• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinden büyüklere hitap şekli

Sizinki yine arkadasinizin annesiymis..
Benim kendi halam bana hala deme abla de demisti..
Neyin kafasini yasiyorsa artik..

Bende teyze kelimesini çok az kullanırım. Gerek yok. Abla deyin işte yaş farkı ne olursa olsun ne olacak ki ?

Bazi insanlar teyze lafından hoşlanmıyor yaşlanmayı kabul etmiyorlar sanırım benim annem 40 yaşında o da teyze lafına uyuz oluyor daha yaşım kaç diyor :)

Abla demeni istiyorsa abla de. Belli ki yaş konusunda takıntılı. Diğer mevzuya gelince eşim akrabalarına nasıl hitap ediyorsa ben de öyle hitap ediyorum. Ablası abla demene gerek yok demişti. Aramızda bir yaş var sadece ama eşim abla diyor ben de öyle derim demiştim. Eşimin amcasının hanımı benden 7-8 ay buyuk. Ona da yenge diyorum. Eşim öyle dediği için. Kendimce öyle çözdüm.

Ben tanıştığım insanlara önce hanım derim muhabbet artarsa yaşını sorarım 10 yaş farka kadar isim sonrası abla. 70 yaşını geçince teyze derim. Ama erkekler benden 1 yaş da buyuk olsa önce bey der sonra abi derim. Bi de görümcemle aramızda 2 yaş var o hep ablam ablam deyince ben de abla demek zorunda kaldım. Kadınlara teyze deyince muhabbet kuramıyorum abla deyince daha rahat ediyorum.

Ben insanların durumuna göre belirliyorum
yani 60 yaşında birine abla
40 yaşında birine teyze dediğim var
hatta 50 yaşına yakın bi tanıdığım var ismi ile hitap ediyorum
uygunsuz dursada onların böyle mutlu olduğunu bildiğim için
öyle davranıyorum
eşinin abilerine abi
eşlerine yenge denir
ama onlar istemiyorsa demezsin

Back
X