- 19 Şubat 2015
- 799
- 566
-
- Konu Sahibi FightForVictory
altı üstü komşu yahu komşu.
niye bu kadar gereksiz samimiyet kurup sonra bu kadar üzülüp dert ediyorsunuz.
1. evinize biri geldiğinde kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz.
2.çocuğunuza karşı her davranışınizi eleştirecek hakkı kimseye vermeyeceksiniz.
3.uzun uzun mesajlar yazıp kirmak istemiyorum demek yerine kısa ve net olun.emin olun daha etkili olur.
fazla hassasiniz ve üzerinize gelindiğini hissediyorsunuz.
uzak durun olsun bitsin..
sağlıkla büyütün bebeginizi:)
Mesela sırf komşusunuz diye herkezle görüşmek degil de. Sizin görüşlerinize uygun karakterinize uygun bir komşu vardır onunla yine mesafeli şekilde görüşülebilir bence. Öyle biri de çoook zzor :))ben bazen yalnızlıktan sıkılıyorum ama böyle insanları görünce girişken olmadığım için yalnız kaldığıma şükrediyorum ne demişler nerede çokluk orada mokluk
Çok uzun yazmışsın keşke biraz daha özetimsi geçseydin. Milletçe bir başından, bir ortasından, bir sonundan okuyoruz uzun yazıları zaten.
Kısaltma yaptım biraz. Teşekkür ettim
Komşuluk ilişkileri sizin için önemli sanırım. Ben pek muhattap olmuyorum arkamdan konuşsunlar dursunlar yabani soguk diye. Her çagırdıklarında bir bahane buluyorum gitmiyorumda. Yani madem sizin kafanıza uymayan insanlar. Sizi mutlu etmeyen insanları arkadaş katagorisine koymayın. Haksızsınız diyemem ama haklısınız da diyemiyorum. Sizi arkadaşı olarak görüyor ya herşeyinizde fikir sahibi oyüzden.
Eveeettt abartmissin. .kimseyle görüşmek zorunda değildin ..hadi görüştün ,hadlerini neden bildirmiyor da Bu kadar içine atıyorsun ? Bide kpss çalışıyorsun ..hem kpss hem bebis hem komşu sıkıntısı ..kafa bi milyon ..hiç gerek yok. .bir bakışından bile bu kadar müdahil olamayacaklarini bilmeleri lazım ..şahsen benim birçok bakışım var :) on numarayı gören dili varsa da yutar ,bir adım geri atar :)))Merhaba arkadaşlar.
Komsularla tanıştıktan sonra eve gelmeler gitmeler başladı mecburen. Aslında ben gezmeyi hiç sevmem.Bana sürekli gelsene vs denildiği için gitmek zorunda kaldım. Komşum bir gün yine geldi. Araba değiştirmişler. Bana dediki eşin iyi maaş alıyor siz niye almıyorsunuz bende dedim ki birikim yapamıyoruz hemen dediki dua yok bereket yok ne olacak. Bir şey olmamış gibi davrandım aslında hata yapmisim haddini bildirmek gerektiğini şu an anlıyorum. Güzel dille borçlarımızın olduğunu söyledim.
Eve bütün komsulari çağırdım onunda kapısını çaldım yoktu evde. Sonra herkes ertesi gün geldi onun kapısını tekrar çaldım geldi. Kendi oruc tutuyormus yemek yemedi bilseydim toplanti olacağını oruç tutmazdim dedi. Ben dün kapını çaldım dediğimde ama evdeydim dedi. Başka komşu ben sana söylemiştim dediğinde ne bilim beni cagiracagini dedi. Yine ustelemedim kendi kendime dedim ki salla gitsin o da onun yapısı mesafeli olursun olur biter. Mesafeli oldum da.
Aradan aylar geçti. İnternetten alışveriş yapmak istediğini benim bu işleri iyi bildiğim yardim etmeni rica etti. Yardım ettim sonuçta kapıdan gonderemezdim. Kıyafet aldı. Kendi çok gezdiği için benim evin adresini verdi. Elbise gelene kadar en az 5 kez ayrı ayrı günlerde kapı çaldı geldi mi diye.
Evimde olduğu başka bir gün bebeğim agladi. Ve bebeğim o zamanlar 16 aylikti. Çok zor bir bebekti. Sürekli emiyordu kendi besinini almıyordu. Bana aşırı bağımlı idi. Sinirli inatçı bir yapıya sahipti. Bebek yine beni zorluyordu ve ben içimden üzülürken komşu bana dediki sen ders çalışıyorsun. Senin önceliğin bebek birinci öncülüğün o dedi. Konuş onunla Konusamazsa daha çok uzulursun dedi. İçimden önce kızdım komşuya sonra dedim ki kadın nereden bilsin geçmişteki emeklerimi. Okumuş olsa anlardi dedim.
Aradan iki gün gecti. Komsunun kızı bisiklete biniyordu. Bisiklet hakkında dedim ki ogrenemedim ailem de almamis küçükken. Bana yine dedi ki sen işte kendini kisitliyorsun yapma böyle. Bende artık dayanamadim söyle dedim. Herkes kendine doğru geleni yapar. Ben atanacagim bebeğimi daha iyi yerlere getireceğim inşallah dedim sustu hiç bir şey diyemedi.
Aradan 1 ay geçti. Piskolojim artık tamamen bozulmustu. Annemin yanına gitmeye karar verdim ve gittim. Oraya gittigimden 3 gün sonra mesaj cekti nasılsın diye. İyiyim bebekle ilgileniyorum dedim. Hiç bir sebeb yokken konuş canım onunla yazdı. Bu defa fena sinirlendim. Artık güzel dille birinci de içimden bile yalnis anlamadigimi, ikinci de güzel dille uyardıgimi bunun üçüncü kez olduğunu söyledim. Benim yanımda sende çocuğa kizmistin bana da o yalnis gelmişti ama ben hiç bir şey demedim herkesin anneligi olaylara bakış açısı farklıdır dedim. Rica ediyorum artık konuş deme bana dedim. Ben bebeğe sinirli iken susuyorum çünkü bebeğe kizarsam piskolojisi bozulur bunu ona yapamam dedim. Sırf ona zarar vermemek için susuyorum dedim. Çok yoruldugumu piskolojimin yeterince iyi olmadığını bebek baskısının yeterli olduğunu bir de çevre baskısını cekemeyecegimi söyledim. O arada dünyada takacak çok şey var dedi ben de cocuk buyuttum dedi. Hala sinir ediyordu. Seni kirmak istemedigimden cümleleri doğru seciyorum lütfen kirici konuşma dedim sustu.
Son olay da yeni yaşandı. Bana kuran okumayı biliyor musun dedu evet ama uzun süredir sınava hazirlandigim için okuyamiyorum o yüzden unuttuğum yerler var. Ben sorumlulugu alıp günaha giremem dedim. ( bana hatim duasını yapar misin dediği için) bu söylediğimin üzerine bana yine söyle bir şey söyledi. Cesaretli olmak gerek aslında.
Artık bu kadından bayagi soğudum. Bu arada yüksek lisans bitti 1 ay sonra evlendim. Evlendim 1 ay sonra çocuk oldu. Zor bir bebek olduğu için son kpss ye calismadim. 2018 kpss ye calisiyorum. 6 aydir her gün 1 saat de olsa calisiyorum ki kazanayim bu tarz kadınlardan kurtulayim diye.
Neden insanlar sessiz görüp bana her şeyi söyleme hakki buluyorlar kendilerinde anlamış degilim. Artık bende konuşuyorum artık yeter ya yeter yani.
Ben de evlenir evlenmez şu an oturduğum eve taşındım. Bi iki tanesi gelicez vs dedi hiç yüz vermedim. Çağırmadım. Sonradan kafam rahat oldu. Bi bakıyorum sabahın köründe birbirlerine gidiyorlar akşama kadar. Ama şu son zamanlarda göremiyorum belki tartışmışlardır :))Karakter olarak sabırlıyim çünkü. Evlenir evlenmez bu eve tasindim. 2 buçuk yıldır evliyim. Yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri diyelim.
ona desene sende yavruna acıyorum senin yüzünfen özgüvensiz olacak cok elestiren bir insansın . saf gibi kalır
senin bu kadınla göbek bagın birmi arama sorma acma kapıyı piskopat
Haklısınız. Teşekkür ederim. Kendimi duzelttim. Mesafeliyim. Kafaya da takmiyorum. Bebeğimin uyku düzeni de daha iyi. Artık toparlamaya başladım hayatımı allaha binlerce kez şükürler olsun ki.Eveeettt abartmissin. .kimseyle görüşmek zorunda değildin ..hadi görüştün ,hadlerini neden bildirmiyor da Bu kadar içine atıyorsun ? Bide kpss çalışıyorsun ..hem kpss hem bebis hem komşu sıkıntısı ..kafa bi milyon ..hiç gerek yok. .bir bakışından bile bu kadar müdahil olamayacaklarini bilmeleri lazım ..şahsen benim birçok bakışım var :) on numarayı gören dili varsa da yutar ,bir adım geri atar :)))
Keşke sizin gibi yapabilseydim. Ailem beni bu hale getirdi. Babam anneme ve çocuklara şiddet gösterdi. Annemin iyi yönleri vardı ama eksik yönleri de oldu. Ne bilim kendimi koruyamayan yapıya sahip oldum. Yavaş yavaş aciliyorum. Üniversiteyi yüksek lisansı ailemin yanında yaptım. Başka şehir de yapsam daha erken baslardim çevreye karşı kendimi korumayı.Ben de evlenir evlenmez şu an oturduğum eve taşındım. Bi iki tanesi gelicez vs dedi hiç yüz vermedim. Çağırmadım. Sonradan kafam rahat oldu. Bi bakıyorum sabahın köründe birbirlerine gidiyorlar akşama kadar. Ama şu son zamanlarda göremiyorum belki tartışmışlardır :))
Ben de aynı senin gibiyim yani inan senden farkım yoktur karakter olarak. Ama fazla kalabalıkları sevmedigimden herhalde güler yüzlüydüm ama herşeye bi bahane buldum. Eskisinden farklı olmak zorunda degilsin. Eskisi gibi ol eskiden neler yapıyorsan onları yap onlarla görüşmek yerine. Bide aynen bazı şeyleri zamanla deneyimleyip ögreniyor insan sıkma canını. Yeterince ugraşın varmış zaten bebiş sağ olsun :))Siz haklisiniz. Bazı şeyleri yeni öğreniyorum. Evlenmeden önce sürekli ders çalışan bir tiptim. Annem gezelim dediğinde hep dersi tercih ettim. Bundan dolayı ne bilim komşuluk ilişkileri ile daha yeni yeni karşı karsiyayim. Yapı olarak anlayışlı olduğumun da etkisi var da şimdi anlıyorum ki sertlik lazim yoksa benim canım yanıyor.
Teşekkür ederim. Zamanla daha iyi olacağım. Net olacağım en baştan ki bu tür durumlarla karsilasmayacagim inşallah yapacağım.Ben de aynı senin gibiyim yani inan senden farkım yoktur karakter olarak. Ama fazla kalabalıkları sevmedigimden herhalde güler yüzlüydüm ama herşeye bi bahane buldum. Eskisinden farklı olmak zorunda degilsin. Eskisi gibi ol eskiden neler yapıyorsan onları yap onlarla görüşmek yerine. Bide aynen bazı şeyleri zamanla deneyimleyip ögreniyor insan sıkma canını. Yeterince ugraşın varmış zaten bebiş sağ olsun :))
soguk davran zaten yanasmaz . bazende deki sen cok olumsuz bir insansın abla de saka gibi .sende ona laf vur2 aydır zili calmiyor. Kızımi site de gezdirmem gerekiyor evde bunaliyor çıkmak istiyor. Mecburen karşılaşma haricinde ortak görüşme alanımız kalmadı.
ns bitti 1 ayBu arada yüksek lisa sonra evlendim. Evlendim 1 ay sonra çocuk oldu
Cümlede yanlışlık mı var?Bu arada yüksek lisans bitti 1 ay sonra evlendim. Evlendim 1 ay sonra çocuk oldu
bu tarz insanlardan kurtulman kpss ye bagli degil. gerckten mesafe koyma gerekiyor. calma kapisini geldigi zaman soguk davran olsun bitsinMerhaba arkadaşlar.
Komsularla tanıştıktan sonra eve gelmeler gitmeler başladı mecburen. Aslında ben gezmeyi hiç sevmem.Bana sürekli gelsene vs denildiği için gitmek zorunda kaldım. Komşum bir gün yine geldi. Araba değiştirmişler. Bana dediki eşin iyi maaş alıyor siz niye almıyorsunuz bende dedim ki birikim yapamıyoruz hemen dediki dua yok bereket yok ne olacak. Bir şey olmamış gibi davrandım aslında hata yapmisim haddini bildirmek gerektiğini şu an anlıyorum. Güzel dille borçlarımızın olduğunu söyledim.
Eve bütün komsulari çağırdım onunda kapısını çaldım yoktu evde. Sonra herkes ertesi gün geldi onun kapısını tekrar çaldım geldi. Kendi oruc tutuyormus yemek yemedi bilseydim toplanti olacağını oruç tutmazdim dedi. Ben dün kapını çaldım dediğimde ama evdeydim dedi. Başka komşu ben sana söylemiştim dediğinde ne bilim beni cagiracagini dedi. Yine ustelemedim kendi kendime dedim ki salla gitsin o da onun yapısı mesafeli olursun olur biter. Mesafeli oldum da.
Aradan aylar geçti. İnternetten alışveriş yapmak istediğini benim bu işleri iyi bildiğim yardim etmeni rica etti. Yardım ettim sonuçta kapıdan gonderemezdim. Kıyafet aldı. Kendi çok gezdiği için benim evin adresini verdi. Elbise gelene kadar en az 5 kez ayrı ayrı günlerde kapı çaldı geldi mi diye.
Evimde olduğu başka bir gün bebeğim agladi. Ve bebeğim o zamanlar 16 aylikti. Çok zor bir bebekti. Sürekli emiyordu kendi besinini almıyordu. Bana aşırı bağımlı idi. Sinirli inatçı bir yapıya sahipti. Bebek yine beni zorluyordu ve ben içimden üzülürken komşu bana dediki sen ders çalışıyorsun. Senin önceliğin bebek birinci öncülüğün o dedi. Konuş onunla Konusamazsa daha çok uzulursun dedi. İçimden önce kızdım komşuya sonra dedim ki kadın nereden bilsin geçmişteki emeklerimi. Okumuş olsa anlardi dedim.
Aradan iki gün gecti. Komsunun kızı bisiklete biniyordu. Bisiklet hakkında dedim ki ogrenemedim ailem de almamis küçükken. Bana yine dedi ki sen işte kendini kisitliyorsun yapma böyle. Bende artık dayanamadim söyle dedim. Herkes kendine doğru geleni yapar. Ben atanacagim bebeğimi daha iyi yerlere getireceğim inşallah dedim sustu hiç bir şey diyemedi.
Aradan 1 ay geçti. Piskolojim artık tamamen bozulmustu. Annemin yanına gitmeye karar verdim ve gittim. Oraya gittigimden 3 gün sonra mesaj cekti nasılsın diye. İyiyim bebekle ilgileniyorum dedim. Hiç bir sebeb yokken konuş canım onunla yazdı. Bu defa fena sinirlendim. Artık güzel dille birinci de içimden bile yalnis anlamadigimi, ikinci de güzel dille uyardıgimi bunun üçüncü kez olduğunu söyledim. Benim yanımda sende çocuğa kizmistin bana da o yalnis gelmişti ama ben hiç bir şey demedim herkesin anneligi olaylara bakış açısı farklıdır dedim. Rica ediyorum artık konuş deme bana dedim. Ben bebeğe sinirli iken susuyorum çünkü bebeğe kizarsam piskolojisi bozulur bunu ona yapamam dedim. Sırf ona zarar vermemek için susuyorum dedim. Çok yoruldugumu piskolojimin yeterince iyi olmadığını bebek baskısının yeterli olduğunu bir de çevre baskısını cekemeyecegimi söyledim. O arada dünyada takacak çok şey var dedi ben de cocuk buyuttum dedi. Hala sinir ediyordu. Seni kirmak istemedigimden cümleleri doğru seciyorum lütfen kirici konuşma dedim sustu.
Son olay da yeni yaşandı. Bana kuran okumayı biliyor musun dedu evet ama uzun süredir sınava hazirlandigim için okuyamiyorum o yüzden unuttuğum yerler var. Ben sorumlulugu alıp günaha giremem dedim. ( bana hatim duasını yapar misin dediği için) bu söylediğimin üzerine bana yine söyle bir şey söyledi. Cesaretli olmak gerek aslında.
Artık bu kadından bayagi soğudum. Bu arada yüksek lisans bitti 1 ay sonra evlendim. Evlendim 1 ay sonra çocuk oldu. Zor bir bebek olduğu için son kpss ye calismadim. 2018 kpss ye calisiyorum. 6 aydir her gün 1 saat de olsa calisiyorum ki kazanayim bu tarz kadınlardan kurtulayim diye.
Neden insanlar sessiz görüp bana her şeyi söyleme hakki buluyorlar kendilerinde anlamış degilim. Artık bende konuşuyorum artık yeter ya yeter yani.
aslında baştan beri kendisi ile onun istediği gibi samimi değilim. Kendisi çok dışa dönük çok girişken. Özellikle evine kahve içmeye gerçekten gitmedim. Kendisi geldi kapıdan gondermedim. Bu saatten sonra asla kapısını çalmam zaten.bu tarz insanlardan kurtulman kpss ye bagli degil. gerckten mesafe koyma gerekiyor. calma kapisini geldigi zaman soguk davran olsun bitsin
ns bitti 1 ay
xcümlwesdwe ya
Cümlede yanlışlık mı var?