Kendini çok beğenmiş komşularım

FightForVictory

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
799
566
Merhaba arkadaşlar.

Komşum bir gün bizde iken araba değiştirdiklerini soyledi. Bana eşin iyi maaş alıyor siz niye almıyorsunuz dedi bende dedim ki birikim yapamıyoruz hemen dua yok bereket yok ne olacak dedi. Bir şey olmamış gibi davrandım aslında hata yapmisim haddini bildirmek gerektiğini şu an anlıyorum. Güzel dille borçlarımızın olduğunu söyledim konu kapandı.

Diger komsular beni cok fazla davet ettikleri icin artik mahcup oluyordum. Ben de eve bütün komsulari çağırdım onunda kapısını çaldım yoktu evde. Sonra herkes ertesi gün geldi. Kendi oruc tutuyormus yemek yemedi bilseydim toplanti olacağını oruç tutmazdim dedi. Ben dün kapını çaldım dediğimde ama evdeydim dedi. Başka komşu ben sana söylemiştim dediğinde ne bilim beni cagiracagini dedi. Yine ustelemedim kendi kendime dedim ki salla gitsin o da onun yapısı mesafeli olursun olur biter. Mesafeli oldum da.

Aradan aylar geçti. İnternetten alışveriş yapmak istediğini benim bu işleri iyi bildiğim icin kendisine yardim etmemi rica etti. Yardım ettim. Kendi çok gezdiği için benim evin adresini verdi. Elbise gelene kadar en az 5 kez ayrı ayrı günlerde kapı çaldı geldi mi diye.

Evimde olduğu başka bir gün bebeğim agladi. Çok zor bir bebekti. Sürekli emiyordu kendi besinini almıyordu. Bana aşırı bağımlı idi. Sinirli inatçı bir yapıya sahipti. Bebek yine beni zorluyordu ve ben içimden üzülürken komşu bana sen ders çalışıyorsun, senin önceliğin bebek, konuş onunla ilerde konusamazsa daha çok uzulursun dedi. İçimden önce kızdım komşuya sonra dedim ki kadın nereden bilsin geçmişteki emeklerimi, okumuş olsa anlardi dedim.

Aradan iki gün gecti. Komsunun kızı bisiklete biniyordu. Bisikleti ogrenemedim ailem de almamis küçükken deyince bana sen kendini kisitliyorsun yapma böyle dedi. Bende herkes kendine doğru geleni yapar, ben atanacagim bebeğimi daha iyi yerlere getireceğim inşallah dedim sustu hiç bir şey diyemedi.

Aradan 1 ay geçti. Piskolojim artık tamamen bozulmustu. Annemin yanına gitmeye karar verdim ve gittim. Oraya gittigimden 3 gün sonra mesaj cekti nasılsın diye. İyiyim bebekle ilgileniyorum dedim. Hiç bir sebeb yokken konuş canım onunla yazdı. Bu defa fena sinirlendim. Artık güzel dille birinci de içimden bile yalnis anlamadigimi, ikinci de güzel dille uyardıgimi bunun üçüncü kez olduğunu söyledim. Benim yanımda sende çocuğuna kizmistin bana da o yalnis gelmişti ama ben hiç bir şey demedim herkesin anneligi olaylara bakış açısı farklıdır dedim. Rica ediyorum artık konuş deme bana dedim. Ben bebeğe sinirli iken susuyorum çünkü bebeğe kizarsam piskolojisi bozulur bunu ona yapamam dedim. Sırf ona zarar vermemek için susuyorum dedim. Çok yoruldugumu piskolojimin yeterince iyi olmadığını bebek baskısının yeterli olduğunu bir de çevre baskısını cekemeyecegimi söyledim. O arada dünyada takacak çok şey var dedi ben de cocuk buyuttum dedi. Hala sinir ediyordu. Seni kirmak istemedigimden cümleleri doğru seciyorum lütfen kirici konuşma dedim sustu.

Son olay da yeni yaşandı. Bana kuran okumayı biliyor musun hatim duası yapar misin dedi evet ama uzun süredir sınava hazirlandigim için okuyamiyorum o yüzden unuttuğum yerler var? ben sorumlulugu alıp günaha giremem dedim. Bu söylediğimin üzerine bana cesaretli olmak gerek aslında dedi.

Artık bu kadından bayagi soğudum. Bu arada yüksek lisans bitti 1 ay sonra evlendim. Evlendikten 1 ay sonra hamile oldum. Zor bir bebeğim olduğu için son kpss ye calismadim. 2018 kpss ye calisiyorum 6 aydir. Her gün 1 saat de olsa calisiyorum ki kazanayim bu tarz kadınlardan kurtulayim diye.

Neden insanlar sessiz görüp bana her şeyi söyleme hakki buluyorlar kendilerinde anlamış degilim. Artık bende konuşuyorum artık yeter yani.

Son düzenleme:
Evet yuz vermissiniz ki kendilerinde bu hakki gormusler bu insanlar. Benim komsularim neden yapamiyor?cunku belli bir mesafede duruyorum. Ancak siz en basta yapmaniz gerekeni en son yapmissiniz. Neyse dogruyu bulmak mesele

Bu arada piskoloji diye bir sey yok,psikoloji diye bir kelime var ama. Artik kkda cok gormeye basladim ve uyarma geregi hissettim.

Sen çok abartmışsın evet.. Ne münasebet komşuya numaramı neden vereyim? Neden samimi olayım? En nefret ettiğim şeydir şu komşuluk ilişkileri. Her haltına karışma hakkı görürler, gece gündüz evinden çıkmazlar.
En başta dittiri çekecektin. Niye o kadar sabırlı davranmışsınız anlamadım.

Komşuluk ilişkileri sizin için önemli sanırım. Ben pek muhattap olmuyorum arkamdan konuşsunlar dursunlar yabani soguk diye. Her çagırdıklarında bir bahane buluyorum gitmiyorumda. Yani madem sizin kafanıza uymayan insanlar. Sizi mutlu etmeyen insanları arkadaş katagorisine koymayın. Haksızsınız diyemem ama haklısınız da diyemiyorum. Sizi arkadaşı olarak görüyor ya herşeyinizde fikir sahibi oyüzden.

Uyarı için teşekkürler. Daha yeni yazim kurallarıni çalışıyorum. Bunu da öğrenmiş oldum.

Diger konular da onemli ama dua yok bereket yok sözüne takıldım.
Ona neymis bundan ayrıca bu tur bir konu öyle mi söylenir?
Nereden biliyor Allah katinda kimin daha iyi oldugunu?
Sinir olurum boylelerine.
Dönsün kendini yargilasin once.

En başından beri mesafeli olacaktınız,bu tür insanlara elini verip kolunu kaptırmak kaçınılmaz. Arayı açın,gidip gelmeyin ve evinize çağırmayın. Konuşurken mesafeli olun ve 'aman ayıp olmasın' düşüncesinden kurtulun,size birçok defa ayıp etmiş insanlardan çekinmeyin.

Biraz hadlerini aşmışlar,mesafe koyduysanız artık düşünmeyin bunları!
Ayrıca vurgu yaptığınız ve konunun biraz mahafazakarlıkla alakalı olduğunu düşündüğüm için belirtmek istiyorum ki bu tür insanlar gereksiz bir misyon yükleniyor yani karşısındakini iyi bir müslüman haline getirmeye çalışırken fazlaca hadlerini aşıp kalp kırıyorlar!Bunun zorunluluğu olduğunu düşünüp kendilerince sevap kazandıklarını sanıyorlar...Bu tip bir cahille benzer bir muhabbet yaşadığım için sizi anlayabiliyorum!

altı üstü komşu yahu komşu.
niye bu kadar gereksiz samimiyet kurup sonra bu kadar üzülüp dert ediyorsunuz.
1. evinize biri geldiğinde kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz.
2.çocuğunuza karşı her davranışınizi eleştirecek hakkı kimseye vermeyeceksiniz.
3.uzun uzun mesajlar yazıp kirmak istemiyorum demek yerine kısa ve net olun.emin olun daha etkili olur.
fazla hassasiniz ve üzerinize gelindiğini hissediyorsunuz.
uzak durun olsun bitsin..
sağlıkla büyütün bebeginizi:)

Karakter olarak sabırlıyim çünkü. Evlenir evlenmez bu eve tasindim. 2 buçuk yıldır evliyim. Yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri diyelim.

Bir de evde oldugu halde kapıyı acmamis. Sonra da ben evdeydim demis resmen seni enayi yerine koymus.
Bunu bir de utanmadan senin önünde konusmus nereden biliyim cagiracagini diye.
Boyle de piskin yani

Mesafeliyim artık. Beni bir yere davet etti gelemem dedim. O da farkında.

Haklısınız bende sevmiyorum dini kullanıp kendini üstün görmeye çalışan tipleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…