• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

Evlisiniz ve hâlâ görücü çıkıyor??? :KK57:

Güzel olduğunuz için olabilir mi acaba??? Daha bugüne bugün 1 tane bile görücü gelmedi.
Yok değilim. Ama 31 de hissetmiyorum en önemlisi de bu bence. Öyle hergün değil tabi. Ama oğlum yanımda olmadığı zaman yabancı çevreye girince yanıma usulca teyze yanaşmışlığı var. Benim bir oğlum var yakışıklı şöyle böyle diye lafa giriyor teyze ben evliyim diyorum. 30 31 artık evde kalmış damgası yiyecek yaş değil. Arkadaşım 38 inde evlendi çocuk sahibi oldu.

okuyunca çok üzüldüm ve size çok da kızdım. ben de 31 yaşındayım. ben de üzülüyorum hala doğru insanla karşılaşamadım yalnızım diye, ben de yuva kurmak çok istiyorum. ama ne demek kendini bu şekilde ezdirmek? hakaretlere maruz bırakmak? insanların size böyle davranmasına nasıl izin verebilirsiniz? 31 yaşında ve hala evlenmemiş olmak utanılacak birşey değildir, utanılması gereken çok daha başka şeyler varken. benim de ailemden kuzenlerim arasında neredeyse tek bekar ben kaldım. bazen esprisini yaparım da kısmet bu işler geç olsun güç olmasın derler. bir akrabam ya da arkadaşım da çıkıp vah vahh evlenemedin mi hala gibi bir imada bulunmadı. bulunamaz çünkü ona o fırsatı vermem. siz kendinizi kurbanlık koyun psikolojisine sokmuşsunuz resmen. öyle olunca gelen de vurur giden de vurur. önce bir silkelenin. bir kendinize güvenin. bir kadın kendine güvendiğinde daha da güzelleşir daha da güçlenir. ayrıca 31 yaş bir kadın için en mükemmel yaşlardan biri.. ne istediğini daha iyi biliyorsun, ayaklarının üzerinde daha sağlam duruyorsun. öyle iki kıçıkırık fırtınada yıkılmıyosun..

yaşının hakkını ver.

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki
28 yasındayım suan keske senin gibi meslekli ve bekar olsam baska bisey istmeme hayat sırf evlenmek degil emin ol ben kör asık olarak evlendi ne oldu 0 yine kimse senden daha degerli degil evlenenleri görüyorum yani cevredede herkeze facede cok mutlu ama iclerini ben biliyorum

bence hic umutsuz olma hatta tam tersi ben 21 yasımda evlendigime pismanın bi kadın 30 yasında evlenmeli tam olgun tam kadın bence

canım 29 yaşında çocuklu boşanmış olmak emin ol daha zor..

şimdi bekarlık günlerimi bana verseler keşke...

koca iyi bir şey olsa adı koca değil *goncagül* olurdu... (annanemden inciler)

28 yaşındayım ve bosaniyorum. 31 yaşımda evlenmeyi düşünsem inanın siz daha avantajlı olursunuz hiç evlenmediginiz için şimdi çok normal artık geç evlenmek, bayanların 35-40 a kadar yolu var. Hem ne güzel aklınız başınızda bir evlilik yapmış olursunuz, ince eleyip sık dokuyun amann !

Benim abla dedigim kiside 37 sinde evlendi simdi bebegi var kocasida kendinden bikac yas kucuk ama adam bebegi ve esi icin oluyo hersey nasib
Benim de bir yakınım 37 sind evlendi. Şuan hamile. Kocası da kendinden bi kaç yaş kucuk.. aynı kişi mi acaba :KK51:

yaa ne biçim bir çevren var senin çok özür dilerim ama tatlım .... kadınlı erkekli tüm çevreni değiştir derim ben 30 lar tam evlenilecek yaşlar 40 ı devir sonra konuşuruz bu kadar neden üzülüyorsun birtanemevlilikle kafayı bozmuş hayatını buna göre şekillendirmiş insanlardan vazgeç... merak etme allah bilir kaçı burada kocamla sorunum diye konu açmıştır :KK70: :KK70: :KK70:... kzıım hereks mutluluk rölünde yaaa çalışmıyon mu okumuyon mu ?? biraz bir şeyler yap çalış oku. o dediğn konuyla ilgli de araştımanı yap :KK66: :KK66: en geç sen evlenirsin en mutlu sen olursun ....

Seni aşağılamaya kalkana lafı söyleyip otutaracaksın. Bu konuda pasif olma bence. Sen kendi içinde bunu dert ediyor olabilirsin ama bu başkasının derdi değildir, senindir. Lütfen insanlara "sana ne" demekten çekinme. Bana kalırsa dert edilecek bişey değil bu ama bu ülkenin çoğu benim bakış açımda, görüşümde değil o yüzden düşüncemi anlatmakla, savunmakla zaman harcamayacağım. Ne olmuş yani bekarsan? Gören de 70 yaşındasın ama kimse seni beğenmemiş sanacak. Ama dediğim gibi, birçok insan buna katılmıyor. Ben toplumun ve zamanın ötesinde bir zihniyete sahibim.

Bende 22 yasndayım bütün arkadaşlarım tek tek evleniyo facede falan foto paylaşıyor onları gördükçe cok üzülüyorum :( seni anlıyorum yasında benden büyük ama olmayınca olmuo yani taktıkça kendini yıpratyosn

Senin çevren de çok iğrençmiş yaa Benim çevremde hiç böyle davrananlar olmadığı halde ben de üzülüyodum heralde yalnız ölücem diye. Biraz da o psikolojiyle kısa süre içinde evlendim 31 yaşındayken. Şimdi 34üm ve kendi isteğimle boşanıyorum. O kadar berbat bir evlilikti ki aman kimseyle evlenmesem de olur bundan sonra diyorum. Düşün yani. Evlenmek için evlenme sakın.

Hayatta neden herşeyi evlilik üzerine kuruyorsunuz kısmet nasip işi bunlar bakın size hakaret eden ve ayrıldığımız kişiyi bile arıyorsunuz ne istediğiniz adım evli olsun ama mutsuzda olsam olur mu diyorsunuz yapmayın Allah aşkına siz kendinize acıdığınız için insanlarda size acıyormuş gibi geliyor ki etki tepki meselesi o izlenimi insanlara sen veriyorsun koz veriyorsun mesleğin var gez eğlen arkadaş çevre edin nedir yani evlenemedim diye karalar bağlıyorsun bir de eminim bana büyü yapıldı diyorsun olur mu hiç niye kısmetini kapamak istesinler ki hayırlısı de önemli olan bu. Artık insanlar geç evleniyorlar karşına çıkan erkeklere de kendine güvenini yansıt hemen evlilik konuşmaları yapma güçlü ol bunu çevrene hissettir. Ben bekar olsam kim evlenmiş neymiş takmaz hayatımı yaşardım onlar bana gıptayla bakarlardı emin ol bir süre sonra da monotonlaşıyor o bekar gezen tozan kişilere imreniyorsun bu sefer keşke geç evlenseydim diyorsun hiç ummadığın anda çıkar karşına sen çabalama.

yalniz kalmamak icin evlenmek istiyorum demissin ama canim,evlenip daha da yalnizlasan bi suru kadin var.
evlenmek icin sakin evlenme.
yasin gecmis filan degil.
dogru duzgun evlilik olmadiktan sonra napcaksin evlenip bikac sene sonra bosansan?

Dogru insanla evlenip mutlu evlilikleri olanlar var. Her seyin de bir vakti var. Kismette evlilik de olmayabilir. O kadar cok olasilik var ki. Dua edin , hayirlisini isteyin. Kendinizi eksik gorup, bu fikri cevreye empoze etmeyin. Size iyi gelmeyen insanlari uzaklastirin kendinizden.

Ne varmis yasinda senin çevre çok garipmis nasil bir yerde oturuyorsun merak ettim?
Mutlaka vardir bir zamani insan kendine hakaret eden biriyle keşke evlenseydim zamanında der mi ya? Kafani iyi bozmuslar senin tayin filan iste uzaklas o cevreden acilen

Toplum mu gelip o evliliği sizle yaşayacak. ? Ekmeginizi toplum mu veriyor? Aynı toplum yanlış bir evliliğe düşerseniz yanınızda olacak mı ? Bırakın yapmayın Allah aşkına.. Ben de bekarım.Yaşlarımız yakin.. Yanlış bir evlilik yapmaktansa toplum baskısından bekar kalırım daha iyi. Sağlıklı ve düzgün bir evlilik yapmak varken sırf toplum baskısı yüzünden kendinizi harap etmeye ne gerek var.. Tabi ağır şeyler yasamissinizdir nisan atma donemi Vs.. Benim de annem teyzelerim dayılarım kuzenlerim yani kısaca sülalem evde kaldın diyorlar.. Ben de Bekarlık sultanlıktır ama ben imparatorluğunu kurmayi düşünüyorum dedim. Dalgaya alıyorum.. Benimde ağzım bir defa yandi.Aldatilip terkedilmistim.. Çok şükür kötü günler geri de kaldı. Dua edin bool bol. Rabbim hayırlı ve iyi insanlara denk getirsin ..

bende bekarim 29 yasimdayim ve calisiyorum,,iyi bi işimde var,,benim de sıkıldıgım yalniz hissettiigim zamanlar oluyo tabi,,suan zaten hayatim her seyim iyi ,canim istediginde aksam cikiyorum arabayi aliyorum arkadaslarimla geziyorum tozuyorum,ailemle yasiyorum bana karismiyolar zaten ,yani ben mutsuz olmak icin degil ,daha cok mutlu olmak icin birisiyle evlenmeliyim onu da onume gelen kimseyle millet laf soyluyo diye yapamam,evliliginde bisi olsa kotu zamaninda yaninda olucaklar mi hayir!!!zaten benim cevremde boyle konusan kimsede olmuyo acikcasi olsa agzinin paylarini veririm,sizde verin bence,,,emin ol her evli mutlu degil ,onemli olan dogru insanla olmak o da kismet iste,,dua etmekten baska secenegimiz yok:)

Back