Ben de bunu anlamıyorum işte. İnsanlar her şeyi onaylamak zorunda mı? Buraya onay almak için mi fikir almak için mi konu açıyorsunuz?
Bu mobbing mi demişsiniz, çoğu kişi de değil demiş. İlla mobbing olsun istiyorsanız olsun. Ne diyelim yani? Çok eminseniz mobbing olduğundan 'patronum mobbing mi uyguluyor?' diye değil de 'patronum mobbing uyguluyor, ne yapabilirim?' diye konu açsaydınız. O zaman mobbing e karşı yapabileceklerinizi yazardık.
Onun yerine, 3 gün yaptığınız iş soruldu diye buraya konu açacak kadar dertlenip karşılığının ne olduğu hakkında en ufak fikriniz olmayan bir şeye uğradığınızı düşünüyorsunuz. Size, korkma o mobbing değil diyene de kızıyorsunuz. Şunu kabullenseniz hayatı daha rahat yaşarsınız: 1) yaptığınız iş sorgulanabilir, 2) herkes sizi onaylamak zorunda değil.
Şahsen mobbingle mücadele konusunda oldukça bilgili bir insanım. Mobbingin ilk kez terim olarak açıklandığı makaleye varana kadar bilimsel makaleler de dahil olmak üzere pek çok şey okudum. Mobbinge ilk anda tepki göstermek gerekir. Sizin konunuzda düşündüm nasıl tepki verilebilir diye, yok. Kişilik haklarınıza bir saldırı yok oratada. İnsan onurunuz zedelenmemiş. Sadece işi halletin mi diye sorulmuş. Buna tepki vermek istiyorsanız verin. Size karşı (=muhalefet) olan yok, ama mobbingin ne olduğunu bilince buna mobbing denemiyor maalesef. Onay ve pohpohlanma için başka konu açarsınız