• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinden büyüklere hitap şekli

Tabiki herkesin dusuncesi farkli. Ben tokalasmaktan rahatsizlik duyan biri degilim. Is ortaminda hergun farkli kisilerle tokalasiyoruz. Bunu sorun etmiyorum. Sadece benim esim bazi hanimlarla tokalasmiyor basortulu olduklari icin esleri rahatsiz olmasin diye sanirim. Ama ayni adamlarin tokalasmakta israr etmeleri bence öküzlük. Ben sadece selam veriyorum, hemen tokasmak icin el uzatmalari bana firsatcilik gibi geliyor. Dedim ya benim fikrim bu.

eşiniz hassasiyet gösteriyor belli ki. bence kadının başı ister açık olsun ister kapalı, bir erkekle tokalaşmasında abes bir durum yok. aksine tokalaşmamak, kadınların rahatsız olması veya erkeğin elini uzatmaması düşünceli olmaktan ziyade art niyetli geliyor. bak senin elini sıkarsam benim veya senin aklından kötü düşünceler geçebilir gibi. ben aynı adamların sizin elinizi sıkmalarında bir art niyet göremedim. bence eşiniz de sıksın bayanların elini. sonuçta aynı ortamdasınız, zihinlere hükmetme şansınız yok. en azından saygı göstergesi, medeniyet göstergesini yerine getirin. ama dediğiniz gibi herkesin düşüncesi farklı.

eşiniz hassasiyet gösteriyor belli ki. bence kadının başı ister açık olsun ister kapalı, bir erkekle tokalaşmasında abes bir durum yok. aksine tokalaşmamak, kadınların rahatsız olması veya erkeğin elini uzatmaması düşünceli olmaktan ziyade art niyetli geliyor. bak senin elini sıkarsam benim veya senin aklından kötü düşünceler geçebilir gibi. ben aynı adamların sizin elinizi sıkmalarında bir art niyet göremedim. bence eşiniz de sıksın bayanların elini. sonuçta aynı ortamdasınız, zihinlere hükmetme şansınız yok. en azından saygı göstergesi, medeniyet göstergesini yerine getirin. ama dediğiniz gibi herkesin düşüncesi farklı.
kadinlar art niyetli insanlari cok iyi farkediyorlar bilirsiniz. Arti birinden birinin aklindan kotu seyler gecirmesi icin illa el sikismaya da gerek yok. Ici bozuk olan her turlu dusunur boyle seyler. Medeniyetin el sikismayla oldugunu dusunmuyorum ben. Dusunceler medeni olmadikca, davranislar istedigi kadar medeni olsun, ordan bi maraz cikar mutlak. O tokalasma meraklilari, baska bi basortulu kadin olsa onlarla tokalasamazlar eminim. Hem mutaasip takilip, hemde tokalasmakta israr etmeleri bana art niyetli geliyor malesef.

Ya hani şu reklam varya
Bana teyze teyze dedıler dondum baktım bana dedıleeeer
Bende aynen o soku yasadım
23 yasında dvlendım evlenmeden once kucuklerden cok cok abla denılırdı bana evlendım yasadıgım yere geldım bır hafta once ablayken yemın edıyorum bır hafta sonra teyze oldum butun coluk cocuk teyze demeye basladı hıc kabul edememıstım bırde aılece gorustugumuz bı kadın 32 yasında bende 35 yasındayım bana abla dıyo hıc ıstemıuorum ama demesini sankı cok yas farkı varmıs gıbı

Ya hani şu reklam varya
Bana teyze teyze dedıler dondum baktım bana dedıleeeer
Bende aynen o soku yasadım
23 yasında dvlendım evlenmeden once kucuklerden cok cok abla denılırdı bana evlendım yasadıgım yere geldım bır hafta once ablayken yemın edıyorum bır hafta sonra teyze oldum butun coluk cocuk teyze demeye basladı hıc kabul edememıstım bırde aılece gorustugumuz bı kadın 32 yasında bende 35 yasındayım bana abla dıyo hıc ıstemıuorum ama demesini sankı cok yas farkı varmıs gıbı

size daha absürd bir şey anlatayım. anneannem 65 yaşında, karşı komşusu 66. komşusu anneanneme abla diyor, sebebi ise anneannemin "nikah büyüğü" olması, yani kendisinden daha önce evlenmiş olmasıymış :KK45:

Bu hitap sorunu bende de var. Ama sadece erkekler icin. Mesela esimin arkadaslariyla gorusuyoruz ailecek. Onlarin esleri esime abi diyor hepsi niyeyse. Ama ben onlarin eslerine abi diyemiyorum. Cok sacma geliyo yabanci birine abi demek. Bi de cok yas olmuyo genellikle aramizda. 3-4 yas en fazla. Acaba kadinlar bunu sorun ediyor mu cok merak ediyorum ama elimde degil , diyemiyorum abi.
Birde soyle bi sorun var. Bazilarinin esleri tesetturlu. Haliyle esim sadece hosgeldin diyo tokalasmiyo. Ama onlarin esi hep tokalasmak icin ellerini uzatiyorlar bana. Bende sorun olmasin diye tokalasiyorum mecburen ama nefret ediyorum bundan. Ben tesetturlu degilim diye yapiyorlar biliyorum. Ben aslinda hic tokalasmak istemiyorum, art niyet olarak goruyorum cunku bunu. Benim esim tokalasmiyorsa, onlarinda yapmamalari lazim. Sizce ellerini uzattiklarinda, tokalasmasam ayip olur mu? Aslinda hep tokalasmiycam artik diyorum ama o ortamda yapamiyorum sanki simsekleri uzerime cekecekmisim gibi.

Tokalaşmayacağım diye kendinizi şartlandırmak yerine, erkeklerin kadınlarla tokalaşmamak için yaptığı eli göğse götürme hareketini yapın, anlarlar her halde. Ayıp olan yapmak istemediğiniz bir şey için zorunda bırakılmanız sonuçta, ilkinde el havada kalırsa ikinciyi yapmazlar.

size daha absürd bir şey anlatayım. anneannem 65 yaşında, karşı komşusu 66. komşusu anneanneme abla diyor, sebebi ise anneannemin "nikah büyüğü" olması, yani kendisinden daha önce evlenmiş olmasıymış :KK45:

Aa bı yasıma daha gırdım oda ıyıce abartmıs o kadar saygıya gerek yok canım depresyona sokacak saygı seklı bence:KK48:

benden buyuk arkadaşlarımın çocukları var, yani abla olabilirim onlara göre ama ben teyze demelerini isterim sonuçta arkadaşımın çocukları. 'bana teyze dediler' kompleksini anlamam mümkün değil. yaşın kaçsa kabullen arkadaş

Erkek kardeşim 19 yaşında çocuğun birisi 10 yaş civarı var şu topu atsana amca dedi:KK70:Kardeşim böyle oldu:KK57::KK57: Bana amca dedi.
:KK70:
Ben de bi kere lisede dersaneye gidiyordum, minibüste kadının birine yer verdim 'geç otur teyze' dedim. Yaşı da orta yaştı tamam ağzımdan kaçmış olabilir :oops: Ama kadın benle bi ağız dalaşına girdi, yok terbiyesiz de bilmem ne de, ben senin nerden teyzen oluyorum dedi bana :KK70:

Ben arkadaslarimin annelerine kac yasinda olurlarsa olsunlar teyze diyorum ve arkadaslarim da anneme abla derse cok guluyorum ne ablasi diye :)
Ama abi abla konusunda tam tersiyim mumkun oldugunca kullanmiyorum, esimin biri benden 5 yas buyuk abisi bir de 8 yas buyuk ablasi var ikisine de isimleriyle hitap ediyorum. Ayrica bana da abla denmesinden hoslanmiyorum, arkadaslarimin cocuklari teyze diyebilir :)

Şahsi fikrim, teyze demen abes değil, sanırım biraz yaşlılık kompleksi var ablada :KK73:

5 yas büyük olan eltin ve nisanlinin abisine de bence abla abi demelisin. 5 yas oldukça fazla.

25 yaş varsa tabi ki de teyze denir
komplekse girmiş o teyze:KK53:
mesela bende 15 yaşlarındayken kendimden 1,2 yaş büyüklere bile abla diye hitap ederdim(saygı ve alışkanlıktan)

şuan 24 yaşındayım 30 yaşa yaklaşanlara yine abla diyorum uyaran olursa durum farklı tabi ki ismini söylerim
kardeşimin eşi benden 2 yaş küçük bana abla diyor mesela
ne var bunda

benden 8 yaş ve 7 yaş büyük 2 kaynım 2 de eltim var tanıştık tanışalı abi abla derim onlar çok mutlu olurlar ben de böyle mutluyum eltilerimden bile duymuştum''birkibirki nin abla demesi yeter'' diye

bi komşum vardı 60 a yakındır yaşı bakımlı kültürlü bi kadndı arkadaşım gb hissediyordum abla dedim sanki öyle dedikten sonra muhabbet dahada arttı.sanırım memnundu bu durumdan. abilerinin yaşları yakınmş sana kendilerine sorman en iyisi.

Back
X