hareket etmeni dilerim.

Sevgilerimle.

Son düzenleme:
sen banka faizlerini biliyor musun? cekecegini kredi nerden baksan 20 milyar ayda ne kadar geri odeyeceksin hesapladin mi? ayrica kuafordesin, yarin isten atilmayacaginin garantisi var mi? atilirsan tazminat gibi hic bir sey alamayacagini biliyor musun? asgari ucretle calisan bir universite mezununa nasil guveniyorsun? para biriktiremeyen bir erkek evini nasil bakar? sen mi bakacaksin evine? oldu olacak sen git iste oglani ailesinden.

canim arkadasim, ne olur kanma su cocuga, bak bu kadar buyuk insan sana anlatiyor ornekler veriyor. aile evinin suyu mu cikti? kurban olayim, tatli soze kanma. gercekten istyen erkek ne yapar eder bulur isi de parayi da. seninki yapamam diye cekiliyor. sen de atliyorsun ben yapayim diye. erkekler kadir kiymet bilmez. ceker gider kalirsin borcla. "zorla mi aldim seni, kendin vardin, bilmiyor muydun durumumu. kac yil pesimden kostun" der.

vallahi bencede borçla falan sakın evlenme derim bende anneninde korkusu zaten evlenince borçların sana yüklenmesi sanıyorum ama evlenmeden eğer bütün borçlarınızı öder borçsuz bir yuva kurarsanız anneninde bu konuya itiraz edeceğini sanmıyorum ki bırak aileleri sizin içinde borçlu bir evliliğe başlangıç hiç iyi olmaz canım ben 2 yıl önce evlendim ve iki ailedende allah razı olsun derim ben hep hiçbir borç bırakmadılar bize altınlarımızda paralarımızda hep bize kaldı.sırf hemen evlenelim diye borçlu bir evliliğe kalkışmayın güzelim sen şimdi diyosun ağustosta evlencez diye nerden baksan 10.000 ytl sırf büyük eşyalar tutuyo bunları ağustosa kadar ödeyebilcekmisiniz tabiki ödenemicek heleki iki aileninde durumu çok iyi değilse en az 1 yıl gerekir.onun için ben derimki ailelerinde kalbi kırılmadan siz bu düğün işini erteleyin ve eşyaları takistle ortak ödersiniz ozaman sağlıkla kal

okuması okudukça efkar basması
sayfa sayfa efkarın gittikçe şid deti ve dozu artan bir konuyu nihayet okumayı başardım buraya kadar da geldim kafamçokkarıştı
tüm eksi elektirik omuzlarım da bir yük oldu şu anda ne zor
öncelikle şunu belirteyim
büyük çocukları olan bir anneyim can ı yani rumuz canı iyi anlarım
rumuz can kararını vermiş gibi gözüktü bana
kızlar siz ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın
rumuz can canla evlenecek
tüm bu bahsettiğiniz sorunlarıda yaşayacak :1no2:
hepiniz yerden ğöğe haklısınız ama ne çare
rumuz can kafaya koymuş
hangimiz o yaşta kafamıza koymamıştıkki
hangimiz o yaşta
balıklama atlamadık hayata
iyimi yaptık kötümü biz engin tecrübelerimizi burda sunarken
rumuz can canıyla evlenecek
mutluluklar canım :teselli:

evet sende çok haklısın tabiki aşk insan herşey yaptırıyo bizde yaşadık zamanında ben mesela aşkımla 7 yıl beraber olduk 7 yılın sonunda evlendik peki biz niye bukadar bekledik keyfimizdenmi sanki işimiz gücümüz yerinde olsun eşya borçları bitsin eşim askerliğini yapsın diye bekledik.kim istemez sanki erkenden evlenmek ben 28 yaşımda evlendim bu yüzden ve gayet te memnunum çok şükür en azından evliyken borcumuz olmadı ben arkadaşa onu anlatmaya çalıştım ama tabi seninde dediğin gibi bizim tecrübelerimizi dinlerse ne alaaaaa dinlemezse kendi bilir tabiki :1hug:

senin annen de haksız değil canım.
bence bu şartlar altında beklemeniz en iyisi. yapabildiğiniz kadar birikim yapın.
işinizin garantisi yok. bekarken para biktiremeyen kişi evlenince hem borç ödeyecek hem de evi geçindirecek. ailesine de yardım etmeye devam edecektir.
taksitler 50-100 derken bini(milyarı) geçiyor. maddiyat yüzünden emin ol çok sorun yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…