Kendine yakistirdigin bir isim bulmak ve onu kullanmak tuhafmi?

Elif ismini seviyorsan devam edebilirsin bu isimle. Önemli olan sevip kendine yakistirman. Insanlar beğenmedi diye değiştirme çünkü herkesin ama herkesin sevdiği bir isim bulamazsın. Mutlaka birileri sevmeyecek yeni ismini de. O yüzden iyi düşün, insanlara değil kendine kulak ver .

3 yıldır Elif i kullanıyorsun yani degistirirsen ilerde şimdiki arkadaşlarına açıklama falan yapman gerekebilecek. Bu isim değişiklikleri bir şekilde karşına çıkacak. Evraklarda bile o an kullandığın isim olacağı için her defasında belki o ismin senin ismin olduğunu kanıtlaman gerekecek. Çok bilmiyorum detayları ama bunlar aklıma gelenler . Senin için önem ifade eden noktaları düşün , taşın , öyle karar ver

Cok arkadaslarim yok zaten. Sadece okul arkadaslarim. Yani o sorun olmaz bence ama zaten elif ismi bende kimlikte yazmiyor evraklarda falanda sıkıntı olmaz ama keske daha once dusunseydim elif ismini sectigimde. Mesela leylayida dusunuyordum keske onu yapsaydim artik geri donusu yokmu

Ama yarin o arkadaslara ne demeliyim senin ismin mihriban degilmiydi dediklerinde. Bide elif nasil bir isim sence

Valla senin hayatın ve kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Elif ismini de kendin beğendiysen kullanırsın :)

Benim cok sevdigim bi arkadasımın adı mihriban ama ben hep ona mihri deriimmm:) çokta güzel bi isim benceee:)
Elif ismini de güzelll, madem kimligine ekleticen 2 ismim var elifi kullanıyorum dersin o eski ismini bilen arkadaslarınaa.
Ama isim değiştirme konusunu da abartma :) 1-2 begenmeyen cıktı diye onu da mı degiştirsem diyosun , net olmalısın. Baska bi isim bulsan onu da begenmeyen cıkınca yine mi değiştirceksin?
Benim adım ilyeda, ben de sevmiyorum adımı herkes ilayda diyo mesela

Hayir yine degistirmem cunku zaten elif ve leyla arasinda kalmistim elifi sectim nedense simdi yine degistirsem sorun olurmu sence?

Artık Elif ismini kullanıyorum dersin yeni işindekilere de. Bana garip gelmedi. İki ismi olup hayatının farklı dönemlerinde farklı isimleri kullananlar oluyor. Önemli olan sizin içinize sinmesi

Valla türkceyi Türkiyede yaşayan bir cok kişiden iyi kullandığın kesin de... hayır anormal bir şey yapmıyorsun

Canım benim yeğenimde 2 isimli ilk ismini aile içinde hiç söylemezdik 2. ismi ile hitap ederdik kendi bizim hitap ettiğimiz ismi beğenmediği için arkadaşlarına kendini ilk ismi ile tanıtmış okul çevresi ve arkadaşları hep 1. ismini kullanıyor biz evde 2. ismini. Haa tek isim olsaydı ve eklettirmek isteseydi tabiki yapabilirdi. Sonuçta kendini nasıl hissettiği önemli bazen arkadaşlarıyla aynı ortama giriyoruz bende ilk ismini kullanıyorum teyzesi olarak ona hitap ederken böyle gidiyor yani orta yol zamanla bulunuyor. Sende fazla takılma bence zamanla rayına girer. İsminle uzun ve mutlu yaşa inşallah

Artık Elif ismini kullanıyorum dersin yeni işindekilere de. Bana garip gelmedi. İki ismi olup hayatının farklı dönemlerinde farklı isimleri kullananlar oluyor. Önemli olan sizin içinize sinmesi
Ya ben simdi kafama taktim
Acaba elif ismini secerek yanlismi yaptim cunku leyla ve elif arasinda kalmistim elif sectim leyla dahami guzel sence

Acaba elif ismini secerek yanlismi yaptim cunku leyla ve elif arasinda kalmistim elif sectim leyla dahami guzel sence

Seçtiğin isim gibi dimdik dur bence sana tek tavsiyem kafa karışıklığına gerek yok

İki isim arasında kaldıysanız bulunduğunuz ülkede hangisinin telaffuzu daha kolay ise onu seçin bence. İkisi de güzel isimler.

Benim eşiminde 2 adı var hele birde soyadıyla tam söyledimi tekerleme gibi oluyor.eşim genelde tanışırken 2 isminide söyler ama nedense kimse uzun diye 2 ismiyle hitap etmez,ben hariç.bazen tekerleme gibi dilime takılıyor :).

memlekete gidince aile ziyaretine gidiyoruz.ailesi 2 ye ayrılmış anne tarafı 2. ismini kullanıyor.bende ağız alışkanlığı direk 2 ismi+bey diye hitap ediyorum ne uzatıon onun adı bu diye çemkiriyolar :) .

ilk başta ailemle tanışırken babam hangi ismi kullanıyorsun diye sordu direk 2 sinide söyledi.babamda bozmadan haa tamam evladım dedi :)

bana göre avantaj aslında :)

bazen ilk ismiyle hitap edilmesini istemediği yerde sadece 2. ismini kullanıyor.sanki başka bir karaktermiş gibi :)

tek sıkıntısı optik forumlara filan zor sığıyor:)
birde askerde çok zor oluyor diyor.künye olarak 2 isim soyad memleketi söyleyene kadar nefesin yetmiyordu diyor :)

ama en komiği nikah memuru isimlerimizi söyledi.kabul ediyormusun diye bende eşimin adını tekerleme gibi söyleyip evet dedim.memur lütfen tekrarlayalım dedi :)

kendi akrabaları bile şaşırdı hele teyzeleri filn ilk adını duyunca çok şaşırmıştı orda anasını tebrik ettim valla kardeşine bile çaktırmamış yıllarca :)

siz dert etmeyin daha yeni yapmışssınız zamanla alışırsınız.

Cok kararsizsin once senin bir isimde karar kilman lazim. Ben de Hollanda'dayim bu arada ve Turk isinlerinin telaffuzu ciddi sorun olabiliyor. Benimde cok zor bir isim var bende careyi ismimi Kısaltmakta buldum. Onu bile tam soyleyemiyorlar ama olsun buna da sukur diyorum. Isminin Esengül oldugunu dusunsene :)) Hollandalilarin Gül ismini soyleyebilmesi imkansız .Ben Gül ve Esengül ismini sevmiyorum. Annem babam haricinde herkes Esen der 15 yildir böyle. Es'e kadar kisaltirlardi uni de iken arkadaslarim. Eylül ismini cok severim ben de hep kizim olursa ilerde keske koyabilsem derim ama telaffuzu cok zor, maalesef :/

Iki isimli olmak aslinda avantajli ama daha ben kimligime ekletmedim ama okulda 3 yil oldu bana elif diye sesleniyorlar ama ben pisman oldum sanki. Keske elif yerine leyla secseydim diyorum ama artik gec kaldim

Aynen eylul ismide guzel ama hollandada sorun olur. Simdi ben zaten okulda 3 yildir elif kullaniyorum yani elif diye sesleniyorlar ama kararsiz bir insan oldugum icin yine dusunuyorum cunku elif ve leyla arasinda kaldim elifi sectim su an pisman oldum cunku yine degistirsem tuhaf olur dimi (roepnaam)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…