kesinlikle olmaz !! :(

Siz konuyu kapatmışsınız kendinize göre ama eş adayınızın içinde büyümüş demek ki.
Zaten siz sorun değil, bu konulara girmeyiz olur biter gibi düşünseniz de
eş adayınız kendi düşüncelerine paralel birini istiyormuş sanırım ki patlak da vermiş.
Hı tabi bu 1,5 sene sonra mı ortaya çıkmalıydı?
Hayır. En başta başlamamalıydı madem çok önemliyse.
Ama olan olmuş.
Bence üstüne düşmeyin.
Bi' otursun, bi düşünsün.
Üstelik siz de belki zaman geçtikçe sizin fikirlerinize, siyasi düşüncelerinize, hayat tarzınıza yabancı olan
bu arkadaşınızı istemeyebilirsiniz.
Siz de iyice düşünün.
Çünkü belli başlı noktalarda anlaşabilmek önemli bence.
Ay üstünü kapatırız, hiç konuşmayız, sevgimiz her şeyi yenebilir, modu bir süre sonra işlevselliğini yitiriyor.

Ben uysal bi yapiya sahibim onun ailesini yada onu kirmamak için hic bu konulara girmemesi becerebilirim ben bi tek onunla bu kadar mutlu oldum bazen bnm de soru işaretlerin oldu Tabiki çünkü ciddi dusudugun biri korku yasayabiliyrsun bazen ama ne olursa olsun beni tercih edeceğine hep emindim hala da eminim çünkü hala kendisi diyor seni birakmam DİE arkadaslarini aramis danismak için ailesi Nasil ikna edebilirim DİE atkadaslari olmaz Birak demiş o da seviyorum birakama demiş ben onun sevgisine inanıyorum çünkü ne olursa olsun ben hata yapsam bile benim yanimda oldu simdi de bnm yanimda oldu aile de karsi cikinca arada kalmamak için beni pasiflestirmek istio ama ben yapamam bunu ama birakamam da

mezhep farklılıgı olur kultur farklılıgı olurda sıyası goruslerde uc nktada olmak tan dolayı ayrılmak ve olmaz demesı annesının ne kadar cAHILCE HEPİMİZİN BIR SIYASI GORUSU VARDA SONUCTA HICBIRImız aktıf bır sıyası hayat ıcınde degılız kı yanı hayatımızı buna gore mı yasıyoruz en fazla sandıkta oyunu herkes ıstedıgıne verır olur bıter yanı gunluk hayatını bu sıyası gorusune gore mı yasıyor ha kımı vardır bu ıslerde aktıftır partılerın ısıne koşar da o bıle saçma bence yeterınce sevılmıyorsunuz seven ınsanın onunde degıl annesı dağ olsa duramaz

Olmaz güzelim olmaaaz. Farklı görüşte insanların birliktelik yaşaması çook zor. Ha becerebilen tabi ki var ama onlarda birbirlerinin düşüncelerine karışmayan insanlar. Erkek arkadaşn belli ki seni değiştirmek istiyor, sen de düşünce yapını değiştirmek istemiyorsun. Kavga gürültüden başka bişey olmayacak. Ailesi de seni hor görecek. Senin ailen de onu. Belki annen baban bişey demeyecek ama aileden biri mutlaka laf sokacak. Yol yakınken bitir bence, belli ki sonrasında çok üzüleceksin.

Bi de ne açıdan farklı düşünceler olduğunu yazarsan belki daha mantıklı cevaplar verebiliriz. Şu an biraz havada kalıyor.

Siyasi olarak tamamen farklı uclardayiz bi yan tarafta falan değil biz ne dusunyosak onlar tam aksini

mezhep farklılıgı olur kultur farklılıgı olurda sıyası goruslerde uc nktada olmak tan dolayı ayrılmak ve olmaz demesı annesının ne kadar cAHILCE HEPİMİZİN BIR SIYASI GORUSU VARDA SONUCTA HICBIRImız aktıf bır sıyası hayat ıcınde degılız kı yanı hayatımızı buna gore mı yasıyoruz en fazla sandıkta oyunu herkes ıstedıgıne verır olur bıter yanı gunluk hayatını bu sıyası gorusune gore mı yasıyor ha kımı vardır bu ıslerde aktıftır partılerın ısıne koşar da o bıle saçma bence yeterınce sevılmıyorsunuz seven ınsanın onunde degıl annesı dağ olsa duramaz

Aktifligim yok öyle sadece oy ve hakli olduğuna olan inancım

Ben uysal bi yapiya sahibim onun ailesini yada onu kirmamak için hic bu konulara girmemesi becerebilirim ben bi tek onunla bu kadar mutlu oldum bazen bnm de soru işaretlerin oldu Tabiki çünkü ciddi dusudugun biri korku yasayabiliyrsun bazen ama ne olursa olsun beni tercih edeceğine hep emindim hala da eminim çünkü hala kendisi diyor seni birakmam DİE arkadaslarini aramis danismak için ailesi Nasil ikna edebilirim DİE atkadaslari olmaz Birak demiş o da seviyorum birakama demiş ben onun sevgisine inanıyorum çünkü ne olursa olsun ben hata yapsam bile benim yanimda oldu simdi de bnm yanimda oldu aile de karsi cikinca arada kalmamak için beni pasiflestirmek istio ama ben yapamam bunu ama birakamam da

bırakamam diye birşey yok ki,aşk sevgi bir yere kadar..hayatını birlikte geçirmek istediğin adamdan bahsediyorsun..daha ilk tümsekte,annesinden yana olup,böyle düşünemezsin diyen bir adamdan...
gelecekte ailesine karşı seni koruyamayacak,değiştirmeye çalışacak,ibelki de ailenden uzak tutmaya çalışcak bir adamdan..ama olsun seviyorum demek yeterli mi??

Ayrica dun konusurken bana annenle yada babamla konuscam dedi ne alaka dedim diyorki iste neden böle dusunuolar mantkli aciklamasini istyrm dedi sacmalama dedim herkes istediğini düşünür sanayi aciklama yapacaklar dedim sen annemle konuş dedi konusamam ben dedim ne konuscam sen ailene anlat dedim beni istemeyen onlar dedim

Daha çok yıpranacaksınız
Ben olsam vazgeçerdim
Yemişim siyasi görüşünü, adam saygıdan bi haber daha

Ayrica dun konusurken bana annenle yada babamla konuscam dedi ne alaka dedim diyorki iste neden böle dusunuolar mantkli aciklamasini istyrm dedi sacmalama dedim herkes istediğini düşünür sanayi aciklama yapacaklar dedim sen annemle konuş dedi konusamam ben dedim ne konuscam sen ailene anlat dedim beni istemeyen onlar dedim

Yok artık daha neler :53:

hiiiiç uzatıp kendinizi de paralamayın bence. siyasi düşüncelerin farklı olması değil iki uçta olması sorun sanırım ve ne yazık ki günümüz şartlarında bu iki düşüncenin birarada yaşaması imkansız. hani eskilerin anavatanı ile doğru yolu arasındaki çatışma değil bu. inanın çok çok zorlanırsınız. kaldı ki zaten erkek arkadaşınız siyasi boyutu geçtim anasının bir lafı ile sizi gözden çıkarmış. böyle bir adama nasıl güvenip te ömrünüzü onunla geçirebileceğinizi düşünürsünüz.

evet üzülürsünüz, acı çekersiniz ama bence ilerde göreceklerinizin teminatı bu hareketler.
ben bile hoşgörülü, önyargısız bir insanımdır ama arkadaş olarak bile şu anki ortamda karşı fikirlilere tahammülüm yok. kaldı ki bir evin içinde çok zor.

ve annesinin bu kadar ağzına bakması da bişileri göstermiştir size sanırım.

hiç güleceğim yoktu :1::1:sadece sizi değiştirmeye çalışmak da değil,ailenizin de düşüncelerini değiştirmek istiyor şahane :46:
konuşup değiştirebilecğini de düşünmesi ayrıca süper ..

bırakamam diye birşey yok ki,aşk sevgi bir yere kadar..hayatını birlikte geçirmek istediğin adamdan bahsediyorsun..daha ilk tümsekte,annesinden yana olup,böyle düşünemezsin diyen bir adamdan...
gelecekte ailesine karşı seni koruyamayacak,değiştirmeye çalışacak,ibelki de ailenden uzak tutmaya çalışcak bir adamdan..ama olsun seviyorum demek yeterli mi??

Bilmiyorum simdi arada kaldigindan benle knsrken bana yapici ol diyor annesiyle knsrken beni savunduğunu hatta sizin hakli oldgnuzu savunup annemn babamın kalbini kirdim dio zamana biraktim acikcasi ben aramiyrm onun aramasini beklicem artik karari bende ona biraktim zaten ya en basta Nasil anlastiysak öyle yada kararini ver dedim

Yok artık daha neler :53:

Ben de sok oldum dedimki sen gelip evinizde oturdum ailemde tanistin varsa derdin konussaydin bunları tlf da Nasil konuscaksin hadi konuştum herkesin kendine gore dogrulari var babamin doğrusu senin yanlisin yada tam tersi olabilir dedim

Bilmiyorum simdi arada kaldigindan benle knsrken bana yapici ol diyor annesiyle knsrken beni savunduğunu hatta sizin hakli oldgnuzu savunup annemn babamın kalbini kirdim dio zamana biraktim acikcasi ben aramiyrm onun aramasini beklicem artik karari bende ona biraktim zaten ya en basta Nasil anlastiysak öyle yada kararini ver dedim

ilk yorumumda da yazdım,bir süre sonra tamam kabul ediyorum bu şekilde diye yan çizecek,sizin düşüncelerinizden vazgeçmediğinizi gördüğünde..
nasılsa evlenince değiştiririm ben onu diye dşüncek,hatta ailesine bu şekilde diyeceğindne şüphem yok..
sizi ve ailenizi bu şekilde kabul etmek yerine değiştirmeye çalışıyor,farkına varın ...

Ben de sok oldum dedimki sen gelip evinizde oturdum ailemde tanistin varsa derdin konussaydin bunları tlf da Nasil konuscaksin hadi konuştum herkesin kendine gore dogrulari var babamin doğrusu senin yanlisin yada tam tersi olabilir dedim

Hayır yani bu ne cüret
Kim neyi istiyosa savunur
Kimse kimseye hesap soramazkan, damat aday adayı hiç soramaz
Çok komik bence erkek arkadaşın daha büyümemiş, annesinin gazıyla gidip herkese ahkam kesip kendi doğrularını kabul ettirebileceğini sanıyo

Ben olsam ayrılırdım, saygı duymayı bilmeyen insanla hiç birşey yapılmaz

Aktifligim yok öyle sadece oy ve hakli olduğuna olan inancım

ee tamam ıste onun var mı aktıflıgı yanı ne kdar cahıl bır admmıs senın sevgılın y herkesın hur ıradesı kendıne evde sağcı solcu çatışması mı yaşayacakmıssınız sankı ayy öff at gitsin valla bence bır kdın kendını uzen erkekten kolayca vazgecmelı onla mı doğdun arkadasım bosver allah askına ya evlılık zaten zor bır kurum bırde boyle zorluklara gerek yok

"Kendi görüşünü savunursan hakkımı helal etmem" nedir yahu :53:
Senin görüşünün bu olduğunu biliyorsa savunman da ona batmamalı.
Eşimle benim politik görüşlerimiz farklı ama bunun konusunu açmıyoruz.
Ailesi de görüşümü biliyor. Hatta değiştirmeye çalıştıkları da oldu ama ben herkesin kendi görüşü diye geçiştirdim.
Bu kadar katı bakıyorlarsa bu olaya, özellikle sevgilin, bu şekilde yürümez.

hiiiiç uzatıp kendinizi de paralamayın bence. siyasi düşüncelerin farklı olması değil iki uçta olması sorun sanırım ve ne yazık ki günümüz şartlarında bu iki düşüncenin birarada yaşaması imkansız. hani eskilerin anavatanı ile doğru yolu arasındaki çatışma değil bu. inanın çok çok zorlanırsınız. kaldı ki zaten erkek arkadaşınız siyasi boyutu geçtim anasının bir lafı ile sizi gözden çıkarmış. böyle bir adama nasıl güvenip te ömrünüzü onunla geçirebileceğinizi düşünürsünüz.

evet üzülürsünüz, acı çekersiniz ama bence ilerde göreceklerinizin teminatı bu hareketler.
ben bile hoşgörülü, önyargısız bir insanımdır ama arkadaş olarak bile şu anki ortamda karşı fikirlilere tahammülüm yok. kaldı ki bir evin içinde çok zor.

ve annesinin bu kadar ağzına bakması da bişileri göstermiştir size sanırım.

Artik sonuca bakacam bicak kemiğe dayandi ya basta nasilsak öyle olacagiz bizim çizdiğimiz doğrultu da ilerleyecegiz yada bizi hiçe sayip noktayi koyacak. Bir de sulalemden herkes biliyor ve herkes onu o kadar sevdiki babam bize gelip gittikten sonra kizkardesime sizde karisma boyle efendi insanlar getirin dedi gerçekten de öyle ben bu tartışmalar sonucunda benimle olmak istediği konusunda israrli olup benim yaninda olcagini düşünüyorum artik zaman gösterecek bgn aramadi atarsa buradan syazarim gelişmeleri. Hemen bireyleri sonlandırmak istemiyorum o kadar emek verdik ikimizde emegimizin çarçur olmasini istemiyorum

"Kendi görüşünü savunursan hakkımı helal etmem" nedir yahu :53:
Senin görüşünün bu olduğunu biliyorsa savunman da ona batmamalı.
Eşimle benim politik görüşlerimiz farklı ama bunun konusunu açmıyoruz.
Ailesi de görüşümü biliyor. Hatta değiştirmeye çalıştıkları da oldu ama ben herkesin kendi görüşü diye geçiştirdim.
Bu kadar katı bakıyorlarsa bu olaya, özellikle sevgilin, bu şekilde yürümez.

Mesela siz evlisiniz iyi bi ornek oldu . ben dedim senin ailenin yaninda ailene konuyu acmam acilirsa da orta görüşlerde olduğumu solerim dedim sende bnm aileme öyle davranirsin ama aileler farklı onlar da bu konulara girmezler girselerede bizimkiler kirici olmaz dedim

Arayıp tamam vazgeçtim ben herkes özgür dese inanacaksın yani. Seni bırakmış ailene müdahale etmeye kalkmış daha nasıl yürüyecek bu iş?

Bak sana kendimden örnek vereyim. Biz doğulu bir aileyiz. Ben izmirde doğdum büyüdüm pek o kültürü almadım açıkçası. Eşim de doğulu, ailesi kürt ve alevi. O da manisa doğumlu pek o kültürle alakası yok. İki tarafta sol görüşlü. İsteme gecesi ben bi taraftan ailemi uyardım o bi taraftan ailesini uyardı ama yine de konu döndü dolaştı kürtlere, pkkya, aleviliğe sünniliğe geldi. Sorun çıkacak diye yüreğimiz ağzımıza geldi ama allahtan iki tarafta olgun davrandı, bi de görümcem sağolsun habire konuyu değiştirdi de kazasız belasız atlattık. Ama ailem hala sülaleye eşimin alevi olduğunu söylemedi, saklıyorlar. Birir gelir ters bişey söyler diye korkuyorlar. Biz birbirimize hiç bir konuda baskı yapmadığımız halde bu tarz bir sürü şey yaşadık. Senin yaşayacakların bunun bin katı olacak.

vall arkadaşım mezhep ı anladıkta bırde siyasi görüş farkımı çıkmış:47: cok enteresan anne babanın evlatları bile faklı görüşte olurken bununla birini yargılamak çok saçma.. ayrıca senin sevgilin malesef anne sözünden çıkmayan birisiymiş sadece bunda bitti diyorsa o adamda koca olmaz:37:

Back