• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinden büyüklere hitap şekli

Valla al benden de o Kadar..Ayni sorun ben de de var,Ama Yas 45 olmak uzere..O yuzden mesela 55 60 li yaslarda olanlara abla demem gerekiyor..Oysa 20 li yaslardayken 45 yasindaki insanlara teyze diyordum.Ama simdi Yas ilerleyince abla demem gerekiyormus sgibi oluyor..Insanin kafasi karisiyor..Sen en iyisi arkadasinin annesine abla de..öyle istiyor cunku.

Nisanlinin abisine gelince o ismiyle hitap etse bile bence sen abi demelisin..Araya belli bir resmiyet koyar..iyi olur.Benim esimin benden bir Yas Kücük erkek kardesine ben baslarda ismiyle hitap etmistim..Zorla abi dedirttiler..Baslarda sinir olmustum..Aslinda bazen gene kiziyorum ama bir yandan da iyi oldu..Araya mesafe konmus oldu..sizin aranizda 5 Yas var..Buda az bir Yas farki degil..bence abi demen daha Uygun düser..Cünkü birde erkek.Belki kiz olsa farkli olurdu.Mesela ben görümcelerime yenge dedirtmem.hoslanmam.Ama onlar abla yenge teyze dedirtmeye bayilirlar.takmiyorum..Önemli olan karsidaki insanla iletisiminiz.

Herkese ismiyle hitap ediyorum. İster yaşıtım olsun, ister benden 30 yaş büyük olsun. Kafam rahat... Kızan da kendi kendine kızabilir, hiç ilgilenmiyorum.

Valla al benden de o Kadar..Ayni sorun ben de de var,Ama Yas 45 olmak uzere..O yuzden mesela 55 60 li yaslarda olanlara abla demem gerekiyor..Oysa 20 li yaslardayken 45 yasindaki insanlara teyze diyordum.Ama simdi Yas ilerleyince abla demem gerekiyormus sgibi oluyor..Insanin kafasi karisiyor..Sen en iyisi arkadasinin annesine abla de..öyle istiyor cunku.

Nisanlinin abisine gelince o ismiyle hitap etse bile bence sen abi demelisin..Araya belli bir resmiyet koyar..iyi olur.Benim esimin benden bir Yas Kücük erkek kardesine ben baslarda ismiyle hitap etmistim..Zorla abi dedirttiler..Baslarda sinir olmustum..Aslinda bazen gene kiziyorum ama bir yandan da iyi oldu..Araya mesafe konmus oldu..sizin aranizda 5 Yas var..Buda az bir Yas farki degil..bence abi demen daha Uygun düser..Cünkü birde erkek.Belki kiz olsa farkli olurdu.Mesela ben görümcelerime yenge dedirtmem.hoslanmam.Ama onlar abla yenge teyze dedirtmeye bayilirlar.takmiyorum..Önemli olan karsidaki insanla iletisiminiz.

erkek kardeşe abi mi dedirttiler? böyle emrivakilerden hiç hoşlanmam, keşke siz de kendi bildiğiniz gibi yapsaydınız. tabii eğer o da sorun etmiyorsa.

aslında benim abilerine abi, hele de eltiye abla diyesim hiç yok. çünkü benim kuzenlerimin hepsi de benden büyük. ama ben hepsine adıyla sesleniyorum. hepsiyle arkadaş gibiyim. onlar da bunu hiç sorun etmezler, kendi aralarında da birbirlerine abi abla demezler. ben öyle alıştım. o yüzden şimdi özellikle benden 5 yaş büyük olana abi demek tuhafıma gidecek. nişanlımla çok önceden, daha nişanlanmadan konuşmuştuk, canın nasıl istiyorsa öyle hitap et dedi. böyle şeylere takılan bir insan değil. ama ben karşı tarafın yanlış algılamasını istemiyorum.

vallaha karşınızdakine göre mevzi alacaksınız fazla şansınız yok, hani ben de kazık kadar kızlara oğlanlara abla dedirtmiyorum ama arkadaşımın çocuğu var teyze diyor yani annesiyle yaşıtım, başka ne diyecek çocuk, çok hoşlanmıyorum ama napalım, teyze olduk bi kere :KK70:
nişanlınızın abisi konusunu nişanlınızla konuşun en temizi o, hani "abine ne demem gerekiyor, abi mi diyeyim, adıyla mı hitap edeyim" diye
bazı ailelerin anlayışı farklıdır çünkü benim ablamla aramda 9 yaş var ismiyle hitap ediyorum ama bazı aileler 9 aya bile abla dedirtiyor, bir de o kardeştir demez ama ailesi sizin dememesini garipseyebilir, en iyisi nişanlınızın fikrini alın.

nişanlım bana bırakmış durumda. ben hepsine adlarıyla hitap etmek istiyorum. bir tek ablalarına (bir de hepsinden büyük ablası var evli iki çocuklu) ona abla diyeceğim, o konuda netim. ama abilere ve eltiye hiç abi abla diyesim yok

Sanırım önce sol yanak oluyor, ben hiç öyle kafa tokuşturmadım. :) direk soldan öpüyorum. :KK45:
hitap şekline gelince ben teyze falan demem hiç, tanımadığım birine, sizli bizli konuşurum.
Çok yakın birisi olacak samimi olacağım ki teyzecim diyebileyim.

Sanırım önce sol yanak oluyor, ben hiç öyle kafa tokuşturmadım. :) direk soldan öpüyorum. :KK45:
hitap şekline gelince ben teyze falan demem hiç, tanımadığım birine, sizli bizli konuşurum.
Çok yakın birisi olacak samimi olacağım ki teyzecim diyebileyim.

normalde ben de öyleyim. kendimi samimi hissettiğim için teyzecim dedim ama ablacım demeliymişim işte =)

Oncelikle insanlarin nasil hitap etmemi istedikleri onemli.
2. Olarak da 65-70 li yaslarda olmayan kisilere abla derim. Neme lazim ister benden 40 yas buyuk olsun, yeter ki morali bozulmasin.

normalde ben de öyleyim. kendimi samimi hissettiğim için teyzecim dedim ama ablacım demeliymişim işte =)

Bu insanların yaş takıntısına ne desem ki. Benim manevi kardeşim var up uzun bir şey eşşek kadar bende ufak tefeğim ondan büyüğüm 6 yaş abla diyor bana. Kuzenine diyormuş 10 yaş büyük bana abla deme diyormuş. Bazı insanlar çok takıntılı. En iyisi ortadan konuşmak teyzelik birine abla demek da saçma yani :)

aslında arkadaşımın annesi de bakımlı bir kadın. bir an teyze derken aklımdan acaba bozulmuş mudur abla mı deseydim diye geçtş ama artık iş işten geçmişti :KK53: mesela benim annem de gayet bakımlı ve yaşını hiç göstermeyen bir kadındır. çoğu arkadaşım abla der ama teyze diyenlere de bozulmaz. benim çocuğum yaşındalar diye düşünür. bu "abla" da teyze olacak yaşta ama bozuldu işte :KK70:

BU arada öpüşmenin bir raconu oldyğundan haberim yoktu :KK45: ben ailem hariç kmsenin yanağından öpmem, yanak yanağa sürerim :)))

aynen benim annem de öyle. bana kalsa abla denmeli ama teyze diyenlere de bozulmaz

benim de öpmekten kastım yanak değdirmekti aslında, öğrenmiş oldum artık önce sağ taraftan girişcem :D

Oncelikle insanlarin nasil hitap etmemi istedikleri onemli.
2. Olarak da 65-70 li yaslarda olmayan kisilere abla derim. Neme lazim ister benden 40 yas buyuk olsun, yeter ki morali bozulmasin.

ilk etapta insanların nasıl hitap etmemi istediklerini nereden bilelim ki...vallahi artık hitap etmeden önce size ne dememi istersiniz diye soracağım insanlara :) hatta abilere de böyle mi yapsam ya...

Eh, arkadasinin annesi tabi ki teyzedir, ne olacak ki baska?

Yas kompleksli insanlara cidden guluyorum, bu hikayedeki kadin komplekslerini ortaya serip kendini rezil etmis bence, cidden gulunc duruma dusurmus kendini.

Bazı teyzeler kendini yaşlanmamış görüyor :KK53:
Benim komşum var 50 yaşında kadın mesela ona abla diyorum. Teyze dersem kızacağını biliyorum çünkü. Beni nerdeyse yaşıtı gibi görüp sohbet etmeye çalışır :KK53: Genç kız muhabbetleri, ah komşum kahve içmeye gel demeler :KK53:

bizim komşumuz var 25 yıldır tanışırız çokta iyidir.

ama ne zaman yaşla ilgili onu açılca derki 40 lı yaşlarımı yaşıyorum.tam 25 yıldır 40 yaşında artık 41 mi yoksa 49 mu o belli değil.

öyle yaş takınsı yada söylev takıntsı olanlar var maalesef

ilk etapta insanların nasıl hitap etmemi istediklerini nereden bilelim ki...vallahi artık hitap etmeden önce size ne dememi istersiniz diye soracağım insanlara :) hatta abilere de böyle mi yapsam ya...
Ben soruyorum
3 yasa kadar direk isim.
3-15 yas buyuklere abla mi diyeyim ismini mi diyorum.
15 yas buyuklere burus burus olmamislarsa abla diyorum.

Hiç sevmem öyle kompleksli, alıngan teyzeleri..
Annemle yaşıt ya da büyükse teyze derim. Pek te umrumda olmaz ne düşündüğü, normalde sakin ve anlayışlı biriyim ama bu yaş konusunu bu kadar takıntı yapan insanlara karşı çok ta düşünceli olamıyorum.

Sen kendini kötü hissediyorsan sanırım önceden nasıl hitap etmemi isterseniz diye sorabilirsin karşında ki insana

Hiç sevmem öyle kompleksli, alıngan teyzeleri..
Annemle yaşıt ya da büyükse teyze derim. Pek te umrumda olmaz ne düşündüğü, normalde sakin ve anlayışlı biriyim ama bu yaş konusunu bu kadar takıntı yapan insanlara karşı çok ta düşünceli olamıyorum.

Sen kendini kötü hissediyorsan sanırım önceden nasıl hitap etmemi isterseniz diye sorabilirsin karşında ki insana

benim de ölçütüm annem sanırım. farkında olmadan annemden küçüklerse abla, büyüklerse teyze diyorum. kime nasıl hitap ettiğimi biraz düşününce öyle yapıyormuşum. ama sorun şu ki annemle aramızda sadece 20 yaş var :)

benim de ölçütüm annem sanırım. farkında olmadan annemden küçüklerse abla, büyüklerse teyze diyorum. kime nasıl hitap ettiğimi biraz düşününce öyle yapıyormuşum. ama sorun şu ki annemle aramızda sadece 20 yaş var :)
Bizde de 21 yaş fark var annemle ama ne bileyim 20 yaş yeterli benim teyze demem için :)

bana da sizin tutumunuz tuhaf geldi. ne olacak eşleriyle tokalaşsanız, kolunuzdan tutup kendilerine mi çekecekler sizi? abdestleri mi bozulacak adamların? ben asıl benim elimi sıkmayan adamın niyetinden şüphe ederim.
Tabiki herkesin dusuncesi farkli. Ben tokalasmaktan rahatsizlik duyan biri degilim. Is ortaminda hergun farkli kisilerle tokalasiyoruz. Bunu sorun etmiyorum. Sadece benim esim bazi hanimlarla tokalasmiyor basortulu olduklari icin esleri rahatsiz olmasin diye sanirim. Ama ayni adamlarin tokalasmakta israr etmeleri bence öküzlük. Ben sadece selam veriyorum, hemen tokasmak icin el uzatmalari bana firsatcilik gibi geliyor. Dedim ya benim fikrim bu.

Back
X