Kendimi zaman zaman kötü bir anneymişim gibi hissediyorum...

as66

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
790
0
621
Antalya
Merhaba Arkadaşlar...
kızım 18 aylık ve doğdu doğalı hiçbir zaman etine dolgun, öyle tombiş bir bebek olmadı. Allah'a çok şükürki sağlığı yerinde. Hastalık derdimiz ara ara olsada ağır bir rahatsızlık geçirmedi. Olan hastalıklarda normaldir diye düşünüyorum, malum bir dönem herşey ağızda oluyor...
Beni sinir eden şu ki kızımı gören herkesin-ki özellikle çocuğu tonton olanların- "ay çok zayıf, hiçbişey yedirmiyo musun/yemiyomu" tarzı cümleler kurması. Hangi anne yavrusunu aç bırakır Allahaşkına!! Bir çocuğun illa kilolumu olması gerek?
Napabilirim, kızım yemeğe düşkün değil, zorlamak da çözüm değil. Gayet mutlu ve sağlıklı bir çocuk. Gelişimi de normal...Yanlışmı düşünüyorum? Sinir olmakta haksız mıyım?
Zaman zaman kötü hissediyorum kendimi, acaba yeterince özen gösteremiyor muyum diye! Anneliğin hassasiyeti belkide...Ne dersiniz?

merhabalar.... bu şekilde insanı sinir eden o kada çok kişi var ki.... ama nacizane fikrim duymazdan gel, önemseme.... bi çocuğun ya da bebeğin sağlık durumu kilosuyla alakalı deildir ki, ne saçma... arkadaşımında 17 aylık oğlu var inan hiç bir şey yemek istemiyor sadece süt içiyor, bi kaşık çorbayı saatlerce ağzında tutup tükürüyor sonra... ama maşallah çok sağlıklı, ırsi de olabilir zayıflık...
ben o "bir şey yedirmiyor musun" diyen insanlara sinir oluyorum çok haklısın, "tabi bilerek aç bırakıyorum zayıf olsun ddiye" diyceksin aslında....
benimde 6 aylık oğlum var, kilo problemimiz yok bizim ama illa bişeyler diyeceklerya neler diyorlar neler... çocuğu kucaklarında mıncıklayıp ağlatıp "aaa uykusu var bunun" diyen (oysa yeni uyanmıştır) ya da aç bu aç diyenler.... gülüp geçiyorum artık....

ne olursa olsun anneleri olarak onlara en iyi BıZ bakarız, bakıyoruz da... sen hiç canını sıkma bence.
Allah evladını sana bağışlasın canım

merallllcim güzel dileğin için çok teşekkür ederim canım..
bazılarının kızımın zayıflığından sanki çok vahim bir durummuş gibi bahsetmeleri o kadar sinirimi bozuyoki anlatamam. acıyarak bakmalar falan..öfff...
diyorumya anneliğinin verdiği bir hassasiyet belkide, kızım sağlıklı çok şükür söylenilenler canımı sıkmamalı. ama ister istemez etkileniyo insan.

hiç sıkma canını.insanlar hep böyle inan biraz toplu olsa kilolu der hareketsiz der.. der de der çok severler böyle yorumlar yapıp karşıdakini üzmeyi.sakın aldırma hepimizin başında var böyle dertler .Allah kuzunu sana bağışlasın.

çok haklısın, neler çekiyoruz bakmak büyütmek için, insanlar bunları bilmez ki, uykusuz kalırız, yemeklerimizi yarım yarım yeriz, hayatımızı onlara adarız ama geliip böle söyleyince sinir oluyor insan çok haklısın, ama takmamaya çalış, biz kendimizden eminiz nasıl olsa....

dimi canım yaa hep söyleyecek sokuşturacak bişeyler bulurlar. bu arada amin canım, hepimizin evlatlarını analarına babalarına bağışlasın.:Saruboceq:

ah merallll 18 aydır uykusuz yaşa, sıcak yemek yiyemeden sofradan kalk, üstüne bide işe git çalış gel.sonrada densiz densiz konuşanlar yüzünde sinirlerin bozulsun...yanımda koli bandı taşıyıp bu konuyu açanların ağzını bantlayacam yakındakaydirigubbakcemile5sırnaşık şey

amannnn bosver boyle konusanlari,herkes akli kadar konusuryerimseniben
avatardaki kizin heralde bence gayet iyi gorunuyo,,,,sagligi yerinde ise,boyu uzuyo ise,gerisi onemli degil,,,,,,,,,
birak konussunlar,sen kendini biliyon ya o yeteryerimseniben

evet eliscim resimdeki kızım sağlıklı neşeli çok şükür. kilo birkaç aydır aynı ama boyu uzuyo.
aslında söylenenlerde muhakkak dikkate alınacak şeyler vardır ama hani gıcık bir söyleyiş tarzı vardırya iğneleyici..o sinir ediyo...ama dediğin gibi kendimden eminim, dikkate almamam gerek ama artık yorgunluktanmıdır yoksa hormonlardanmı:) nedir bide ilk çocuk oluşu arada tedirginlik yaratıyo...aslında eşimin tarafı yapıyo bunu daha çok. her bir araya gelişimizde onların çocuklarının ne kadar tombul olduğunu ne kadar kilolu doğduğunu dinliyorum. kızım 3700 gr doğdu ama onlara göre şööyle bi 4,5 - 5 kilo olmalıydıki çocuğa benzesin:))))))

Son düzenleme:

ay kim zaman zaman öyle hissetmiyoki, çevreyi boşver canım ya, heleki çevrediki bazı kadınlar kendi bebekleri tombişse normal olana hasta gibi bakıyorlar halbuki şişman çocuk sağlıklı değildir, kıskananlar, mahsus yapanlarda cabası, dr normal diyosa normaldir, takama kafana.
hem niye biz bebeklerimize, çocuklarımıza güvenmiyoruz ki, fincan kadar mideleri var zaten yemiyosa doymuştur yavrucak
a.s.

Son düzenleme:
değilmi ama chesscim, bende böyle düşünüyorum ama gelde karşıdakine anlat illa löp löp et olacak!!!hatta biri oğlu kilodan 2 yaşına kadar yürüyememiş!!!ayakta bile zor duruyomuş!! bunu övüne övüne bir anlatıyo!!! sanırsınki insanüstü bir olay!! pes yani ....ne deyim...

tabiki haklısın hangi anne bebeğinin aç bırakırki...

bence lafını bilmezlerin boş lafları....

hiç takma sıkma canını...

ay inanmiyorum yaaa,benim kizim 3,350 dogdu,senin kizindan kucuk yani,,,,,,ay bu insanlar varya,,,amaaan bosver millet icinmi yasiycan,onlar konusurken inadina takmadigini gozterki,ekmeklerine yag surme,,,yerimseniben
ne sacma sapan insanlar var/

işte bunu istiyorum arkadaşlar, çok şeymi...iki çift güzel söz...
ya arkadaşlarım iyiki varsınız, bitanesiniz hepinizi çok seviyorum, sayenizde moral depoladım...beni çok motive ettiniz. Allah'ım hepinize güzellikler nasip etsin...

haa bide kızımın ilk fotoğraflarını eşim akrabalarına gönderiyo, sonra o akrabaları bize hayırlı olsuna geldiklerindeki ilk cümlelerini aynen aktarıyorum "amaaan fotoğrafında ne kadar toplu görünüyodu, bu ne! ne kadar küçük, ne zayıfmış!!" :1shok:laelaelaelaelae
ee yuh :tomato:yani böyle söylenirmi klava:Allahaşkına!!yeni doğum yapmışım hormonlarım altüst -tatlicadiarzu-olmuş, bebeğim ağlasa bende ağlıyorum:sinifsinif:. öyle bir psikolojideyim yani! hala aklıma geldikçe sinir oluyorum!!!

ewt ben yiorum kızımın önünden alıyorum de =)
bnm kızda normal kilolu bi bebek hiç tombiş olmadı doğduğunda bi tek 4 üstü doğdu..
sonra hep az yedi ama boyu maşallah 18 aylık ama 2 yaş boyunda
buda sağlık belirtisi maşallah..
hem kilolu bebek sağlıklı demek deil
çağın en büyük tehditi OBEZıTE..
allah korusun zayıf ve sağlıklı olsun razıyım şişko hımbıl olmasındansa

evet arkadaşım katılıyorum sana, zaten bu yorumların sahipleri genelde obez yapıda olanlar:jeyyar: insan kendinden misal gösterirde böyle olmasın der dimi, yok illa toplu çocuk makbul böylelerinde...
biz minnoşumla gayet mutlusüprizzzzz ve sağlıklıyız:dilcikar:, kıskanıyolar bizi biliyorum ben zemuszemusopuyorumnanaktan

deremmcim bu arada yavrunu Allah sana bağışlasın, çok teşekkür ederim yorumun için:)

canım valla sorma milletin ağzı durmaz işte boş boş konuşur dururlar..sen takma..benim oğlumun göz kapağında doğum lekesi var..sen artık düşün halimi..her gören ne yaptınız bunun gözüne demez mi..(vurduk şişirdik töbe allahım ya sadist anne babayız ya)..zaten bu konuda yeteri kadar stresliyim bir de bu sekilde yaklaşmazlar mı..bir de kucaklarına alır almaz çocukla ilgili herşeyi şıppp diye çözerler...
-bunun karnı açç...
-şimdi emzirdim
-yok aç bu ..sütün mü yetmiyor yoksa.
ya da ;
-gazı var..vahhh yavrum annen hiç çıkartmıyor mu gazını..(oysa ki bebeğim hiç gaz problemi yaşamadı)bunu söyleyip hemen gaz çıkartma hareketlerine başlanır akabinde :))))
yani bu sıkıntıyı yaşayan tek sen değilsin..insanlar illaki bir kulp buluyorlar..kilolu olsa amannn ne bu yerinden kalkmıyor derlerdii.

Son düzenleme:
canım üzülme benim kardeşimde çok zayıftı. annem derdi utanıyorum bu çocukla gezmeye , kesin anası yemiş çocuğuna kalmamış derler diyordu :1rolleyes:

ama sağlığı yerindeydi hala da zayıftır ama bünyesi kuvvetlidir. boşver madem bebeğinin sağlığı yerinde hiç takma kafayı. millet birşey derse de benim kızım manken olacak yediklerini dikkat ediyor dersin sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…