- 26 Nisan 2014
- 110
- 16
- 118
- Konu Sahibi AklinYolu1
-
genelde sakin olmaya çalış....
yuların olsun: D
bu topikte çok güzelmiş, oyuzden arada buraya yaz...
birde namazlarını kılmaya çalış.
ya$amimiz ilk ba$ta kendimiz icin bir DUA`dir aslinda.Bu topik pişmanlıklarımızı azaltmak, farkındalığımızı arttırmak için.
Bugünlerde yemekle basım dertte, o yüzden kendime vereceğim ilk öğüt.
" O tatlıyı yemeyecektin. "
ya$amimiz ilk ba$ta kendimiz icin bir DUA`dir aslinda.
hayatimizi bolluk,bereket, saglik ve huzur icinde gecirmek isteriz..
cogu zaman kendimizi bazi konularda sinirlandirmak geregi duyarak düsüncelerimizde kaliplandiririz.. cogu kez hayatimizi, kendi kendimizi yapilandirmanin kendi elimizde oldugunu ya bilmiyoruz yada bildigimizi saniyoruz....isteklerimizle, hallerimizle, duru$umuzla, ahlaki ve ki$isel tavirlarimizla bazi seyleri kendimizden iterken bazi seyleride kendimize cekeriz...
irade, kendi elimizde bunu farketmeliyiz..
ya$amimiz ilk ba$ta kendimiz icin bir DUA`dir aslinda.
hayatimizi bolluk,bereket, saglik ve huzur icinde gecirmek isteriz..
cogu zaman kendimizi bazi konularda sinirlandirmak geregi duyarak düsüncelerimizde kaliplandiririz.. cogu kez hayatimizi, kendi kendimizi yapilandirmanin kendi elimizde oldugunu ya bilmiyoruz yada bildigimizi saniyoruz....isteklerimizle, hallerimizle, duru$umuzla, ahlaki ve ki$isel tavirlarimizla bazi seyleri kendimizden iterken bazi seyleride kendimize cekeriz...
irade, kendi elimizde bunu farketmeliyiz..
tabiiki. insaniz neticede..Bazen olaylar irademiz disinda gelisiyor. Tolere gucumuz azaliyor ve birilerine bir seylere katlanma seviyemiz minimuma iniyor. Bazen de bosvermeyi tercih ediyoruz. Tabi ki yeterince istedikten sonra yapilmayacak sey yok.
tabiiki. insaniz neticede..
kendi egolarimiz genelde ilk basta gelmeyi arzular... durumlara görede irade tutumumuz güclü, gücsüz veyahutta bosvermeyi tercih ederiz.
Mesela ben gunde 5 tane kahve iciyordum. Zararli oldugunu bile bile. Sonra buraya yazdim gunde 3 e indireceksin diye. Bugun bir tane ictim. Bazen de boyle yazmak gerekiyor yeterince farkinda olmak icin. Tabi kahve basit bir ornek.[/QUOT
bazan basit dedigimiz örneklerin yasamimizdaki ehemmiyetini bile bilmiyoruz..
:KK63:aaaaa günde 5 fincan kahveeee... kesinlile cok coooookkkk fazla...
ama günde 1-2 fincan gerekli... beyin ve vücut yapimizi zinda tutmak icin ama, aksamlari gec vakitte icilmemesi sartiyle.
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13.........
1 olmasa nasıl yapardık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?