C
can00
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi can00
hepinize tesekkür ederim kızlar cevaplarınız için. dün gece yine canla konustum bu mevzuyu ama can ben para biriktirene dek kac sene geçer zaten para biriktirilmiyoki tekim sonucta bir annem var eve ben bakıyorum o evin kirası , elektirği , suyu annemin ilacları vs. si derken ben nasıl para biriktiririm diyo bunu sende biliyosun dedi.bana söyle bir öneride bulundu evlenmeyi geciktirsekte bir faydası olmayacak ben sonucta anne babamın yanında kalan sadece kendime bakmakla yükümlü biri değilim sense aldıgın maasla ev geçindirmediğin için para biriktirebilirsin ama ben para biriktiremem çünkü işim iyi değil bu arada can 4senelik üniversite mezunu bense lise olmasına karsın iş yook öyle kolaymı sanıyosunuz iş bulmak artık diploma bile önemsiz bu devirde adamımız yoksa işde yok hersey torpile kaldı neden diye sorcaksınız can iktisadi idari bilimler fakültesi mezunu gerekli kurslarada gitti bense lise mezunuyum benim le aynı durumda bi kız bankada calısıyo su an neden çünkü torpili var maaşıda iyi 2 ay sonunda çift maaş alıyo ama can ugrasıyo her yere girmeye calısıyo banka olsun şirket olsun ama iş ten cıkıpta iş arayacak lüksü yok aldıgı maaş su an 700 bende kuaförden 600 alıyorum.. hersey kolay değil. bizim sonumuz ne olur bilmiyorum ama ortaklasa alalım diyor kredi cekelim düğün yapalım gelen paralarlada masrafları kapatalım dedi dün gece ben önce anlamadım ama anneme dedim annemde sen acı cekmek istiyosun dedi var git işine dedi üzüldüm tabiki ama ne yapcam ben canı yol üstünde bırakamam canda 4 senede 5 senede olsa birikim
pekı evlendıkten sonra kım bakacak annesıne pardon???
bır kenara mı atacak annesını evlenınce?
yıne bakacak annesıne,kırasını oddeyecek yemesı ıcmesi..
üstune bır de kendı evı..
bu can sanırım gercekten tum yuku senın ustune atıyor ya ne alakası var?
sımdı 2 kuruş atıp bırıktıremeyen evlenınce ne yapacak kı?sana yuklenıcek tabıki..
Bu arada düğün falanyapmayın arkadaşım.Ne gerek var okdar masrafa?kına gecesı yaparsın evde ,ertesı gun nıkah bu kadar oldu gıttı..
Düğün için harcayacağınız paranızı esya alırısnız.
oyle gelen takılarla çok kolay borç kapatılamıyor.anca 4-5 ayını odersın.
ayrıca takılarına goz dıktırtme hamen ya.
bence annen haklı
siz zaten kız tarafı olarak uzerinize duseni, gelenege gore yapacaksiniz
yatakodasiyla mutfak midir iste herneyse
nisanlinin bozulmasi garip
genc yani calisip odeyebilir, millet neler neler yapiyor yokluktan cikip
sen de yardim edersin tabi ama kendine maddi anlamda guvenemeyen de evlenmesin bence
once maddi durumunu evlenebilecek duruma getirsin
millet bosuna mi bekliyor saniyorsun 30 lara kadar
kac yasindasiniz bilmiyorum ama sen cok fazla yukun altina girme bence
goruyoruz iste bi arkadas yazmisti burda, esine elinden geldigince fedakarlik etmis, sirf borclar odensin diye gece gunduz calismis vs ama sonuc buyuk bir husrandi
once "ben" diyeceksin, sana zarar verebilecek durumlari dusuneceksin
ama sana bisey soyliyim ben, senin konularini uzun suredir takip ediyorum
bu can denen adamla siz gercekten saglikli bir beraberlige adim atiyor musunuz? sen buna inaniyor musun? anlattigin seylerden, bu adam bende cok ta guvenilir bir imaj cizmedi de o yuzden soruyorum
ya can öyle para delisi olan bir insan değilidr innaın bana elinden geleni yapıyordu dostkende sevgiliykenden nişnalıykende herseye elinden geldiğince yardımcı oluyodu düşünün ben işten cıkmıstım bundan 4 ay öncesi benim hesabıma para bile yatırmıs zorluk cekmiyim diye gerçi ben cok kızdım neden bunu yaptın diye ama oda paranın lafımı olur aramızda demişti yine birgün o borca girmişti 300 kadar acıgı vardı ben o zamanlar calısıyodum ben verdim parasını 1 ay geçmeden bana paramı geri verdi . yani para muhabbeti yapcak herseyi bana yıkacak biri değil can. ama işte durum olmadıgı için cıkar yol arıyo kendince . kredi cekelim öderiz diyo bu devirde yasamak cok zor biliyorum ama bende calısıcam oda calısıcak .. bu arada annesinin durumu vahim aramızda ya 2 ay yada 1 ay kalcak cok kötü durumu o derece yani yani ben kaynanamla kalmıyacagım ne yazıkki üzülreke söylüyorum çünkü kadın pamuk gibi kadındıı oda benim için neler yapıodu 1 sene evvel iyiyken bana elişi yapıp yollamıstı düşüün artık. ben cana güveniyorum sorun maddiyat yeterli değil ama seneye dek biriktirebildiklerimiz yetmiceni biliyo onun için kredide cekeriz sonra birlikte öderiz diyo ama annem buna karsı canda ben tüm masrafları biriktirene dek kac yasıma gelirim diyo can bu arada 27 yasında. söyliceklerim bundan ibaret.
Evlenince artık o evdeen çıkmış olucak kendisine ait bir evi ve daha fazla sorumluluğu olucak...
Annesinin eli ayağı tutuyor babasınında öyle değil mi?
Emekli insanlar yada emekli olmaları yakın insanlar bunlar kendi kiralarını yemelerini içmelerini kendi karşılar dimi kız yada çocuk onların kirasını yemesini içmesini karşılarsa kendi ne içicek ne yicek kirasını nasıl ödicek....
Durumu olmayana elinden geldiğince yardım edilir.... Ama sizin dediğiniz çok farklı bi boyut....
Ayrıca her kız gelinlik giymek isterr düğün isterr.... Kına gecesi yapmaz düğün yapar...
Siz çok masraf oluyor diye düğün yapmadınız mı gelinlik giymediniz ni?
ya bence maddiyatci dusunceye de sevketmeyelim fazla
isinden kazandigi belli adamın simdi yoktan varedemez ya bu adam
ama sizin isiniz zor kardes annen hakli yani
seviyorum diyosun o zaman bu durumlara da katlanmak zorundasin sonucta
maddi imkanlar yetersiz olunca evlilikler problemli oluyor ama bu da asilabilir iki tarafin gayretiyle
yalniz iki taraf ta iyi niyetli olmalidir
bir taraf benim param derse, diger taraf o nasilolsa calisiyo ben onun ustune yikayim derse bu is yurumez
Kızmayın ama bu anne işi yokuşa sürüyor biraz....
Belkide evlenmeni istemiyordur canla...
Evlenince ailenden uzakta mı oturucan...
Baban ne diyor bu konuda...Yani eşyalar konusunda...
Herkes burda anneyi haklı görüyor ama ben göremiyorum kusura bakmayın....
Zaten can00 'ın yazdıklarına göre konuşma tarzıda çok kötü....
Biraz ılımlı olması gerekir...
Herşeyy para değil ki yaa...
Biraz sıkışıcak tabi....
Kim sıkışmadannn evlenmiş ki.....
İlla ki borç batağındaa olun denmiyor amaaa borçsuzzz harçsızz evlenilmemesi kanısındayım...
Kıymet bilinmiyor paranın kıymetii...
Hala diyorum cefa olmadan sefa olmaz...
Sen bence anneni ikna etmeye çalış babanla konuş....Ne bilim olmadı akrabaların varsa onlara söyleee annenle konuşsunlar yoksa annenin bu tavrı ile... Bilmiyorum ya neyse...
okuması okudukça efkar basması
sayfa sayfa efkarın gittikçe şid deti ve dozu artan bir konuyu nihayet okumayı başardım buraya kadar da geldim kafamçokkarıştı
tüm eksi elektirik omuzlarım da bir yük oldu şu anda ne zor
öncelikle şunu belirteyim
büyük çocukları olan bir anneyim can ı yani rumuz canı iyi anlarım
rumuz can kararını vermiş gibi gözüktü bana
kızlar siz ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın
rumuz can canla evlenecek
tüm bu bahsettiğiniz sorunlarıda yaşayacak :1no2:
hepiniz yerden ğöğe haklısınız ama ne çare
rumuz can kafaya koymuş
hangimiz o yaşta kafamıza koymamıştıkki
hangimiz o yaşta
balıklama atlamadık hayata