- 2 Şubat 2014
- 1.731
- 3.800
- 333
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Iki isimli olmak aslinda avantajli ama daha ben kimligime ekletmedim ama okulda 3 yil oldu bana elif diye sesleniyorlar ama ben pisman oldum sanki. Keske elif yerine leyla secseydim diyorum ama artik gec kaldim
Ve yarin part time bir yerde calismaya baslayacam ama orda eskiden tanidiklarimda calisiyor yani beni mihriban olarak bilenler elif diye bana seslendiklerini duysalar ne dicem onlara sizce nasil bir aciklama yapmaliyim. Artik ikinci ismimi kullaniyorum demeye dusunuyorum ama sizce garipsemezlermi
Ismini ne yapti pekiBenim üniversiteden bi arkadasım vardı kızın adı Dursun du oda senin gibi bi isim uydurmuştu onu söylüyordu herkese ama açıklmasını yapıyordu asıl adım bu değiştirme aşamadındayım şu isim olarak değiştireceğim onunla seslenebilirsin diyordu hiçte yadırgamadık adı dursundu ama bize göre değildi :)
Onu demiyim şimdi burda sıradan normal bi isimdi işte ki mahkeme ile de değiştirdi sonraIsmini ne yapti peki
Anladim.. bende ekletmek istiyorum ama pisman oldum elifi sectim diye cunku elif ve leyla arasinda kalmistim. Hangisi daha guzel senceOnu demiyim şimdi burda sıradan normal bi isimdi işte ki mahkeme ile de değiştirdi sonra
Ikinci ismi yasal olarak nüfusuna ekledikten sonra kullanmanda bir sakınca yok. Ama mihriban ismi elif ismimden kat kat güzel. Çok otantik ve güzel melodisi melodisi olan bir isim. Seninki biraz attan inip eşeğe binmek olmuş. Kendini bilmez bir arkadaşın abuk sabuk bir yorum yaptı diye adına bu kadar tepki duyman çok saçma.merhaba kizlar. simdiden turkcemden ozurdiliyorum turkcem pek iyi sayilmaz. benim uzun zamandir kafama taktigim bi sorun var bu size ergence gelebilir ama ben cok taktim. 19 yasinda bi kizim ve hollandada yasiyorum burda dogudum buyudum. nufustaki ismim mihriban ama ben kendimi bildim bileli bu ismi hic sevemedim ilk okuldan beri begenmiyorum utaniyorum cunku okulda genelde ogretmenler ismimi yanlis soyluyorlardi ve bazi cocuklar dalga geciyorlardi ve mihriban cok eski bir isim demisti en iyi arkadasim ve anneme babama cok kizdim baska isim bulamadiniz mi diye. sonra ben 3 sene once kendime yakistirdigim bir isim bulmaya calistim ve elif ismini cok begendim ve kendime yakistirdim. yuksek okula baslamadan once bu karari aldim ve hollandada nufustaki isim gunluk hayatta kullandigin isimden farkli olabiliyor bende okulda kendimi elif olarak kaydettirdim ve okuldaki ogretmenler sinif arkadaslarim vs bana elif diye sesleniyorlar taa bugune kadar. annem babama bunu soyledigimde pek mutlu olmadilar ama ne kadar mutsuz oldugumu anladilar. maddi durumum musait oldugunda elifi ikinci isim olarak kimligime ekletecegim ama her iki ismide kullanacam cunku cogu insan mesela ailem, eskiden arkadaslarim vs bana mihriban diye sesleniyorlar ama yeni tanistigim insanlar ve okulda elif diye sesleniyorlar. simdi benim sorunum ne biliyormusun? bu yaptigim sey cokmu garip ve tuhaf? yani kendi ismimi begenmemek kendime yakistirdigim bir isim bulmak ve onu kullanmak anormal birseymi sizce? ben bunu cok taktim kafama ve acaba gereksiz birseymi yaptim ve fake gibi hissediyorum kendimi. umarim anlatabilmisimdir. cok takintili biri oldugum icin bunu kafaya taktim. yorumlariniz icin simdiden tesekkurediyorum
Ikinci ismi yasal olarak nüfusuna ekledikten sonra kullanmanda bir sakınca yok. Ama mihriban ismi elif ismimden kat kat güzel. Çok otantik ve güzel melodisi melodisi olan bir isim. Seninki biraz attan inip eşeğe binmek olmuş. Kendini bilmez bir arkadaşın abuk sabuk bir yorum yaptı diye adına bu kadar tepki duyman çok saçma.
Evet banada simdi leyla daha guzel geliyor pisman oldum ama yuksek okula gittigimden beri yani 3 yildir takma isim olarak okulda bana elif diye hitap ediyorlar oyle taniyorlar simdi yine degistirip leyla yapsam tuhaf olmazmi ama gercekten pismanimLeyla çok güzel bence eliften daha iyi olabilirdi. Ben Gece ismini çok beğenirim onu da düşünebilirsin
Takma isimden ziyade kimliginize işletin ve 2. İsim olarak onu kullanin zamanla herkes alisir. Yine size baska bir ornek vericem. İsmi şuan yazamiyorum oyle ilginç ve tuhaf bir isimki kızcağiz kimlik değiştirip ilk harfleri kullanmayi secerek emel ismini seçmişElifmi kalsin yoksa yine mi degistiriyim takma ismimi artik cidden birileri yardimci olsun kafayi yicem asiri takintiliyim kendimden bile biktim
Evet biliyorum ama diyelimki leyladan eminim leyla olsun istiyorum yine degistirsem tuhaf olmazmi?iyide bu şekilde size kimse yardımcı olamazki siz bu kararsızlıkla 3 ay sonra leyladan sıkıldım seda olsun demeye başlarsınız.önce hangi ismi benimsiyorsunuz onda karar verin.bu foruma yazılan nick değilki sıkıldım değiştirim olsun.
Evet zaten 2 isim olarak ekletmek istiyorum ama ben 3 yil once yani okulda elif ismini kullanmadan once isim ararken elif ve leyla arasinda kalmistim ve simdi pismanim elif yaptim diye. Simdi yine degistirsem anormal olur dimiTakma isimden ziyade kimliginize işletin ve 2. İsim olarak onu kullanin zamanla herkes alisir. Yine size baska bir ornek vericem. İsmi şuan yazamiyorum oyle ilginç ve tuhaf bir isimki kızcağiz kimlik değiştirip ilk harfleri kullanmayi secerek emel ismini seçmiş
Evet biliyorum ama zaten elif ismini sectim simdi yine degistirip leyla yapsam insanlar cok garipserBana göre Elif gayet güzel bir isim. Burda kimi Elif ismini beğenir kimi Leyla. Size burdan kimse yardımcı olamaz ki. Kendiniz karar verip arkasında durmalısınız.
Kusura bakma ama zırt pırt başka isimlerle karşıma biri çıkıp dursa garipsemeden öte acayip şeyler gelir aklımaEvet biliyorum ama zaten elif ismini sectim simdi yine degistirip leyla yapsam insanlar cok garipser
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?