Kendine yakistirdigin bir isim bulmak ve onu kullanmak tuhafmi?

Mihribantje

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
259
72
48
29
merhaba kizlar. simdiden turkcemden ozurdiliyorum turkcem pek iyi sayilmaz. benim uzun zamandir kafama taktigim bi sorun var bu size ergence gelebilir ama ben cok taktim . 19 yasinda bi kizim ve hollandada yasiyorum burda dogudum buyudum. nufustaki ismim mihriban ama ben kendimi bildim bileli bu ismi hic sevemedim ilk okuldan beri begenmiyorum utaniyorum cunku okulda genelde ogretmenler ismimi yanlis soyluyorlardi ve bazi cocuklar dalga geciyorlardi ve mihriban cok eski bir isim demisti en iyi arkadasim ve anneme babama cok kizdim baska isim bulamadiniz mi diye. sonra ben 3 sene once kendime yakistirdigim bir isim bulmaya calistim ve elif ismini cok begendim ve kendime yakistirdim. yuksek okula baslamadan once bu karari aldim ve hollandada nufustaki isim gunluk hayatta kullandigin isimden farkli olabiliyor bende okulda kendimi elif olarak kaydettirdim ve okuldaki ogretmenler sinif arkadaslarim vs bana elif diye sesleniyorlar taa bugune kadar. annem babama bunu soyledigimde pek mutlu olmadilar ama ne kadar mutsuz oldugumu anladilar. maddi durumum musait oldugunda elifi ikinci isim olarak kimligime ekletecegim ama her iki ismide kullanacam cunku cogu insan mesela ailem, eskiden arkadaslarim vs bana mihriban diye sesleniyorlar ama yeni tanistigim insanlar ve okulda elif diye sesleniyorlar. simdi benim sorunum ne biliyormusun? bu yaptigim sey cokmu garip ve tuhaf? yani kendi ismimi begenmemek kendime yakistirdigim bir isim bulmak ve onu kullanmak anormal birseymi sizce? ben bunu cok taktim kafama ve acaba gereksiz birseymi yaptim ve fake gibi hissediyorum kendimi. umarim anlatabilmisimdir. cok takintili biri oldugum icin bunu kafaya taktim. yorumlariniz icin simdiden tesekkurediyorum

Ve yarin part time bir yerde calismaya baslayacam ama orda eskiden tanidiklarimda calisiyor yani beni mihriban olarak bilenler elif diye bana seslendiklerini duysalar ne dicem onlara sizce nasil bir aciklama yapmaliyim. Artik ikinci ismimi kullaniyorum demeye dusunuyorum ama sizce garipsemezlermi

Neden tuhaf olsun. Benim bircok arkadasim yapti cunku hep anneanne dede vs isimleri konmus cocuga. Hayat tarziniza uymuyorsa sizi yansitmiyorsa bunu degistirmek sizin elinizde. İnsanlar nufustan din hanesi olmasin cocuk belki ilerde baska bir dini secicek diye dusunme seviyesinde su an:) rahat olun:)

Neden garip olsun. İki isimli cok insan var. Biz mihriban diye bi arkadasimiza kisaltilmis Mİ derdik. Oyle isterdi cunku. Hic birimiz de yadirgayip hakir gormedik.

Elif mihribandan daha guzel isim dimi

Ben de almanyada yaşıyorum, ismimi degistirdim, herkese de yeni ismimi söylüyorum akrabalar ailem falan eski ismimi söylüyor, ama diğer bütün insanlar yeni ismimle sesleniyor... Ama ben kimliğe de yazdırdım... sen de öyle yap, daha iyi oluyor

Evet aynen bende kimligime ekletecem ama eskiden seni taniyanlara ne soyledin onlar hala eski isminlemi hitap ediyorlar? Bu arada turk isim mi

Evet aynen bende kimligime ekletecem ama eskiden seni taniyanlara ne soyledin onlar hala eski isminlemi hitap ediyorlar? Bu arada turk isim mi
Benim iki ismim vardı, aile çevrem hep ikinci ismimle seslenirdi hala öyle sesleniyor... ilk ismimi sildirip yabancı isim aldım, yeni tanistigim turk alman herkese yeni ismimi soyluyorum, beni eski adimla taniyan tum yabancilar da artik yeni ismimi soyluyorlar, zamanla alistilar... aileden baska eski adimi soyleyen kalmadi

Onlara nededin artik beni yeni ismimle seslenin mi dedin tepkileri nasil oldu mesela arkadaslarinin? Ben alisamazlar diye korkuyorum

Kuzenim değiştirdi ismini. 20 yıl ona seslendiğimiz ismi değiştirmek bizim için biraz zorlayıcı. Kızıyor her defasında hatırlatıyor ama ağzımızdan kaçıyor resmen. Ailen için zor bir süreç olabilir. İsim değiştirmek bana tuhaf gelmiyor. Mihriban ismi bence güzel bir isim ama değiştirmek istiyorsan kimseyi takma.

Tamamen degistirmicem sonucta ismimi babam koydu ona saygisizlik yapmak istemiyorum zaten bu durumdan hoslanmadi ama ikinci isim olarak elif ekletecem zaten su an okulda vs bana elif diye sesleniyorlar daha kolay diye ama korktugum sey insanlarin tepkisi genelde. Yani mesela yarin parttime bir yerde calismaya baslayacam ve beni mihriban olarak eskiden taniyanlar var ve diger calisanlarin bana elif diye seslendiklerinde nasil tepki verirler onlara ne demeliyim diye dusunuyorum

ben de roepnaam kullaniyorum

32 yasindayim, tanistigim insanlarla yarim saat isim telaffuzu uzerine konusmaktan gina geldi, kolay bir isim sectim, onunla tanitiyorum kendimi.
normal ismimi bilen ve onu tercih edenler de onu kullaniyor.

garip mi bilemem, benim tercihim bu yonde oldu. cok destek gordugumu soyleyemem ama

Ee isim ekletmek daha kolay olur senin için. Eski tanıdıklar sorarsa kimlikte iki ismim var dersin olur biter. Kimseye açıklama yapma zorunluluğun bile yok zaten.

Evet bende su an elifi roepnaam olarak kullaniyorum okulda falan ama ekletmeyide dusunuyorum ki zorluk cikmasin elif cok daha kolay burdakiler mihibani telaffuz edemiyorlar ayrica eski demode bi isim

tamamen goruş açısı bence mıhrıban da guzel ısım sadece bıraz uzun ben olsam kendımı mhri diye tanıtırdım :d

Evet bende su an elifi roepnaam olarak kullaniyorum okulda falan ama ekletmeyide dusunuyorum ki zorluk cikmasin elif cok daha kolay burdakiler mihibani telaffuz edemiyorlar ayrica eski demode bi isim

ben ekletmem muhtemelen,
sadece roepnaam olarak kalicak,
belki ileride yine degistiririm

Hahahah yalan yok su an acaba elif degilde kendime daha guzel bir isim bulsaydim keske diyorum

valla bana kalsa yeni bir soyisim de secicem, esiminkine alisamadim bir turlu, ama iyice corba olacak sonra.

Bence elif de guzel mihriban da, ama telaffuzu zor isimler cidden sikinti yaratiyor, ailenize de boyle anlatin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…