• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim haklı?

Eşinizin sınav tarihi belli olmadan bilet alması saçmalık.
Hem bu kadar istiyor, hem planını ona göre yapamıyor.
Ama bunun dışında söyledikleri makul.
Siz aşırı tepki veriyorsunuz.
Herhalde havaalanına kadar gidip ne yapılacağını bilmediğiniz için uçağa binemeyecek değilsiniz, bir şekilde bineceksiniz o uçağa.
2 günde geçer, 1 hafta mı demiş sanki.
Sakin olun, mantıklı karar alamıyorsunuz şu an.

Uçağa binme konusunda eşe güvenmek mi? Çocukmusunuz siz ya okuma yazmanız yokmu olmasa bile insan sora sora herşeyi yapar, kaç yaşındasınız Allah aşkına, eşi olmadan adım atamayan yanında biri olmadan wcye gidemeyen tiplerden olmayın bi zahmet saygı, değer bekliyosanız, önce kendi özsaygınızı kazanmış olun belli bir yaşta artık. İki güncük eşinizsiz de gayet kalabilirsiniz orada ölüm yok.

Herseyin bir ilki vardir.
Azcik ozguvenin yerine gelir kendi basina birsey yaparak.

Sonuna kadar haksızsınız.
Evlenmeden önce hayata nasıl tutunuyordunuz? Eşiniz olmadan bu kadar sene yaşamışsınız, bir uçağa da binebilirsiniz.

Tek gitmek istemediğiniz için sadece mızmızlansanız, hak vermesem de bir nebze anlardım ama bir de kavga çıkarmışsınız.
Adamın hayallerini umursamayıp "aman sınava seneye girsin, amaan ales'e de bir daha girsin ne var yani" tavrınız tam soğuma sebebi.

Daha yeni evlisiniz. Dengeler nasıl kurulursa öyle gider.
Şimdiden güçsüz, kocası olmadan bir şeyi başaramayan, üstelik bencil bir imaj çizerseniz eşiniz size hiçbir zaman saygı duymaz.
Yarın "bu adam neden benim sözüme önem vermiyor, hiçbir şeyde fikrimi sormuyor" diye başınızı duvarlara vurursunuz.

Ço
Boşanmayı tavsiye edenlerin başka konularda da polemik amaçlı kışkırtıcı yorumları var. Ciddiye almamak lazım. Umarım konu sahibi de ciddiye almaz.
O şekilde yorum yapan bi kişinin nickini başka bir konuda da ,bana göre, çok aykırı gelen bir yorumunu görmüştüm. Evet kasıtlı yapılıyor olabilir

Siz haksızsınız. Yüksek lisans, ALES puanının süresinin dolması gibi meseleler sizin için önemsiz olabilir ama eşinizin de dahil olduğu büyük bir çoğunluğun önemsediği konular bunlar. Eşinizi destekleyeceğiniz yerde olay çıkarmanız eminim büyük hayal kırıklığı yaratmıştır onda.

Ayrıca koskoca kadınsınız, uçak yolculuğunu beceremeyeceğinizi düşünmeniz de beni şaşırttı.

Sizin kendiniz için eğitim/kariyer planlarınız yok mu, çok merak ettim. Hiç empati kuramıyorsunuz çünkü.

Gerçekten bencillik mi ben objektif bakamadığım için konu açtım zaten .

Eşim zaten halihazırda çalışıyor. ama çok hayati değil bana göre yüksek lisans yapması ilerde de yapabilir diye düşündüm o yüzden önemsemiyorum kendimi haklı görüyorum
Şu mesajınızı da yeni gördüm.

Siz değil miydiniz eşinizin işini maaşını beğenmeyen?

Eşiniz ilerisi için birşeyler yapmak istiyor belli ki hem işini beğenmeyip hem yapmaya çalıştığı şeyleri önemsememek de bencil oluşunuz tescili niteliğinde.

Eşiniz ne yapsa gereksiz ve önemsiz göreceksiniz belli.

Eşim, kayınvalidem ve ben 30 Temmuz’da eşimin memleketine gitmek için uçak bileti aldık. 1000 lira para verildi. Her şey ayarlandı iki gün önce.

Eşim yüksek lisans sınav tarihlerini bekliyordu kaç aydır. Bugün açıklanmış ki sınav 30 Temmuz da.

Şansa bakar mısınız ...

Şimdi eşim diyor ki sen annemle gideceksin ben sınava girdikten 2 gün sonra geleceğim otobüsle. Kayınpederim memlekette. Sizi alır havaalanından diyor.

Delirmek üzereyim hiç uçağa binmedim birincisi bu. ikincisi kayınvalidem aşırı korkuyor kalp krizi geçirmem inş diyip duruyor onunla mı uğraşayım uçak check in prosedürlerini bilmiyorum onları mı halledeyim. Kendime güvenemiyorum yani eşime güvenmiştim.

Eşim yanımda olmadan iki gün kayınpeder kaynana ben kalıcaz orası ayrı mevzu zaten yeni gelinim alışık değilim onlara

Kendi 350 liralık uçak biletini de çöpe atıyor . Buna da gıcık oldum para kolay mı kazanılıyor? ona göre düşünüp almasaydı bir ay önce o zaman. sınav o tarihe denk gelebilir diye düşünseydi

Ben dedim gitmem ben kabul etmiyorum.başvurma yüksek lisansa. durdun durdun bu yılı mı buldun nasip değilmiş seneye girersin diyorum

Yok Ales inin geçerlilik tarihi geçiyormuş yok dünya tersine dönse girecekmiş hayalleri söz konusuymuş.

Ben de dedim iptal o zaman 1000 liranı çöpe at hiç birimiz gitmiyoruz

Gitmeyelim umrumda değil diyor birbirimize girdik bağrış çağrış

Ne yapmalıyım ben gitmek de istiyordum aslında hiç bir yere gittiğimiz yok değişiklik olacaktı
Naz yapmak için daha yaratıcı bahaneler bulabilirdiniz. Bunlar hiç olmamış. Kaç yaşında kadınsınız. Atom parçalamayacaksınız, altı üstü uçağa bineceksiniz. Check-in işlemleri deyince aklınıza über şeyler mi geliyor bilmiyorum ama okuma-yazması olan herkes yapar onu. Kayınvalidenizin kalp krizi geçiririm ben demesiyle de olmaz o iş. Hiçkimseye bir şey olmaz korkmayın.
Benim asıl takıldığım nokta yüksek lisansla ilgili görüşleriniz, eşinize olan tavrınız. Biraz vizyonsuzca değil mi sizce de?

:KK70:
Kocaya bağırmayla uçak korkusu arasındaki çelişkiyi ben yazacaktım vazgeçtim hay yaşa hislerime tercüman oldun😂

Kadını da anlıyorum eşi her an yanında olsun istiyor da iki gün sabretsin. Eşim asker uzun süreli göreve gittiğinde ben aylarca ailesinin yanında kalcam. Ben napim😁 Bu örneği de verdim ki aylar kelimesinden sonra iki gün gözünde küçülür de belki rahatlar:KK70:

Hayır bir de bana da bağırmış kocama bağırmam için cesaret mi gerekiyor diye :KK70: hiç öyle anlattığı gibi pasif bir tip değil, belki sizin dediğiniz gibi kocasından ayrılmak istemiyordur. Bir de bazı kadınlar kendilerini aciz, kocaya bağımlı göstermeyi severmiş, belki öyledir, yoksa ben okuma yazması olan birinin check in den korkacağını düşünmüyorum.

Allah sizi de tez zamanda kavuşturur inşallah. Yine siz de kavuşacak koca var, bende o da yok ben ne yapayım asıl bana daha yazık :KK70::KK70:

Eşim, kayınvalidem ve ben 30 Temmuz’da eşimin memleketine gitmek için uçak bileti aldık. 1000 lira para verildi. Her şey ayarlandı iki gün önce.

Eşim yüksek lisans sınav tarihlerini bekliyordu kaç aydır. Bugün açıklanmış ki sınav 30 Temmuz da.

Şansa bakar mısınız ...

Şimdi eşim diyor ki sen annemle gideceksin ben sınava girdikten 2 gün sonra geleceğim otobüsle. Kayınpederim memlekette. Sizi alır havaalanından diyor.

Delirmek üzereyim hiç uçağa binmedim birincisi bu. ikincisi kayınvalidem aşırı korkuyor kalp krizi geçirmem inş diyip duruyor onunla mı uğraşayım uçak check in prosedürlerini bilmiyorum onları mı halledeyim. Kendime güvenemiyorum yani eşime güvenmiştim.

Eşim yanımda olmadan iki gün kayınpeder kaynana ben kalıcaz orası ayrı mevzu zaten yeni gelinim alışık değilim onlara

Kendi 350 liralık uçak biletini de çöpe atıyor . Buna da gıcık oldum para kolay mı kazanılıyor? ona göre düşünüp almasaydı bir ay önce o zaman. sınav o tarihe denk gelebilir diye düşünseydi

Ben dedim gitmem ben kabul etmiyorum.başvurma yüksek lisansa. durdun durdun bu yılı mı buldun nasip değilmiş seneye girersin diyorum

Yok Ales inin geçerlilik tarihi geçiyormuş yok dünya tersine dönse girecekmiş hayalleri söz konusuymuş.

Ne yapmalıyım ben gitmek de istiyordum aslında hiç bir yere gittiğimiz yok değişiklik olacaktı

Abartıyorsunuz birazcık :)

Şansa bakar mısınız ...

Tamamiyle haksizsiniz ..bu yaptiginiz kesinlikle bencillik baska bisey degil .. hic bi bilginiz yoksa havaalaninda illaki sizi yönlendiren birilerini bulursunuz .. sanki esinizle ayri kalacaginiz süre aylar olacak yapmayin lütfen .. cok cocukca davranmissiniz ..

Bilet tarihi ertelenemiyor mu?

Sora sora bagdat bulunur havaalaninda bir suru gorevli var sorarak herseyi halledersiniz. Bencillik yapmayin ne demek tum biletlerini iptal et? İki gun kayin ailenle kalabilirsiniz kasilacak bisey yok bukadar abartmayin.

Benim annem 65 yaşında tek başına uçuyor. Chek-in’ini valizini falan kendisi halletiyor. Okuma yazmanız varsa zor değil yapabilirsiniz, ki yalnız da değilsiniz. Bunu bu kadar büyütmekle siz haksızsınız.

Eğitimci olarak sizi bu konuda tamamen haksız buldum.siz eşinizin eğitim hakkını elindan alamazsınız.ne demek seneye girsin.

Ayrıca yapmayın dilini bildiğiniz bi ülkede nasıl uçağa binemiyorsunuz.Anons Türkçe tabelalar Türkçe.

Bu kadar eşine bağımlı ve eşi olmadan bi isini halledemeyen kadınları anlayamıyorum.

Ayrıca iki gün kalıcam dediginiz insanlar artik sizin aileniz.

Hayır bir de bana da bağırmış kocama bağırmam için cesaret mi gerekiyor diye :KK70: hiç öyle anlattığı gibi pasif bir tip değil, belki sizin dediğiniz gibi kocasından ayrılmak istemiyordur. Bir de bazı kadınlar kendilerini aciz, kocaya bağımlı göstermeyi severmiş, belki öyledir, yoksa ben okuma yazması olan birinin check in den korkacağını düşünmüyorum.

Allah sizi de tez zamanda kavuşturur inşallah. Yine siz de kavuşacak koca var, bende o da yok ben ne yapayım asıl bana daha yazık :KK70::KK70:
Hah işte konu sahibinin bende o anlattığınız kadın tipi olduğunu demek istedim

İnsanın kaderini kendi sözleri belirler gibi bişey okumuştum. Ben evlenmem evlenmek istemiyorum diyin koca kendiliğinden geliyor :KK70:

şaka gıbı
tabıkı haklı falan degılsınız

Tabiki haksızsınız... Ales puanı sizin için önemsiz olabilir ama belli ki eşiniz için önemli, o puan öyle kolay alınmıyor. 350 tl kolay mı kazanılıyor diyorsunuz peki ya sınav için yatırılan paralar nasıl kazanılıyor? Bileti açığa alamasa bile 2 gün sonra gelsin uzun bi süre değil.
Ayrıca check in öyle abarttığınız kadar zor bişey değil merak etmeyin, hangi firma bilmiyorum ama Anadolu jet 24 saat öncesinden online olarak açıyor,internetten yapın,havaalanında da online check in sırasına girin,kimliğinizi hazır edin zaten valizleri de orada alıyorlar ekstra biyere gitmiyorsunuz,sonra da kapıya gitmek kalıyor hepsi bu ;) acil durum da uçakta yardım ederler o kısmı dert etmeyin,yanınıza da sakız alın kulaklarınız kapanmasın,kapansada panik yapmayın normal :KK45:

Eğitimci olarak sizi bu konuda tamamen haksız buldum.siz eşinizin eğitim hakkını elindan alamazsınız.ne demek seneye girsin.

Ayrıca yapmayın dilini bildiğiniz bi ülkede nasıl uçağa binemiyorsunuz.Anons Türkçe tabelalar Türkçe.

Bu kadar eşine bağımlı ve eşi olmadan bi isini halledemeyen kadınları anlayamıyorum.

Ayrıca iki gün kalıcam dediginiz insanlar artik sizin aileniz.

Konu sahibi de eğitimci, öğretmenmiş 😳

Back