hiç sıkma canını.insanlar hep böyle inan biraz toplu olsa kilolu der hareketsiz der.. der de der çok severler böyle yorumlar yapıp karşıdakini üzmeyi.sakın aldırma hepimizin başında var böyle dertler .Allah kuzunu sana bağışlasın.
çok haklısın, neler çekiyoruz bakmak büyütmek için, insanlar bunları bilmez ki, uykusuz kalırız, yemeklerimizi yarım yarım yeriz, hayatımızı onlara adarız ama geliip böle söyleyince sinir oluyor insan çok haklısın, ama takmamaya çalış, biz kendimizden eminiz nasıl olsa....
Merhaba Arkadaşlar...
kızım 18 aylık ve doğdu doğalı hiçbir zaman etine dolgun, öyle tombiş bir bebek olmadı. Allah'a çok şükürki sağlığı yerinde. Hastalık derdimiz ara ara olsada ağır bir rahatsızlık geçirmedi. Olan hastalıklarda normaldir diye düşünüyorum, malum bir dönem herşey ağızda oluyor...
Beni sinir eden şu ki kızımı gören herkesin-ki özellikle çocuğu tonton olanların- "ay çok zayıf, hiçbişey yedirmiyo musun/yemiyomu" tarzı cümleler kurması. Hangi anne yavrusunu aç bırakır Allahaşkına!! Bir çocuğun illa kilolumu olması gerek?
Napabilirim, kızım yemeğe düşkün değil, zorlamak da çözüm değil. Gayet mutlu ve sağlıklı bir çocuk. Gelişimi de normal...Yanlışmı düşünüyorum? Sinir olmakta haksız mıyım?
Zaman zaman kötü hissediyorum kendimi, acaba yeterince özen gösteremiyor muyum diye! Anneliğin hassasiyeti belkide...Ne dersiniz?
evet eliscim resimdeki kızım sağlıklı neşeli çok şükür. kilo birkaç aydır aynı ama boyu uzuyo.
aslında söylenenlerde muhakkak dikkate alınacak şeyler vardır ama hani gıcık bir söyleyiş tarzı vardırya iğneleyici..o sinir ediyo...ama dediğin gibi kendimden eminim, dikkate almamam gerek ama artık yorgunluktanmıdır yoksa hormonlardanmı:) nedir bide ilk çocuk oluşu arada tedirginlik yaratıyo...aslında eşimin tarafı yapıyo bunu daha çok. her bir araya gelişimizde onların çocuklarının ne kadar tombul olduğunu ne kadar kilolu doğduğunu dinliyorum. kızım 3700 gr doğdu ama onlara göre şööyle bi 4,5 - 5 kilo olmalıydıki çocuğa benzesin:))))))
ewt ben yiorum kızımın önünden alıyorum de =)
bnm kızda normal kilolu bi bebek hiç tombiş olmadı doğduğunda bi tek 4 üstü doğdu..
sonra hep az yedi ama boyu maşallah 18 aylık ama 2 yaş boyunda
buda sağlık belirtisi maşallah..
hem kilolu bebek sağlıklı demek deil
çağın en büyük tehditi OBEZİTE..
allah korusun zayıf ve sağlıklı olsun razıyım şişko hımbıl olmasındansa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?