• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim hatalı ?

ddm_grhn

5 MELEK ANNESİ, 1 İ YERYÜZÜNDE 4 Ü GÖKYÜZÜNDE...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
4.510
3.866
448
38
Merhaba arkadaşlar...
Ben 8 senedir aynı işyerinde çalışıyorum, muhasebe bölümünde ve biz hep büroda iki kişi çalışıyorduk. başladığımda önceki işyerinden bi arkadaşımla birlikte başladık o başka şehire taşınıp gitti, ondan sonra başka bi arkadaş geldi oda iki sene çalıştı evlendi ayrıldı. bu iki arkadaşımla hiç bir sorun yaşamadık ve hala sıklıkla görüşüyorum. gelelim bu sonuncu arkadaşa; bu arakadaşla 3 senedir çalışıyorduk. bu arkadaşım kötü bir insan diyemem fakat ben bir türlü anlayamadım nasıl bir kişiliği var. bir kere çok kendini beğenmiş, samimi değil, paylaşım sıfır ve iştede pasif. üç sene ben onu sırtımda taşıdım diyebilirim, ben onun hatalarını örtmesem çoktan işten kovulurdu... bazen olurdu sabah gelirdi surat beş karış günaydın dahi demediği olurdu hiç konuşmadan ewe gittiğimiz olurdu, ve bu ortam bana aşırı ters resmen sinirden kudururdum. ve bu şekilde biz üç sene çalıştık iş dışında asla bir paylaşımımız olmadı ondan dolayı. ben çok çabaladım açmak için ama olumlu cevap alamadım. neyse bu 2016 eylülde doğum iznine ayrıldı ve doğum izni bitince geri gelmem iş çok stresli bnm parayada ihtiyacım yok falan diyordu. bu doğum izni süresince de hep arayan soran taraf hep ben oldum ve o beni ne aradı ne sordu. bir müddet sonra bende sıkıldım bende çok fazla aramadım yazmadım. tabi bu onun dikkatini çekti o bana msj attı; hiç sesin çıkmıyor ne yapıyorsun diye. bebeği oldu bebek görmeye gittim yani ben ona karşı üstüme düşen neyse hep yaptım...

normalde doğum izni 2 ay öncesi 2ay sonra sı 4 ay, ama bu giderken haziran da gelirim belki diyerek gitti ve temmuz oldu ne aradı patronlara şu tarihte gelicem dedi nede gelmiycem dedi ve ben ev taşıyacaktım müdüre dedim arkadaş ne zaman gelecek ben izne ayrılmam lazım. ( ve bu arkadaş bnm izne çıkıcağımı o sürede kendisinin gelmesi gerektiğinide biliyor.) müdürde patronla konuşuyor ve patron onu artık çalıştırmak istemediğini, bir senedir neden arayıp sormadı zatende bebeğnmiyorum çalışmasını diyor müdüre, ve bunu bana söyledi müdür ama arayıp kıza da birşey demediler, bende diyemezdim zaten. neyse ben izne gidince bu konuşmaya geliyor bir senedir kapımızı açmayan kız. çünkü onu arayıp çağırmadıkları için dişine taş değiyor, müdürle ve patronlada uzaktan akrabalıkları var bu kızın. müdürde patronu ikna ederim gelmesi için düşüncesiyle kıza bekle çağıracağım diyor ve gönderiyor. böylelikle 2 ay daha geçiyor ve benim işim o kadar yoğun ki ben kafayı yiyorum yetiştiremiyorum, kız gelmezse başkasınıda almazlarsa ne yaparım diye.

kız bu defa kocasına patronu arattırıyor ne zaman çağıracaksınız diye. ve patron ikinci bir muhasebeci çalıştırmayacağını benden için tek başıma işleri halledebildiğimi söylüyor.

ve bu arkadaş nasıl yorumluyor, ben onu istemedim onu işten çıkartın ben her işi yaparım dedim diye yorumluyor, çünkü işine öyle geliyor ben beceriksizim demiyor.

bu watsaptan durum yapıyor imalı bir yazı paylaşıyor ve bu yazıyı benim için yazmış bende gidip şakalı bir şekilde msj yazdım bu başladı dökülmeye tabi ben şok oldum ve olan biteni anlattım bnm dışımda geliştiğini zaten buranın kararlarının kim tarafından verildiğini bilmeyen biride olmadığını ve ikna oldu, bir kaç gün sonra bi akşam instagramdan beni sildiğini farkettim ve nasıl sinirlendimse başka ortak arkadaşımıza yazıyorum diye ona yazmışım ama bayağ yağdırdım :) o dönem msj silmede yoktu neyse dedim farkedince, iyi oldu sinirle sana yazmışım zaten de ona da yazacaktım. ve içimde ne varsa yazdım. geçe 1 gibi görmüş ve ne msj attı o gün ne aradı, ertesi gün öğleyin yazdı. ( biri bana o lafları yazacak ve ben sessiz kalıcam gecede olsa evine kadar giderdim :) ) demişki; bnm hakkımdaki gerçek duygularını öğrendiğim iyi oldu falan. bende dedim ben sana karşı hep gelen taraf hep yapıcı taraf oldum hep sen kapalı kutu vs. o bana ben ona bayağ yazıştık ve hatasını kabul etti bu da bnm yapım falan ve yazışma esnasında beni instagramdan tekrar ekledi :) bu olaydan sonra o bana tazminat alacağından dolayı yazmaya başladı yani işi düştükçe.

her neyse çok uzun oldu ve bu arkamdan konuşmaya başladı neymiş o patronun akrabasıymış nasıl onu işten çıkartırlarmış beni çalıştırırlarmış, babası aramış müdürü bi bnm kızımmı sığmadı, ve ben demişim ki ben ev aldım kredi çektim borçlandım benim maaşıma zam yapın onu çıkartın herkese bunu söylüyorlarmış, bunu duydum nasıl sinirledim ve müdüre söyledim oda sinirlendi ve ben konuşurum sen hiç bir şey söyleme dedi. ben o kadar kişiliksiz bir insanmıyım senin ekmeğinle oynayacağım, bana fikrim bile sorulmadı, ve ben zaten işten dolayı kafayı yiyorum manyakmıyım yanımdaki kızı çıkartın deyim.

ve bu arada beni yine instagramdan watsaptan falan silmiş, tabi bende onu sildim, ve hiç bir şekilde görüşmüyoruz ama bu beni hayli rahatsız ediyor çünkü ben çok duygusal bir insanım haksızlığa hiç gelemiyorum. sosyal çevrem çok geniş ve sevilen bir insanım onun annesi babası bir kız kardeşi ve eşinden başka kimsesi yok ve bu ondan kaynaklı ben açık örneğiyim. sanki birazda kıskanıyor beni işte hep beni tutuyorlardı açıktan belli ederdi.

bu konu beni çok üzüyor ben küslüğü sevmeye bir insanım resmen iftira attı bana ama yinede üzülüyorum...

çok uzun oldu kusura bakmayın, ve yazamadığım o kadar çok şey varki, SİZCE KİM HATALI KİM HAKLI?

sen hatalısın.
kızla samimiyet kurmak için çaba sarf etmişsin resmen. çok mu lazım?
üstelik hala kafana takıp dertleniyorsun.
ewet kesinlikle bunun farkındayım ben hep veren taraf oldum her türlü desteği verdim ona ama yine ben kötü oldum en çokta iftira atması zoruma gidiyor...

sen hatalısın.
kızla samimiyet kurmak için çaba sarf etmişsin resmen. çok mu lazım?
üstelik hala kafana takıp dertleniyorsun.
birde şu var ben eşimle çocuğumdan çok onu görüyordum, akşama kadar yan yana oturuyorsun, nasıl birşeyler paylaşmadan duracaksın...

Onu sırtımda filan taşıdım demissiniz de taşımasaydınız kime ne.
Konunun tamaminda siz hatalisiniz
NEYE GÖRE BEN HATALIYIM ACABA? BNM ASLA SÖYLEMEDİĞİM BİR ŞEYİ MİLLETE ANLATTIP BENİ KARALADIĞI İÇİN Mİ HATALIYIM, YADA ONA İNSAN GİBİ DAVRANDIĞIM İÇİN Mİ?

Ederinden fazla değer soytarıyı vezir ederler demişler ya sizin işte aynen öyle
Okurken içim şişti tanımadığım etmediğim insana asla sizin yaptıklarınızı yapmam hatta çok samimi olmadıklarıma bile öyle davranmam bırakın yabancıyı
Geniş çevreniz varken ona da neden kendinizi sevdirmeye çalıştınız ki

NEYE GÖRE BEN HATALIYIM ACABA? BNM ASLA SÖYLEMEDİĞİM BİR ŞEYİ MİLLETE ANLATTIP BENİ KARALADIĞI İÇİN Mİ HATALIYIM, YADA ONA İNSAN GİBİ DAVRANDIĞIM İÇİN Mİ?

büyük harfle yazmak yasak.

insan gibi davrandığınız için değil. gereğinden fazla yakınlık kurma çabasında olduğunuz için.

senin hatan basında onu tasımak . onunda hayalarıu var ama keske buladar agız dalasına girmeseydin.

senin hatan basında onu tasımak . onunda hayalarıu var ama keske buladar agız dalasına girmeseydin.
Şu aşamada normalde bnm yerimde olan biri hiç umursamaz ama ben o kadar rahat olamiyorum malesef, keşke olabilsem. Çok fazla ağız dalaşımiz olmadı sadece watsap üzerinden tartıştık asla yüz yüze gelip bu konuları konuşmadık ve çalışırken de biz onunla hiç tartışmadik bile çünkü öyle bir ortam oluşmuyordu bile. İşle alakalı bir sorun olsun bu sorun ikimizide ilgilendirdiği halde hep sorunu çözen sinir krizi geçiren ben oluyordum o tepkisiz yorumsuz ruh gibi duruyordu. Bu normal bir davranış şeklimi.? Bende mi anormallik var

Hiçbir zaman üzerime düşenden fazlasını yapmam beni sadece kendi sorumlulugum ilgilendirir. Israrla sizden uzak duran birine bu samimiyet çabası neden? Hataniz onunla haddinden fazla ilgilenmek arkadaşlık iki kişinin ilgisini gerektirir. Nesne zorla herkes sizi sevsin diye uğraşıyorsunuz? Kendi caniniza yazık.

Herkes yazmış bir de ben yazayım; tabii ki siz hatalısınız. Niye size bu kadar donuk umursamaz davranan birine sanki yakın arkadaşınızmış gibi titizleniyorsunuz ki. Bu da size ders olsun bir daha kimsenin iş yükünü durup dururken üstünüze almayın, karşı taraf arkadaşlık için istek çaba göstermiyorsa siz de göstermeyin ay bi de işten atılırsa atılsın basıl anlıyorsa öyle anlasın gitsin bütün şehre beni bu attırdı desin ne takıyorsunuz ki.

Herkes yazmış bir de ben yazayım; tabii ki siz hatalısınız. Niye size bu kadar donuk umursamaz davranan birine sanki yakın arkadaşınızmış gibi titizleniyorsunuz ki. Bu da size ders olsun bir daha kimsenin iş yükünü durup dururken üstünüze almayın, karşı taraf arkadaşlık için istek çaba göstermiyorsa siz de göstermeyin ay bi de işten atılırsa atılsın basıl anlıyorsa öyle anlasın gitsin bütün şehre beni bu attırdı desin ne takıyorsunuz ki.
Çok haklısınız teşekkürler yorumlarınız icib

Hiçbir zaman üzerime düşenden fazlasını yapmam beni sadece kendi sorumlulugum ilgilendirir. Israrla sizden uzak duran birine bu samimiyet çabası neden? Hataniz onunla haddinden fazla ilgilenmek arkadaşlık iki kişinin ilgisini gerektirir. Nesne zorla herkes sizi sevsin diye uğraşıyorsunuz? Kendi caniniza yazık.
Şu son işten çıkarılma olaylarına kadar beni sevmedigini dusunmuyorum hatta o aşamaya kadar en yakın arkadaşı bendim onun gözünde siz buna yakınlık derseniz, ben demiyorum çünkü. Benim amacim kizaa kendimi sevdirmek falan degil oobeni sevse ne sevmese ne amq ben onun icin gercekten uzuluyordum yaptigim cabanin cogu onun icindi, ben ona ooyazismamista söyledim biz seninle yakın arkadaşlarım gibi neden olamadık hiç oysaki onlarfandaha çok seni görüyordum dedim bana dediği haklısın sen çaba gosterdin ama bnm elimde değil yapım bu dedi. Birde ben neden öncesinde şöylememisim işten seni çıkarttılar diye ben nasıl diyeceksem, sanki o samimiyeti bana verdide, her neyse işten kovulmayi kendine yediremedi beni kılıf etti. Daha önceki iki işyerinden de kovulmustu zaten. Buraya da almak istemediler patronun akrabası diye kiramadilar başkasını da bulamadılar mecbur kaldılar almaya

Siz hatalısınız. Eğer iş arkadaşınız paylaşımda bulunmak istemiyorsa neden ısrar ediyorsunuz ki? Benim de öyle bir yapım vardır. İstemem iş arkadaşlarımla yakın ilişki kurmak hatta bazen selam vermek dahi istemiyorum. Vermiyordum da. Herkesin yapısı bir değil, ben oraya iş yapmaya gidiyorum.

İş iştir, kimseyle arkadaş yapma gibi bir zorunluluğu yok anlattığınız kişinin. Diğer hatanız, whatsappta gördüğünüz duruma karşılık kalkıp gidip mesaj atmak. Her şeyin başlangıcı bu.

Bence sizin canınız sıkılmış biraz, başınıza da iş almak istemişsiniz; tüm bunlar da başınıza gelmiş. Sizle muhattap olmayan insanı, siz de kale almayın. İşle alakasız hiçbir konuda konuşmayın.

1. Kimse kimseyle samimi olmak,konuşmak,sohbet etmek zorunda değil. Hele ki bu kişiler iş ortamındaysa.
2. Belliki iş arkadaşınızın kişiliği bu. Arkadaşlık kavramına önem vermeyen,istemeyen,ailesini kendine yeterli gören biri. Herkes sizin gibi sosyal kelebek olmak ve birçok arkadaş yapmak zorunda değil. Sırf bu yüzden arkadaşınızı kıskançlıkla itham etmeniz hiç hoş değil.
3. Herkes kendi işinden sorumlu. Kimsenin işini yapmanız gerekmiyordu. Sonuçta size zorla yaptırmadı ya. Bıraksaydınız kovulsaydı. Hak eden çalışsın.

Yani bence haklı değilsiniz üzgünüm. Kişileri olduğu gibi kabullenmeniz gerek.

1. Kimse kimseyle samimi olmak,konuşmak,sohbet etmek zorunda değil. Hele ki bu kişiler iş ortamındaysa.
2. Belliki iş arkadaşınızın kişiliği bu. Arkadaşlık kavramına önem vermeyen,istemeyen,ailesini kendine yeterli gören biri. Herkes sizin gibi sosyal kelebek olmak ve birçok arkadaş yapmak zorunda değil. Sırf bu yüzden arkadaşınızı kıskançlıkla itham etmeniz hiç hoş değil.
3. Herkes kendi işinden sorumlu. Kimsenin işini yapmanız gerekmiyordu. Sonuçta size zorla yaptırmadı ya. Bıraksaydınız kovulsaydı. Hak eden çalışsın.

Yani bence haklı değilsiniz üzgünüm. Kişileri olduğu gibi kabullenmeniz gerek.
Yaa ben zaten bnmle illaki samimi olsun demedim zaten biz onunla üç sene bu şartlar da çalıştık ve ben ona asla bununla ilgili hiç birşey demedim dememde, ewet ben hep yakınlık goeterdim ama karşılık alamadım ama o üç sene içersinde neden bana karşılık vermiyorsun diyede onu sorgulamadim. Nasıl onun yapisi oysa bnmde yapım bu asla soğuk kanlı olamıyorum, bnm hatam burda. Bu son olaylardan sonra oldu olan zaten bnm suanda takildigim nokta işten çıkarilmasına beni sebep gostermesi, ve insanlara bu şekilde lanse edilmem...

Back