Nerde dalga geçmişim gerçeği söylüyorum ki gördük konuda mesajlarıneyse anne olmak isteseydim olurdum anlamak da istemiyorum zaten gayet mutluyum böyle kendi işinize bakın konuya mesaj yazın bana değil.
ben de sizin gibiyim ama karşı tarafın oturup şükretmesi gerekitğini bizim gibi yananlara karşı ayıp ettiğini düşünmüyorum..çocuk sahibi olmak da zor bir süreç yetiştirmek de.bizlerin onlara göre başıboşluğu var ..her iki tarafın da avantajları var ..tedavi görüyorum ama bu sürecin de tadını çıkarıyorum tatiller başbaşa seyahatler..çocuğum olduğunda elbette sevineceğim ama dönem dönem bunalacağız doğal olarak..hiç kimse bulutların üstünde gezmiyor güllük gülistanlık olmuyor..akışına bırakmalı bnce..aslında biz kadınlar her durumda mutlu olacağız özgrlük de harika bir şey..beni mutlu eden bir sürü aktivitem var pilates,zumba vs.. ama bize kötü hissettiren toplum baskısı ve o eksik hissettiren gerizekalı sorular ..ama direniyorum eksik de hissetmicem artık hayaımda mutlu olduğumu görüyorum çünkü..çocuklu olup da bizden mutsuz olan insanlar da dolu..kimsenin beni aşağı çekmesine izin verememYazdığım şeyi okudunuz mu okuduysanızda anladınız mı acaba anne babası sağ falan gibi bir cümle kurmuş muyum bir bakın çocuk sahibi olamayan kadınlardan bahsettim benim gibi kadınlardan yani onlarca tedaviyle boğuşup hala çocuk sahibi olamayan her testin sonunu negatif gören kendimden bahsettim konu sahibi hanfendi ve onun gibi rahatca çocuk sahibi olup daha sonra bakamıyorum edemiyorum keşke doğurmasaydım diyen kadınlara çocuklarınızla imtihan olursunuz demeyin diyorum iyi okumanız ve anlamanız dileğiyle
Istenen için illa bir sebeb olması gerekmez imzaniz sonuçta yeniden anne olmak her kadının hakkı bariz benimde hakkim ıstiyorum4. Icin Niye Bu kadar istek duydugunuzu anlamadim...
Öyle tabi ki ben sadece KEŞKE DOĞURMASAYDIM sözüne kızıyorum onun dışında elbette bunalır insan ama böyle denmemeliben de sizin gibiyim ama karşı tarafın oturup şükretmesi gerekitğini bizim gibi yananlara karşı ayıp ettiğini düşünmüyorum..çocuk sahibi olmak da zor bir süreç yetiştirmek de.bizlerin onlara göre başıboşluğu var ..her iki tarafın da avantajları var ..tedavi görüyorum ama bu sürecin de tadını çıkarıyorum tatiller başbaşa seyahatler..çocuğum olduğunda elbette sevineceğim ama dönem dönem bunalacağız doğal olarak..hiç kimse bulutların üstünde gezmiyor güllük gülistanlık olmuyor..akışına bırakmalı bnce..aslında biz kadınlar her durumda mutlu olacağız özgrlük de harika bir şey..beni mutlu eden bir sürü aktivitem var pilates,zumba vs.. ama bize kötü hissettiren toplum baskısı ve o eksik hissettiren gerizekalı sorular ..ama direniyorum eksik de hissetmicem artık hayaımda mutlu olduğumu görüyorum çünkü..çocuklu olup da bizden mutsuz olan insanlar da dolu..kimsenin beni aşağı çekmesine izin veremem
sanırım hazır olmadan bazı şeyleri yaşamadan anne oldu yine de öyle denmemeli..senin de ALLAH da gönlüne göre versin inşallah tez zamanda kucağını doldursunÖyle tabi ki ben sadece KEŞKE DOĞURMASAYDIM sözüne kızıyorum onun dışında elbette bunalır insan ama böyle denmemeli
Amin inşallah tüm gönülden isteyenlere Rabbim nasip etsinsanırım hazır olmadan bazı şeyleri yaşamadan anne oldu yine de öyle denmemeli..senin de ALLAH da gönlüne göre versin inşallah tez zamanda kucağını doldursun
18 aydır yorgun ve uykusuz bi anne olarak cevap vereyim tabiki mutluyum :) Hemde çok çok fazla. Allah yokluğunu göstermesin. Gunicinde gelip öpüp gitmesi falan öyle bi enerji veriyorki anlatamam.Hakkaten hep halinizden memnun mutlu musunuz??
Onceden daha sabirli biriydim. Zaman gectikce o tahammul etme derecesi de dusuyor sanki. O yuzden genc yasta anne olmali olunca da. Belki de meslegim benim sabrimi tüketti.imkanlar da onemli bence. Yatili bakici tutabilecek durumda olursaniz, ancak oyle bunalmazsiniz gibi duruyor. Cunku bebe bu, uyutmayacak, tuvalete bile o firsat verince gideceksin, evde yemek olmasina ragmen; yalniz basinaysan yeri gelecek aç gezeceksin.
Ama o hisler ve tahammulsuzluk, kendi cocugun olsa da gecmiyor, onu soyliyim. Aklini basina alip sabirli olmaya calisiyorsun ancak.
18 aydır yorgun ve uykusuz bi anne olarak cevap vereyim tabiki mutluyum :) Hemde çok çok fazla. Allah yokluğunu göstermesin. Gunicinde gelip öpüp gitmesi falan öyle bi enerji veriyorki anlatamam.
Başkalarının çocuklarına bu denli böyle sevecen değilim yakın bağım olanlar hariç ama insanın kendi evladı çok başka.
Konu sahibinin yazdıkları bir yere kadar anlayabildigim şeyler ama bazı cümleler beni çok şaşırttı.
evet anlayamayacagim kısım buÖyle tabi ki ben sadece KEŞKE DOĞURMASAYDIM sözüne kızıyorum onun dışında elbette bunalır insan ama böyle denmemeli
Aslında bi anne olarak evlat sevgimi ıspatlamama hiç gerek yok .Cocuk demek kundakta ağlayan agu gugu değil .Oglum 6 yasına girecek bi erkek çocuğu be ben kimden onu kontrol de kendimi köseye sıkısmış hissediyorum .Ergenliklerini hayal edemiyorum .
Şuan bu satıları yazarken bile evde çığlıkları yükseliyor kavga ederlerken küçük bazanın arkasına düşmüş.Avaz avaz kurtarılmayı bekliyor .Genel de ev yaşantımız bu.Annelik kelimesi okuyunca hepimiz aklıma gelen kundakta agu gugu yapan bebek .
İleri de onların her canı yandığında benim de yanacak .Belki iş sahibi edemeyeceğim belki kötü evlilikle bogusacakalr belki engelli bi çocukları olacak ya da evlat kaybı yaşayacaklar ya da bi kaza geçirip sakat kalacaklar .Bunlar doğmamış çocuğa don biçmek değil bunlar hepimiz hayatında olan seyler .
Keşke hayatta tek derdim işte gelince akşama yemek kendime ne yapsam olsaydı .
Bence böyle demeyin.. Allah korusun... onlar için dua edin.. bunları söylemeye bile korkarım ben..Aslında bi anne olarak evlat sevgimi ıspatlamama hiç gerek yok .Cocuk demek kundakta ağlayan agu gugu değil .Oglum 6 yasına girecek bi erkek çocuğu be ben kimden onu kontrol de kendimi köseye sıkısmış hissediyorum .Ergenliklerini hayal edemiyorum .
Şuan bu satıları yazarken bile evde çığlıkları yükseliyor kavga ederlerken küçük bazanın arkasına düşmüş.Avaz avaz kurtarılmayı bekliyor .Genel de ev yaşantımız bu.Annelik kelimesi okuyunca hepimiz aklıma gelen kundakta agu gugu yapan bebek .
İleri de onların her canı yandığında benim de yanacak .Belki iş sahibi edemeyeceğim belki kötü evlilikle bogusacakalr belki engelli bi çocukları olacak ya da evlat kaybı yaşayacaklar ya da bi kaza geçirip sakat kalacaklar .Bunlar doğmamış çocuğa don biçmek değil bunlar hepimiz hayatında olan seyler .
Keşke hayatta tek derdim işte gelince akşama yemek kendime ne yapsam olsaydı .
Yazdığım yanlış anlaşıldı sanırım.18 aydır yorgun ve uykusuz bi anne olarak cevap vereyim tabiki mutluyum :) Hemde çok çok fazla. Allah yokluğunu göstermesin. Gunicinde gelip öpüp gitmesi falan öyle bi enerji veriyorki anlatamam.
Başkalarının çocuklarına bu denli böyle sevecen değilim yakın bağım olanlar hariç ama insanın kendi evladı çok başka.
Konu sahibinin yazdıkları bir yere kadar anlayabildigim şeyler ama bazı cümleler beni çok şaşırttı.
Yok hayır ben değildim ben sorunuzu görünce cevap vermek istemiştim. Şöyle diyim benim böyle bi düşüncem olmadı ama bazı arkadaşlarimla konuştuğum zaman sizin gibi düşündüklerini öğrendim ki bunlar çok normal şeyler bence. Herkes aynı şekilde yasayamayabilir bu süreci.Yazdığım yanlış anlaşıldı sanırım.
Çocuğum için yapmayacağım şey yoktur. Beni en çok mutlu eden onların bir adım atması, anne demesi, okula başlaması gibi gibi. Anne’yi ilk okuduğunda “artık anne’yi okuyabiliyorsun” diye sarılıp ağladığımı biliyorum.
Ama bazen öyle üstüme üstüme geliyor ki herşey acaba bir kaç sene sonra yaşasaydım bu duyguları demekten kendimi alamıyorum.
Alıntıladığım kişi siz misiniz mesajımı bulamadım ama sizin nezdinizde sorayım, hiç bi böyle düşünceleriniz olmuyor.
Demek bazı Kadınlar gerçekten “ANNE” olarak yaratılıyor safi diyeceğim.
Ama şu an aşırı bir bunalmışlıktan açtı konuyu. Boş boş dururken şunu da anlatıvereyim dememiştir ki eminim.Yok hayır ben değildim ben sorunuzu görünce cevap vermek istemiştim. Şöyle diyim benim böyle bi düşüncem olmadı ama bazı arkadaşlarimla konuştuğum zaman sizin gibi düşündüklerini öğrendim ki bunlar çok normal şeyler bence. Herkes aynı şekilde yasayamayabilir bu süreci.
Ben sadece tekrar tekrar keşke anne olmasaydım cümlesini tuhaf buldum konu sahibinin. Yoksa tabiki herkes doğuştan anaç olacak diye bişey yokki